Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

QUOTE(DaliaSaba @ 2010 09 12, 12:51)
o man su lazanija visai ne kas,kiek kartu bandziau,visada virsutinis sluoksnis sudega,ir kietas neiskiapa g.gif nors  makaronus isbandau vis skirtingos rusies.gal  as kazka ne taip darau,kaip jus mielosios uzbaigiate paskutini ,virsutini sluoksni blush2.gif


Patariu prieš šaunant į orkaitę viršų pridengti folijos lapu - taip geriau išsitroškina ir lakštai tikrai nebūna kieti. Prieš traukiant iš orkaitės mėgstu foliją nuimti, kad sūris kiek apskrustų.

Pagal šį receptą skani pavyksta.
Atsakyti
Gal kas bandėt lazaniją su varške?
Atsakyti
Mano seima megsta vegetariska lazanija.
Pasidarau pomidoru padaza: sviezius pomidorus nuplikau, nulupu skurele, tada supjaustau gabaliukais ir dedu i ikaitinta keptuve (aliejaus nereikia), uzdengiu dangciu ir troskinu 4-5 min vis pamaisydama, tada dedu plonai supjaustytus 2-3 svogunus, cesnako pora skilteliu, pievagrybius, idedu druskos, cukraus, maltu pipiriuku, balzaminio acto, provanso zoleliu ir baziliko, troskinu 10 - 15 min. prieskoniu deti pagal skoni.
Baltas padazas: sviesta islyditi deti 1 v.s. miltu ir maisant pakepinti, kol gausis kosele. Pilti piena ir nuolat maisyti kol padazas prades tirsteti. Idedu dar tarkuoto kietojo surio "Dziugas", druskos, pipiru ir trupuciuka muskato.
Sluoksniuojam: inda istepti sviestu, dedam raudonojo padazo, lazanijos lakstu, balto padazo ir tarkuoto fermentinio surio. As darau keturis sluoksnius (skaiciuojant lazanijos lakstus), paskutinis sluoksnis turi buti baltojo padazo ir fermentinio surio. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ugzzy @ 2010 10 25, 13:21)
Gal kas bandėt lazaniją su varške?



Ugzzy,


Galima lazanija kepti su varške,lašisa ,krapais. padazas gali būti įvairus


Arba galima kepti lazanija su varske{įdaras cia} macarela kiaušinis bazilikai,pipirai,druska.

Padažui galima naudoti pomidorus,česnakus,alejus pipirai,druska.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 10 25, 15:50)
Ugzzy,
Galima lazanija kepti su varške,lašisa ,krapais. padazas gali būti įvairus
Arba galima kepti lazanija su varske{įdaras  cia} macarela kiaušinis bazilikai,pipirai,druska.

Padažui galima naudoti pomidorus,česnakus,alejus pipirai,druska.

reiks pabandyt 4u.gif
Atsakyti
Skaniausia lazanija pagal Sonatinos receptą. Net, jei neesate mėgėjos šeimininkauti, gaunas SUPERINĖ smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DaliaSaba @ 2010 09 12, 11:51)
o man su lazanija visai ne kas,kiek kartu bandziau,visada virsutinis sluoksnis sudega,ir kietas neiskiapa g.gif nors  makaronus isbandau vis skirtingos rusies.gal  as kazka ne taip darau,kaip jus mielosios uzbaigiate paskutini ,virsutini sluoksni blush2.gif

Aš pilu nemažai padažo tuomet ne taip laštai sukietėje,o kokią funkciją statai kepant? Aš jei tik užstatau kepimas oru,garantuotai visų kepinių viršus sudega, jau atradau kaip kept:)

QUOTE(jurgitel @ 2010 11 27, 17:17)
Skaniausia lazanija pagal Sonatinos receptą. Net, jei neesate mėgėjos šeimininkauti, gaunas SUPERINĖ smile.gif  smile.gif  smile.gif

Norėtųsi,kad išgirtus receptus ir pasidalintųte:)
Atsakyti
Pati skaniausia pagal šį receptą , beje jį radau čia supermamose biggrin.gif
http://astriai-saldu...6/lazanija.html
Atsakyti
QUOTE(etme @ 2009 02 17, 15:32)
As darau tokia lazanija. Gaunasi labai labai  thumbup.gif ir labai paprasta gaminti.

Reikes:

* makaronu lakstu (1 pakelio nesunaudoju),
* 250 g riebesnes grietineles,
* siek tiek pieno,
* gabalo liesesnio fermentinio surio,
* 0,5 kg jautienos-kiaulienos farso,
* 1 nedidelio svoguno,
* skilteles cesnako,
* 1 morkos,
* 2 zaliu pomidoru,
* 1 nedidelio indelio vakuotu pomidoru,
* 1 indelio vakuotu pupeliu (nebutina),
* 1-2 riekuciu juodos duonos,
* prieskoniu (man skaniausia "Santa Maria" graikiski ar italiski prieskoniai maltai mesai + dar idedu "Maggi" sonkauliuku skonio "Kostilija").

1. Zalius pomidorus sudedu i dubeni, uzpilu verdanciu vandeniu, palaukiu kol ims luptis luobele, tada uzpilu saltu vandeniu, kad lengvai nusiluptu. Nuluptus supjaustau nesmulkiais kubeliais.

2. Svoguna, cesnaka smulkiai supjaustau, morka sutarkuoju.

3. Farsa apkepu keptuveje (aliejaus pilu kuo maziau, kad nesigautu per riebiai) su svogunu, cesnaku, morka.
Kai darzoves suminksteja, dedu pupeles (bet nebutina), dar pakepu, pabaigoje - ir zalius ir vakuotus pomidorus, suplesyta gabaliukais juoda duona (ji suteikia toki prieskoni gera bei sugeria skyscio pertekliu), idedu prieskoniu pagal skoni.
Toliau kepu tol, kol isgaruoja atsiradusios pomidoru sultys ir visas idaras sutirsteja. Idaras baigtas.

4. Suri sutarkuoju (jo negailiu), sumaisau ji dubenyje su grietinele, ipilu truputi pieno, siek tiek prieskoniu. (Jokiu budu nededu sviesto, nes kiek dejau - visada plaukiodavo riebalai pavirsiuje).

5. I kepimo inda (as naudoju gilu, stiklini) dedu sluoksni nevirtu makaronu lakstu taip, kad uzsidengtu visi tarpeliai, jei reikia sulauzau juos. Tada sluoksni idaro tiek, kad makaronus uzdengtu pilnai ir t.t. Paskutinis sluoksnis - makaronu lakstu. Tada viska uzpilu grietineles-surio misiniu kad apsemtu ir dedu i orkaite. Kepu mazdaug 160-180 C temperaturoje apie valanda. Padazas turi susigerti i lazanija ir dingti, pagal tai ir sprendziu, ar jau iskepe. Jei virsus ima degti, o lazanija dar neiskepusi - nuleidziu i pacia apatine lentyna, sumazinu karsti. Niekada nedengiu dangciu.

Skanaus!
essen.gif



Lazanija dabar visuomet gaminu tik pagal si recepta: labai greita ir skanu thumbup.gif
Atsakyti
Bandžiau lazaniją su grybais irgi skanus variantas smile.gif
Atsakyti
merginos turiu klausimuka, vakar ieskojau lazanijos lakstu ir radau tik nedideles dezutes prie makaronu. ar jie tik tokie buna? ar buna dideliu lakstu? g.gif ir kur juos ieskoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo undi: 15 kovo 2011 - 14:35
QUOTE(undi @ 2011 03 15, 15:34)
merginos turiu klausimuka, vakar ieskojau lazanijos lakstu ir radau tik nedideles dezutes  prie makaronu. ar jie tik tokie buna? ar buna dideliu lakstu? g.gif  ir kur juos ieskoti?

lakštai atrodo va taip(foto paskolinta)
user posted image
manau gerai buvai suradusi smile.gif tik būna lakštų, kuriuos reikia apvirti,o kurių ne,paskaityk dar etiketėje,jei parduotuvėje turi laiko:)
Atsakyti