Parasysiu dar viena recepteli, kuri reik gamint jei uzsilieka tonkatsu

pati isbandziau pries keleta dienu. skonis
Katsudon
(2 zmonems)
1 tonkatsu kepsniukas supjaustytas griezineliais
puse didelio svoguno
5 v.s. sojos padazo (geriausiai kikkoman, nors jis Lietuvoje brangokas)
2 v.s mirin (cia tokia labai saldi sake (50% cukraus), jei neklystu Kauno Akropolyje maciau pirkt egzotisku prekiu skyriuj, bet jei nera gal galima tiesiog cukraus det

)
1 v.s. cukraus
2 isplakti kiausiniai
virtu ryziu, tiek, kiek ruosiates suvalgyt
Sumaisyti sojos padaza, mirin ir cukru, supilti i keptuve ipilti siek tiek vandens (gal kokius 50ml), uzvirinti, sudeti griezineliais supjaustyta svoguna, palaukti kol suminkstes, sudeti tonkatsu ir uzdengus kepti kelias minutes ant letos ugnies. Galit paragauti ar pakankamai druskos

Baigus kepti, supilkite plaktus kiausinius, ir pamaisykite, kiausinis turetu butu labai minkstas, nevisiskai iskepes. Virtus ryzius sudekite i du dubenelius ir uzpilkite gauta mase. Skanaus

Ant virsaus turbut saliero lapeliai, nes japonai daug, kur ji naudoja