Įkraunama...
Įkraunama...

Japonų virtuvė

QUOTE(palme @ 2008 07 02, 10:32)
Kirameki, o gal gali patikslinti tos Prieskoniai profesionalams parduotuvės adresą ?  smile.gif

Basanavičiaus 18, Vilnius
Atsakyti
QUOTE(dooovile @ 2008 11 23, 22:33)
jum is karto vos paragavus patiko? as siandien pirma syki valgiau blush2.gif  iki siol "neatsipaipalioju" : nu didesnio brudo sunku isivaizduot  blush2.gif  bet cia ko gero mano neislavintas skonis kaltas  unsure.gif  blush2.gif  ypac tas dumbliu (?) apvalkalas i kuri tas sushis isuktas  . cia gal kaip ir su pelesiniu suriu? iprast reikia??  g.gif  man tie sushi taip graziai, viliojanciai atrodo rolleyes.gif  o valdant lyg muilo gabalas butu....
dabar neapsisprendziu ar eit dar syki ju uzragaut ar deti kryziuka ties shituo patiekalu g.gif

QUOTE(dooovile @ 2008 11 24, 09:05)
labai tikiuosi kad kada nors antras kartas paliks geresniu emociju ax.gif

Dooovile, man irgi pirmą kartą sušis nepaliko labai didelio įspūdžio... net ir iš antro karto... mirksiukas.gif
Patikti pradėjo gal iš kokio trečio ar ketvirto biggrin.gif
Ir kas įdomiausia, tai pradžioje man visai nepatiko tie nori, o dabar aš juos vienus galėčiau valgyti biggrin.gif
Kaip ir pelėsinis sūris, ypač tas su mėlynuoju pelėsiu... nu, negalėdavau žiūrėti kaip MB valgo, o dabar tik paduok biggrin.gif
Manau prie naujo skonio reikia priprasti (bent jau man tai tikrai), taip ir jums gal tas pats mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei ka domina galiu parasyti keleta tikrai skaniu japonisku valgiu receptu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kittychan @ 2009 05 14, 15:23)
Jei ka domina galiu parasyti keleta tikrai skaniu japonisku valgiu receptu  4u.gif

labai laukiam! 4u.gif
Atsakyti
            Tonkatsu

Kiaulienos kumpio paploteliu (gali but siek tiek su riebaliuku ir turi buti apystoriai 1-1.5cm storio)
Isplaktas kiausinis
Miltai
Dziuveseliai
Druska
Juodieji pipirai
Mazi pomidoriukai
Kopustas
Citrina
Japonisku garstyciu (gali buti ir lietuviskos)
Vorcesterio padazas sumaisytas su kecupu arba bet koks kepsniu padazas (Japonijoj yra specialus tonkatsu padazas)
Virti ryziai

Siek tiek sonuose ipjauname paplotelius, itriname druska ir apibarstome maltais pipirais. Apvoliojame miltuose, kiausinyje ir galiausiai apibarstome dziiuveseliais. Ikaitiname keptuve su aliejumi (kepsniukai bent iki puses turetu but apsemti), sudedame paplotelius ir kepame kol graziai apskrunda. Patiekime kepsnelius supjaustytus 1 cm plocio griezineliais, i lekste dedame daug labai smulkiai supjaustyto kopusto, kelis pomidoriukus, skiltele citrinos, truputis garstyciu, uzpilame padazo ant kepsniuko ir valgome su ryziais (geriausia apvalus ryziai). Jei norit daugiau egzotikos, naudokit pagaliukus biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kittychan: 15 gegužės 2009 - 03:28
QUOTE(kittychan @ 2009 05 15, 03:27)
                           Tonkatsu

user posted image

Niam niam. Vos prieš savaitę teko šito skanumyno valgyti Kyote....
Atsakyti
Niam niam. Vos prieš savaitę teko šito skanumyno valgyti Kyote....

drinks_cheers.gif mano vienas megstamiausiu patiekalu Japonijoj, kuri daznai gaminu sau ir savo vyrui biggrin.gif
Atsakyti
Parasysiu dar viena recepteli, kuri reik gamint jei uzsilieka tonkatsu 4u.gif pati isbandziau pries keleta dienu. skonis thumbup.gif

Katsudon

(2 zmonems)
1 tonkatsu kepsniukas supjaustytas griezineliais
puse didelio svoguno
5 v.s. sojos padazo (geriausiai kikkoman, nors jis Lietuvoje brangokas)
2 v.s mirin (cia tokia labai saldi sake (50% cukraus), jei neklystu Kauno Akropolyje maciau pirkt egzotisku prekiu skyriuj, bet jei nera gal galima tiesiog cukraus det g.gif )
1 v.s. cukraus
2 isplakti kiausiniai
virtu ryziu, tiek, kiek ruosiates suvalgyt

Sumaisyti sojos padaza, mirin ir cukru, supilti i keptuve ipilti siek tiek vandens (gal kokius 50ml), uzvirinti, sudeti griezineliais supjaustyta svoguna, palaukti kol suminkstes, sudeti tonkatsu ir uzdengus kepti kelias minutes ant letos ugnies. Galit paragauti ar pakankamai druskos smile.gif Baigus kepti, supilkite plaktus kiausinius, ir pamaisykite, kiausinis turetu butu labai minkstas, nevisiskai iskepes. Virtus ryzius sudekite i du dubenelius ir uzpilkite gauta mase. Skanaus cool.gif

user posted image

Ant virsaus turbut saliero lapeliai, nes japonai daug, kur ji naudoja smile.gif
Atsakyti
Papildau dar keliais receptais 4u.gif

Nikujaga
Sis receptas nera visiskai tradicinis, bet siuo metu Japonijoje paplites. Pagrindiniai ingridientai Niku (mesa) ir Jaga (bulves).

Bulves
Jautiena ar kiauliena
Svogunas
Cukrus
Sojos padazas

1. Supjaustyti svogunus ir bulves 2x2x3cm gabaleliais (galima dar deti morku ar zirneliu).
2. Supjaustyti mesa kubeliais.
3. Viska pakepinti keptuveje.
4. Po dvieju minuciu ipilti vandens tiek, kad butu maziau ar daugiau apsemta.
5. 2 saukstai sojos padazo ir tiek pat cukraus.
6. Uzdengti keptuve dangciu ir kepti kol bulves suminkstes (~20min).

Skanaus smile.gif

user posted image

Atsakyti
Okonomiyaki arba japoniska pica

sis patiekalas mano draugo vienas megstamiausiu Japonijoj biggrin.gif

Teslai:
200ml dashi (cia toks tradicinis dalykelis, manau jei vandenyje virtumet dziovinta rukyta zuvi, tai kazkas panasaus gautusi tongue.gif , na bet gal geriau tiesiog vandens pilti)
250ml miltu
1 kiausinis
ketvirtadalis ar astuntadalis kopusto galvos

Priedus galite pasirinkti, kokius tik norite, cia panasiai kaip pica, ka megsti ta ir dedi mirksiukas.gif Japonai paprastai deda kreveciu, smulkintos kalmaru file, mesos, grybu, svogunu laisku, petrazoliu, paprikos (man labai skanu su krevetem tongue.gif )

Ant virsaus:
spec. okonomiyaki padazas, jei nera tiks ir Vorcesterio
majonezas
Tarp ranku sutrinti nori lapai

Uzmaisyti tesla ir sudeti labai smulkiai supjaustyta kopusta. Ikaitinti keptuve su aliejumi ir sudeti priedus. Juos apkepinus, sustumti i viduri, taip, kad gautusi blyno forma ir uzpilti tesla. Iskepusius blynus aptepti Vorcesterio padazu ir majonezu. Ant virsaus apibarstyti nori lapu. Skanaus drinks_cheers.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kittychan @ 2009 05 19, 03:55)
Okonomiyaki arba japoniska pica

user posted image

sveikos 4u.gif

ocho kaip gražiai atrodo šita pica thumbup.gif
reiks pabandyti kada......

o temelė prilėtėjus g.gif smile.gif

Norėčiau paklausti gal žinot kas nors Japoniško desertuko kur ryžiai, braškės, marskarponės sūris ir padažiukas recetuką....nu labai labai skanu....bet internete neradau niekur...(nebent šioj temelėj, bet visos neperskaičiau blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(Uva @ 2009 02 07, 16:52)
Dooovile, man irgi pirmą kartą sušis nepaliko labai didelio įspūdžio... net ir iš antro karto...  mirksiukas.gif
Patikti pradėjo gal iš kokio trečio ar ketvirto  biggrin.gif
Ir kas įdomiausia, tai pradžioje man visai nepatiko tie nori, o dabar aš juos vienus galėčiau valgyti  biggrin.gif
Kaip ir pelėsinis sūris, ypač tas su mėlynuoju pelėsiu... nu, negalėdavau žiūrėti kaip MB valgo, o dabar tik paduok  biggrin.gif
Manau prie naujo skonio reikia priprasti (bent jau man tai tikrai), taip ir jums gal tas pats  mirksiukas.gif

man susi- meile nuo pirmo kasnio. su imbieriukais ir krienais..... bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Uva @ 2009 02 07, 16:52)
Dooovile, man irgi pirmą kartą sušis nepaliko labai didelio įspūdžio... net ir iš antro karto...  mirksiukas.gif
Patikti pradėjo gal iš kokio trečio ar ketvirto  biggrin.gif
Ir kas įdomiausia, tai pradžioje man visai nepatiko tie nori, o dabar aš juos vienus galėčiau valgyti  biggrin.gif
Kaip ir pelėsinis sūris, ypač tas su mėlynuoju pelėsiu... nu, negalėdavau žiūrėti kaip MB valgo, o dabar tik paduok  biggrin.gif
Manau prie naujo skonio reikia priprasti (bent jau man tai tikrai), taip ir jums gal tas pats  mirksiukas.gif

man susi- meile nuo pirmo kasnio. su imbieriukais ir krienais..... bigsmile.gif
Atsakyti