Šiandien mūsų vakarienė buvo: cukinijų blynai su krabų padažu.Labai patiko visiems.Kepiau iš vienos porcijos,tai gavosi po 7 blynelius,vyrams,aišku buvo mažoka,bet nesiryžau daryti iš dvigubos .Jeigu nevalgytų,paskui pati turėčiau kelias dienas naikinti. Sūnus klausė,kada vėl bus šitų blynų.Reiškia skanu buvo.
Dar moterys diskutavo apie baltymų plakimą obuolių pyragui.Aš plakiau baltymus kartu su cukrumi ir viskas labai gerai išėjo.
Sonatina,jeigu prie kalakutienos keksiukų patieksiu aronijų uogienę su kriaušėm arba obuoliais?Manau nepagadinsiu skonio
QUOTE(Eliza @ 2006 10 12, 16:58)
Sveikutės Klausimas apie šitą pyragą. Kepiau ir aš jį, labai skanus gavosi, tik aš blogai baltymus išplakiau, nes man jie ne ant viršaus buvo, o pasiskirstė po visą pyragą. Ką plakdama dariau negerai? Aš į baltymus supyliau cukrų ir tada plakiau, ir man jie nesigavo standūs. Gal reik pirma išplakt, o tik poto bert baltymus Patarkit.
Na man su plakimu irgi buvo problema. Aš irgi viską plakiau kartu, o ne dėjau cukrų palaipsniui. Tai galiu pasakyti, ad plakiau kažkur 20 min . Jau vienu momentu buvau persigandus, kad nesustings, bet ačių dievui, viskas pavyko.
O dabar aš pasigirsiu ką išbandžiau :
užvakar kepiau pyragą Obuolių rudenėlis ir Kalakutienos zuikį ,. Visaks gavosi nerealiai skaiai. Jau patiekalai įrašyti į mano šeimos meniu.
Ir vakar jau anyrą kartą viriau Norvegišką žuvienę, tik dariau pusę porcijos. Bet skonis pasakiškas .
Ačiū Sonatina, einu žiūrėti ką šiandien gaminisu .
Vakar bandžiau "Žuvies file prancūziškai". Labai patiko
Einu pasiieškoti ką šiandien gaminti
Ačiū už receptėlius
Einu pasiieškoti ką šiandien gaminti
Ačiū už receptėlius
KVN, na kaip, ar pavyko bandelės?
peledziuke, ačiū
vilmuke, malonu, kad blynai patiko O kokį pudingą naudojai? Ta prasme kokio gamintojo ir kiek gramų pakelyje? Ir ar tokį, kurį reikia virti, ar ne?
Eliza, ir aš plaku baltymus, kaip ir bea - pirmiausiai išplaku, kol suputoja, tada dalimis beriu cukrų... Pamėgink kitą kartą taip
Lindra, pyragas atrodo labai skaniai
Eimante, džiaugiuosi, kad blynai patiko O baltymų tikrai nereikia labai ilgai plakti Viskas priklauso nuo mikserio - man išsiplaka max. per 5 min.
O neišsiplakti gali dėl to, kad į baltymus pateko nors lašelis trynio...
balanduke, smagu, kad zuikis patiko
Netta, džiaugiuosi, kad lizdeliai patiko O dėl pyrago bijau ką ir patarti...
Eni, manau, kad kakavos reikia, kad spalva būtų intensyvesnė ir skonis dar labiau šokoladinis
westa, kad aš dar niekada pati Kūčių namie neorganizavau... Vis važiuojam ir pas vienus, ir pas kitus tėvus... Nebent kokią mišrainę nusivežu...
O silkę dažniausiai perku silpnai sūdytą...
Spygle, labai malonu, kad ir blynai, ir padažas visiems patiko O aronijų uogienės niekada neragavau, bet manau, kad turėtų būti skanu
babouziuke, labai džiaugiuosi, kad visi patiekalai patiko ir pavyko Ką išsirinkai pietums?
Camile, smagu, kad ir tau žuvis patiko
peledziuke, ačiū
vilmuke, malonu, kad blynai patiko O kokį pudingą naudojai? Ta prasme kokio gamintojo ir kiek gramų pakelyje? Ir ar tokį, kurį reikia virti, ar ne?
Eliza, ir aš plaku baltymus, kaip ir bea - pirmiausiai išplaku, kol suputoja, tada dalimis beriu cukrų... Pamėgink kitą kartą taip
Lindra, pyragas atrodo labai skaniai
Eimante, džiaugiuosi, kad blynai patiko O baltymų tikrai nereikia labai ilgai plakti Viskas priklauso nuo mikserio - man išsiplaka max. per 5 min.
O neišsiplakti gali dėl to, kad į baltymus pateko nors lašelis trynio...
balanduke, smagu, kad zuikis patiko
Netta, džiaugiuosi, kad lizdeliai patiko O dėl pyrago bijau ką ir patarti...
Eni, manau, kad kakavos reikia, kad spalva būtų intensyvesnė ir skonis dar labiau šokoladinis
westa, kad aš dar niekada pati Kūčių namie neorganizavau... Vis važiuojam ir pas vienus, ir pas kitus tėvus... Nebent kokią mišrainę nusivežu...
O silkę dažniausiai perku silpnai sūdytą...
Spygle, labai malonu, kad ir blynai, ir padažas visiems patiko O aronijų uogienės niekada neragavau, bet manau, kad turėtų būti skanu
babouziuke, labai džiaugiuosi, kad visi patiekalai patiko ir pavyko Ką išsirinkai pietums?
Camile, smagu, kad ir tau žuvis patiko
Kalakutienos kukuliai su špinatais ir sūriu
200 g šaldytų smulkintų špinatų, atšildytų
1 kg kalakutienos faršo
1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytas
3 česnako skiltelės, sukapotos
1 kiaušinis
1 ¾ puodelio pieno
¾ puodelio džiūvėsėlių (3 saujos)
½ puodelio tarkuoto parmezano sūrio
druskos, pipirų
2 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
1 puodelis vištienos sultinio
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
½ a. š. malto muskato
¼ puodelio kapotų petražolių
Įkaitinti orkaitę iki 200º C. Špinatus nusausinti. Dėti kalakutieną į didelį dubenį ir sumaišyti su špinatais, puse svogūnų, česnakais, kiaušiniu, ¼ puodelio pieno, džiūvėsėliais, sūriu, druska bei pipirais. Gerai išminkyti. Suformuoti 12 didelių kukulių, juos išdėlioti skardoje, išklotoje kepimo popieriumi ir apšlakstyti alyvų aliejumi. Kepti 25 min.
Tuo metu nedideliame puode įkaitinti šlakelį alyvų aliejaus ir sviestą. Suberti likusius svogūnus ir pakepinti 2 min., tada įmaišyti miltus ir dar kepti 1 min. Palaipsniui įmaišyti likusius 1 ½ puodelio pieno ir sultinį. Užvirti, nukelti nuo viryklės, įmaišyti sūrį ir pagardinti druska, pipirais bei muskatu.
Patiekti kukulius su padažu, užbarsčius petražolių.
P. S. manau į kukulius galima dėti ir paprastą fermentinį sūrį... Tikrai labai skanu, o padažas išvis super...
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 13, 10:37)
O neišsiplakti gali dėl to, kad į baltymus pateko nors lašelis trynio...
[
Neišsiplakti baltymai gali ir esant per didelėms mikserio apsukoms. Pvz, su Zepterio MixSi išplakti baltymus prilygsta stebuklui, tuo tarpu su paprastu mikseriuku (atrodo, Scarlet firmos) pavyksta visada. Turint mikserį aukštomis apsukomis, reikėtų baltymus plakti trumpam jį įjungiant/išjungiant, vėl įjungiant/išjungiant ir t.t. Man kažkas sakė, kad aukštos apsukos suėda baltymo stuktūrą ir jis niekada nesukietės
Mertgaitės, nerandu "sagučių" recepto. Visai žiopla, gal galėtumetė padėti
O as obuoliu pyraga su vaniliniu kremu kepiau
sveikos, siandien gaminsiu Sonatinos apkelpa is kopustu ir farso.. Tik galvoju, kad vietoj kopustu desiu kalafijorus..
Ech, ir vėl naujas viliojantis patiekaliukas, Sonatina Kaip viską suspėti išbandyti
Šįryt iškepiau pyragą "obuolių ruduo" ir dar šlto sukirtau 3 gabalus Pas mane jis gavosi labai neskalsus, nes tikrai nepagailėjau obuolių, o tešlos beveik nesijaučia, bet labai skanu
Šįryt iškepiau pyragą "obuolių ruduo" ir dar šlto sukirtau 3 gabalus Pas mane jis gavosi labai neskalsus, nes tikrai nepagailėjau obuolių, o tešlos beveik nesijaučia, bet labai skanu
Sonatina, siandien noreciau pagamint paplotelius "rou bing", o namuose neturiu nei sakes, nei susmulkinto imbiero, nei austriu padazo, nei sezamo aliejaus, nei poro. Idomu, ar man iseis be situ produktu ka nors panasesnio i paplotelius pagamint? ar galima ko nors pakeist? nes visi sitie komponentai juk idarui, tai neturetu neiseit. Ka manai?
Kalakutienos kukuliai su špinatais ir sūriu - ar galima be spinato ir parmezano surio?
Kalakutienos kukuliai su špinatais ir sūriu - ar galima be spinato ir parmezano surio?