Varškės apelsinų pyragas
Tešla
50 g sviesto
2 v. š. grietinės
2 v. š. cukraus
1/8 a. š. druskos
½ a. š. kepimo miltelių
~ 4 - 5 v. š. miltų (kad tešla būtų elastinga)
Įdaras
400 g neriebios varškės
2 kiaušiniai
150 ml neriebios grietinėlės
5 v. š. cukraus
2 v. š. apelsinų likerio
1 a. š. vanilinio cukraus
1 apelsino tarkuota žievelė
Užpilas
100 ml apelsinų sulčių
2 v. š. cukraus
50 ml apelsinų likerio
2 a. š. kukurūzų krakmolo
Užminkyti tešlą, rankomis iškloti apvalios pyrago formos dugną ir sieneles. Padėti 10 min. į šaldytuvą.
Įdaro ingredientus sumaišyti mikseriu. Supilti įdarą į formą ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. (kol varškės iškeps). Išimti pyragą iš orkaitės ir leisti praaušti.
Tuo metu paruošti užpilą: sumaišyti sultis su cukrumi ir užvirti. Likerį sumaišyti su krakmolu ir maišant supilti į užvirusias sultis. Nuolat maišyti, kol sutirštės ~ 10 15 sek. Užpilti ant pyrago ir visiškai ataušinti.
P. S. apelsinų likerio galima ir nenaudoti tiesiog pakeiskite tuo pačiu kiekiu apelsinų sulčių. Tiesa, į įdarą įbėriau šiek tiek daugiau cukraus tiesiog paragavau, kad ne itin saldu... Ant tešlos pagrindo dar subėriau dvi skardines gerai nuvarvintų konservuotų mandarinų. Labai gaivu ir skanu
Vakar valgem vistiena jogurto padaze, skanu buvo
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 20, 10:24)
O geras čia kaip tik man receptukas visą rytą ieškojau kokį pyraga su varške galėčiau pasidaryt tik visur pudingo reikėjo o aš jo neturiu ir apelsinų neturiu bet pabandysiu vietoj apelsinų viską vyšniom pakeisti. O užpila iš uogienės sirupo pasidaryti tik va krakmolas ar bulvių ir kukurūzų labai kuom skiriasi?
noir1, labai džiaugiuosi, kad patiekalai patinka
Mama_Tania, abu pyragai atrodo labai skaniai
Spygle, tas apkepas nelabai ir turi iš ko iškilti, nes nesideda nei kepimo milteliai, nei išplakti kiaušinio baltymai... Tiesiog reikėtų dėti į tokią formą, kad nesigautų labai plokščias ir tiek...
Sniege4, manau, kad sėkmingai gali naudoti ir bulvių krakmolą
Mama_Tania, abu pyragai atrodo labai skaniai
Spygle, tas apkepas nelabai ir turi iš ko iškilti, nes nesideda nei kepimo milteliai, nei išplakti kiaušinio baltymai... Tiesiog reikėtų dėti į tokią formą, kad nesigautų labai plokščias ir tiek...
Sniege4, manau, kad sėkmingai gali naudoti ir bulvių krakmolą
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 20, 10:49)
Mama_Tania, abu pyragai atrodo labai skaniai
sonatina, obuolių pyrago su jogurtu buvo parašyta recepte, kad supilti reikia "ištirpintą ir atvėsintą sviestą", o pastabose, kad svietą išplakti su cukrumi, t.y. tirpinti jau nereikia?
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 20, 09:24)
Varškės apelsinų pyragas
Užpilas
100 ml apelsinų sulčių 2 v. š. cukraus
50 ml apelsinų likerio
2 a. š. kukurūzų krakmolo
Užpilas
100 ml apelsinų sulčių 2 v. š. cukraus
50 ml apelsinų likerio
2 a. š. kukurūzų krakmolo
O čia apelsinų sulčių, tai tipo iš pakelio paprastų? Ar kažkaip išspausti reikia..?? Su tirčiais, be tirščių? Ar jokio skirtumo..?
Papildyta:
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 10 20, 09:57)
sonatina, obuolių pyrago su jogurtu buvo parašyta recepte, kad supilti reikia "ištirpintą ir atvėsintą sviestą", o pastabose, kad svietą išplakti su cukrumi, t.y. tirpinti jau nereikia?
A tai kaip tu jį netirpintą PLAKSI...??? Tokį tik išmaišyti nebent būtų galima...
Mama_Tania, taip, pastabose rašiau, kad kitą kartą geriau išplakčiau minkštą kambario temperatūros (netirpintą) sviestą su cukrumi Tada visiškai pasikeičia tešlos konsistencija...
Dikse, sultis spaudžiau iš apelsino ir perkošiau per sietelį Sėkmingai galima naudoti ir sultis iš pakelio, bet irgi siūlyčiau perkošti, kad užpilas gautųsi lygus
Dikse, sultis spaudžiau iš apelsino ir perkošiau per sietelį Sėkmingai galima naudoti ir sultis iš pakelio, bet irgi siūlyčiau perkošti, kad užpilas gautųsi lygus
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 13, 23:37)
Mama_Tania, tai aš ir pati pusės ten išvardintų dalykų nedėjau, man regis tą rašiau po receptu... Dėk tai, ką turi... Ten esmė ne tik prieskoniai, o pati idėja tešlos ir žalio faršo
O dėl kukulių - tai vietoje parmezano įberk paprasto sūrio, o špinatų gali ir nedėti...
O dėl kukulių - tai vietoje parmezano įberk paprasto sūrio, o špinatų gali ir nedėti...
ačiū už atsakymą
QUOTE(Diksė @ 2006 10 20, 10:59)
A tai kaip tu jį netirpintą PLAKSI...??? Tokį tik išmaišyti nebent būtų galima...
kaip Sonatina rašė kamb. temperatūros 5 min. - taip;
tik po 3 min. man sugedo mikseris , tai antrą kart bijojau plakti ilgai (tik 1 min.), kad taip neatsitiktų
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 20, 11:05)
Mama_Tania, taip, pastabose rašiau, kad kitą kartą geriau išplakčiau minkštą kambario temperatūros (netirpintą) sviestą su cukrumi Tada visiškai pasikeičia tešlos konsistencija...
taip ir dariau, bet bijojau...
klausykit, čia gal ne į temą, bet labai jau noriu paklaust...
gal kuri naudojote tokį dalyką kaip Maggi befstrogeną. ten padažas sausas, kurį reikia užpilti grietinėle. nu kaip būdavo maggi įdėja pietums. tai va, jo jau kuris laikas nebėra prekyboje... ar čia aš tik nerandu... gal kuri esat tą dalyką užmačiusi arba gal žinote befstrogeno receptą
gal kuri naudojote tokį dalyką kaip Maggi befstrogeną. ten padažas sausas, kurį reikia užpilti grietinėle. nu kaip būdavo maggi įdėja pietums. tai va, jo jau kuris laikas nebėra prekyboje... ar čia aš tik nerandu... gal kuri esat tą dalyką užmačiusi arba gal žinote befstrogeno receptą
o mano vaikams nėr skaniau už varškės tinginį
Sonatinai ačiū
Sonatinai ačiū
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 19, 19:48)
Kaliteja, na jokio stebuklingo skonio ir negalėjo gautis... Nuo sūrelio tiesiog kukuliai gaunasi labai minkšti ir purūs Tikiuosi žuvimi nenusivilsi...
nu kad purūs tai tikrai o žuvis tik šiandiena keps,jau viskas skardoje suruošta