Įkraunama...
Įkraunama...

Ligoninės ir gimdymas Londone

Sveikutes mamytes 4u.gif
Noreciau kad pasidalintumet ispudziais kaip sekesi gimdyti UK ligoninese. Man tikrai viskas nepatiko. As gimdziau Lodone Leytonstone Whipps Cross ligonineje ir tikrai negaliu pasigirti kad ten buvo labai gerai g.gif . Pagulde mane kai jau buvo 41 sav nes pradejo laseti vandenys, o saremiu dar nebuvo. Turejo tepti kazkokia zele kad atsidarytu gimda ir skatintu gimdyma. Vienu zodziu to laukiau 2 dienas kol antra nakti uzejo saremiai, bet jiems nuraminti duodavo tablete nuo skusmo doh.gif . Taigi antra nakti isveze i gymdykla. Trecios dienos ryte gime mano aukselis wub.gif . Ta diena pasilikom vel nakvoti ligonineje. Kita diena turejo isleisti namo, bet man uzilo kraujo spaudimas ir vel musu nepaleido. Tai namo grizom tik penkta diena. Maistas ligonineje atsiprasant tikras sudas doh.gif . Tik gerai kad jie nors duoda pienuko leliams, nes pas mane nieko neistrauke. Noreciau kad ir jus pasidalintumet savo ispudziais, gal jums geriau buvo nei man.
P.S Beje kodel beveik visos midwife yra juodes, nieko blogo pries jas neturiu, bet tikrai ju per daug g.gif .
Atsakyti
Gimdziau ne Londone,o Rochester ligonineje.Esu viskuom labai patenkinta .Tiesiog manau cia daug priklauso pas kokia midwife papulsi.
O del juodziu tai kai dar gyvenau Londone ir tekdavo lankytis ten GP mano jos tiesiog
nervindavo,nesuprantu uz ka tom vistom alga moka.
Na o maistas tai jo tikrai ne musu skoniams,bet zinok ir LT ligoninese ne ka geriau maitina,tiesiog ten maistas iprastas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Astulyte28 @ 2008 03 20, 21:51)
bet zinok ir LT ligoninese ne ka geriau maitina biggrin.gif

Aš po pusantros paros be maisto jau valgiau ką tik davė, net pasičepsėdama, kaip skanu buvo lotuliukas.gif Gal greit pagimdėt biggrin.gif?

Anyway, norėjau tik pasakyt temos autorei, kad nemažai gimdymo istorijų galima rasti skyrelio medicinos temoj wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 21 kovo 2008 - 01:02
QUOTE(Brooke @ 2008 03 21, 02:00)
Aš po pusantros paros be maisto jau valgiau ką tik davė, net pasičepsėdama, kaip skanu buvo lotuliukas.gif Gal greit pagimdėt biggrin.gif?

Anyway, norėjau tik pasakyt temos autorei, kad nemažai gimdymo istorijų galima rasti skyrelio medicinos temoj wink.gif

As irgi valgiau ka dave ato labai jau alkana jauciausi biggrin.gif
Atsakyti
[quote=siguliukas17,2008 03 20, 23:18]
Maistas ligonineje atsiprasant tikras sudas doh.gif .

Visiskai nesutinku - man viskas kuo puikiausiai tiko ax.gif Ir sesutes daugumoj labai fainos pasitaike, ypac viena - sokinejo kaip bite smile.gif mainais i ferrero roche, padetus ant mano stalelio biggrin.gif

P.S Beje kodel beveik visos midwife yra juodes, nieko blogo pries jas neturiu, bet tikrai ju per daug g.gif .

Jo... tikra tiesa, kad daugumoje juodzkes, ir tiesa sakant as pries jas turiu, nes dauguma tikrai vistos, neaisku uz ka gaunancios algas doh.gif

Leliukas gime Whitechapelio Royal London hospital. Na siaip gimdymu skustis negaliu, pakankamai demesio ir prieziuros gavom. Praleidom ten 3 dienas iki gimdymo ir 3 po to, nes viskas baigesi cezariu (ko as visa gyvenima ir norejau, ir labai nervino, kad jo negalima buvo susiplanuoti is anksto). Na kai kurie gydytoju veiksmai nepatiko, bet deka ju turejau cezari. smile.gif
Atsakyti
sveikos, man jau 7 nestumo savaite. gyvenu anglijoje; siandien nuejau pas savo apylinkes gydytoja pranesti, kad pastojau ir paklausti, ka toliau daryti. ji pasake, kad ateiciau, kai busiu 10-11 savaitei pasidaryti echoskopijos ir tyrimu.
kiek girdejau lietuvoje tyrimai atliekami is karto, t.y. nereikia laukti 10-os savaites? ar tiesa?
Atsakyti
As gimdziau Newham'o ligoninej. Trumpai tariant, ziauru biggrin.gif
Ir personalas ir higiena, aplamai viskas. Dabar juokas ima nes visa gimdymo istorija tragikomiska..

Mane pirma karta 'pasikviete' kai buvau 15 sav nescia ir tai tik po kasdieniniu mano skambuciu GP, midwifei ir i Newham ligonine.. Tada viska ir padare: scan'a, kraujo tyrimus, popierizmus.. Man paaiskino, kad rajone didelis gimstamumas ir kad nesitikeciau greitesnes ar didesnes prieziuros.. lotuliukas.gif
Atsakyti
as gimdziau King George ligonineje Goodmays'e ir tikrai likau labai patenkinta. prieziura buvo tiesiog super: sokinejo ten apie mane ir mano leliu. aisku buvo keletas nesusipratimu (o kaip gi kitaip mirksiukas.gif juk ne grozio proceduros vyksta, o gimdymas) bet bendrai tai tikrai dziaugiuosi, kad ten papuoliau. beje ten irgi daugiausiai dirba juodukai ir indusai, bet tas man ne kiek nemaise - juk svarbiausia buvo pagimdyti sveikuti leliuka. man tai neturi reiksmes kokios tautybes zmogus ji priime schmoll.gif net MB is tos laimes geliu atnese man ir akuserei po puoskte blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(BEATULE1 @ 2008 03 28, 22:39)
sveikos, man jau 7 nestumo savaite. gyvenu anglijoje; siandien nuejau pas savo apylinkes gydytoja pranesti, kad pastojau ir paklausti, ka toliau daryti. ji pasake, kad ateiciau, kai busiu 10-11 savaitei pasidaryti echoskopijos ir tyrimu.
kiek girdejau lietuvoje tyrimai atliekami is karto, t.y. nereikia laukti 10-os savaites? ar tiesa?

Lietuvoje kraujo tyrimus ir slapimo padaro iskarto, o echo pirmaji karta taip pat daro apie 12savaite...dar buna imamas tepinelis...
Atsakyti
As gimdziau Lewisham ligoninej, ta diena buvo perpildyta, jie net uzdare gimdymo skyriu. Man nuo namu buvo 10 min eiti, tai kitur ir nebuciau norejus keliauti. Saremiu metu vaisiaus sirdies ritmas sumazedavo, tai visa laika buvau prijungta, kad stebetu. Kelios midwife buvo, laiks nuo laiko, o ir studente link pabaigos, tai ji istisai kambary buvo (gerai buvo). Prieme juoda, bet is tu plonuju, tai dar nieko, ir studente angle smile.gif po to buvo dar problemu (placenta neatsiskyre, gavau spinal... ) tai buvom 3 dienas is viso, maistas patiko, kad tik padaro ir atnesa, skanu, pasirinkt gali ko nori (lietuvoj teko malonumas ligoninej kelias dienas paguleti, tai neprilyginsi maisto, nors irgi neblogas)
tik kai buvo pilnas skyrius reikejo laukti kol pogimdyvines lovas atlaisvins , tai tam paciam aukste kur gimdo (priesgimdymo palatose ar pan) teko kelias valandas pabuti su kita vienoj palatoj, bet as nesiskundziu (tik ziurejau i maza angeleli ir negalejau patiketi koks stebuklas)
deja, po 6 savaiciu reikejo grizti kitam spinal (vis tik paliko placentos) tada gavom atskira palata (uz kuria paprastai reikia primoketi jei nori atskirai), pasiilsejau, tik tos seseles(?) vis klausdavo kiek vaikas sveria ir kaip pagimdziau, o kad jis jau 6 sav tai dar ir pasakius nelabai "daeidavo" biggrin.gif

Perejus visa tai gslvojau ko nepasiemiau sveikatos draudimo (net nezinau ar toks gimdymui galimas, bet rekomenduociau), per ta antra apsilankyma kraujo netekau daug, vis tikrino ar perpylimo nereiks sad.gif bet nereikejo smile.gif

del tyrimu, tai ultragarsas nera nekaltas dalykas, tai jie ir neskuba ir nedaro per daug,
liudna statistika - 1 is 4 nestumu baigiasi persileidimu sad.gif per pirmasias savaites, tai irgi neskuba sad.gif
Buvau nescia 8 sav, pradejo kraujuoti, nuejau, paziurejo ultragarsu, sako mazokas, gal datos blogos... bet viskas gerai, ateik po savaites, as laiminga, po 2 sav nuejau, sako, nepaaugo angel_sadangel.gif
dabar vel... kelios savaites, pradejo tepti, galvoju tas pat... ne nejau niekur, bet po savaites nuejau, sako viskas gerai, matom sirdies plakima clap.gif
Lietuvoj mano drauge i ligonine pagulde pradejus tepti, bet kiek as prisiskaiciau, kad jei jau taip bus, joks gydytojas nieko nepadarys, galima ilsetis ir namie
ups, as jau nuklydau...
Sekmes BEATULE1, sveikinimai nestuke.gif
Atsakyti
As manau, kad labai daug kas priklauso nuo pacios mamytes pasiruosimo ir supratimo. Ir ''bendradarbiavimo'' su akusere smile.gif

Pati gimdziau Dartfordo logoninej. Niekas aplink nesokinejo, akusere atejo tik kai jau stumt reikejo, bet anksciau nelabai suprantu kam jos butu reikeje. Visa gimdyma buvom tik tryse (as, vyras ir ji), po gimdymo Zuiki musu teciui padave ir pati isejo, turejom grazia valanda ''susipazinimui''. Po to perkelimas i kita plalata, kurioj 2 naktis prabuvom. Ka as zinau, karta sesute uzlekus buvo, paklause ar nuskausminamuju nereikia, dar karta paklasue ar noresiu, kad parodytu, kaip vaikiuka numaudyt, na ir vaiku gydytoja Maziu apziurejo.

...pastebejau, kad bloga nuomone apie gimdyma yra susidariusios mamytes, kurioms komplikaciju atsiranda begimdant unsure.gif todel linkiu visoms, kad viskas sklandziai eitusi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 03 30, 02:48)
As manau, kad labai daug kas priklauso nuo pacios mamytes pasiruosimo ir supratimo. Ir ''bendradarbiavimo'' su akusere smile.gif

Pati gimdziau Dartfordo logoninej. Niekas aplink nesokinejo, akusere atejo tik kai jau stumt reikejo, bet anksciau nelabai suprantu kam jos butu reikeje. Visa gimdyma buvom tik tryse (as, vyras ir ji), po gimdymo Zuiki musu teciui padave ir pati isejo, turejom grazia valanda ''susipazinimui''. Po to perkelimas i kita plalata, kurioj 2 naktis prabuvom. Ka as zinau, karta sesute uzlekus buvo, paklause ar nuskausminamuju nereikia, dar karta paklasue ar noresiu, kad parodytu, kaip vaikiuka numaudyt, na ir vaiku gydytoja Maziu apziurejo.

...pastebejau, kad bloga nuomone apie gimdyma yra susidariusios mamytes, kurioms komplikaciju atsiranda begimdant unsure.gif todel linkiu visoms, kad viskas sklandziai eitusi  4u.gif

Tai dar gerai kad parode kaip ismaudyti mano tik apsluoste ranksluosciu ir dvi dienas taip buvom verysad.gif issimaudem tik kai gryzom namo o jie tipo sako kad ir negalima tris dienas maudyti bet kip nesvaru vaika laikyti plaukuciai visi sulipe. Burtininkai man visi cia tie daktarai doh.gif
Atsakyti