Įkraunama...
Įkraunama...

Ligoninės ir gimdymas Londone

QUOTE(bucka @ 2008 03 29, 00:23)
as gimdziau King George ligonineje Goodmays'e ir tikrai likau labai patenkinta. prieziura buvo tiesiog super: sokinejo ten apie mane ir mano leliu. aisku buvo keletas nesusipratimu (o kaip gi kitaip  mirksiukas.gif juk ne grozio proceduros vyksta, o gimdymas) bet bendrai tai tikrai dziaugiuosi, kad ten papuoliau. beje ten irgi daugiausiai dirba juodukai ir indusai, bet tas man ne kiek nemaise - juk svarbiausia buvo pagimdyti sveikuti leliuka. man tai neturi reiksmes kokios tautybes zmogus ji priime  schmoll.gif net MB is tos laimes geliu atnese man ir akuserei po puoskte  blush2.gif

Ir as gimdziau toje pacioje ligonineje 4u.gif Viskas sekesi puikiai,buvo dvi akuseres juodukes viena pagyvenusi moterele,o kita jauna ir jau koki 8men nescia rolleyes.gif Patenkinta as prieziura buvau,akusere viena sedejo salia manes 3valandas ir niekur nesitrauke,kadangi saremiai truko 12h man doh.gif Likau nepatenkinta tik tuom,kad nesvaru buvo,isivaizduokit lubos buvo krauju nutaskytos,po 5men drauge gimde toje pacioje ligonineje sake lubos dar buvo nenuvalytos doh.gif Siaubas doh.gif Siai dienai sioje ligonineje gimdymo skyrius uzdarytas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 03 30, 01:48)
As manau, kad labai daug kas priklauso nuo pacios mamytes pasiruosimo ir supratimo. Ir ''bendradarbiavimo'' su akusere smile.gif

...pastebejau, kad bloga nuomone apie gimdyma yra susidariusios mamytes, kurioms komplikaciju atsiranda begimdant unsure.gif todel linkiu visoms, kad viskas sklandziai eitusi  4u.gif

Nevisai sutinku.
Nemanau, kad busimos mamytes pasiruosimas galetu kaip nors itakoti ligonines higiena ar personalo darbo kokybe (muses, kurios taip puola, kad jautiesi kaip kaimo tualete, valomos dulkes krinta ant pries kelias valandas gimusiu naujagimiu, susiuvimai suplysta paros begyje po gimdymo ir akuseres atsisako antra karta siuti geriau siulydamos gerti paracetamoli pries einant i tualeta; ne vienas ir ne du uzkretimai del kuriu ir 42 laipsniu temperaturos tenka grizti su greitaja i ligonine savaite po gimdymo ir t.t...)

O del to, kad nusivylusios tos, kurioms gimdant iskilo komplikaciju ... g.gif Mano supratimu, medikai ir reikalingi tik tada, kai atsiranda komplikaciju biggrin.gif Tikrai gimdziau ligoninej ne todel, kad norejau meiliu zvilgzniu, zodziu ar palaikymo is ligonines personalo. Visa tai tikrai daug lengviau gauti gimdant namuose, ligoninej gimdyti pasirenki tik todel, kad tikiesi, jog jei viskas nevyks sklandziai gausi profesionalia medicinine pagalba ir prieziura.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 04 01, 10:18)
Nevisai sutinku.
Nemanau, kad busimos mamytes pasiruosimas galetu kaip nors itakoti ligonines higiena ar personalo darbo kokybe (muses, kurios taip puola, kad jautiesi kaip kaimo tualete, valomos dulkes krinta ant pries kelias valandas gimusiu naujagimiu, susiuvimai suplysta paros begyje po gimdymo ir akuseres atsisako antra karta siuti geriau siulydamos gerti paracetamoli pries einant i tualeta; ne vienas ir ne du uzkretimai del kuriu ir 42 laipsniu temperaturos tenka grizti su greitaja i ligonine savaite po gimdymo ir t.t...)

O del to, kad nusivylusios tos, kurioms gimdant iskilo komplikaciju ... g.gif Mano supratimu, medikai ir reikalingi tik tada, kai atsiranda komplikaciju  biggrin.gif Tikrai gimdziau ligoninej ne todel, kad norejau meiliu zvilgzniu, zodziu ar palaikymo is ligonines personalo. Visa tai tikrai daug lengviau gauti gimdant namuose, ligoninej gimdyti pasirenki tik todel, kad tikiesi, jog jei viskas nevyks sklandziai gausi profesionalia medicinine pagalba ir prieziura.

Visiskai su tavimi sutinku drinks_cheers.gif Tikra tiesa parasei thumbup.gif
Atsakyti
Gimdziau Kensington & Chelsea Hospital pries...11 metu...Prisiminimai vien tik teigiami thumbup.gif
Atsakyti
sveikutes visos likimo drauges 4u.gif pirmiausia tai noreciau pasisakyti apie gyd.juodzkius(kaip cia buvo issireiksta),jei ne gyd.kitos odos spalvos,nei kad musu,buciau buvusi isoperuota visai be reikalo.vaziavau pasitikrinti mazdaug 8sav nestuke.gif pakartotinai,nes pradzia buvo ne kokia,labai skaudejo mano pilvuka ir itare man negimdini nestuma(pries tris men.turejau operacija del negimdinio)ir itare,kad gali pasikartoti.apziurejo mane baltoji gyd.ir pasake yra nestumas(viskas gerai),bet tuo paciu metu yra ir negimdinis kiausintakyje,reikia operuoti,mums sokas,per asaras kelio nemaciau,nes zinojau ka tai reiskia.jau buvau paruosta operacijai ir tuo metu atejo pas mane gyd.tamsiaode,paklause ar sutinku kad jinai padarytu vag.echo dar karta-sutikau.rezultatas,kad man operacijos nereikia,jokio negimdinio nera,tas burbuliukas-cista.taip laiminga isvaziavau namo,ir iki siol jai dekinga esu.taip kad gydytoju klaidos ne nuo ju spalvos priklauso,o nuo ziniu lygio.

o kitas klausimelis butu,kaip jus nestumo metu priziurejo?ar gaudavote laiku tinkama pagalba? g.gif nes kaip pati itariu man prasidejo pienlige,nezinau ka daryti,jausmelis ne koks,o priimti mane gales tik po savaites ir ne aksciau,nebezinau ka daryti,kad tik ta zaraza mum nepakenktu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sandralija @ 2008 04 02, 13:16)
o kitas klausimelis butu,kaip jus nestumo metu priziurejo?ar gaudavote laiku tinkama pagalba? g.gif nes kaip pati itariu man prasidejo pienlige,nezinau ka daryti,jausmelis ne koks,o priimti mane gales tik po savaites ir ne aksciau,nebezinau ka daryti,kad tik ta zaraza mum nepakenktu  verysad.gif

Pienlige nestumui nepakenks 4u.gif nebent dar tik pati pati pradzia butu, kol dar kamstis nesusidares pilnai g.gif
As i Londona atvaziavau likus 2 menesiam iki gimdymo, tai Midwife pirma kart su manim susipazint i namus atejo bigsmile.gif pamate mano pilva (labai mazas buvo), iskart nusiunte i ligonine ultragarsui, nes issigando kad nesivysto vaikutis ax.gif nes nebuvo macius tokio mazo pilvo dar lotuliukas.gif O ir toliau prieziura nesiskundziau, bet ir problemu jokiu neturejau - kas ten zino kaip butu jei butu biggrin.gif
Manau labai daug ir nuo rajono priklauso. As Kensington&Chelsea priklausiau - mano GP, ir midwife, ir visi kiti balti buvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 04 01, 09:18)
Nemanau, kad busimos mamytes pasiruosimas galetu kaip nors itakoti ligonines higiena ar personalo darbo kokybe.

Juk ir nerasiau, kad viskas tik nuo busimos mamytes pasiruosimo priklauso. Bet priklauso daug. Juk gimdo ji, ne gydytojai, akuseres, vyras, tik ji. Visi kiti padeda. Arba bent turetu. Del higienos nesigincyju, nes as, kiek ligoniniu teko aplankyti, nieko kraupaus nemaciau.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sandralija @ 2008 04 02, 14:16)
sveikutes visos likimo drauges 4u.gif pirmiausia tai noreciau pasisakyti apie gyd.juodzkius(kaip cia buvo issireiksta),jei ne gyd.kitos odos spalvos,nei kad musu,buciau buvusi isoperuota visai be reikalo.vaziavau pasitikrinti mazdaug 8sav nestuke.gif pakartotinai,nes pradzia buvo ne kokia,labai skaudejo mano pilvuka ir itare man negimdini nestuma(pries tris men.turejau operacija del negimdinio)ir itare,kad gali pasikartoti.apziurejo mane baltoji gyd.ir pasake yra nestumas(viskas gerai),bet tuo paciu metu yra ir negimdinis kiausintakyje,reikia operuoti,mums sokas,per asaras kelio nemaciau,nes zinojau ka tai reiskia.jau buvau paruosta operacijai ir tuo metu atejo pas mane gyd.tamsiaode,paklause ar sutinku kad jinai padarytu vag.echo dar karta-sutikau.rezultatas,kad man operacijos nereikia,jokio negimdinio nera,tas burbuliukas-cista.taip laiminga isvaziavau namo,ir iki siol jai dekinga esu.taip kad gydytoju klaidos ne nuo ju spalvos priklauso,o nuo ziniu lygio.

o kitas klausimelis butu,kaip jus nestumo metu priziurejo?ar gaudavote laiku tinkama pagalba? g.gif nes kaip pati itariu man prasidejo pienlige,nezinau ka daryti,jausmelis ne koks,o priimti mane gales tik po savaites ir ne aksciau,nebezinau ka daryti,kad tik ta zaraza mum nepakenktu  verysad.gif

Pas mane midwife irgi atejo i namus pati pirma karta susipazinti ir tikrai ji manimi rupinosi smile.gif
Atsakyti
Jums pasiseke kad gerai jumi rupinosi, o as po kiekvieno visito isejus kelio per asaras nematydavau. Ka galvoti apie tokia midwife jei i paprasciausia klausima atsakydavo "I don't know" doh.gif . Buvo uzeje skausmai labai skudejo koja, nes buvo uzspaustas sedimas nervas tai ji net apie tai nieko nezinojo. As pati zinau kas man yra o ji ne doh.gif .
Atsakyti
Mano midwife tai tokia faina buvo, pirma karta i namus atejo (as Lietuvoj budama 1 appointment paskirta praleidau, tai ttruputi paveluotas buvo, vietu greitai nebuvo Surgery, tai ir atejo). Visada tokia linksma, as pati daug visko prisiskaicius apie nestuma buvau, tai klausimu per daug nebuvo, bet viska atsakydavo. Man irgi buvo skaudama koja - klubas - nugara (su kiekvienu zingsniu dure, atstuma, kur nueidavau anksciau per 5 min tada ejau per 15), sake geriau pas GP nueiti, nors cia viiskas normalu, kunas ruosiasi. GP (kazkokia pasitaike, nelabai ji man pasirode, geriau vyresni gydytojai) irgi mazdauk ko cia nori, bet tol grasinausi kol i fizioterapija siuntima dave, priaiskino, kad bus eile puse metu, o ten nuejus kitai savaitei laika paskyre, bet realios naudos tai nepasakyciau kad daug, ka ten prisportuosi su nescia, bet visokiu patarimu, atspausdintos informacijos dave kaip kelti, kaip stotis, sestis ir t.t., dar nestumo dirza dave, tai su tuo lyg ir geriau buvo. Sake plaukioti, bet as ir taip plaukiojau, tas man labiausiai patiko (ir ko labiausiai ilgiuosi) ir padejo.
Grizus namo po gimdymo kita diena atejo comunity midvife, bet ne mano, o po to pora kartu manoji atejo(kol bambute nukrito), ir paskui kai laukem pas health visitor praejo, pamate mane, tik klausia kaip laikaisi... labai maloni
O midwife, jei tu ja nepatenkinta, galima prasyti pakeisti, reikia pas GP man atrodo prasyti, bet tikrai galima, gali buti, kad tavo surgery kitos nera, bet (bent kaip pas mane buvo) jos yra community, tai imanoma, kad kita ateis i tavo surgery is tos pacios ligonines.
O apie busimos mamytes pasiruosima - kaip galima, imanoma pasiruosti gimdymui, jei tai pirmas, skaitai, klausai ir nuo visko to tik baisiau daros... Pamokos ligoninej buvo naudingos, nors nieko naujo nepasake, bent jau padrasino...
Atsakyti
Tai buvo taip seniai lotuliukas.gif pries beveik tris metus lotuliukas.gif noreciau jau ir antrojo lialio,bet kazkaip bijau cia begimdyti doh.gif As gimdziau ,,Newhamo,,ligoninej.Ilgas gimdymas,atvaziavom apie 11vakaro,o gime,tik kitos dienos 2val.bet aciu Dievui viskas gerai..Kas keisciausia ,kad atvaziavus patiem liepe sedeti apie pusvalandi koridoriuje,kol atsilaisvins vieta palatoje doh.gif vyras buvo salia manes,nedave jam nei jokio chalato apsimauti,kaip stovejo,taip grazus blink.gif man kazkaip atrodo nehigieniska doh.gif o siaip manau,kai paciai viskas gerai,gimdymas kad ir ilgas,tik nelabai skausmingas(neiskaitant paskutiniu valandu),tai zodziu viskas kaip ir nieko.Mus labai ilgai laike gal kokias 3ar net 4dienas.Palatoj gulejom 6,tai man tas labai nepatiko,miegoti beveik negalejau,nes salia vaikutis uz,,uzuolaidu,,buvo neramus verysad.gif valgis nepatiko schmoll.gif rinkdavaus ka uzsisakyti,bet nieko skanaus nepataikydavau schmoll.gif tai vyras vakarais po darbo atvezdavo kokiu skanestu thumbup.gif
Atsakyti
labutis, as gimdziau King George ligonineje. na tikrai negaliu skustis, viskas lyg normaliai praejo.rupinosi neblogai, nors kai gimdziau man buvo 41 savaite. lelius gime per dvylika valandu. smile.gif kaip pasak midwifes laaabai dydelis biggrin.gif mano sunus svere 3.920kg, o ugis 52cm. biggrin.gif
zinoma, suplysau, nors pries tai aiskino, kad jei ka teks prakirpt, deja... na gal nespejo, tad susiuvo, bet man rodos, kad nedasiuvo... blush2.gif
spejau nukraujuot, bet jokios lasines nepastate. keista... g.gif
maistas, na tikrai ne is paciu geriausias. schmoll.gif
ant kitos dienos paleido. nors dar spejo pries tai gerai panervint. atejo sunui daryt klausos testa.sunus gime 5val ryte, o 9val ryte jau testa daro. blink.gif moteriske pasiziuri i mane ir aiskina, kad testa reikes ryt pakartot doh.gif tipo negirdi unsure.gif as zinoma i asaras. ryte pries paleidima vel tas pats.
tai piktybiskai nejau. nors zinot, pasakysiu, pradejau ziureti, kaip istikruju yra, girdi r ne. vyras ir mama ramino, kad viskas gerai. bet vistiek... po menesio buvo apoimentas del klausos. kai pasitikrinom, pasake, kad viskas gerai thumbup.gif tai va. aciu Dievui viskas mano sunui ir man gerai. biggrin.gif
sunui jau 6menesiai, augam ir esam laimingi. 4u.gif
Atsakyti