Dedu truputi ryziu ir kiausiniu kaip paprastai ir kepu stikliniame puode, nes reikiaipilti sultinio mazdaug iki trecdalio balandzio ir kepu ant apatiniu groteliu apie 180 temp., o kiek kepti priklauso nuo balandzio dydzio mazesni trumpiau didesni ilgiau na mazdaug apie val. dar labai priklauso nuo orkaites kaip kepa jei stipriau tai vis paslakstyti reikia su sultiniu nieko cia ipatingo nera galima net puode gerai susukus virti o paskui i prkaite apkepti,kol parus, manau kad turetu tikrai iseiti
O ar visos dedat į balandėlių įdarą kiaušinį, senai dariau, bet kiek pamenu, atrodo, kiaušinio nedėdavau???
QUOTE(daliela @ 2007 01 31, 17:34)
O ar visos dedat į balandėlių įdarą kiaušinį, senai dariau, bet kiek pamenu, atrodo, kiaušinio nedėdavau???
Ne is vis pirma karta girdziu, kad kiausinis dedamas i balandeliu idara
QUOTE(Eni @ 2007 01 31, 18:58)
Ne is vis pirma karta girdziu, kad kiausinis dedamas i balandeliu idara
As dedu, nes man skaniau, kada farsas balandelyje su ryziais buna gerai susirises. o ne birus ar rupus.
QUOTE(misiki @ 2007 01 31, 20:56)
As dedu, nes man skaniau, kada farsas balandelyje su ryziais buna gerai susirises. o ne birus ar rupus.
Aš irgi į faršą dedu kiaušinį, pakepintų svogūnų ir ryžių
Aš visada padarytus balandėlius apkepinu aliejuje,po to sluoksniuoju į puodą su morkomis,pomidorais, svogūnų laiškais,užbarstau vegetos
niekada orkaitėj negaminau balandėlius, gal galėtumėt man patart, kokį geriau tam indą nupirkt ?
Papildyta:
o nesitaško į šonus
Papildyta:
QUOTE(vilma27 @ 2007 02 06, 13:11)
Aš visada padarytus balandėlius apkepinu aliejuje,po to sluoksniuoju į puodą su morkomis,pomidorais, svogūnų laiškais,užbarstau vegetos
o nesitaško į šonus
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 03 19, 14:49)
niekada orkaitėj negaminau balandėlius, gal galėtumėt man patart, kokį geriau tam indą nupirkt ?
Papildyta:
o nesitaško į šonus
Papildyta:
o nesitaško į šonus
Na jeigu ant stiprios ugnies,tada taško.
QUOTE(misiki @ 2007 01 07, 23:54)
O gal kam teko kepti dideli balandi?As tai darau retkarciais kai laukiu sveciu, nes labai jau graziai atrodo.Verdaciam vandeny isardau kopusta iki maziausios guztes.Idara pradzioje padarau rutuliuka ir apgaubiu maziausiais lapais po to lapus pabarstau miltais truputi ir vel aplink lipinu farsa ir vel lapus aplink ir taip toliau, kol turiu farso, gale apsuku balandi lapais ir aprisu kelis kart.Gaunasi kaip arbuzas.Dedu i orkaite ipilu sultinio iki trecdalio balandzio ir kepu kol graziai parausta.Iskepta dedu i lekste ir supjaustau kaip torta.Padaza gaminu atskirai , panaudojus sultini kur kepe balandis.Siulau paabandyti
Rumšiškėse valgaiu kažką panašaus, tik pats balandis buvo kepamas tešloje. Tikrai geras receptas
QUOTE(misiki @ 2007 01 08, 01:54)
O gal kam teko kepti dideli balandi?As tai darau retkarciais kai laukiu sveciu, nes labai jau graziai atrodo.Verdaciam vandeny isardau kopusta iki maziausios guztes.Idara pradzioje padarau rutuliuka ir apgaubiu maziausiais lapais po to lapus pabarstau miltais truputi ir vel aplink lipinu farsa ir vel lapus aplink ir taip toliau, kol turiu farso, gale apsuku balandi lapais ir aprisu kelis kart.Gaunasi kaip arbuzas.Dedu i orkaite ipilu sultinio iki trecdalio balandzio ir kepu kol graziai parausta.Iskepta dedu i lekste ir supjaustau kaip torta.Padaza gaminu atskirai , panaudojus sultini kur kepe balandis.Siulau paabandyti
reiks pameginti