Įkraunama...
Įkraunama...

SOS! Balandėliai

QUOTE(medauskaite @ 2006 09 16, 14:31)
pirma karta gyvenime padariau balandelius ax.gif !!! gavosi taip skaniai, kad dabar turbut darysiu ir darysiu lotuliukas.gif . tik gaila, kad su ju darymu uztrukau visa diena... g.gif
kadangi dariau pirma karta, tai truputi neapskaiciavau - baisiai daug pridariau. tai vienus troskinau puode, kitus orkaitej. atvirai pasakysiu jokio skirtumo nepajutau. ir tie , ir tie skaniai gavosi.



Aš dažniausiai specialiai daug pridarau. Vienus į dedu puodą, kitus - į šaldymo kamerą. Tai va vieną kartą paplušėti ilgiau tenka, bet užtat kitą kartą atšildai ir gan greit pasigamina pietūs ax.gif
Atsakyti
Medauskaite ,jei nori ,kad balandėliai dar skanesni būtų į puodą įdėk paprikos vieną ankšti išfarširuotą arba tiesiog pjaustytos paprikos jei ją mėgstat.
Papildyta:
Nebuvau peržvelgusi temos. Ryžius dedu nevirtus, atsargiai lengva padauginti, likusius kopūstų lapus tai puodo dugną išlojų ir ant viršaus dedu. Į padažą dedu morkų, kepintų svogūnų, jei yra šviežią pomidorą. Į faršą būtinai įdedu pusę šaukštelio cukraus, nebijokit saldu nebus.Prieskoniai maltai mėsai. Į padažą pomidorų padažo, baigiant troškinti būtinai grietinės.Troškinu ant labai mažos ugnies. Pačius balandėlius būtinai apkepinu prieš troškindama. Esu bandžius ir ne kepintus daryti, skaniau -kepinti.
Atsakyti
QUOTE(asfaltuota @ 2004 02 29, 17:48)
Lapo galus užlenkiu, perrišu siūlu


Nereikia jokių siūlų doh.gif Puikiai laikosi ir be siūlų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2006 09 17, 08:32)
Ryžius dedu nevirtus

Man tai nepatinka su nevirtais ryziais, kieti gaunasi, nes ryziai neturi vietos kur isbrinkti schmoll.gif
Atsakyti
Kas neturi labai laiko, gali pabandyti štai tokius balandėlius-tinginius (aš darydavau studentų laikais, super lengva ir greit (max. 20 min.)):

supjaustau kopūstą maždaug tokiom nestorom juostelėm ir pakepinu biški keptuvėje. Tada suberiu faršą ir vėl truputi pakepinu, po to suberiu jau išvirtus, bet ne iki galo, ryžius, ir vėl truputi pakepinu. Prieš pabaiga supilu pomidoru padažą (pagal skonį) + prieskoniai.

Tikrai labai lengva ir skanu wub.gif

Atsakyti
Aš tai, kai darau balandėlius visada prieš tai išverdu ryžius, žinoma ne iki galo , nes kai tušinasi jie išbringsta ir tada buna labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
vakar viriau balandelius gavosi thumbup.gif turejau grybu juos sumaliau pakepinau ant sviestuko su svogunu sumaisiau su farsu, farso buvo daugiau imusiau 2 kiausinius idejau prieskoniu balandelius apkepiau pavoliojus i miltus gavosi tikrai labai skanus net mano vyras valge nes balandeliu nemegsta biggrin.gif
Atsakyti
konkretaus receptuko kiek ko det neradau, taigi dariau pagal si tik ne su mesa o su soja bigsmile.gif na kaip pirma karta tai labai skaniai thumbup.gif 1 kopūstas
1 šaukštas riebalų
2 šaukštai pomidorų tyrės
0,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės grietinės
druskos
pipirų
lauro lapelių (Lauro lapas)
sultinio

Mėsos įdarui:
500 g jautienos
0,5 stiklinės ryžių
1 svogūnas
1 šaukštas riebalų
druskos Kopūsto gūžę apvirti pasūdytame vandenyje. Suminkštėjusius lapus nuimti vieną nuo kito, vėl dėti į vandenį, kol visa gūžė bus išardyta. Storesnius lapkočius apipjaustyti.
Ant kiekvieno lapo dėti paruošto įdaro ir suvynioti ritinėliu.
Taip paruoštus balandėlius apibarstyti miltais, apkepinti, sudėti į puodą, užpilti sultinio ar vandens, pomidorų tyrės ir 30-40 min. troškinti.
Baigiant troškinti įpilti grietinės. user posted image
Atsakyti
O gal kam teko kepti dideli balandi?As tai darau retkarciais kai laukiu sveciu, nes labai jau graziai atrodo.Verdaciam vandeny isardau kopusta iki maziausios guztes.Idara pradzioje padarau rutuliuka ir apgaubiu maziausiais lapais po to lapus pabarstau miltais truputi ir vel aplink lipinu farsa ir vel lapus aplink ir taip toliau, kol turiu farso, gale apsuku balandi lapais ir aprisu kelis kart.Gaunasi kaip arbuzas.Dedu i orkaite ipilu sultinio iki trecdalio balandzio ir kepu kol graziai parausta.Iskepta dedu i lekste ir supjaustau kaip torta.Padaza gaminu atskirai , panaudojus sultini kur kepe balandis.Siulau paabandyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(misiki @ 2007 01 08, 00:54)
O gal kam teko kepti dideli balandi?As tai darau retkarciais kai laukiu sveciu, nes labai jau graziai atrodo.Verdaciam vandeny isardau kopusta iki maziausios guztes.Idara pradzioje padarau rutuliuka ir apgaubiu maziausiais lapais po to lapus pabarstau miltais truputi ir vel aplink lipinu farsa ir vel lapus aplink ir taip toliau, kol turiu farso, gale apsuku balandi lapais ir aprisu kelis kart.Gaunasi kaip arbuzas.Dedu i orkaite ipilu sultinio iki trecdalio balandzio ir kepu kol graziai parausta.Iskepta dedu i lekste ir supjaustau kaip torta.Padaza gaminu atskirai , panaudojus sultini kur kepe balandis.Siulau paabandyti ax.gif


ot faina jeigu dar nuotrauka kada idetum... bigsmile.gif
Atsakyti


Kai bus galimybes tai pabandysiu imesti mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(misiki @ 2007 01 07, 23:54)
O gal kam teko kepti dideli balandi?As tai darau retkarciais kai laukiu sveciu, nes labai jau graziai atrodo.Verdaciam vandeny isardau kopusta iki maziausios guztes.Idara pradzioje padarau rutuliuka ir apgaubiu maziausiais lapais po to lapus pabarstau miltais truputi ir vel aplink lipinu farsa ir vel lapus aplink ir taip toliau, kol turiu farso, gale apsuku balandi lapais ir aprisu kelis kart.Gaunasi kaip arbuzas.Dedu i orkaite ipilu sultinio iki trecdalio balandzio ir kepu kol graziai parausta.Iskepta dedu i lekste ir supjaustau kaip torta.Padaza gaminu atskirai , panaudojus sultini kur kepe balandis.Siulau paabandyti ax.gif


Labai patiko idėja thumbup.gif . O kiek laiko reikia kepti tą kopūstą? Ir ar jis neapdega, nereikia viršaus kuo nors palaisryti/patepti? Ir ar dedi į vidų ryžius ar vien tik faršą? Kiek daug klausimų kilo? blush2.gif
Atsakyti