Įkraunama...
Įkraunama...

SOS! Balandėliai

4u.gif
As siandien gaminau balandziukus.
1. Farsas: kiauliena+jautiena (per puse); ryziai; svogunas; kapotos petrazoles; tarkuota morka (saujele); prieskoniai (druska, pipirai). Jokio kiausinio.
2. Kopusta apviriau, nuo lapu nupjauciau kietaja dali (ta storaja gysla), pabarsciau druska.
3. Susukau farsa i lapus; kad neatsisuktu atgal, mediniu pagaliuku prismeigiau lapo galiuka.
4. Apvoliojau miltuose ir apkepiau kepimo margarine; isemiau pagaliukus;
5. Puodo dugna iskolau lapais, del visa ko (jei pritrauktu); sudejau balandelius, uzmeciau lauro lapu, ipyliau pomidoru padazo, imeciau kubeli sultinio ir truputi druskos. Uzpylus vandeniu, troskinau 30 min.
6. Padazui pakepinau tarkuota morka, svoguna, paprika; imaisiau sauksta miltu. Visa tai supyliau ant kunkuliuojanciu balanduku ir dar pakaitinau apie 15 min.

Kas megsta, uzbalina grietine. Man nereikia smile.gif

Pasitroskinusius isjungiau, palaikiau uzdengtam puode apie 10 min., patiekiau apibarscius svogunu laiskais, salia - bulvytes smile.gif

user posted image
Atsakyti
papasakokit kaip tą kopūstą dėt i mikrę, jį reikia be vandens įdėt ir viskas? g.gif na niekada nedarius taip visada verdu bet tas virimas tai rankų nusiplikinimas doh.gif doh.gif parašykit mergytės kurios kopūstą dedat į mikrę kaip ten reikia viską daryt 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
o gal kas gali parasyt kaip skanu farsa balandeliams pasidaryt
as pavyzdziui dedu nevirtu ryziu apkepintu svogunu, druskos ir pipiru

o kai tusinu tai idedu sultinio truputi, lauro lapa, morku, grietines



o kaip padaryt kitaip, kad dar skaniau butu, gi dabar tiek ivairiausiu prieskoniu yra pirkti, bet as kai juos pradedu bandyt tai kazkaip nei sis nei tas man gaunas sad.gif
Atsakyti
As dedu kaip ir tu viska , tik kai tusinu tai dedu dar koncervuotu voveraiciu, cesnako ir kecupo.mmmmmmmmmm, pirstukus apsilaizyti galima essen.gif
Ana diena gaminau
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 19 kovo 2008 - 21:27
Esu girdejus,kad į farsa pritarkuoja kopusto,bet nezinau kaip tiksliai gamint tokius greitukus g.gif Jei kuri gaminat taip prasau pasidalint receptuku mirksiukas.gif
Atsakyti
as padaza darau kaip ir jus pamidoru padazo,margarino arba sviesto,ir dar idedu sauksta naminio medaus,labai pataiso skony man patare viena moteris buvau nustebus blush2.gif o dabar be medaus sauksto neisivaizduoju balandeliu.ryt ir as gaminsiu seile tysta thumbup.gif
Atsakyti
Esu girdėjusi, kad balandėlius galima daryti su kinišku kopūstu, norėčiau pabandyti, gal kuri gaminot? Įdomu jį irgi prieš tai reikia apvirti, ar į žalią įdarą vynioti g.gif
Atsakyti
Bent jau mano mama, kai daro su kinišku, jo neapverda, jis ir taip plonas, palyginus su paprastais kopūstais. Tik balandukai palyginti maži gaunasi biggrin.gif

Kažkas kažkur čia temoje minėjo balandžius su kinišku kopūstu lyg ir mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eiven: 08 gegužės 2008 - 12:11
QUOTE(vaidicita @ 2008 03 19, 19:58)
o gal kas gali parasyt kaip skanu farsa balandeliams pasidaryt
as pavyzdziui dedu nevirtu ryziu apkepintu svogunu, druskos ir pipiru

o kai tusinu tai idedu sultinio truputi, lauro lapa, morku, grietines
o kaip padaryt kitaip, kad dar skaniau butu, gi dabar tiek ivairiausiu prieskoniu yra pirkti, bet as kai juos pradedu bandyt tai kazkaip nei sis nei tas man gaunas sad.gif

ryzius deti reikia virtus, svogunus nekepintus mirksiukas.gif o visa kita pagal skoni mirksiukas.gif zinoma, nereik persisitengt su prieskoniais, ypac zolelem mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(aguonele @ 2008 03 19, 20:24)
As dedu kaip ir tu viska , tik kai tusinu tai dedu dar koncervuotu voveraiciu, cesnako ir kecupo.mmmmmmmmmm, pirstukus apsilaizyti galima  essen.gif
Ana diena gaminau
user posted image

tai cia apvyniojai su ta mesyte ir viskas?
Atsakyti
QUOTE(Poema @ 2008 03 31, 23:03)
Esu girdejus,kad į farsa pritarkuoja kopusto,bet nezinau kaip tiksliai gamint tokius greitukus g.gif Jei kuri gaminat taip prasau pasidalint receptuku mirksiukas.gif




Mano greiti netikri balandėliai , pasidarau faršą tik ryžių nededu tada darau kukuliukus ir dedu juos į verdantį vandenį, tada ten įdedu supjaustytų kopūstų, morkų ir verdu. vėliau padarau padažą: pomidorų padažas, sviestas, grietinė, prieskoniai ir miltų išmaišytų vandenyje kad padažas tirštesnis būtų. Greita, paprasta ir skanu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sonatina1: 10 gegužės 2008 - 08:39
nezinau,gal kuri ir darot-o as visada tas kopusto liekanas pjaustytas maisau su raugintais kopustais,ir dedu sluoksni ant dugno,ir ant virsaus-man tai buna superiniai-jie gauna rugsteles nuo tu raugintu,ir siaip thumbup.gif pabandykite ir jus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sonatina1 @ 2008 05 10, 09:37)
Mano greiti netikri balandėliai , pasidarau faršą tik ryžių nededu tada darau kukuliukus ir dedu juos į verdantį vandenį, tada ten įdedu supjaustytų kopūstų, morkų ir verdu. vėliau padarau padažą: pomidorų padažas, sviestas, grietinė, prieskoniai ir miltų išmaišytų vandenyje kad padažas tirštesnis būtų. Greita, paprasta ir skanu.


Aciu uz recepteli artimiausiu laiku isbandysiu 4u.gif
Atsakyti