Įkraunama...
Įkraunama...

---Saldūs receptai su nuotraukomis---

QUOTE(Srove @ 2009 03 17, 21:29)
Nu ikeliu ta savo mandarinuka ir cia, zinokit nu tikrai be galo skanus tortikas ir jei tik gaunate konservuotu mandarinu, tai butinai pabandykite, tikrai manau nenusivilsite, labai gaivus, svelnus, nereikalaujantis jokio uzsigerimo torciukas.Buvau jau kazkada ikelus panasu, bet dabar pati neberandu doh.gif
Biskvitui:
150gr.cukraus
2pak vanilino
150gr.sviesto(dejau saulute)
6kiausiniu tryniai
187gr.miltu
saukstelis kepimo milteliu
5 lasai sviesto skonio kvapu.
Sviesta palaikyti siltai, kol eis issukti, deti trynius, sukti, cukru, vanile,vel sukti iki purumo, issijotus miltus, kep. miltelius. druskos siek tiek, gerai ismaisyti.I tortine man gaunasi apie 220gr. mases vienam biskvitui(gaunasi trys biskvitai,kepti po viena, ant kepimo popieriaus, istepto riebalais, kol svelniai pagels, apie 13min.190l temp)
Pertepimui:
Grietineles 36%800gr. isplakti su dviem pakeliais tirstiklio(butina) ir 4 sauksteliais cukraus pudros.Pertepti ataususius biskvitus, i tarpus glaudziai sudeliojant nuvarvintus mandarinus, ant virsaus vel grietineles, vel biskvita ir antra karta pakartoti ta pati(mandarinu reikia tris indelius)..Ant virsutinio biskvito  sudeti isplaktus 4 kiausinio baltymus iki standumo su 200gr. cukraus ir sumaisyti su 150 gr. mandelu(pjaustytu riesutu)(dali baltymu galima atsideti papuosimui).Sonus rekomenduotina irgi pjaustytais riesutais apipavidalinti.
Jokio vargo, greit pagaminamas, tikrai labai skanus.(man pats skaniausias kol kas blush2.gif )



Noriu paklausti, cia turbut laaabai didelis tortas gaunasi? Jei daryciau is puses normos paragavimui, tai kazi ar 18 cm formeles uztektu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 24 kovo 2009 - 14:50
Ir dar del torto su mandarinais, ten is tiek kiek duota produktu, gaunasi trys biskvitai, ar cia vieno biskvito produktu kiekiai? g.gif o iskepus viena, supjaustyt negalima?
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 03 24, 18:58)
Ir dar del torto su mandarinais, ten is tiek kiek duota produktu, gaunasi trys biskvitai, ar cia vieno biskvito  produktu kiekiai?  g.gif o iskepus viena, supjaustyt negalima?


Manau, jog kepant vien biskvitą, jis būtų sukritęs, kadangi pagal ši receptą reikia dėti ganėtinai daug sviesto. Baltymų taip pat nereikia, o kaip žinia, jie ir yra pagrindinė visų biskvitų "keliamoji jėga" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 03 24, 15:48)
Noriu paklausti, cia turbut laaabai didelis tortas gaunasi? Jei daryciau is puses normos paragavimui, tai kazi ar 18 cm formeles uztektu?


Nu zinok, nelabai jau didelis tas tortas gaunas, cia yra visu triju biskvitu norma, bet kepti viena biskvita ir pjaustyti nepatariu, nes jis gaunasi toks trapus ir minkstas, kad gali ir sugadinti, juk ne tiek daug laiko uztrunka ji iskepti po viena tris kartus, uztruks apie 40 min.
Del tos puses normos tiesiog nezinau, gal buti, kad siek tiek trukti gali.Zinai nuimk tik viena trecdali, tada manau gal bus gerai.(gerai issuk su sviestu trynius)Baltymu biski liks, morengiukams ax.gif
Ale zinai ka lotuliukas.gif daryk is visos normos, nes as nebeturiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 24 kovo 2009 - 18:21
QUOTE(Srove @ 2009 03 24, 18:13)
Nu zinok, nelabai jau didelis tas tortas gaunas, cia yra visu triju biskvitu norma, bet kepti viena biskvita ir pjaustyti nepatariu, nes jis gaunasi toks trapus ir minkstas, kad gali ir sugadinti, juk ne tiek daug laiko uztrunka ji iskepti po viena tris kartus, uztruks apie 40 min.
Del tos puses normos tiesiog nezinau, gal buti, kad siek tiek trukti gali.Zinai nuimk tik viena trecdali, tada manau gal bus gerai.(gerai issuk su sviestu trynius)Baltymu biski liks, morengiukams ax.gif


Supratau. Matai, as tik paragaut noriu, tai galvoju kad dickio torto man bus per daug smile.gif na tai zinosiu tada smile.gif aciu.
Atsakyti
Gavusi paliepimą atpėdinu rodyti pjūvio ir įkelti receptą čia 4u.gif
Tortas Napoleonas
cituoju autorių
Vienintelis tikras Napoleono torto arba, teisingai sakant, Napoleono pyragaičio receptas yra tik šis:

Tešlai reikia :
- 700 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 500g naminio sviesto,
- 5 šaukštų rūgštos naminės grietinės, nes būtent prancūziška grietinė yra rūgšti
- 50g konjako,
- 1 kiaušinio,
- 7g druskos

Virtam vaniliniam kremui:
- 500g naminio sviesto,
- 120g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 350 g cukraus,
- 1 stiklinės gyvo naminio pieno,
- 3 naminių kiaušinių trynių,
- 20g vanilinio cukraus,
- 50g konjako,

T e š l a i ant darbastalio kalvele išsijojami miltai, užbarstoma druska, miltuose padarius duobutę, į ją supilamas konjakas ir sudedama grietinė, įmušamas kiaušinis, sudedamas atšaldytas gabalėliais supjaustytas sviestas ir šaltoje patalpoje kapojama tol, kol tešloje nelieka sausų miltų. Tada iš tešlos suformuojamas rutulys, suvyniojamas į maistinę plėvelę ir dedamas porai valandų į šaldytuvą. Po to tešla padalijama į 12 vienodo dydžio gabalų ir iškočiojama 12 vienodo diametro 3-4 mm storio papločių. (Kočioti ir perkelti lengviausiai tarp dvejų maistinių plėvelių). Papločiai perkeliami į kepimo popieriumi išklotą skardą, subadomi šakute ir kepami karštoje 180 laipsnių orkaitėje 2-3 min. orkaitėje, kol gražiai pagelsta, bet ne paruduoja. Iš skardos išimami, kai atšąla. Ant lakštų dedama lėkštė arba kita apvali forma ir apipjaunama.

K r e m u i skirtas sviestas ištirpinamas puode, įsijojami miltai ir maišant kaitinama, kol miltai pradeda gelsti. Atskirai prikaistuvyje užvirinamas pienas su cukrumi ir supilamas į sviestą su miltais, smarkai maišant. Dar kiek pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukama tol, kol kremas atvėsta. Tada po vieną įmušami tryniai ir gerai išsukama. Kartu po truputį pilamos konjakas bei vanilinis cukrus ir sukama, kol kremas pasidaro purus.
Atvėsę papločiai pertepami kremu ir palaikomi porą valandų paslėgti.

P u o š i a m a likusiu kremu ir iš lakštų nuopjovų sutrintais trupiniais: viršus ir šonai aptepami kremu ir apklijuojami trupiniais. Prancūzijoje vieną dalį nuopjovų dar kiek pakepindavo, kad gautųsi tamsesnė spalva. „Napoleono" viršų aplipdydavo šviesesniais trupinais, o tamsesniais trupiniais per trafaretą išbarstydavo laurų vainiką su N raide viduryje.

Štai kas gavosi:

user posted image

mano, kaip gaminusios komentaras: šitas gaminys gali patikti tik riebius tortus mėgstančiai auditorijai, įveikiau tik pusę gabaliuko plonyčio. Negaliu pasakyti, kad neskanu, tiesiog ne mano gomurio skonis. MB va valgo, bet irgi po Juodojo miško skonis nublankęs. Galbūt dar kalta daniška degtinė, nes jinai turi tokį specifinį žolelių aromatą, kremas labai tirštas, taigi į Jūsiškius grožius net nepanašus. Man ten kondensuoto pieno kremas sueitų kaip uoga, o vat šitas tai per riebus mano skoniui. Kas dar g.gif ai, tešla tai labai maloni, nesunkiai padaroma, lengvai kočiojama tarp plėvelių ir lengvai perkeliama į skardą, kepant truputį apsitraukia, bet labai nežymiai, galėtų būti mažiau riebi, bet vėl gi nedėjau į tešlą alkoholio, manau būtų reikalą pataisęs žymiai, nes būtų užtušavęs riebaliukus...taigi išvada, valgyti galima, bet yra tortų ir skanesnių ax.gif blush2.gif kas mėgstat riebiai, galit bandyti mirksiukas.gif specialiai nueisiu ir nusipirksiu parduotuvinio tortuko arba plokštainio gabaliuką ir palyginsiu ar bent jau į tą pusę pagaminau ax.gif
Atsakyti
Sveikutės, merginos 4u.gif
Noriu išsikepti biskvitą tik nežinau ar paruoštą tešlą kepimui reikia dėti į įkaitintą orkaitę, ar ne? Jei į įkaitintą tai kiek laipsnių? blush2.gif
Gal kuri galėtų patarti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 03 24, 18:36)
Gavusi paliepimą atpėdinu rodyti pjūvio ir įkelti receptą čia 4u.gif 
Tortas Napoleonas

na laaaaaaabai jau geraqi jis atrodo thumbup.gif bet man ir šie tortukai per riebūs, kažkaip stringa, bet vistiek laaaaaaabai skanus, jau vien dėl to, kad naminiai thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 03 24, 18:36)
Gavusi paliepimą atpėdinu rodyti pjūvio ir įkelti receptą čia 4u.gif 
Tortas Napoleonas



Na as irgi nemegtu riebiu, bet nelygink tik su Maximiniu, nes ten tikrai i Napoleona man nepanasu g.gif Nors raso, kad tai Napoleonas.
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 03 24, 18:36)
Tortas Napoleonas

Na neveltui Napoleonas yra vienas riebiausių tortų/pyragų smile.gif Tavasis atrodo tikrai gražiai, bet man taip pat būtų tikrai per riebu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(raimuxe @ 2009 03 24, 18:36)
Sveikutės, merginos 4u.gif
Noriu išsikepti biskvitą tik nežinau ar paruoštą tešlą kepimui reikia dėti į įkaitintą orkaitę, ar ne? Jei į įkaitintą tai kiek laipsnių? blush2.gif
Gal kuri galėtų patarti? 4u.gif


Į JAU IKAITINTĄ ORKAITĘ ....180 - 200C .....PRIKLAUSO NUO KIEKVIENOS ORKAITĖS INDIVIDUALIAI smile.gif

-------------------------------------------------------------------------------------

RiMami ..... nono.gif....nevalia slėpti tokių skanumynų , oi nevalia schmoll.gif

Olesta , va čia mano skoniui Napoleonas bigsmile.gif ....tikras senovinis ...riebus , kaip jam ir priklauso būti bigsmile.gif
Atsakyti
gal bomžai nenumirs privalgę, nes MB jau vaistų sulakstė nuo skrandžio blush2.gif ir nusprendėm, kad jis nevertas būti pristatytas platesnei auditorijai, sorry už suerzinimą, foto lyg ir nebloga, bet kai paragavom, tai aš juo visiškai nusivyliau...man skaniausi medaus, griliažinis, negro bučinys ir Juodasisi miškas, o želiukus tai galėčiau dieną naktį lapnoti, MB nuo mėsos visus padažus ir riebaliukus nukrapšto, tai jam skonis patiko, ragavo ragavo ir prisiragavo ax.gif nu žodžiu gaila tik darbo ir sąnaudų, bet bent būsiu sau įsirodžius, kad pagaminti aš jį vis dėl to sugebėjau. Gal darant viską dar tikrai iš naminių produktų būtų gavęsi visai kitaip ir alkoholis tešloj būtų panaikinęs riebalų pasisavinimą tokį gausų, nes sutikim, kad 1 kg sviesto, tai yra labai daug blush2.gif
Atsakyti