



ŠOKOLADINIS TORTAS SU RIEŠUTAIS
Biskvitas:
Torto su bananais ir mascarpone iš 1,5 normos produktų kepiau 26 cm formoje.
Kremas:
200 g sviesto (82%)
100 g juodojo šokolado
1 st. (250 ml)grietinėlės
1/2 st. cukraus
6 tryniai
150 g kapotų riešutų
1 v. š. Amareto ar brendžio.
Aš dar įdėjau 1 v. š. kakavos (spalvai patamsinti).
Svarbu plikyta masė, sviestas ir šokoladas turi būti vienodos temperatūros!!!
Sumaišyti grietinėlę, cukrų ir trynius. Virti ant silpnos ugnies, visą laiką intensyviai maišyti šluotele kad neprisviltų!!! (recepto šaltinyje buvo rašoma, kad reikia virti ant vandens garų vonelės). Labai svarbu, kad trynių nesutrauktų. Ar kremas gatavas nustatoma sproginėjančiais burbulais, jis sutirštės (bet neitin smarkiai). Kremą ataušinti (aušinau indą kuriame virė, įstačius į šaltą vandenį visą laiką maišiau šluotele, kol tapo kambario temperatūros).
Šokoladą ištirpinti ir ataušinti.
Į mikserio indą dedame kambario temperatūros sviestą ir išplakam iki purumo. Dalimis (per 3 kartus) įplakiau praaušusį šokoladą. Palaipsniui, plakiau ir po arbatinį šaukštelį įplakinėjau plikytą kremą, pabaigoje dar įpyliau šaukštą Amareto ir įsijojau 1 šaukštą kakavos.
Riešutus sukapoti (dėjau migdolus) ir įmaišyti į kremą (su šaukštu).
Biskvitą supjausčiau į 3 lakštus.
Sulaistymui pasiruošiau kavos (stiprios ir saldokos - dėjau 3 v. š. cukraus į puodelį kavos) dar įpyliau šaukštą Amareto.
Pertepti kremu biskvitus ir papuošti kaip jums norisi (aš viršui tirpinau šokoladą nuotraukoje kažko labai juodas atrodo, natūroj tai normalios rudos spalvos buvo).
Komentaras dėl kremo:
Šį kartą kremą dariau su 72% sviestu Saulutė (tiesiog greitom dariau tortą ir 82% sviesto neturėjau) viskas pavyko puikiai. Bet patarčiau naudot būtent 82% sviestą. Įplakinėjant plikytą masę į sviestą (maždaug kai 0,5 2/3 masės buvo įplakta) kremas įtartinai vis skystėjo, bet tikrai nesusisluoksniavo, bet nesutrikau ir įplakiau kaip priklauso visą tą plikytą masę (su riebesniu sviestu turėtų būt viskas ok). Apsidraudimui į kremą įmaišiau apie 2 šaukštus smulkiai, beveik iki miltų, sumaltų riešutų, kiti riešutai gabaliukais buvo.
Ir ką galutiniam rezultate turėjau ypatingai skanų tortą su šokoladiniu kremu ir riešutais. Kremo sluoksniai, tortui pastovėjus šaldytuve sustandėjo ir galiu pasakyt, kad šis kremas labai tinka šokoladiniams biskvitams pertepti (bet jis toks iš sudėtingiau pagaminamų kremų). Skanaus


