Šimtalapis - lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Masiškai kepti šimtalapių kaip kokių blynų negalima. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos
R. Chaleckas
1 tema
2 tema
3 tema
Populiariausias praejusios temos Cipciuko šimtalapis
500g. miltu
25g. mieliu
125 ml pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g cukraus
razinu ( pora saujeliu)
Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla).
Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles .
Uzminkome tesla .
Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais.
Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ).
Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir ladedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu.
Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo .
Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo).
Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams).
Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti .
Vel pilamas sviestas ir t.t.
Taip istampomi visi gabaleliai teslos .
Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis .
Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ).
Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto).
Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau ), pas mane netilpo i ta su skylia tai teko deti i paprasta , bet nuo to niekas nenukentejo ( tik vaizdas)
Pakildinama.
Kepa apie 1 pusantros valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje.
Kad neapdegtu , kai tik vos parus , uzdenkite folija .
Gavosi 28 cm. ir 8 cm. aukscio ir skersmens pyragas tik is tokios normos produktu
SKANAUS
Šiek tiek gamybos vaizdžiai (Cipciukas)
! Pastabeles:
1.Tešlos gabaliukų neperkildint (geriausia, kad pakiltų dvigubai) !
2.Nepadaugint miltų!
3.Rekomenduojami miltai 405D.
4.Lakštelius tampyti lengviau, jei tešla yra šilta.
5.Gamyba užtrunka 4-5 val., priklausomai nuo apsisukimų
Bea RECEPTAS
si179 RECEPTAS su gaminimo procesu vaizdžiai
Smagių kepimų ir gardžių šimtalapių!
oi kaip skaniai atrodo
Bet ana tema dar nepabaigta
ir vel uzsimaniau simtalapio...
Sveikutes
na bandysiu vel kept si gardesi
Mat praeita karta prilipo kepimo popierius, gal ka patartumet
na bandysiu vel kept si gardesi
Mat praeita karta prilipo kepimo popierius, gal ka patartumet
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 17, 12:17)
Sveikutes
na bandysiu vel kept si gardesi
Mat praeita karta prilipo kepimo popierius, gal ka patartumet
na bandysiu vel kept si gardesi
Mat praeita karta prilipo kepimo popierius, gal ka patartumet
Kokį kepimo popierių naudojate? Jeigu FINO tai neturėtų niekas prilipti...
QUOTE(Povila$ @ 2010 04 17, 12:18)
Kokį kepimo popierių naudojate? Jeigu FINO tai neturėtų niekas prilipti...
Perkunas zino Imeciau pakuote, baltas toks is maximos
Na laukiu kol pakils mano gaminys
Lyginant pagal 1 mano bandyma, sitas jauciu bus pasviles blynas
Pirmiausia jauciu nedadejau miltu, nes kazkaip labai tesla ikyriau lipo prie ranku ,ir dazniau nei praita karta reikejo tepliotis delnus aliejum.
Minkiau 40 min.Pakilo gerai.
Pradejus tampyti tesla buvo linkusi plysti, daugiau negu normaliai( praeita karta buvo kelios skylutes net demesio nekreipiau).
Suformavus ( stengiausi is man andresuotu pataimu blynus daryt staciakampius), man zinokit prilipo apatinis sluoksnis, nors gausiai buvau sviestu istepus
Nekreipiau demesio ir drasiai suvyniojau desra, ale matosi atplysimai
Sunkiau isidejo i bleka, nepagaunu sistemos kaip ja perkelt saugiai Kaip verciau ta desra, tai perkunas zino, jauciu puse popieriaus ten uzlinko kazkur
Popierius tai FINO pas mane, radau nauja pakuote Ale prilipo man prie jo, ne visai bet kai kur , kur daugiau karameles buvo
Fotoreportazas bus pirmadieni, koks bus toki nufotkinsiu
Ainu kuopt sviesto is virtuves
Lyginant pagal 1 mano bandyma, sitas jauciu bus pasviles blynas
Pirmiausia jauciu nedadejau miltu, nes kazkaip labai tesla ikyriau lipo prie ranku ,ir dazniau nei praita karta reikejo tepliotis delnus aliejum.
Minkiau 40 min.Pakilo gerai.
Pradejus tampyti tesla buvo linkusi plysti, daugiau negu normaliai( praeita karta buvo kelios skylutes net demesio nekreipiau).
Suformavus ( stengiausi is man andresuotu pataimu blynus daryt staciakampius), man zinokit prilipo apatinis sluoksnis, nors gausiai buvau sviestu istepus
Nekreipiau demesio ir drasiai suvyniojau desra, ale matosi atplysimai
Sunkiau isidejo i bleka, nepagaunu sistemos kaip ja perkelt saugiai Kaip verciau ta desra, tai perkunas zino, jauciu puse popieriaus ten uzlinko kazkur
Popierius tai FINO pas mane, radau nauja pakuote Ale prilipo man prie jo, ne visai bet kai kur , kur daugiau karameles buvo
Fotoreportazas bus pirmadieni, koks bus toki nufotkinsiu
Ainu kuopt sviesto is virtuves
QUOTE(Matti @ 2010 04 18, 20:40)
Super
Gal galima cia necituot kiekvienoj temoj nuorodu kaip piktina tokie zmones, kur per visas temas nesamones rasineja, kad tik zinutes susirinktu. Ir negerbia kitu zmoniu darbo, kur parasyta nekomentuoti.
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 17, 14:44)
Na laukiu kol pakils mano gaminys
Lyginant pagal 1 mano bandyma, sitas jauciu bus pasviles blynas
Pirmiausia jauciu nedadejau miltu, nes kazkaip labai tesla ikyriau lipo prie ranku ,ir dazniau nei praita karta reikejo tepliotis delnus aliejum.
Minkiau 40 min.Pakilo gerai.
Pradejus tampyti tesla buvo linkusi plysti, daugiau negu normaliai( praeita karta buvo kelios skylutes net demesio nekreipiau).
Suformavus ( stengiausi is man andresuotu pataimu blynus daryt staciakampius), man zinokit prilipo apatinis sluoksnis, nors gausiai buvau sviestu istepus
Nekreipiau demesio ir drasiai suvyniojau desra, ale matosi atplysimai
Sunkiau isidejo i bleka, nepagaunu sistemos kaip ja perkelt saugiai Kaip verciau ta desra, tai perkunas zino, jauciu puse popieriaus ten uzlinko kazkur
Popierius tai FINO pas mane, radau nauja pakuote Ale prilipo man prie jo, ne visai bet kai kur , kur daugiau karameles buvo
Fotoreportazas bus pirmadieni, koks bus toki nufotkinsiu
Ainu kuopt sviesto is virtuves
Lyginant pagal 1 mano bandyma, sitas jauciu bus pasviles blynas
Pirmiausia jauciu nedadejau miltu, nes kazkaip labai tesla ikyriau lipo prie ranku ,ir dazniau nei praita karta reikejo tepliotis delnus aliejum.
Minkiau 40 min.Pakilo gerai.
Pradejus tampyti tesla buvo linkusi plysti, daugiau negu normaliai( praeita karta buvo kelios skylutes net demesio nekreipiau).
Suformavus ( stengiausi is man andresuotu pataimu blynus daryt staciakampius), man zinokit prilipo apatinis sluoksnis, nors gausiai buvau sviestu istepus
Nekreipiau demesio ir drasiai suvyniojau desra, ale matosi atplysimai
Sunkiau isidejo i bleka, nepagaunu sistemos kaip ja perkelt saugiai Kaip verciau ta desra, tai perkunas zino, jauciu puse popieriaus ten uzlinko kazkur
Popierius tai FINO pas mane, radau nauja pakuote Ale prilipo man prie jo, ne visai bet kai kur , kur daugiau karameles buvo
Fotoreportazas bus pirmadieni, koks bus toki nufotkinsiu
Ainu kuopt sviesto is virtuves
Gali but, kad per daug minkei tesla, del to daug aliejaus ivedei i tesla (as nenaudoju aliejaus minkant visai) todel gali but siek tiek sukrites simtalapis ir plysti tampant. Dar plysta perkildinus tesla. Sviesto po tesla negalima tepti- prilips(jis juk stingsta ).Jei darai is 500 gr miltų- tuomet dedi į apvalia skarda, bet suki siauresnę staciakampio krastinę... Jei į staciakampę- suki ilgesne dali... Popierius tik rudas-su silikonu...
Na va mano gaminys. gavosi per riebus ir per saldus, bent man Ale suvalgytas buvo mikliai
Per daug dejau sviesto ir cukraus manau
Na dedu fotoreportaza mano pasvilusio blyno
foto tamsokos nes vakare fotkinta
Per daug dejau sviesto ir cukraus manau
Na dedu fotoreportaza mano pasvilusio blyno
foto tamsokos nes vakare fotkinta