Sveikos,
Sakiau niekada , niekada jo nekepsiu, bet zinokit paskaitnejus ir pasirinku spatrimu nesusilaikiau
Tai va savaitgali iskepiau, sakyciau visai pavyko, ir labai skanus buvo, buvo norinciu dar karsta suvalgyti
gal blogai padariau kad po apacia nieko nepatiesiau, nes man atrodo kad per daug prikepe, zinau kad ten turi buti visas skonis, bet nam jau perdege buvo
foto darytos su telefonu, tai biski neryskios
Kadangi pas mama kepiau, prie jos orkaites neipratus, tai gal ir perkepe biski, kita kepsiu namie ziuresiukaip gausis
[quote=aciakaba,2010 04 19, 10:09]
Na va mano gaminys. gavosi per riebus ir per saldus, bent man Ale suvalgytas buvo mikliai
Per daug dejau sviesto ir cukraus manau
Per riebus del minkant aliejaus. Matosi, kad del jo ir neiskilo gaminys.
Nieko, sekantį karta pasiseks geriau:)
Papildyta:
Skarda per didelė -kepinys neteko savo skanumo, per mazai isšampyti sluoksniai. Man aguonos skaniau maltos.
Na va mano gaminys. gavosi per riebus ir per saldus, bent man Ale suvalgytas buvo mikliai
Per daug dejau sviesto ir cukraus manau
Per riebus del minkant aliejaus. Matosi, kad del jo ir neiskilo gaminys.
Nieko, sekantį karta pasiseks geriau:)
Papildyta:
QUOTE(Kristiniene @ 2010 04 19, 10:11)
Sveikos,
Sakiau niekada , niekada jo nekepsiu, bet zinokit paskaitnejus ir pasirinku spatrimu nesusilaikiau
Tai va savaitgali iskepiau, sakyciau visai pavyko, ir labai skanus buvo, buvo norinciu dar karsta suvalgyti
gal blogai padariau kad po apacia nieko nepatiesiau, nes man atrodo kad per daug prikepe, zinau kad ten turi buti visas skonis, bet nam jau perdege buvo
foto darytos su telefonu, tai biski neryskios
Kadangi pas mama kepiau, prie jos orkaites neipratus, tai gal ir perkepe biski, kita kepsiu namie ziuresiukaip gausis
Sakiau niekada , niekada jo nekepsiu, bet zinokit paskaitnejus ir pasirinku spatrimu nesusilaikiau
Tai va savaitgali iskepiau, sakyciau visai pavyko, ir labai skanus buvo, buvo norinciu dar karsta suvalgyti
gal blogai padariau kad po apacia nieko nepatiesiau, nes man atrodo kad per daug prikepe, zinau kad ten turi buti visas skonis, bet nam jau perdege buvo
foto darytos su telefonu, tai biski neryskios
Kadangi pas mama kepiau, prie jos orkaites neipratus, tai gal ir perkepe biski, kita kepsiu namie ziuresiukaip gausis
Skarda per didelė -kepinys neteko savo skanumo, per mazai isšampyti sluoksniai. Man aguonos skaniau maltos.
Idedu savo simtalapi- pries keleta savaiciu kepiau, bet jau vel laukiu, kada kokia proga bus, nes seimai darosi kenksminaga kas savaitgali valgyt tokia "kaloriju bomba"
Ir butinai turiu isigyti apvalia foma...
Si karta aguonas ne visai prie krasto dejau, tai ne visai iprastoj vietoj atsikliuvo, ir kadangi lakstai labai dideli buvo ir krasteliai netilpo ant stalo, matyt ir sviesto maziau teko, tai truputi subulkeje.
Ir butinai turiu isigyti apvalia foma...
Si karta aguonas ne visai prie krasto dejau, tai ne visai iprastoj vietoj atsikliuvo, ir kadangi lakstai labai dideli buvo ir krasteliai netilpo ant stalo, matyt ir sviesto maziau teko, tai truputi subulkeje.
Gutegute niam
QUOTE(Kristiniene @ 2010 04 19, 10:11)
Šaunuolė, kad išbandei .
Sutinku su adia3, - skarda didoka, bet skoniui, tikriausiai nepakenkė . Kai neturėjau reikiamos skarddos, aplink dėjau iš folijos padarytus bortelius, kad neišsiplėstų.
QUOTE(gutegute @ 2010 04 19, 17:38)
Sluoksniukai puikiai matomi , tik man jis toks per daug išbalęs , bent jau aš mėgstu rudesnius. O gal fotoaparatas spalvas iškraipė ...
QUOTE(NerLin @ 2010 04 19, 23:45)
Sluoksniukai puikiai matomi , tik man jis toks per daug išbalęs , bent jau aš mėgstu rudesnius. O gal fotoaparatas spalvas iškraipė ...
Kadangi viršaus niekuo neaptepiau, tai apatiniai sluoksniai paruduodavo, o virsutinis ir liko baltas. Reikia sviestu virsu patepti.
NerLin o kaip tvirtai padaryti kraštus? Nes turiu ketpi didelį šimtalapį neturiu tokios didelės apvalios skardos, tai suku galvą kaip čia padaryti, esu bandžiusi su folija, bet gal per silpnai kažkaip dariau..
QUOTE(shrekiuke @ 2010 04 20, 11:09)
NerLin o kaip tvirtai padaryti kraštus? Nes turiu ketpi didelį šimtalapį neturiu tokios didelės apvalios skardos, tai suku galvą kaip čia padaryti, esu bandžiusi su folija, bet gal per silpnai kažkaip dariau..
Na, aš kepu visąlaik tik iš pusės normos, ir mano skarda buvo šiek tiek mažesnė nei Kristinienes, tai gal lengviau buvo. Bet pamenu, kad gan daug folijos kroviau. Iš pradžių įtiesiau kepimo popierių, jį aplenkiau apie šimtalapį, tuomet ėmiau folijos, ja apdėjau aplink ir dar priglamžiusi tvirtai į tuščias skardos vietas pridėjau popieriaus ir folijos . Nežinau, ar suprasi kaip aš ten lipdžiau, bet stengiausi paaiškint . Tik jei lieka labai daug tuščios vietos, kažin ar verta tiek vargti ir tiek popieriaus naudot .
QUOTE(Crazy @ 2010 04 20, 13:55)
patarkit, kaip kepti, kad nesigautų vidurinis sluoksnis kaip bulka Nes radusi minutę, vėl norėsiu bandyti
Vienintelis patarimas - kuo ploniau ištampyti tešlą ir visus kraštelius.
QUOTE(dziugena @ 2010 04 20, 16:40)
Vienintelis patarimas - kuo ploniau ištampyti tešlą ir visus kraštelius.
atrodo, kad ploni lakšati gavosi, net plyšo, įdomiausia, kad viduriniai du liko kaip bulka, o kiti trys gerai gavosi
Du kartus kepiau ir viršus labai gerai paruduodavo ir netepant jo sviestu. Reiks kokią progą ir man vėl susigalvot, gal mamai gimtadieniui
Dar pasisakysiu dėl aguonų - pirmą kartą kepiau su maltom, antrą ne. man kažkaip skaniau ne maltos, nes sumalus labai jau sausai gaunas.
Papildyta:
Aš tai nededu jokio kepimo popieriaus. Gaminys riebus, prie skardos neprilimpa
Dar pasisakysiu dėl aguonų - pirmą kartą kepiau su maltom, antrą ne. man kažkaip skaniau ne maltos, nes sumalus labai jau sausai gaunas.
Papildyta:
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 17, 12:17)
Mat praeita karta prilipo kepimo popierius, gal ka patartumet
Aš tai nededu jokio kepimo popieriaus. Gaminys riebus, prie skardos neprilimpa