Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus nuskausminimas gimdymo metu

QUOTE(ajuka @ 2012 09 27, 16:57)
Gimdysiu jau ketvirtą kartą ir nors mano paskutiniai gimdymai gan lengvi, nors ir skausmingi, noriu, kad šis būtų kitoks skausmo požiūriu. Esu kantri, mano skausmo slenkstis aukštas, bet dabar skaitydama ir domėdamasi ėmiau abejoti ar tas skausmas tikrai yra gimdymo metu būtinas ..
Pasidalinsiu savo pamąstymais su Jumis .. Šį nėšumą pastebėjau, kad man būna sarėmių pobūdžio skausmų, nors gimda net neapsitraukusi. Atrodo, tarsi ją kas plėštų (būtent tokie mano sarėmių skausmai).. Pagal info, kadangi gimdoje beveik nėra nervinių skausmui jautrių taškų, man skauda pačius pilvo raumenis, kurie matyt dėl vaikiuko judesių ir tempimo mėšlungiškai susitraukia.. Vadinas tereikėtų išmokti tuos raumenis atpalaiduoti ir skausmas būtų daug mažesnis arba jo išvis nebūtų? Ar aš teisi ?  blush2.gif Ką manote?

tai gi kol turi paruošiamuosius, turi progą pasipraktikuoti ir paeksperimentuoti smile.gif.

Iš tikrųjų gimdos apsitraukimai būna skausimingi - atsimeni mėnesinės arba apsitraukimus iš karto po gimdymo, žindymo metu? Juk neįsitempi kol maitini - o gimda traukiasi ojojo kaip biggrin.gif.

Atsipalaidavimas yra gerai, tikrai palengvina skausmą, tačiau nesugalvokit atsipalaiduoti ant nugaros biggrin.gif. Taip pat jeigu jausit, kad saremių bangos eina viena paskuj kitą - leiskit sau pamiršti, kad turite būti visa atsipalaidavusi smile.gif elgkites natūraliai, taip kaip jaučiatės, Nesukit sau galvos dėl visų atsipalaidavimų ir meditacijų smile.gif vienu metu tai gali tik trukdyti, nes gimdymo eigai (kai gimdymas jau "rimtas", aktyvus, trukdo "protingojo" proto veikla.

Papildyta:
supratau, kad greičiausiai mums nieks neleis atidaryti naują natūralaus gimdymo temą, tai gi bendraukim čia:) Naminės pribuvėjas prispaudė, Banga serga, tai gi lieka tik svajoti... Vis gi paerzinsiu smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
QUOTE(RitaRazi @ 2012 09 22, 12:34)
paskutinis mano gimdymas - o gal ne paskutinis  lotuliukas.gif (vyras geriau tegu neskaito) - truko tris paras su trupuciu. Be nuskausminimo - t. y. tu kaklelio neplecianciu saremiu kas 10-15 minuciu niekaip nestabdem, tiesiog juos "isbuvau" ir iskentejau, kalbejau su savo berniuku, sakiau jam - kada tau reikia, tada ir ateik, tik zinok - man skauda, as galiu pavargti ir tave pasitiksiu jau silpna.. O jau aktyviojo gimdymo faze, po dirbtinio vandenu nuleidimo iki pilno kaklelio atsiverimo nuo 3 iki 10 cm. ir stumimas truko apie valanda, tad jokio nuskausminimo nebuvo - nei naturalaus, nei kitokio.. lotuliukas.gif

oho koks greitis g.gif atsiverimas nuo 3 iki 10 cm ir išstumimas per valandą? wow smile.gif. Lelius ilgai ruošėsi bet greitai išėjo smile.gif.
Gal buvo "neteisinga" pirmeiga, ir vis bandė patogiai įsistatyti?
Atsakyti
Hmm, bet kodėl negali būti tema apie sąmoningą gimdymą ir kita tema apie natūralius nuskausminimo būdus? g.gif Taip, šie dalykai susiję, bet mama gali būti visai nepasiruošus gimdyti sąmoningai, tačiau ir nenorėti vaistų, todėl jai bus aktualu tik nemedikamentiniai nuskausminimo būdai, o visa kita neįdomu...
Atsakyti
Aš siūlau mamoms užbaigti šią temą ir sukurti naują reikiamu pavadinimu.
Atsakyti
jeigu jau iškilo tas klausymas, man taip pat atrodo, kad geriau buvo palikti tą temą apie natūralus nuskausminimo būdus atskirai, tiesiog kaip žinynas, priemonių sąrašas, kaip ji ir buvo pradžioje, o dabar viskas į vieną kruvą. Nes kai kalbėjom apie švelnų gimdymą, kalbėjom ir apie cp ir dabar kai apjungė negerai susimaišė abi temos g.gif . Gaila, nes dabar mamoms yra sunkiau surasti reikiama info.

Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2012 10 04, 19:24)
oho koks greitis  g.gif atsiverimas nuo 3 iki 10 cm ir išstumimas per valandą? wow smile.gif. Lelius ilgai ruošėsi bet greitai išėjo smile.gif.
Gal buvo "neteisinga" pirmeiga, ir vis bandė patogiai įsistatyti?

na, taip, viskas labai greitai, bet greitis, beje, turi ir savo kaina ax.gif cia del naturalaus nuskausminimo - jo praktiskai nera, viskas zaibiskai vyksta, nespejau ne mastyti, ka cia daryti ir kaip cia beisitaisyti lotuliukas.gif

Padetis buvo teisinga gimimui, o ilgai ruosesi, nes vandenu maisas buvo leliukui per storas paciam prasiplest, o as laukiau ilgai su vandenu nuleidimu - o gal vaikas pats ta padarys unsure.gif , nes tonai vaikiuko buvo geri. Deja. Kol vandenu nenuleido, tol zmogui buvo per sunku, o ir man kaklelis prie saremiu kas 1.5-2 min. buvo tik...3 cm atsiveres doh.gif Sitoj stadijoj dar galvojau apie naturalu nuskausminima - kvepavimas, kamuolys, masazas ir savimasazas, liemens sukimas, vaiksciojimas, etc. smile.gif

bet jau baimes buvo - o jei neiskesiu, o jei neissilaikysiu jau ant koju, gal reikes epiduro? O as to epiduro bijojau labiau, nei tu paskutiniuju minuciu saramiu skausmo lotuliukas.gif
Atsakyti
https://www.change.o...-maternity-care
Atsakyti
Skaros arba trumpesnės vaikjuostės naudojimas gimdymo metu:
http://birthunplugge...ets-rebozo.html
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2011 07 16, 19:59)
As tiks siandien suzinojau, kad geresnis variantas, kai vandenys nenubega, o buna saremiai. Mat mandenukai ,,svelniau" spaudziasi i kakleli ir maziau skauda, nei kad nubegus (ar dirbtinai per anksti nuleidus) vandenis i kaleli remiasi kieta vaisiaus galvute.

vava, čia reiktų visom pirmą kart gimdančiom pasakyt, nes kiek prisiklausiau, tai tik nuleidus vandenis prasideda tie "nežmoniški" skausmai.. man pasisekė, nes pagal mm datą (nors aš tiksliai žinojau kad pastojau vėliau, ciklai ilgesni mano)vaikis pasibeldė 37sav+3 dienos (visi echo rodė, kad dydis 1-2 sav didesnis). Vien todėl daktarai nenuleido vandenų vos atvykus su sąrėmiais, nes vis sakė, kad "o gal dar sustos veikla" . Taigi gavau galimybę pagimdyt be įsikišimų ir prievartos thumbup.gif Dabar jau žinau, ko norėsiu gimdydama antrą- mobilaus tonų matuoklio (ar yra ir kur lietuvoje tokius naudoja??) ir jokio vandenų nuleidimo iš anksto.
Visgi nelabai ir suprantu, kodėl medikai iškart nori nuleist vandenis jei viskas vyksta pakankamai gerai ir be to? Kokia priežastis yra tiem ankstyviem vandenų nuleidimam?

Ai dar toks pamastymas, kad gimdymo metu geriausiai gali pamatyti savo vidų. Gal ta ribinė situacija, tokia unikali, kad atsiveria viskas ką ten viduje turi. Čia šiaip, iš aplinkinių stebėjimo, kad "tragiškus" gimdymus ir skausmus pasiseka turėt tam tikro tipažo asmenybėms..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydinti: 04 lapkričio 2012 - 12:01
QUOTE(Žydinti @ 2012 11 04, 12:52)
Visgi nelabai ir suprantu, kodėl medikai iškart nori nuleist vandenis jei viskas vyksta pakankamai gerai ir be to? Kokia priežastis yra tiem ankstyviem vandenų nuleidimam?

a vat todel, kad nori greiciau "darbus nudirbt" ir kavos eit su kolegom gert, nes po vandenu nuleidimo viskas vyksta greiciau, o jei ne greiciau, tai tada mamai pasakoma, kad reiketu paskatinti, nes vaikiukas jau be vandenu... lotuliukas.gif nesakau, kad visi, bet daugelis tikrai skuba.. sutinku su jumis, daug cia bereikalingo kisimosi verysad.gif

taip, saremiai po vandenu nuleidimo buna skausmingesni, bet ir efektyvesni, jei reikia gimdos kakleli atvert.. bet del tu vandenu neperplesimo - taip pat reikia but atsargiai, nes vaikas pats ne visada gali ta maisa persiplest, tada mamai gal ir gerai, bet vaikeliui nelabai.. unsure.gif tad tas vandenu sulaikymas kuo ilgiau gali buti budas nuskausminti, bet tik tokiu atveju, jei mamai gimdos kaklelis veriasi gerai smile.gif
va cia ir yra didzioji mediko dovana - isikisti tada, kai jau reikia ir padaryti TIK tai ir TIK TADA, kai reikia.
Atsakyti
Bet ir su vandenų maišu gimti nėra blogai smile.gif Tam tikrai atvejais net geriau, nes apsaugo vaikelį nuo infekcijų, kurias gautų iš mamos, slinkdamas gimdymo takais be apsaugos. Na bet ligoninėse tokių atvejų, turbūt, jau visai nebūna...
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 11 04, 14:57)
Bet ir su vandenų maišu gimti nėra blogai smile.gif Tam tikrai atvejais net geriau, nes apsaugo vaikelį nuo infekcijų, kurias gautų iš mamos, slinkdamas gimdymo takais be apsaugos. Na bet ligoninėse tokių atvejų, turbūt, jau visai nebūna...

ar teko girdeti posaki "laimingas, gimes su marskineliais"? t. y. vandenu maise..
kur ta laime, paklausite? ogi, kad gyvas liko.. ne visiems kudikiams gali pavykti, kartais jiems reikia pagalbos ta maisa sudraskyt..

viskas gerai, kas gerai baigiasi.. biggrin.gif mano atveju gerai baigesi nebutu, vandenu maisa gydytoja is keliu kartu tik pradure.. o as su streptokoku b buvau. Tokiu atveju geriau, kad kuo maziau kraujo butu ir pries tai doze antibiotiku gaut biggrin.gif

geriau jau tegu paskauda labiau mamai doh.gif kvailokai nuskambejo, bet as tikrai taip manau.
Atsakyti
Būtent informacijos apie streptokoką B kontekste ir skaičiau, kad vaikeliui tokiu atveju geriausia gimti su vandenų maišu, nes jis apsaugo nuo užkrato ir antibiotikų nereikia. O jau kai gimsta ir virkštelė nupulsuoja, tai vaikas jokio sąlyčio su mamos krauju nebeturi. Na bet aš ne medikė, tik sakau, ką skaičiau. Ir aišku viskas nuo konkrečios situacijos priklauso, o kuo tikėti, irgi kiekvienas sprendžiam savarankiškai smile.gif
Atsakyti