QUOTE(ajuka @ 2012 09 27, 16:57)
Gimdysiu jau ketvirtą kartą ir nors mano paskutiniai gimdymai gan lengvi, nors ir skausmingi, noriu, kad šis būtų kitoks skausmo požiūriu. Esu kantri, mano skausmo slenkstis aukštas, bet dabar skaitydama ir domėdamasi ėmiau abejoti ar tas skausmas tikrai yra gimdymo metu būtinas ..
Pasidalinsiu savo pamąstymais su Jumis .. Šį nėšumą pastebėjau, kad man būna sarėmių pobūdžio skausmų, nors gimda net neapsitraukusi. Atrodo, tarsi ją kas plėštų (būtent tokie mano sarėmių skausmai).. Pagal info, kadangi gimdoje beveik nėra nervinių skausmui jautrių taškų, man skauda pačius pilvo raumenis, kurie matyt dėl vaikiuko judesių ir tempimo mėšlungiškai susitraukia.. Vadinas tereikėtų išmokti tuos raumenis atpalaiduoti ir skausmas būtų daug mažesnis arba jo išvis nebūtų? Ar aš teisi ?
Ką manote?
Pasidalinsiu savo pamąstymais su Jumis .. Šį nėšumą pastebėjau, kad man būna sarėmių pobūdžio skausmų, nors gimda net neapsitraukusi. Atrodo, tarsi ją kas plėštų (būtent tokie mano sarėmių skausmai).. Pagal info, kadangi gimdoje beveik nėra nervinių skausmui jautrių taškų, man skauda pačius pilvo raumenis, kurie matyt dėl vaikiuko judesių ir tempimo mėšlungiškai susitraukia.. Vadinas tereikėtų išmokti tuos raumenis atpalaiduoti ir skausmas būtų daug mažesnis arba jo išvis nebūtų? Ar aš teisi ?

tai gi kol turi paruošiamuosius, turi progą pasipraktikuoti ir paeksperimentuoti

Iš tikrųjų gimdos apsitraukimai būna skausimingi - atsimeni mėnesinės arba apsitraukimus iš karto po gimdymo, žindymo metu? Juk neįsitempi kol maitini - o gimda traukiasi ojojo kaip

Atsipalaidavimas yra gerai, tikrai palengvina skausmą, tačiau nesugalvokit atsipalaiduoti ant nugaros

Papildyta:
supratau, kad greičiausiai mums nieks neleis atidaryti naują natūralaus gimdymo temą, tai gi bendraukim čia:) Naminės pribuvėjas prispaudė, Banga serga, tai gi lieka tik svajoti... Vis gi paerzinsiu

Papildyta:
QUOTE(RitaRazi @ 2012 09 22, 12:34)
paskutinis mano gimdymas - o gal ne paskutinis
(vyras geriau tegu neskaito) - truko tris paras su trupuciu. Be nuskausminimo - t. y. tu kaklelio neplecianciu saremiu kas 10-15 minuciu niekaip nestabdem, tiesiog juos "isbuvau" ir iskentejau, kalbejau su savo berniuku, sakiau jam - kada tau reikia, tada ir ateik, tik zinok - man skauda, as galiu pavargti ir tave pasitiksiu jau silpna.. O jau aktyviojo gimdymo faze, po dirbtinio vandenu nuleidimo iki pilno kaklelio atsiverimo nuo 3 iki 10 cm. ir stumimas truko apie valanda, tad jokio nuskausminimo nebuvo - nei naturalaus, nei kitokio.. 

oho koks greitis

Gal buvo "neteisinga" pirmeiga, ir vis bandė patogiai įsistatyti?