Merginos, esu visiska profane tortu puosime Noriu padaryti boruzytes keksiuku papuosimui. Patarkit is ko lengviausiai jas galeciau padaryti, nes perskaiciusi konkreciu papuosimu tema pasimeciau juodai - galva apsisuko
QUOTE(Jurguzia @ 2011 09 28, 19:25)
Ką dar iš jo galima padaryti? Gal kokius sausainukus?
i saldiklį iki kito torto
QUOTE(Musiukass @ 2011 09 28, 20:11)
dvigubas snikeris, šarlotine žolyte ir pastilažinėm gėlytėm (po fotkinimo dešiniam kampe gėlyčių padaugėjo, o kairė pusė palikta žiedams:
dar kelios boružkės ir pasakiška pievutė
man liko šokoladinio kremo nuo kavos torto tai praskiedziau pienu ir supyliau į ledainę... nu nerealūs ledai gavos : ir kodėl aš to aparačiuko prieš vasarą nenusipirkau
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 09 28, 15:42)
tai gi cia sokoladine simfonija Rimami
aha,sakau kad kazkoks matytas,eisiu paieskoti,reiketu isbandyti
QUOTE(akilezna @ 2011 09 28, 16:40)
Jo tikrai sitas tortukas, taigi vat kas nesupranta rusiskai Rimami viska isverte
o man plikyti lapeliai nesigauna ten kur recepte pavaizduota, tai jie tokie permatomi, o mano visai kitokie, kai bandziau ploniau daryt, tai plista gal per stipriai spaudziau, bet visaip bandziau, kai dariau storesnius kazkas iseidavo padaryt, pas Olesta jie nuostabus
o man plikyti lapeliai nesigauna ten kur recepte pavaizduota, tai jie tokie permatomi, o mano visai kitokie, kai bandziau ploniau daryt, tai plista gal per stipriai spaudziau, bet visaip bandziau, kai dariau storesnius kazkas iseidavo padaryt, pas Olesta jie nuostabus
o jeigu ta plikyta lapeli iskart daryt ant kepimo popieriaus,isplonint,ir nejudinant kist kept? gal paskui atliptu lengvai iskepe ir turetu buti kieti? as niekad nebandzius,bet tik seip, taip pagalvojau...
plikytų lapelių nereikia kepti, jie puikiai išdžiūna ir susiraito kaip jiems reikia 50 g margarino 200 ml vandens ir 200-250 ml miltų ir turputis praktikos, lapukai išeis kaip paveiksliuke
Musiukas, pasakiška žolė arba patrauk iš ekrano, arba kišiu kojas pašiurenti, nu tokia tiesiog imk ir lipk į ją, labai jau vilioja
glazūra ne mano, ji forume senai, aš tik dažnai ir nuobodžiai primenu tautai, kaip jinai gaminama
sviestas sviestiniui turi būti kambario temperatūros, kondensuotas irgi, proporcijas jau parašė, išplakat iki purumo sviestą, tada plakant plona srovele supilam kondensuotą, niekada nesigauna skystas, nebent sumaišytsit proporcijas
Musiukas, pasakiška žolė arba patrauk iš ekrano, arba kišiu kojas pašiurenti, nu tokia tiesiog imk ir lipk į ją, labai jau vilioja
glazūra ne mano, ji forume senai, aš tik dažnai ir nuobodžiai primenu tautai, kaip jinai gaminama
sviestas sviestiniui turi būti kambario temperatūros, kondensuotas irgi, proporcijas jau parašė, išplakat iki purumo sviestą, tada plakant plona srovele supilam kondensuotą, niekada nesigauna skystas, nebent sumaišytsit proporcijas
Musiuko kokie dailus tortukai.antrojo tikrai neatsisakyciau-ir dzin,kad jau tuoj 23val
Musiukas , ta ramunių pieva - tai ne ruduo,o pavasaris atėjo
Na ir aš pasirodysiu Labai nebarkit, čia tik antras mano bandymas puošti tortus, o ir rankos, pasirodo, abidvi kairės pas mane (Pirmu bandymu tai broliui gimtadieniui "marškinius" dariau gerai, kad visi savi buvo).
Taigi apačia "Slyvos šokolade", viršus "Esterchasi", dengiau Meian mase su gliukoze (superinė, nes pirmąjį tortą dengiau kitokia mase, be gliukozės, tai baisiai sutrūkinėjo), o papuošimai iš pastilažo tortų dekoracijų lipdymui (Asseni). Ai, dar liko plikyto sviestinio- kiaušininio kremo nuo torto aptepimo, tai padažiau žaliai ir maskavau nelygumus (įtariu želatina sušoko gabaliukais, kai į ją supyliau aliejų). Na, kitą kartą manau geriau gausis.
Ačiū visoms profėms, kad esat ir kad patariat čia
Taigi apačia "Slyvos šokolade", viršus "Esterchasi", dengiau Meian mase su gliukoze (superinė, nes pirmąjį tortą dengiau kitokia mase, be gliukozės, tai baisiai sutrūkinėjo), o papuošimai iš pastilažo tortų dekoracijų lipdymui (Asseni). Ai, dar liko plikyto sviestinio- kiaušininio kremo nuo torto aptepimo, tai padažiau žaliai ir maskavau nelygumus (įtariu želatina sušoko gabaliukais, kai į ją supyliau aliejų). Na, kitą kartą manau geriau gausis.
Ačiū visoms profėms, kad esat ir kad patariat čia
nemoku išlygint torto kad ir su špalkium, dar apvalus tai apvalus o kitoks dabar tokia mintis gal masę reik storiau kočiot mano laaabai plona ...
[attachmentid=216734]
[attachmentid=216734]
Ogogo kokia pievute musiuko taip jauku taip silta.. ech vasara primena
dar labai patiko tortukas su daug saldainiuku ir griliazinis niam niam niam
O cia mano
vienai graziai dainuojanciai mergaitei, Bieberio gerbejai, bandziau kazka panasaus nulipdyti na kad berniukas gavosi tai matosi.. bet daugiau tai.. Ziuresim ar jai patiks staigmena
dar labai patiko tortukas su daug saldainiuku ir griliazinis niam niam niam
O cia mano
vienai graziai dainuojanciai mergaitei, Bieberio gerbejai, bandziau kazka panasaus nulipdyti na kad berniukas gavosi tai matosi.. bet daugiau tai.. Ziuresim ar jai patiks staigmena
Kai pasakei tai gal ir Bieberis iš pradžių tai šokėja Svistunavičių priminė, bet šiaip tai orginalu
O man toks klausimas iškilo. Pasidariau vakar vakare pastilaža dengimui (@drijos) (pirma karta gyvenime ), sudėjau i maišiuka, "brinksta" Bet vakare, kai dengsiu, jaučiu bus lipnus, su kuo man ji dar paminkyti, kad nesugadinčiau (krakmolu, cukraus pudra) Ir kaip geriau jį "glostyti" jei neturiu tos plastikines lentutes?
O man toks klausimas iškilo. Pasidariau vakar vakare pastilaža dengimui (@drijos) (pirma karta gyvenime ), sudėjau i maišiuka, "brinksta" Bet vakare, kai dengsiu, jaučiu bus lipnus, su kuo man ji dar paminkyti, kad nesugadinčiau (krakmolu, cukraus pudra) Ir kaip geriau jį "glostyti" jei neturiu tos plastikines lentutes?
QUOTE(Bijuna @ 2011 09 29, 11:09)
Kai pasakei tai gal ir Bieberis iš pradžių tai šokėja Svistunavičių priminė, bet šiaip tai orginalu
O man toks klausimas iškilo. Pasidariau vakar vakare pastilaža dengimui (@drijos) (pirma karta gyvenime ), sudėjau i maišiuka, "brinksta" Bet vakare, kai dengsiu, jaučiu bus lipnus, su kuo man ji dar paminkyti, kad nesugadinčiau (krakmolu, cukraus pudra) Ir kaip geriau jį "glostyti" jei neturiu tos plastikines lentutes?
O man toks klausimas iškilo. Pasidariau vakar vakare pastilaža dengimui (@drijos) (pirma karta gyvenime ), sudėjau i maišiuka, "brinksta" Bet vakare, kai dengsiu, jaučiu bus lipnus, su kuo man ji dar paminkyti, kad nesugadinčiau (krakmolu, cukraus pudra) Ir kaip geriau jį "glostyti" jei neturiu tos plastikines lentutes?
Na svarbu i zmogu panasus
Na as tai niekada nebrinkinu sito pastilazo, dengiu iskarto ir man jis nebuna lipnus tik as kiek cia skaiciausi nagrinejausi, tai pilu ne 60 ml vandens o 40-45ml ir viskas buna gerai o kai dariau pirma karta su 60 ml vandens tai gavosi lipni ir tada dadejau cukraus pudros