QUOTE(rutast @ 2006 07 08, 15:34)
o jeigu nemaitini savo pienu,ar galima duoti 2 sav vaikui vandenuko?
O jeigu pati nemaitinu,o misinukais,per tokius karscius 10dienu leliukui ar galima duoti vandens??
QUOTE(rutast @ 2006 07 08, 15:34) o jeigu nemaitini savo pienu,ar galima duoti 2 sav vaikui vandenuko?
Mano maziukui trys savaites. Pavalgo mamos pienelio, bet po valandeles vel neramus, tai labai padeda, kai atsigeria virinto vandenuko, juk taip karsta... Manau zalos tai nedaro
Aciu,nuraminai
QUOTE(anakonda1983 @ 2006 07 09, 13:29) As mazdaug ta pati noriu paklausti apie vandenika.Sesuo savo dukrytei duodavo vandenelio su medum,kai ji buvo poros menesiu,gal net mazesne.Pas mane bus berniukas jei maitini savo pienu - nieko papildomai duoti nereikia. ish kruties maitinimo pradzhioje bega labai skystas pienukas kaip vandenelis - jo o medus tokiam mazhiukui ish vis negerai, nes stipriai alergizuoja.
su tom kurios pacios maitina tai viskas aisku,o su tom kurios pacios nemaitina? Kad per daug nedavus...
neduodu nieko, ir pritariu daugelio mamikiu nuomonei, kad pienukas mamytes yra pats geriausias gerimas mano mazyliui
nors laaabbbaaaaiii daug tetulyciu, uoswieniu ir kt.personu sako DUOK VANDENUKO!!!!-bet as tik nusisypsau ir duodu papuka
as savo vyresneliui neduodavau,nes gere MP
Su pirmu tai N kartu man visos mociutes sakydavo-oj,duok vandenuko
[quote=awiux,2006 07 12, 17:44]
neduodu nieko, ir pritariu daugelio mamikiu nuomonei, kad pienukas mamytes yra pats geriausias gerimas mano mazyliui
Na aš šiaip irgi prieš tuos vandenukus ir arbatėles kai vaikas maitinamas MP. Tačiau kai buvo tokie karščiai šiek tiek duodavau atsigerti vandenuko.Beto ir gydytoja rekomendavo kai taip karšta duoti atsigerti vandenuko, iki 100 ml. per dieną gali išgerti. Maniškei niekad ir neišgerdavo tiek, daugiausia apie 60 ml. Kai nenorėdavo tai neįsiūlysi nė pro kur, maldavo soskę po burną ir viskas, o kartais taip godžiai atsigerdavo kad net gražu žiūrėt būdavo. Tai ir suprask kaip nori, duot ar ne?
As saviskei tai nedaviau jokios arbateles ar vandenuko, nors mamos, anytos, tetu ir visu aplinkiniu teroras jau is pusiausvyros buvo isvede. Kazkaip atsilaikiau, dar Kristinai, is Semetos kursu, paskambinau ir apsiraminau.
Mes irgi nieko negerėm ir augome sveiki
Aš kaškur skaičiau, kad kai kudikis nori gerti, jis zindo taip, kad gauna tik liesą pieną ir taip patenkina troškulį:
Nors maitinu MP per karščius papildomai daviau vandenuko.
QUOTE(mamsik @ 2006 07 18, 11:26) Mes irgi per karscius truputi atsigeriam vandenuko - mums taip gydytojas pasake: duoti vandenuko tiktai jei labai karsta. Be to, mazoji pati pradejo prasyt vandenuko - kai pamato, kad kazka geriu is stiklines, tiesia rankytes ir krykscia
neduodu papildomai vandenuko atsigerti ir namanau,kad reiketu duoti.
Vyresnėliui vandens atsigerti daviau tik pradėjus primaitinti. Mažylis irgi kol kas tik pienuką ragauja, net ir per didžiausius karščius
As avo mažyliui duodu virinto vandenuko kai ateina žagsiukas, nemanau kad blogai vat
dukrei beveik 4,5 mėn. kol kas apsieina be vandenuko , mėgaujasi tik MP
Žindomiems kūdikiams tikrai nereikia papildomai nei vandens, nei arbatėlių, jie kuo puikiausiai atsigeria mamos pieno, mūsų organizmas yra visgi gan tobulas ir puikiai prisitaiko prie vaiko poreikių, tarkim per karščius pienas gaminasi liesesnis, gerai numalšina troškulį
Dar galiu pridurt, kad bet ko davimas kūdikiui per žinduką gali padaryti meškos paslaugą: mažylis gali atsisakyti imti krūtį ir tada teks vargti nusitraukinėjant arba pradėt mišinukus Taip kad nesiblaškykit ir sėkmingai žindykit
Vandenuko neduodu, duosiu nuo tada, kada mesyte prades gauti
As kartais duodu Hipp arbateles "Mazylio pilvukui", ir soskytes mums kartais reikia, be jos neissiverciam, nors is pat pradziu buvau nusiteikusi soskes neduoti
Bet ar jus negalvojat, kad tas patarimas neduoti soskes yra siek tiek ispustas? Musu karta, kai buvom kudikiai, ir soskes ciulpdavom, ir arbatelem buvom girdomi, ir kruti zisdavom be jokiu problemu - tik duok! Ir svorio puikiai priauginejom Galvoju, jei mes isaugom su soskytemis, nieko blogo, jei ir mano vaikas ja gaus - ja ciulpdama mazoji rami. Buna, kartais zirzia, nors tuo metu ir soti, ir pampersas pakeistas, ir pilvo neskauda. Duodu kruti - paciulpia gurksni, pajaucia, kad pienas bega - ir i asaras. Duodu soske - patenkinta ciulpia
O man zinokit leliaus mociute baigia galva iskvarkst su tuo arbateles davimu
tikrai ne. mano sūnui 4mėn 1sav. maitnu tik MP.
per karščius dažnai prašė papuko, atsigerdavo pora gurkšniukų ir viskas.
Skaiciau, kad 70proc mamu baigias pienas butent del tu arbateliu davimo. Gi ir logiska, ad ta arbata uzima skrandyje pieno vieta, vaikiux sotus jaucias, o maisto medz negauna
QUOTE(G_inte @ 2006 08 26, 20:34) Skaiciau, kad 70proc mamu baigias pienas butent del tu arbateliu davimo. Gi ir logiska, ad ta arbata uzima skrandyje pieno vieta, vaikiux sotus jaucias, o maisto medz negauna maniškė tai negeria kad ir norėčiau
Mano mama stebisi kodėl neduodu sūnui atsigerti vandenuko.
aš vandens pradėjau duoti gana anksti, nors taip pat buvau įsitikinusi, kad
tiesa, vaikis tik vandens gaudavo, jookių arbatėlių nepripažino. o savo kategorišką nuomonę, kad iki pusės metų tik mp, pakeičiau.
Aš irgi jau antrą maitinu, ir tik MP iki kieto maistelio, jokio vandens. Mėginau kartą įpilti į burnytę - o koks triukšmas kilo
vyresnis po šiai dienai jokių arbatų nepripažįsta. Nuo to laiko kai atjunkiau, tik vandenuką skaidrų pripažįsta. Kartais ir vargas, norisi gi ir sulčių kokių kad išgertų, vitaminų gautų. O mažėliui irgi per karščius daktarė rekomendavo vandenuko. Ne, netiko. Matau gi pati, kad iš pradžių skaidrus tas MP bėga, kaip vandenukas. Nu bet jei daktarė rekomendavo, kodėl nedavus... nepatiko, žodžiu.
mano uosviene manes vos is proto neisvare su reikalavimu duoti vaikui vandens NES JIS NORI
Sveikutes, as savo mazylei nuo antros savaiteles ypac vakarinio maitinimo metu duodu atsigert HIPPI arbateles "mazylio pilvukui"
QUOTE(Dunja @ 2006 09 26, 10:54) mano uosviene manes vos is proto neisvare su reikalavimu duoti vaikui vandens NES JIS NORI Manyčiau
Jei jusu leliukas (kaip ir mano)niekaip negales nurimti visgi duokit jam vandenuko is saukstelio yra sansas,kad pades.Maniske 2 diena ligoninej tokius triuksmus kele.As vis galvojau,kad jai salta,nes rankytes saltos(uz lango 30 silumos,viduj truputi maziau)vis glaudziu prie krutines,vis duodu ja,vis uzkloju,o ji su papu burnoj rekia,rekia......ilgai kankinosi,nu,nezinau ka daryt nors tu ka.Ateina viena sesele,pakeicia jos poza,paima pati ant ranku ,paguldo ant pilvuko siek tiek aprimsta ir vel is naujo.Vis man liepia kruti duoti,o as kisu,o ji su ja burnoj rekia.Galu gale vienai is seseliu dasuto pasiulyt duot jai vandenuko.VISKAS.To tereikejo,o rankos jos kaip ir mano,pati galiu prakaituot ,o rankos ir nosis saltos.Maze nuo karscio ir troslulio verkia,o as ja dar labiau sildau ir pieno duodu nuo kurio ji pavalgo,o neatsigeria,nes tas nuo kurio atsigeria jau seniai is abieju krutu istrauktas.Stai tokia patirti as turejau.Dabar jau nbeduodu vandens,bet jei ka tai turesiu omeni,kad gal vandens nori.
mano mažė iki šiol vandens negavo [ 6 mėn.]
QUOTE(ausand @ 2006 05 24, 23:01) Pagal dabartinę gydytojų nuostatą kūdikiui užtenka mamos pienuko ir pavalgyti ir atsigerti. Mano dukrytei greit pusė metukų, iki šiol neduodavau gerti, bet dabar manau ateina vasara ir kai karštas oras, vaikui norisi gerti, bet jinai atsisako gerti iš buteliuko, bandau pratinti, bet nelabai pavyksta Labai gerai pasakyta, manau po kokių kelių metų gyd. nuostata vėl bus kita... Ši vasara buvo labai karšta ir aš ilgai laikiausi ir nedaviau vaikiukui atsigerti, bet kai daviau, tai jis buvo pats laimingiausias vaikas
Kartais duodu vandenuko arba arbatėlės, pradėjau nuo penkto mėnesio tai daryt, bet neduodu kasdien, kokius du kartus į savaitę. Šiaip užtenka MP ir jis mažylei skaniausias.
neduodu nieko leliukui, tik MP. bet jei būtų vasara, tada gal kartais ir duočiau
kiek pamenu, nieko nedaviau iki puses metu - nei valgyt, nei papildomai gerti. taip ir buvome...tik balsa parodo tuoj kisu papa
taip vaikas daugiau pieno gauna, reiskia daugiau maistiniu medziagu ir vitaminu....pamenu buvom atostogaut isvaziave, tai mieste ilgai budavom, tai nueidavau su dukrele, vyras uzstoja su kokiu laikrasciu, o mes maitinames nepatogu, bet vaikui gerai. va tik miciutes ir tetos visokios tai sakydavo, duok arbatos vaikui, duok sulciu vaikui.... bet patikekit , mamos, jei turit pienelio, tai ir duokit, kam bereikalingai kisti kitokio skyscio?
mano leliui 3sav bet papildomai duodu arbateles
as maitinu tik MP,bet karta galvoju duosiu papildomai arbateles Hipp nuo pilvuko,kita kart ramuneliu.tai 2 dienas daviau,kai nustojau,3 dienas dar atpylinejo amno pienuka.po to susitvarke .daugiau arbatu neduodu
Jau bus greit 5 men. bet nieko neprimaitinu, as ji turiu is vienos krutines kokius du ,trys kartus maitinti kad pasiektu ta gilumini pienuka nes is pradziu atsigeria ir neuzilgo vel praso valgyti
Kai vaikui buvo penki mėnesiai buvo labai karštai, tada truputi duodavau vandenuko iš stiklinės, o šiaip piene visko yra ir skysčių ir maisto r vitaminų.
Maniskei pupai 2su biskuciu men. Iki siol duodavau (ir toliau lab.nusiteikus
Iki 6 men savo mazei nieko papildomai atsigerti neduodavau, isskyrus mano pieneli. Nors buvo laabai karsta vasara, ir sesute ateinanti i namus vis rekomenduodavo duoti papildomai vandenuko atsigerti. Bet as laikausi tokios nuomones, kad vaikutis ir pavalgo ir atsigeria mamos pienelio bent iki 6 men. O kai kamavo dideli karsciai, savo pupa kuo dazniau glausdavau prie kruties
O dabar po kosyciau atsigeriame virinto geriamo vandenuko
Mes duodam Hipp pankolių arba ramunėlių arbatėlės. Gydytoja irgi leido. Kartais taip įsirėkia, kad visas sušyla, o negi papą kaišiosi bet kokia proga.
mes irgi to paties Hippo duodam. Buvo pradėjęs kosėt, tai dar girdėm ir Hippo arbata nuo kosulio. Super.
Kol maitinau vien tik savo pienuku atsigerti papildomai neduodavau.
Sveikutes,
Mums jau 3 savaites Ar cia teisybe? |