Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kepta karka
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4
vyvukas
user posted image
QUOTE(viva @ 2004 03 20, 18:34)
Vyras nupirko 3 (!) karkas. Kaip jas paruosti (marinuoti), ar reikia pries kepant apvirti. Nori, kad butu traski skurele - niekad tokio dalyko negaminau sad.gif  Padekit!
*


Gera tema uzvedei. Mano vyras beproto megsta karka thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Okei
Kaip gerai kad radau šį skyrelį, jau visas mėnesis kaip šaldytuve stovi garstyčios - nu netriu kur jas ikišti o išmesti gaila schmoll.gif
Ryt butinai nusipirksiu karkute tai sekmadienį bus essen.gif essen.gif essen.gif
O kaip iki sekmadienio ištverti, jau dabar seilės tysta blush2.gif
GAGA
Prie čia išvardintų prieskonių mano mama ,jei marinuoja ,o ne verda,tai su vienkartiniu švirkštu prišvirkščia alaus arba raudono vyno ir dar naudoja minkšinančią druską.Prieš vartodamos pasitarkite su gydytoju arba vaistininku(juokauju)
Manaska
As pati niekada nebandziau kept karkos...bet laaabai daznai perku jau gatava iskepta,tik pasisildau...karkos pavirsius apteptas medum..ir aisku apkepta dar ...nu tas karkos su medum skonis..niam niam..tikrai super thumbup.gif
jolita123
As karka geriausia uzpakaline{daugiau mesos} pamarinuoju su prieskoniais itrinu garstyciomis ir majonezu prispaudziu cesnako nemazai ir pamarinuoju para. Viska padarau vakare o kita diena supjaustau karka eziuku dedu i maisa skirta kepimui ir kepa ji savo sultyseJei norite kad apskrustu gerai maisa i pabaiga kepimo ipjaukite. Jei kepu skardoje pridedu bulviu.Nusipirkite dar alucio duokit vyram tokius pietus patikekit bus laimingi drinks_cheers.gif
Gilute
nežinau, gal ir buvo kur receptukų, bet man nepavyko rasti. Turiu šaldiklyje dvi karkas (kiaules kojos "blauzda") ir nelabai žinau ka iš jos skanaus galima padaryti. Būtų galima ištrinti prieskoniais ir kepti orkaitėje, bet norėčiau ką nors įdomesnio pagaminti.
tavi
QUOTE(Gilute @ 2007 04 04, 11:45)
nežinau, gal ir buvo kur receptukų, bet man nepavyko rasti. Turiu šaldiklyje dvi karkas (kiaules kojos "blauzda") ir nelabai žinau ka iš jos skanaus galima padaryti. Būtų galima ištrinti prieskoniais ir kepti orkaitėje, bet norėčiau ką nors įdomesnio pagaminti.
*


buvo temoj antri patiekalai. reik žiūrėti 6 puslapį.
aksome
na va per velai atsiverciau sita tema 4u.gif , neseniai issikepiau karka , neviriau pries tai o tik marinavau, idejau i skarda ,o ant virsaus pripjausciau bulvyciu ,morkyciu pritarkavau ir svoguneliu uzbarsciau . viska uzdengiau folija ir kepiau gan ilgokai , i pabaiga nuemiau folija kad apskrustu pavirsius ir uzpyliau grietine rolleyes.gif . leidau siek tiek pasitroskinti kad suminkstetu mesyte , visai skanu ax.gif
rika3
nu jau skonis karkos su sojos padazu,medum ir cesnakais.Pasaka,vyras buvo apstulbes.
Mintibutė
QUOTE(dopa @ 2006 01 14, 17:59)
Mano SUPERINIS variantas naudojamas kavinėse.
Nemarinuota karka dedi į puodą ir būtinai nugraibai putas tik po to dedi prieskuonius. Bet kokius, kokius tik norit. Svarbiausia vanduo turi būti posūris. Paverdat apie valandą (nors priklauso nuo dydžio, žodžiu mėsa turi būti minkštoka). Tada pasiruošiat aptepimą. Valgomas šaukštas medaus. šaukštas sojos ir česnako skiltelė. Viską sumaišyti ir aptepti karką, tada dėti i orkaitę ir kepti apie 30 min. (aš paleidžiu grilių). Nu ir viskas. Skanaus.
*


darysiu ir as siandien pagal si recepta,tikiuos bus skanu ax.gif
Chorchordin
Užmirštos kažkaip tos karkos... O aš vakar parduotuvėj galų gale įsidrąsinau ir nusipirkau karkutę - visada maniau, kad jei jau kilas tekainuoja keturis su kapeikom, tai visa atsieis per brangiai, o dar kaulas... doh.gif Bet, mano nuostabai, už šešis gavau mėsingą ir didoką karką, tad šeštadienį ją paruošiu... Kaip sekės - parašysiu ir nuotrauktytę įmesiu, jei pavyks wink.gif
Liniuote
Siandien kepiau karka, bet likau nelabai patenkinta tai atėjau pas jus patarimo ieškot ir manau kitam kartui jau rdau. vyras tai ir šiandien pagyrė, bet man ji tokia kietoka gavosi. Tai kita karta manau reiks apvirti o tada kepti. Šiaip tai man labai skanu kepta karka thumbup.gif
aguonele
QUOTE(Chorchordin @ 2007 08 16, 11:40)
Užmirštos kažkaip tos karkos... O aš vakar parduotuvėj galų gale įsidrąsinau ir nusipirkau karkutę - visada maniau, kad jei jau kilas tekainuoja keturis su kapeikom, tai visa atsieis per brangiai, o dar kaulas...  doh.gif  Bet, mano nuostabai, už šešis gavau mėsingą ir didoką karką, tad šeštadienį ją paruošiu... Kaip sekės - parašysiu ir nuotrauktytę įmesiu, jei pavyks wink.gif
*




labukas, tai mane domintu kap gavosi? Prisiskaiciau ir uzsimaniau smile.gif
Agniska
Sveikos,
Aš šiandien taip pat gaminau šį skanumėlį.Nuviriau,jau įmarinuotą,po to aptepiau medumi,susismulkinau česnaką,ir sumaišiau su krienais,ir taip pat aptepiau dar kartelį,kepiau kažkur apie 1h,skonis nerealus,ir dar tokia traški plutelė gavosi thumbup.gif
giedre.v
siandien ir as kepsiu karka mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Cargo
QUOTE(giedre.v @ 2007 10 09, 15:22)
siandien ir as kepsiu karka  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif
*




Parašyk, kurį receptą naudosi mirksiukas.gif
Eclair
Sveikos biggrin.gif ,

ale kai užeinu į skyrelį antri patiekalai tai mano virtuvėje pastoviai veiksmas vyksta lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif . Noriu -5 kg. iki naujųjų, o čia atvirkščiai gausis +5kg.
Tai va prie esmės, vakar kepiau karką su medum tongue.gif . gavosi thumbup.gif .Kitą kartą bandysiu su garstyčiom.
Apviriau karką kokia valandėlę, paskui tame bulione bulvykes ( 10min. nuo užvirimo), viską atšaldžiau, karką įtryniau medum, česnakų, pipirais, kepsnių prieskoniais; bulvykes aliejumi su bulvių prieskoniais. Viską sudėjau į kepimo skardą (įpyliau nuoviro truputi) ir į orkaitę apie 40min. Vaikščiojau vis aplink ir nekantravau, labai jau norėjosi essen.gif . Gavosi tikrai skaniai thumbup.gif ir vaizda geras. Blm...pamiršau nufotkint, na kai su garstyčiom darysiu tada.
Cargo
QUOTE(Jurgita-spurgyta @ 2007 11 10, 08:27)
Sveikos  biggrin.gif ,

ale kai užeinu į skyrelį antri patiekalai tai mano virtuvėje pastoviai veiksmas vyksta  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif . Noriu -5 kg. iki naujųjų, o čia atvirkščiai gausis +5kg.
Tai va prie esmės, vakar kepiau karką su medum  tongue.gif . gavosi  thumbup.gif .Kitą kartą bandysiu su garstyčiom.
Apviriau karką kokia valandėlę, paskui tame bulione bulvykes ( 10min. nuo užvirimo), viską atšaldžiau, karką įtryniau medum, česnakų, pipirais, kepsnių prieskoniais; bulvykes aliejumi su bulvių prieskoniais. Viską sudėjau į kepimo skardą (įpyliau nuoviro truputi) ir į orkaitę apie 40min. Vaikščiojau vis aplink ir nekantravau, labai jau norėjosi essen.gif . Gavosi tikrai skaniai  thumbup.gif  ir vaizda geras. Blm...pamiršau nufotkint, na kai su garstyčiom darysiu tada.
*




Lauksim tongue.gif
Filia
Na ir aš šiandien apsivirsiu, o rytoj kepsiuištrintą medumi. Žiūrėsi kaip ten bus 4u.gif
Tomassella
labas, na seile tista beskaitant, jau verdu uzstacius ir as karkute, paskui kepsiu su medumi, soja, cesnaku ir kepsniu prieskoniais essen.gif
raimuxe
Reikėtų ir pabandyt karkutę pasikept. Gal kuri kokią gerą nuorodikę galėtumėt įmest blush2.gif
neringyte
issimarinavau ir as karka bigsmile.gif ryt virsiu cool.gif
Kozete
Gal esate kepusios įdarytą karką? Turiu karką su išimtu kauliuku. Galvoju kuom čia ją būtu galima įdaryti? ax.gif Gal patartumėt? 4u.gif
aguonele
Vis paskaitinedavau , paskaitinedavau...ir susiruosiau issikepti bigsmile.gif . Paprieskoniavus palaikiau 2 paras saldytuve ( taip jau isejo blush2.gif ) , dejau i kepimo rankove, ipyliau alaus ir i orkaite 2 val. Labai minksta ir skani gavos thumbup.gif

user posted image
riasytia
sweikos.. ax.gif nu va sen ir as prisiverciau iskept karka.. visa savaite skaitinejau Jusu komentarus ir patarimus... blush2.gif prisiverciau tik sen... blush2.gif nu va ir gavos visai neblogai...bent jau manasis valgydamas neuzsiciaupe girdamas... rolleyes.gif

DIDELIS ACIUX VISOMS.. wub.gif
VictoriaK
Man pazystama vyreja, kuri dirba restorane, pasake toki recepta:
Itrinti karka su prieskoniais ir palaikyti saldytuve kokias 4-5 val. Po to aptepti ja visa su grietine, apvynioti folija ir kepti gerai ikaitintoje orkaiteje. O pateikti prie stalo labai tinka su cesnakiniu padazu (susmulkinti daug cesnako, ipilti ka tik uzvirinto vandens, aliejaus, acto, druskytes ir cukraus, sory nerasau proporciju, nes viska pripratau deti is akies blush2.gif ) .
gailies
pabandžiau ir aš kepti karką, tik aš ją įryniau druska, pipirais, česnakais ir kmynais, įdėjau į foliją ir kepiau-rūkiau (2,5 val.) karšto rūkymo rūkyklėlėj.
Labai skanu thumbup.gif
Dajevu
Laba 4u.gif
Prisiskaičiau jūsų receptų ir šiandien gaminau karką, tai mmmm, labai skaniai gavosi bigsmile.gif , tiek vyras, tiek brolis labai gyrė, sakė labai skanu thumbup.gif
SANTA
QUOTE(aguonele @ 2008 03 08, 22:01)


user posted image
*



apsiryjimas tongue.gif kaip skanu .Labai ir mes megstam karkas ..tiek virtas ,tiek keptas . thumbup.gif
awiux
QUOTE(aguonele @ 2008 03 08, 22:01)
Vis paskaitinedavau , paskaitinedavau...ir susiruosiau issikepti  bigsmile.gif . Paprieskoniavus palaikiau 2 paras saldytuve ( taip jau isejo  blush2.gif ) , dejau i kepimo rankove, ipyliau alaus ir i orkaite 2 val. Labai minksta ir skani gavos  thumbup.gif

user posted image
*



oj kaip skaniai ax.gif

QUOTE(VictoriaK @ 2008 03 11, 23:54)
Man pazystama vyreja, kuri dirba restorane, pasake toki recepta:
Itrinti karka su prieskoniais ir palaikyti saldytuve kokias 4-5 val. Po to aptepti ja visa su grietine, apvynioti folija ir kepti gerai ikaitintoje orkaiteje. O pateikti prie stalo labai tinka su cesnakiniu padazu (susmulkinti daug cesnako, ipilti ka tik uzvirinto vandens, aliejaus, acto, druskytes ir cukraus, sory nerasau proporciju, nes viska pripratau deti is akies  blush2.gif ) .
*



reikės ir taip pabandyt 4u.gif
Greta77
As snd kepiau karka thumbup.gif Vakar ja ipjausciau isilgai aplink, itryniau druska, pipirais, daug cesnaku, kmynais ir majonezu (trupuciu), tada idejau i vakuumini puoda. Snd imeciau i kepimo rankove ir apie 2 val kepiau. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif gavosi
lotute
Reikir man vel issikepti karka essen.gif
Nerytė
QUOTE(aguonele @ 2008 03 08, 21:01)
Vis paskaitinedavau , paskaitinedavau...ir susiruosiau issikepti  bigsmile.gif . Paprieskoniavus palaikiau 2 paras saldytuve ( taip jau isejo  blush2.gif ) , dejau i kepimo rankove, ipyliau alaus ir i orkaite 2 val. Labai minksta ir skani gavos  thumbup.gif
*


bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif jau kaip skaniai atrodo rolleyes.gif
fiksas
o as dabar bandau kepti.tik nezinau kas gausis.pasiskaiciau cia visokiu receptu tai pabandysiu kanors panasaus padaryti.tik kazin ar kas panasaus gausis lotuliukas.gif
jungle
Nutariau ir aš pasidalint KARKOS gaminomo receptu smile.gif
Daroma taip: pirmiausia šiek tiek apverdama, na kokį 10 min., vien tam, kad išsiskirtų iš mėsos tai, ką vadiname putomis.Tada viską pilam lauk, nuplaunam karką švariu vandeniu (beje, kaip ir kiekvieną verdamą mėsą, ypač kiaulieną), druskinam, pipirinam, prieskoniams įtrinam kaip kam norisi ir dedam į tą sunkų, ketinį puodą. Tada į jį metam susmulkinto česnako, pjaustom morkų, saldžiosios paprikos, vieną didelį pomidorą be odelės ir pora didelių saujų pupelių. Užpilam vandeniu, kad beveik apsemtų karką, uždengiam ir troškinam ant labai mažos ugnelės apie pora val. Vis reikia patikrint, kad vandens labai nenugaruotų, nes esmė tame, kad prie karkos kartu troškinasi ir nuostabus pupelių troškinys. Gaunasi kvapnus, skanus troškinys ir minkštutė karka smile.gif Skanaus!
Beje, aš taip gaminu karką be kaulo. Bet turbūt nėra didelio skirtumo su ar be smile.gif
succes
Ir as kepu karka, labai patinka mano seimynai. Is vakaro primarinuoju, pipirai, druska, cesnakas, lauro lapelis, svogunas, morka. Viska smulkiai supjaustau ir itrinu karka, tada visa karka aptepu majonezu ir per nakti laikau saldytuve. Ryte dedu karka i kepimo rankove su visu majonezu ir prieskoninem darzovem. tada dedu i skarda, i skarda ipilu truputi vandens ir i orkaite. kepu 2 val vis apversdama. po to nuimu rankove ir dar kepu 20-30 min, kad paskrustu. kai nuimu rankove, aplink karka apdedu bulvemis, jos labai skaniai iskepa kartu su karka.
user posted image
lotute
QUOTE(mamkaa @ 2008 08 30, 08:12)
Ir as kepu karka, labai patinka mano seimynai. Is vakaro primarinuoju, pipirai, druska, cesnakas, lauro lapelis, svogunas, morka. Viska smulkiai supjaustau ir itrinu karka, tada visa karka aptepu majonezu ir per nakti laikau saldytuve. Ryte dedu karka i kepimo rankove su visu majonezu ir prieskoninem darzovem. tada dedu i skarda, i skarda ipilu truputi vandens ir i orkaite. kepu 2 val vis apversdama. po to nuimu rankove ir dar kepu 20-30 min, kad paskrustu. kai nuimu rankove, aplink karka apdedu bulvemis, jos labai skaniai iskepa kartu su karka.
user posted image
*


sakai dedi i kepimo rankove g.gif ar iskepa pilnai joje? gal reiketu pameginti ir man g.gif
succes
tikrai taip, kuo geriausiai ir puikiausiai kepimo rankoveje iskepa.
lotute
QUOTE(mamkaa @ 2008 08 30, 11:12)
tikrai taip, kuo geriausiai ir puikiausiai kepimo rankoveje iskepa.
*


na reiks tada isbandyti bigsmile.gif
Agniska
O kokioj temperatūroj reikia kepti? 4u.gif
lotute
QUOTE(Agniska @ 2008 09 17, 09:32)
O kokioj temperatūroj reikia kepti? 4u.gif
*


aš kepiau apie 180-200 ax.gif
Šilingė
Karką kepu taip, kaip iš mamos esu išmokusi tongue.gif Ištrinu mėgstamais prieskoniais (privalomai lauro lapas, pipirai, druska, o toliau žolelės savo nuožiūra, man patinka Viduržemio jūros prieskonių mišinys iš Santa Maria) ir - gausiai - krienais bei garstyčiomis; suvynioju į foliją ir dedu į šaldytuvą marinuotis, minimum per naktį, o dar geriau parai (yra tekę ir ilgiau blush2.gif ). Kepu 200 laipsnių temperatūroje, į skardą pilu vandens ir stebiu, kad neišgaruotų, vis papildau - taip garuose kepama karka būna sultingesnė thumbup.gif Pabaigoj apie 15-20 minučių išvynioju iš folijos, kad paskrustų. Odelė nebūna traški, bet man taip labai skanu. Beje, kepimo trukmė - labai paprastai nustatoma - kilogramui karkos svorio daugmaž valanda kepimo 4u.gif
jovitae
QUOTE(jungle @ 2008 08 25, 16:55)
Nutariau ir aš pasidalint KARKOS gaminomo receptu smile.gif
Daroma taip: pirmiausia šiek tiek apverdama, na kokį 10 min., vien tam, kad išsiskirtų iš mėsos tai, ką vadiname putomis.Tada viską pilam lauk, nuplaunam karką švariu vandeniu (beje, kaip ir kiekvieną verdamą mėsą, ypač kiaulieną), druskinam, pipirinam, prieskoniams įtrinam kaip kam norisi ir dedam į tą sunkų, ketinį puodą. Tada į jį metam susmulkinto česnako, pjaustom morkų, saldžiosios paprikos, vieną didelį pomidorą be odelės ir pora didelių saujų pupelių. Užpilam vandeniu, kad beveik apsemtų karką, uždengiam ir troškinam ant labai mažos ugnelės apie pora val. Vis reikia patikrint, kad vandens labai nenugaruotų, nes esmė tame, kad prie karkos kartu troškinasi ir nuostabus pupelių troškinys. Gaunasi kvapnus, skanus troškinys ir minkštutė karka smile.gif Skanaus!

Laba geras receptas. as panasiai dariau. super gavosi. tik as vietoje pupeliu zirnius kartu troskinau, o isemus karka aptepiau soju,cesnaku ir medaus padazu ir apskrudinau orkaitej thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
georgiana
schmoll.gif merginos padekite, pirkau parduotuveje rukyta karka su kaulu, atrode kad galima valgyti o atpjovus gabaliuka ohi ziur blink.gif kad nera visai gerai isrukinta, ka patartumete man daryti, savaitgalis o niekaip nesugalvoju ka su tuo "smotu" daryti nei tai kepti nei tai virti... labai lauksiu zinuciu unsure.gif
lututė
QUOTE(georgiana @ 2008 10 17, 17:27)
schmoll.gif merginos padekite, pirkau parduotuveje rukyta karka su kaulu, atrode kad galima valgyti o atpjovus gabaliuka ohi ziur blink.gif kad nera visai gerai isrukinta, ka patartumete man daryti, savaitgalis o niekaip nesugalvoju ka su tuo "smotu" daryti nei tai kepti nei tai virti... labai lauksiu zinuciu unsure.gif
*


Man atrodo,kad su tavo pirkta karkute galima pasielgti dvejopai-įmesti puodan i išvirti rūgštynių sriubą,nes nuo rūkytos labai geras aromatas,arba pasigaminti čili.Paprastai tai čili darau su žalia mėsa,bet teko ir su užsilikusiais šašlykais,tai manau,kad ir su karkute bus neblogai,tik nekepink.
Pasimerk pupelių,susipjaustyk karkutę gabaliukais,pakepink svogūną ir viską bendrai puodan.Vandens,kad apsemtų,prieskonių-lauro lapų,pipirų,raudonėlio,aštrios paprikos galiuką.Baigiant įdėk pomidorų padažo.Skanaus 4u.gif
kabada
QUOTE(georgiana @ 2008 10 17, 17:27)
schmoll.gif merginos padekite, pirkau parduotuveje rukyta karka su kaulu, atrode kad galima valgyti o atpjovus gabaliuka ohi ziur blink.gif kad nera visai gerai isrukinta, ka patartumete man daryti, savaitgalis o niekaip nesugalvoju ka su tuo "smotu" daryti nei tai kepti nei tai virti... labai lauksiu zinuciu unsure.gif
*


rolleyes.gif sveiki
as esu bandžius karta ,,gelbėt" tokią karką ax.gif
Pirmiausia paviriau, po to( per maktį) marinavau ir kepiau su bulvytėmis(tik trumpiau). Vyrui visai patiko...
georgiana
QUOTE(lututė @ 2008 10 17, 17:52)
Man atrodo,kad su tavo pirkta karkute galima pasielgti dvejopai-įmesti puodan i išvirti rūgštynių sriubą,nes nuo rūkytos labai geras aromatas,arba pasigaminti čili.Paprastai tai čili darau su žalia mėsa,bet teko ir su užsilikusiais šašlykais,tai manau,kad ir su karkute bus neblogai,tik nekepink.
Pasimerk pupelių,susipjaustyk karkutę gabaliukais,pakepink svogūną ir viską bendrai puodan.Vandens,kad apsemtų,prieskonių-lauro lapų,pipirų,raudonėlio,aštrios paprikos galiuką.Baigiant įdėk pomidorų padažo.Skanaus  4u.gif
*


aciu lutute uz greita atsakyma, viska perskaityt apie kiauliena spejau:) o kazka tokio neradau:( mano namiskiai del sveikatos pupeliu negali vlgyti blush2.gif o apie rugstyniu sriuba jau svarsciau, bet vat man kyla klauimas o jei as ja ikisciau i rankove ir kepciau g.gif ar butu gerai
vat zalia karka jau karteli dariua, bet siandien parduotuvej tokia susigundziau, tai gryzus po darbo dabar pati kalta turiu sukti galva-nei tai ja virti nei tai ja kepti
georgiana
oi mamytes karka stovi o as vis nerandu kaipkitaip pagaminti verysad.gif
sketisss
labuka 4u.gif
as siandien dariau karkute,tai pirma paviriau apie 1h 30 min( i puoda dejau druskos,pipiru ir lauro lapeliu),tada isemus istryniau spaustu cesnaku, patepiau teriyaki padazu ir i orkaite imeciau,poto po 20 min patepiau saldziarugsciu cili padazu ir dar apie 30 pakepiau.stai kas man gavosi
user posted image
georgiana
QUOTE(sketisss @ 2008 10 17, 22:33)
labuka 4u.gif
as siandien dariau karkute,tai pirma paviriau apie 1h 30 min( i puoda dejau druskos,pipiru ir lauro lapeliu),tada isemus istryniau spaustu cesnaku, patepiau teriyaki padazu ir i orkaite imeciau,poto po 20 min patepiau saldziarugsciu cili padazu ir dar apie 30 pakepiau.stai kas man gavosi
user posted image
*


sketis, sakyk o tu ja virei rukinta, ar zalia g.gif vaizdas tai net pirstus norisi apsilaizyti thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.