QUOTE(Abi @ 2011 04 21, 14:48)
o kokie minusai? apart kainos zinoma
kaina, uzimama vieta, ir labai atsargiai reikia su tom sultimis (daug daug skaityti save laabai idemiai stabeti), ir labai trumpas sezonas, o namu apsikrati auganciais zemelnimis nenoriu
QUOTE(linaslinelis @ 2011 04 21, 19:29)
Aš duoniukus džiovinu orkaitėje, jau rašiau. Pastatau iki 50 su vėjeliu, pas mane neprikaista iki 50 keliskart matavau, orkaitė naujoviška. Įjungiu, išjungiu, įjungiu , išjungiu...
Paskutinius kartus gaila elektros deginti, džiovinu ant gyvatuko. Gyvatukas pas mane konkrečiai karštas, dedu kelis sluoksnius rankšluosčio, ir per parą išdžiūna. Blin, dar galvojau nufotkinti tą savo iškrypimą
)
su orkaite zaidizau
per ilgai ir elektros sanaudos
ir kiekiai gaunasi per mazai
QUOTE(viskas_bus_gerai_
@ 2011 04 21, 20:27)
Man tai smegeninej sunku suvokt, kad is vaisiu ar lapu spaust sultis, o po to visa tirstima/sausa dali ismest. Atrodo labai netaupu. Kazi kaip is tiesu? Gal ten nieko vertingo nebelieka, kai sultis pasiimi?
dar viena priezastis netureti tos zoleliu sulciaspaudes
QUOTE(big_smile @ 2011 04 21, 21:49)
O dabar man klausimas iskilo - ar saldytas maistas gali buti raw???
QUOTE(big_smile @ 2011 04 22, 09:44)
Kad naudoja, ir kad laiko raw tai matau. (suprantama neapvirtus). Bet radau ir abejojanciu tuo. Ir man tai kazkaip nelogiska. Juk saldant vanduo lastelese pleciasi ir susprogdina jas, tai kaip ten tie fermentai nezuna? Juk uzsaldzius gyva gyvuna, jisai tikrai atsildzius jau bus mires. Aisku, galima pabandyti uzsaldyti kokias seklas arba daigelius ir atsildzius paziureti ar uzaugs
gal kas bande?
nemanau, kad kas uzaugs
RAW receptuose pasitaiko saldytų produktų bet labai nedaug, dažniausiai skoniui suteikti, arba spalvai (įvardinčiau kaip prieskoninius priedus) šaldytas bananas neturi kartumo kuris budingas nešaldytam, bet kad jis RAW , tikrai nepasakyčiau, enzimu (fermentu) jame nėra tik lastelienos
kuri geriau negu dveseliena
dal labai prikaluso kiek ilgai ir kokioje temperatūroje šaldytas , vadinamojoje -0C galima labai ilgai išlaikyti produktus maxsimaliai išsaugojant fermentus vadinamojoje miego fazėje (produktas negenda, t.y. saves nevirskina)