Žinau, žinau- balandėlių yra dešimtys gaminimo variantų: troškinti, kepti, su padažais ir be jų.... Rizikuodama gauti velnių už visiems gerai žinomo patiekalo rodymą, pasakysiu, kaip juos dariau ši kartą aš. Gavosi labai skanučiai
Balandėliai padažeKopūsto galva vidutinė
Maltos jautienos/kiaulienos 0,5 kg
Ryžių 100 g
Svogūno didelės galvos ,2 vnt
Morkos 2 vnt
Pomidoras, arba sauja cherry pomidorų.
Druska, pipirai, mairūnas, rozmarinas, lauro lapai, pipirai žirneliais.
Grietinės 1 v.š
Pomidorų padažo 2 v.š
Iš nurodyto kiekio mėsos man gavosi 11 vnt balandėlių.
Pirmiausia išsiviriau ryžius, neperviriau. Kai atvėso, sumaišiau su mėsa, vienu kapotu svogūnu ir prieskoniais.
Keptuvėje ant trupučio aliejaus pakepinau kitą svogūną ir tarkuotas morkas. Pusę sudėjau į puodą, užbėriau pipirų žirnelių, lauro lapų, truputį druskos.
Sudėjau balandėlius, užbėriau likusias morkas ir pomidoriukus :

Užpyliau puodeliu vandens, jis neturėtų matomai semti balandėlių ir troškinau apie valandą.
Nusėmiau iš puodo samtelį sultinio ir sumaišiau su pom.padažu bei grietine. Sultinį reika paragauti, jei trūksta druskos, galima padažą pasūdyti. Gerai išmaišyti ir supilti į puodą. Balandėlius lengvai pakilnoti, kad padažas pakliūtų visur
Nuo užvirimo pavirti dar 5 min, išjungti, uždengti ir kentėti bent jau pusvalandį
O tada jau

:
Evelincik, pica atrodo puikiai

Bandžiau ir aš tą paduką su medumi, tikrai minkštas, toks kaip bulkute gaunasi