Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis



Elena, sriubyte labai skani...o ka vietoj kreveciu galima butu det? 4u.gif

Rasyte, pica labai skani 4u.gif O kam jus paduka apkepat? As niekada to nedarau, dedu viska ant nekepto, o iskepa puikiai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 08 rugsėjo 2011 - 09:38
QUOTE(brashke77 @ 2011 09 08, 09:34)
Rasyte, pica labai skani  4u.gif  O kam jus paduka apkepat? As niekada to nedarau, dedu viska ant nekepto, o iskepa puikiai  4u.gif


Tiesiog gal mano orkaitė veikia ne taip kaip jai priklauso, nes keletą kartų taip kepant pado vidurys buvo neiškepęs, o jei ilgiau kepu labai sukepa ant viršaus esantys produktai doh.gif Taip, kad toks būdas man yra geriausias smile.gif

Ule, dėkui už pagyras blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasyte969: 08 rugsėjo 2011 - 09:40

sibirietiški barštukai smile.gif

user posted image

Į verdantį vandenį sudedu maltos mėsos kukuliukus (galkutes, frikadielkas).
Kol verda sultinys, į aliejuje apkepusius kubeliais pjaustytus svogūnus sudedu burokine tarka sutarkuotus 1/2 saliero gumbo, žalius burokėlius ir morką. Priklausomai nuo kiekio, kepu nuo 5 iki 10 min. pastoviai maišydama. Kai iškepa, sudedu į verdantį puodą, vėliau įdedu kubeliais supjaustytų bulvių.
Kai bulvės paverda kokias 5 minutes, pradedu krauti prieskonius, kokius po ranka randu - dažniausiai "santa maria" Persiladą ir Aštrius mėsos prieskonius. Dar įdedu porą šaukštų pomidorų padažo, arbatinį šaukštelį cukraus, ir cirtinos sulčių (arba balzamico acto šlakelį).
Kai pajaučiu, kad skonis darosi panašus i dievišką - puodą uždengiu, palieku dar kokiai 15 minučių virti. Išjungus viryklę įtarkuoju 1 skiltelę česnako ir po gerų 5 min. maitinu šeimą biggrin.gif

P.s. galima įdėti susmulkintų medžiotojų dešrelių - tada ir aromatas svaiginantis pasidaro smile.gif

o antrajį patiekalą šiandien atstovavo

a la fastfood'as wink.gif (lietuvių k. mylėtojų atsiprašau už svetimybes patiekalo pavadinime 4u.gif )

user posted image

prancūzišką batoną supjausčiau į 3 dalis ir kiekvieną dalį įpjoviau išilgai šono, išskleidžiau kaip knygą ir minkštimo puse apskrudinau ant grilio (galima ir keptuvėje). Kai gerai apskrudo, patepiau "heinz" garstyčiomis, užtepiau majonezu, uždėjau salotų lapų, užpyliau savos gamybos pomidorų padažo (smulkiai supjaustyti pomidorai su tarkuota česnako skiltele, maltų pipirų ir šlakelis alyvuogių aliejaus).
Vištienos vidinę filė iškepiau pabarsčiusi druskyte ir persiladu ("santa maria"), uždėjau ant viršaus, negailėdama pritarkavau sūrio "džiugas" ir papuošiau rukola wink.gif

skanaus! 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SuperMutteR: 08 rugsėjo 2011 - 12:07
QUOTE(rasyte969 @ 2011 09 08, 08:38)
Tiesiog gal mano orkaitė veikia ne taip kaip jai priklauso, nes keletą kartų taip kepant pado vidurys buvo neiškepęs, o jei ilgiau kepu labai sukepa ant viršaus esantys produktai  doh.gif  Taip, kad toks būdas man yra geriausias smile.gif

Ule, dėkui už pagyras  blush2.gif

o ka daryti su likusia puse teslos? g.gif kitam kartui pasilikt? sorry uz kvaila klausima ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Preila30 @ 2011 09 08, 15:59)
labai skaniai makaronai su lasisa atrodo, turiu nemazai lasisos farso, kazin ar galima ji deti


g.gif , na su faršu nebandžiau, bet manau turėtų gautis ax.gif
Atsakyti
Pagaliau isbandziau Ules picos minuteles pada thumbup.gif Labai fainas wub.gif Pirma karta kepiau perlenkta,bijojau,kad nebutu sausas ir kietas,tai virsu patepiau dar aliejumi su aitria paprika ir cesnako milteliais.Super,minkstas

user posted image

skanus padaziukas prie picos

user posted image

riebesnis mjonezas(naudojau kedainiu be konservantu)
grietinele(iki norimo tirstumo)
aitrioji paprika
cesnako milteliai
siek tiek druskos
Atsakyti
Žinau, žinau- balandėlių yra dešimtys gaminimo variantų: troškinti, kepti, su padažais ir be jų.... Rizikuodama gauti velnių už visiems gerai žinomo patiekalo rodymą, pasakysiu, kaip juos dariau ši kartą aš. Gavosi labai skanučiai smile.gif

Balandėliai padaže

Kopūsto galva vidutinė
Maltos jautienos/kiaulienos 0,5 kg
Ryžių 100 g
Svogūno didelės galvos ,2 vnt
Morkos 2 vnt
Pomidoras, arba sauja cherry pomidorų.
Druska, pipirai, mairūnas, rozmarinas, lauro lapai, pipirai žirneliais.

Grietinės 1 v.š
Pomidorų padažo 2 v.š

Iš nurodyto kiekio mėsos man gavosi 11 vnt balandėlių.
Pirmiausia išsiviriau ryžius, neperviriau. Kai atvėso, sumaišiau su mėsa, vienu kapotu svogūnu ir prieskoniais.
Keptuvėje ant trupučio aliejaus pakepinau kitą svogūną ir tarkuotas morkas. Pusę sudėjau į puodą, užbėriau pipirų žirnelių, lauro lapų, truputį druskos.
Sudėjau balandėlius, užbėriau likusias morkas ir pomidoriukus :
user posted image
Užpyliau puodeliu vandens, jis neturėtų matomai semti balandėlių ir troškinau apie valandą.
Nusėmiau iš puodo samtelį sultinio ir sumaišiau su pom.padažu bei grietine. Sultinį reika paragauti, jei trūksta druskos, galima padažą pasūdyti. Gerai išmaišyti ir supilti į puodą. Balandėlius lengvai pakilnoti, kad padažas pakliūtų visur smile.gif
Nuo užvirimo pavirti dar 5 min, išjungti, uždengti ir kentėti bent jau pusvalandį biggrin.gif
O tada jau essen.gif:
user posted image



Evelincik, pica atrodo puikiai thumbup.gif Bandžiau ir aš tą paduką su medumi, tikrai minkštas, toks kaip bulkute gaunasi drinks_cheers.gif
Atsakyti
Braske, as pvz labai nemegstu kopusto lapu kietu vietu, gerai cia pasakiau blush2.gif biggrin.gif na tos gyslos man neskanu,as jas visada nupjaunu ta storaja dali, tu ziuriu ne,tau nemaiso? ax.gif

Balandeliai wub.gif tik dienu klausimas kai juos valgysim bigsmile.gif ax.gif

Evelincik pica wub.gif thumbup.gif senai norejau isbandyti perlenkta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 09 08, 19:11)
Braske, as pvz labai nemegstu kopusto lapu kietu vietu, gerai cia pasakiau blush2.gif  biggrin.gif  na tos gyslos man neskanu,as jas visada nupjaunu ta storaja dali, tu ziuriu ne,tau nemaiso? ax.gif

Balandeliai  wub.gif  tik dienu klausimas kai juos valgysim bigsmile.gif  ax.gif

pjaunu, o kaip gi, tik apie 2-3 cm nuo pradzios, iki galo ne. Tai sitas, kur matosi- tikrai netrukde smile.gif
dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 09 08, 18:11)
Braske, as pvz labai nemegstu kopusto lapu kietu vietu, gerai cia pasakiau blush2.gif  biggrin.gif  na tos gyslos man neskanu,as jas visada nupjaunu ta storaja dali, tu ziuriu ne,tau nemaiso?


ir aš visada nupjaunu smile.gif na ir darau šiek tiek kitaip balandžius, bet kaip ir sakė - jų receptų begalybė biggrin.gif

o dabar kaip tik vakarieniaujam Ulės greitą picą keptuvėje - nu pagyros thumbup.gif MB valgo ir sako - nesuprantu iš ko padas lotuliukas.gif toks purus gavosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 09 08, 19:04)
Cha kaip tik turiu balandeliu,bet dar nepradejau troskinti.Niekada nebandziau troskinant det pomidoro.Einu isbandyt.Aciu uz recepta  biggrin.gif

dekit drasiai, as visada dedu, kai turiu , tokia rugstele duoda 4u.gif

QUOTE(Evelincik @ 2011 09 08, 19:11)
.As,pvz,niekad ir nesumasciau det grietine jau i padaza  blush2.gif ir apie pusvalandi kentejimo irgi nezinojau  biggrin.gif
sorry,paofftopinau biskeli  blush2.gif

skanu su grietine, o ir kiekis jos mazas, tik saukstas ant puodo smile.gif Kenteti reikia beveik kiekvienam patiekale, na, kad jis 'pailsetu'. Net nezinau, kodel, bet jau daug kur tai pastebiu, perskaitau. Mesa labai suminksteja, kai taip pastovi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 09 08, 18:11)
Braske, as pvz labai nemegstu kopusto lapu kietu vietu, gerai cia pasakiau blush2.gif  biggrin.gif  na tos gyslos man neskanu,as jas visada nupjaunu ta storaja dali, tu ziuriu ne,tau nemaiso? ax.gif



o aš tas gyslas kopūsto lapo su traiškau su plaktuku mėsai mušti 4u.gif anyta pamokino thumbup.gif
Atsakyti