Dviem būdais įdarytos bulvės1-asis būdas

Reikės:
virtų bulvių su lupynomis,
dviejų pakelių varškės,
dviejų česnako skiltelių,
žiupsnelio tarkuoto fermentinio sūrio,
pora šaukštų grietinės,
vytinto ar šaltai rūkyto kumpio,
prieskonių (saldžios paprikos miltelių, čiobrelių, rozmarino),
šaukštas tirpinto sviesto.
Beveik pilnai išverdu bulves, nusunkiu. Palieku pastovėti, kol ruošiamas įdaras:
į varškę įspaudžiu česnaką, dedu grietinę, tirpintą sviestą ir šiek tiek fermentinio sūrio. Viską sublenderiuoju iki vientisos kreminės masės. Dedu prieskonius ir smulkiai pjaustytą kumpį (spirgučių dydžio). Sumaišau.
Pravėsusias bulves perpjaunu pusiau, šiek tiek išskobiu (patogiausia naudoti ledų šaukštą) ir kraunu įdarą. Dedam į stipriai įkaitintą orkaitę ir po 10-15 min skaniai valgome.
2-asis būdas

Reikės:
virtų bulvių,
dviejų kietai virtų kiaušinių,
šaukšto grietinės,
'mildutės' ar panašaus sūrelio (~ 50gr),
kelių gabaliukų silkės,
nuo pirmojo būdo atlikusių išskobtų bulvių viduriukų,
tarkuoto fermentinio sūrio,
prieskonių (juoduju pipirų, druskos, kmynų).
Išskobtų bulvių viduriukus sutrinu šakute, įmaišau 'mildutės' sūrį ir grietinę. smulkiai supjaustau silkę (vėl spirgučių dydžio gabaliukais) ir viską permaišau. Dedu prieskonių ir vėl kraunu įdarą į išskobtas bulves. Dedam į orkaitę ir kepam. Prieš baigiant kepti užtarkuojam fermentinio sūrio ir apibarstom kmynais. Man ypač skanu, kepant bulves skardą pabarstyti čiobreliais ir paslakstyti alyvuogių aliejumi.
Valgom su salotom arba vienas, užsigerdami kefyru.
Skanaus!