Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

Atnešu seną, bet gerą patiekaliuką blush2.gif Šeimoje vadinam paprastai - dešrelės tešloje, bet man atrodo yra ir kažkoks kitas jų pavadinimas g.gif

500g varškės
2 kiaušiniai
1 a.š. sodos
miltai
druska
dešrelės

Į varškę sumušti kiaušinius, berti druską ir viską gerai išmaišyti. Miltus sumaišytus su soda, berti į varškę ir minkyti tešlą. Miltų reikės tiek, kol tešla nelips prie rankų. Tada tešlą kočioti ir vynioti į ją dešreles. Virti aliejuje kol gražiai apskrus. Skanaus! ax.gif

user posted image
Atsakyti
Lengvi pietukai 4u.gif

Makarnai su tunu ir pomidorais aštriai biggrin.gif
2 porcijoms:
Makaronų 100 g
Vyšninių pomidorų 5 vnt
Svogūnas 1 vnt
Skiltelė česnako
Alyvų aliejaus kepimui 1 v.š.
Čili pipirų, druskos, cukraus- ant šaukštelio galo
Baziliko lapelis, saujelė petražolių, rozmarino, raudonėlio...


Kol verda makaronai, pakepame svogūną ir česnaką, sudedame pomidorus, prieskonius. Kepame kol pomidorai suminkštėja, o skystis nugaruoja. Tada dedame prieskonines žoleles ir tuną. Užverdame ir viskas smile.gif
user posted image
Receptas sudėliotas iš visur, bei pačios 'patobulintas' smile.gif Man patiko essen.gif

Atsakyti
Čia mano šiandieninis patiekalas pietums, nes reikėjo greitai ir be mėsos (nes vengiu jos 4u.gif
Marinuoti pievagrybiai
Nuvalytus pievagrybius aptepiau paruoštu marinatu (2 šaukšteliai angliškų garstyčių, aliejus, citrinos sulčių, baziliko lapelių, petražolių) ir palaikiau šaldytuve 3 valandas (gal daugiau reiktų g.gif
Tada kepiau su bulvytėmis, apibarsčiau prieskoniais, įpyliau į skardą šiek tiek vandens 4u.gif baigiant kepti užbarsčiau sūrio 4u.gif
Daržovės visos tarkuotos (kopūstas, agurkas, morka, paprika), aliejus, druska, citrinos sultys 4u.gif
Skanaus essen.gif nieko įmantraus, bet galbūt kažkam idėja pietums wink.gif kam mėsa ne prie širdies ...
user posted image

p.s desertui buvo toks pyragėlis 4u.gif bet apie jį kitame skyrelyje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 27 rugpjūčio 2011 - 15:28
Bandeles su lasinukais

user posted image

Reikes

miltu apie 500 g(plius minus pora saujeliu )
1 kiausinio
2 nubrauktu v.s.cukraus
ziupsnelio druskos
pieno 250 ml
1/3 pakelio sviesto
puse pakelio sausu mieliu(mano 11g)

Idarui naudojau

sviezia sonine apie 200g
salto rukymo sonine apie 100g
ir panevezio file apie 50g
zodziu mixas is to ka turejau saldytuve smile.gif
druska
pipirai
jusu megiami prieskoniai
pora saukstu dziuveseliu

Piena pasildom truputeli,istirpinam jame mieles ir cukrus ir paliekam kol susidaro kepurele.Lengvai isplakam kiausini su druska,supilam piena,tirpinta sviesta ir po biski beriam miltus,maisom,beriam....kol pasidaro sunku maisyt.Tuomet verciu ant stalvirsio ir minkau pabarstydama miltu po truputi.Tesla turi but minksta,siek tiek lipti prie ranku.Uzdengiam ir paliekam siltai kol pakils.Tuo metu ant keptuves 5 minutes pakepiau smulkiai pjaustyta kubeliais sviezia sonine,beriau prieskonius.Sujungiau su salto rukymo ir kumpeliu ir dziuveseliais ir pasildziau minute kita.
Tesla kociojau plonai,apie 0,5cm storio,isspaudziau nedidukus apskritimus,dejau negailedama idaro,formavau bandeles,dejau ant skardos(patiest kepimo popieriu)siule i apacia,aptepiau kiausinio plakiniu su slakeliu aliejaus ir kept 180l temp.kol graziai paruduos.
Receptas Forelles


Atsakyti
Dviem būdais įdarytos bulvės
1-asis būdas
user posted image
user posted image
Reikės:
virtų bulvių su lupynomis,
dviejų pakelių varškės,
dviejų česnako skiltelių,
žiupsnelio tarkuoto fermentinio sūrio,
pora šaukštų grietinės,
vytinto ar šaltai rūkyto kumpio,
prieskonių (saldžios paprikos miltelių, čiobrelių, rozmarino),
šaukštas tirpinto sviesto.
Beveik pilnai išverdu bulves, nusunkiu. Palieku pastovėti, kol ruošiamas įdaras:
į varškę įspaudžiu česnaką, dedu grietinę, tirpintą sviestą ir šiek tiek fermentinio sūrio. Viską sublenderiuoju iki vientisos kreminės masės. Dedu prieskonius ir smulkiai pjaustytą kumpį (spirgučių dydžio). Sumaišau.
Pravėsusias bulves perpjaunu pusiau, šiek tiek išskobiu (patogiausia naudoti ledų šaukštą) ir kraunu įdarą. Dedam į stipriai įkaitintą orkaitę ir po 10-15 min skaniai valgome.
2-asis būdas
user posted image
user posted image
Reikės:
virtų bulvių,
dviejų kietai virtų kiaušinių,
šaukšto grietinės,
'mildutės' ar panašaus sūrelio (~ 50gr),
kelių gabaliukų silkės,
nuo pirmojo būdo atlikusių išskobtų bulvių viduriukų,
tarkuoto fermentinio sūrio,
prieskonių (juoduju pipirų, druskos, kmynų).
Išskobtų bulvių viduriukus sutrinu šakute, įmaišau 'mildutės' sūrį ir grietinę. smulkiai supjaustau silkę (vėl spirgučių dydžio gabaliukais) ir viską permaišau. Dedu prieskonių ir vėl kraunu įdarą į išskobtas bulves. Dedam į orkaitę ir kepam. Prieš baigiant kepti užtarkuojam fermentinio sūrio ir apibarstom kmynais. Man ypač skanu, kepant bulves skardą pabarstyti čiobreliais ir paslakstyti alyvuogių aliejumi.
Valgom su salotom arba vienas, užsigerdami kefyru.
Skanaus!
Atsakyti
Žuvies kotletai II

user posted image

900 gr. žuvies
2 svogūnai
2 kiaušiniai
9 šaukštai džiūvėsėlių
9 šaukštai grietinėlės
krapų, druskos, pipirų

Sumalti žuvytę, įmušti kiaušinius, suberti džiūvėsėlius ir grietinėlę. Pakepinti smulkiai pjaustytus svogūnus ir įmaišyti į faršą.Pagardinti krapais ir prieskoniais.
Drėgnomis rankomis formuoti kotletus ir kepti keptuvėje ant aliejaus.


user posted image

Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
sveikos mamytes 4u.gif
atnesu paskanauti plovo ax.gif na,cia ne tas tikrasis plovas,bet kadangi jo gaminimo budu 101.. tai siulau isbandyti si rolleyes.gif

Reikes:
700g. kiaulienos sprandines
2 svogunai
2 morkos
1.5 stiklines ryziu (naudojau laukinius ryzius, puikiai tiko)
1 cesnakas (visa galva, ne skiltele)
truputis pomidoru padazo
truputis sviesto
prieskoniai (naudojau kiaulienos prieskonius,cesnakine druska,truputi juoduju pipiru ir truputi dziovintu petrazoliu)
virinto vandens

Paruosimas:
ikaitinam keptuve su trupuciu aliejaus,dedam mesa pjaustyta kubeliais,dedam prieskonius ir kepam ant dideles ugnies kol is mesos isbegs sultys ir mesyte truputi apskrus. dedam mesa i inda atsparu karsciui (indas turi buti su dangciu ir butu galima statyti i orkaite).
Toj pacioj keptuvem apkepinam kubeliais pjaustyta svoguna ir smulkinta cesnaka,kol suminkstes,bet dar neprades ruduoti.Svogunus su cesnakais pilam ant mesytes.Toj pacioj keptuvej islydom gabaliuka sviesto ir kepinam burokine tarka tarkuotas morkas,kol jos suminkstes ir morkas dedam jau ant svogunu. Pilam pomidoru padaza (3-4 valgomi saukstai), tada ant virsaus beriam ryzius (nevirtus),pabarstom druskyte, uzpilam verdanciu vandeniu,vandens turi buti mazdaug per 2 pirstus virs ryziu,idedam gabaliuka sviesto,uzdengiam dangciu ir saunam i 200 laipsniu ikaitinta orkaite 1h.
Skanaus! 4u.gif
p.s musu seimynai taip patiko sitas plovas,kad po 2 porcijas sukirtom ax.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minguliux: 02 rugsėjo 2011 - 12:29
sveikos 4u.gif negalejau atsispirti tokiai receptu gausai ir pradejau seimininkauti ir as, tad jungiuosi prie jusu ir rodau savo pirmaji "sedevra" biggrin.gif
Dariau sulinelius, bet be sonines juosteliu ir idarui dejau apvirtus gryvus, o uzkepiau su suriu, gavosi skaniai, bet kita kart reiks grybus pakepti vis del to su svogunais ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo padruzhke: 03 rugsėjo 2011 - 10:04

 i 
Visų patogumui nuo šiol  šioje temoje bus talpinami tik receptai ir tik su nuotraukomis. Visi kiti komentarai bus trinami be išankstinio perspėjimo, todėl klausimams, pasitikslinimams ir pan. naudokitės až, meilus, skype ir pan.  
Atsakyti
....

Grillyje kepta nugarinė su kaulu

Tai buvo skaniausias mėsos gabalėlis koki esu paskutiniu metu valgiusi. Valgytoju daug, o nuomonė ta pati. Mėsa be galo sultinga, aromatinga ir minkšta.

user posted image


1.8 kg. nugarinės su kaulu
5 skiltelės česnako
4-5 siūleliai šafrano
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
šaukštelis kmynų
muskato riešuto
maltos kalendros
rūkytos raudonos paprikos miltelių
keli lauro lapai
druska, pipirai
ir naudoju aštrokus sveriamus prieskonius "velnio užkandėlė"

Česnaką sugrūsti su šafranu, įpilti aliejų ir suberti likusius prieskonius.
Nuo kaulų peilio pagalba pašalinti odą- plėvelę ji labai gražiai nusilupa. Mėsą ištrinti prieskonių mišiniu ir marinuoti parą, aš marinavau dvi paras.

user posted image


Įsmeigti termometriuką jei turite, jei ne iššiversite ir be jo, mėsą susukti į foliją.

Kepti grillyje ant netiesioginės ugnies uždengus dangčiu valandą laiko, neatidarinėti !
Grillio termometras rodė 250 C karštį.

user posted image


Po valandos kepimo folija nuvynioti ir mėsos gabalą apkepti iš abiejų pusių. 15 min. iš vienos pusės ir 15 iš kitos pusės.

user posted image

Po tiek laiko mano termometriuko rodyklė rodė medium, mėsa buvo kaip ir rašiau labai minkšta ir sultinga.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 05 rugsėjo 2011 - 13:49
Ule, pritariu Jums drinks_cheers.gif
O kur galima nusipirkti rukytos paprikos milteliu? g.gif Nesu girdejusi apie tokius...
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2011 09 05, 10:01)
Ule, pritariu Jums  drinks_cheers.gif
O kur galima nusipirkti rukytos paprikos milteliu?  g.gif  Nesu girdejusi apie tokius...

as perku sveriamu prieskoniu parduotuvėlėse 4u.gif
Atsakyti