Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Biskvitas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Agnyte...
QUOTE(saulyte24 @ 2007 01 16, 01:41)
ir as dabar kepu biskvita, norejau vyniotini is jo padaryti bet kad gausis per storas.......  verysad.gif  na ziuresiu kaip iseis  doh.gif
*

aha, vyniotiniai labai skanus is biskvitines teslos, tik is tiesu reikia daryti kiek imanoma plonesniu sluoksniu tesla, as pvz darau ant dideles skardos, o idaro tepti taip pat reikia plonai, nes kitaip suvyniojus tas idaras per krastus isbega. meginkit, skanu ir paprasta! mirksiukas.gif
Comma
Zinokit merginos as ispindejau (persiprasau uz sita negrazu zodi, bet atitikmens padoresnio neradau) doh.gif Kepu biskvita pyrago skardoj, pjaustysiu ir valgysim su pienu lotuliukas.gif Niam kaip skanu tongue.gif Agnyte... 4u.gif
moniccca
Labas 4u.gif O gal galetumet pameteti, koki skanaus pertepimo biskvitams, receptuka blush2.gif
ulu
ir sulaistymo biskvitų taip pat... blush2.gif
Comma
QUOTE(wild @ 2007 01 23, 19:38)
ir sulaistymo biskvitų taip pat... blush2.gif
*

As tai laistau su romu 'Captain Morgan' thumbup.gif Man jis visur tinka drinks_cheers.gif
bea
QUOTE(daivoska @ 2007 01 23, 15:52)
Labas 4u.gif O gal galetumet pameteti, koki skanaus pertepimo biskvitams, receptuka blush2.gif
*

pertepimai yra kitoje temoje, štai čia
moniccca
QUOTE(bea @ 2007 01 24, 09:56)
pertepimai yra kitoje temoje, štai čia
*

aciuks.gif Jums mirksiukas.gif
Comma
O as ir vel kepu biskvita blush2.gif Busiu stora ir grazi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
gitancikas
Prisiskaiciau kaip cia jus plakat,kepat,pjaunat....O as kepus visai kitoki biskvita.Tepliones daugiau,uztat visada pavyksta 4u.gif :
1 indelis kondensuoto pieno
2 kiausiniai
1 nubrauktas saukstelis sodos
miltu
Visus ingridientus tiesiog sumaisau(soda dedu nugesinta).Miltu idedu tiek,kad gautusi grietines tirstumo tesla.Tada imu torto forma(ta,kuri atsidaro),istepu riebalais dugna, istepu mase plonu sluoksniu ir i ikaitinta,bet ne karsta orkaite.Iskepa greitai(mazdaug per 5-10 min.).Istraukiu is orkaites,atidarau forma ir nuimu su peilio pagalba.Ir taip blynukas po blynuko mirksiukas.gif
Terija:)
Gal kas zinot gera recepta kakaviniui,sokoladiniui biskvitui?
Jurginė
sveikos. gal galetumet pasakyti, kaip jus ausinat biskvitus? vakar kepiau, vidurys iskilo virs skardos, bet, kai leidau orkaiteje vesti, biskvitas "susitrauke". kai pjauni, nesimato sukritimo zymiu. bet, kai pries akis stovi issiputes, o veliau mazesnis jo vaizdas...
tiesa, kepiau pagal Buzhiuko pirmaji recepta. baltymus isplakiau taip, kad apvertus dubeni nepajudejo nei menkiausiai. maisiau atsargiai, be staigiu judesiu.
Letune
Iškepusį reikia iškart traukti iš orkaitės ir apversti ant grotelių aukštyn kojom. Bet dar prikauso ir nuo kepimo. Man irgi taip būdavo, kad vidurys iškildavo daugiau už kraštus, kai kepdavau iš apačios 15 min. 200 laipsnių temp. , o po to dar 15 min. prie 170 lapsn. su ventiliatorium. O kartą pabandžiau iš viršaus ir apačios prie 170 laipsnių 50 min. antroje nuo apačios orkaitės lentynoje ir gavosi lygutėlis. biggrin.gif
Jurginė
QUOTE(Letunė @ 2008 01 07, 10:41)
Iškepusį reikia iškart traukti iš orkaitės ir apversti ant grotelių aukštyn kojom. Bet dar prikauso ir nuo kepimo. Man irgi taip būdavo, kad vidurys iškildavo daugiau už kraštus, kai kepdavau iš apačios 15 min. 200 laipsnių temp. , o po to dar 15 min. prie 170 lapsn. su ventiliatorium. O kartą pabandžiau  iš viršaus ir apačios prie 170 laipsnių 50 min. antroje nuo apačios orkaitės lentynoje ir gavosi lygutėlis. biggrin.gif
*

kepiau su kaitinimu is virsaus ir apacios, 180 g.gif reiks pabandyt.
Leslie
QUOTE(Jurgine @ 2008 01 06, 14:10)
sveikos. gal galetumet pasakyti, kaip jus ausinat biskvitus? vakar kepiau,  vidurys iskilo virs skardos, bet, kai leidau orkaiteje vesti, biskvitas "susitrauke". kai pjauni, nesimato sukritimo zymiu. bet, kai pries akis stovi issiputes, o veliau mazesnis jo vaizdas...
tiesa, kepiau pagal Buzhiuko pirmaji recepta. baltymus isplakiau taip, kad apvertus dubeni nepajudejo nei menkiausiai. maisiau atsargiai, be staigiu judesiu.
*

QUOTE(Jurgine @ 2008 01 07, 22:57)
kepiau su kaitinimu is virsaus ir apacios, 180  g.gif reiks pabandyt.
*

Man irgi tas oats gavosi, ploniukas toks doh.gif šiaip taip perpjoviau per pusę ir sutepiau, kaip pirmam kartui bus gerai ax.gif
Nedrįsau aš jo aukštyn kojom verst, kitą kartą pabandysiu g.gif
Povila$
O ka priduoda kai dali miltu pakeiti krakmolu? Ir ka darot kad biskvitas taip kiausiniais neatsiduotu? doh.gif
Owly
QUOTE(Povila$ @ 2008 07 12, 19:05)
O ka priduoda kai dali miltu pakeiti krakmolu? Ir ka darot kad biskvitas taip kiausiniais neatsiduotu? doh.gif
*

Krakmolas standumo priduoda, nesukrenta biskvitas. smile.gif
Nieko nedarau, neatsiduoda man biskvitas niekuo nemaloniu unsure.gif
Gal kiaušinių tiesiog netoleruojat? g.gif
Letune
QUOTE(Povila$ @ 2008 07 12, 19:05)
Ir ka darot kad biskvitas taip kiausiniais neatsiduotu? doh.gif
*

Pirmiausia kiaušiniai turi būti labai švieži. Reikia dėti vanilinio cukraus, nutarkuotos citrinos žievelės geltonojo sluoksnio, t. y. cedros, aukštelį citrinos sulčių arba šaukštą likerio arba parduotuvinių kvapų spiritinių esencijų. Kol kepa jaučiasi tas kvapas, bet atvėsus dingsta.

QUOTE(Owly @ 2008 07 12, 22:17)
Krakmolas standumo priduoda, nesukrenta biskvitas.  smile.gif

Pataisysiu:
Krakmolas neturi reikšmės biskvito sukritimui:
"Krakmolo dedama į daug glitimo turinčius miltus...Pridėjus į miltus krakmolo, juose sumažėja glitimo procentas ir padaugėja krakmolo. Iš tokių miltų iškepti kepiniai būna gražesnės spalvos, trapesni, o biskvitai, be to daugiau sugeria sirupo juos drėkinant. Biskvitams krakmolu galima pakeisti iki 20 proc, recepte nurodytų miltų svorio, o meduoliams ir sausainiams- iki 10 proc. Jei miltai turi nedaug glitimo, tai krakmolo nededama. Vietoj krakmolo, nurodyto recepte, imama toks pats kiekis miltų."
Citata iš E. Binkauskienės knygos "Kepiniai", Vilnius , Mokslas, 1977
Aš, kepdama biskvitinį vyniotinį, krakmolą keičiu 550 D arba 405C miltais, t. y. tais pačiais, kuriuos naudoju visam biskvitui, tada jis geriau vyniojasi, nelūžta, būna lakstesnis. O į tortus dedu krakmolo.
Owly
QUOTE(Letunė @ 2008 07 13, 16:25)
Pataisysiu:
*

Aš parašiau iš savo patirties. Kepu iš 405D extra miltų, ir dedu apie 10% krakmolo. Gaunasi puikiai thumbup.gif Be krakmolo irgi gerai, bet jei tik tešla truputi per skysta - sukrenta/ neišlaiko formos smile.gif
Povila$
QUOTE(Owly @ 2008 07 12, 22:17)
Krakmolas standumo priduoda, nesukrenta biskvitas.  smile.gif
Nieko nedarau, neatsiduoda man biskvitas niekuo nemaloniu  unsure.gif
Gal kiaušinių tiesiog netoleruojat?  g.gif
*

Na, kazkaip tais kiausiniais smirda (nors kiausinius megstu) blush2.gif Kazkaip pagalvojau gal ju maziau reikia deti ar ka, nes parduotuveje pirktu tortu biskvitai buna vos ne balto, o pas mane visad geltoni doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Letunė @ 2008 07 13, 16:25)
Pirmiausia kiaušiniai turi būti labai švieži. Reikia dėti vanilinio cukraus, nutarkuotos citrinos žievelės geltonojo sluoksnio, t. y. cedros, aukštelį citrinos sulčių arba šaukštą likerio arba parduotuvinių kvapų spiritinių esencijų. Kol kepa jaučiasi tas kvapas, bet atvėsus dingsta.
Pataisysiu:
Krakmolas neturi reikšmės biskvito sukritimui:
"Krakmolo dedama į daug glitimo turinčius miltus...Pridėjus į miltus krakmolo, juose sumažėja glitimo procentas ir padaugėja krakmolo. Iš tokių miltų iškepti kepiniai būna gražesnės spalvos, trapesni, o biskvitai, be to daugiau sugeria sirupo juos drėkinant. Biskvitams krakmolu galima pakeisti iki 20 proc, recepte nurodytų miltų svorio, o meduoliams ir sausainiams- iki 10 proc. Jei miltai turi nedaug glitimo, tai krakmolo nededama. Vietoj krakmolo, nurodyto recepte, imama toks pats kiekis miltų."
Citata iš E. Binkauskienės knygos "Kepiniai", Vilnius , Mokslas, 1977
Aš, kepdama biskvitinį vyniotinį, krakmolą keičiu 550 D arba 405C miltais, t. y. tais pačiais, kuriuos naudoju visam biskvitui, tada jis geriau vyniojasi, nelūžta, būna lakstesnis. O į tortus dedu krakmolo.
*

Pirmiausiai tai aciu uz issamu paaiskinima del krakmolo 4u.gif O del biskvito, tai kiausianiai tikrai buna sviezi, dedu ir vaniles esencijos ir kt. prieskoniu, bet man vistiek tie kiausiniai prasimusa (viena kart kepiau ir su citrinos geltonuoju sluoksniu tai kazkaip nepatiko) ax.gif
Letune
[quote=Povila$,2008 07 13, 21:10]
Na, kazkaip tais kiausiniais smirda (nors kiausinius megstu) blush2.gif Kazkaip pagalvojau gal ju maziau reikia deti ar ka, nes parduotuveje pirktu tortu biskvitai buna vos ne balto, o pas mane visad geltoni doh.gif
Papildyta:
Na, kiaušiniai švieži tikrai nesmirdi, o tik turi kvapą. Į natūralų biskvitą, t. y. be "pagerintojų" dedama gana daug kiaušinių, nes kitaip neiškils, jei nebus pakankamo kiekio išplaktų baltymų, kurie ir kelia biskvitą. O parduotuviniai tai savo sudėtyje tuti daug E raidžių: puriklių, standiklių ir pan, todėl čia ir kiaušinių kiekis nesvarbus, jeigu išvis deda kiaušinius, o ne kiaušinių masę ar miltelius. Taigi, čia natūralumas, nuo kurio kaip ir esam atpratę. Kas natūraliai kvepia, mums jau blogas kvapas blink.gif
Povila$
[quote=Letunė,2008 07 13, 22:36]
[quote=Povila$,2008 07 13, 21:10]
Papildyta:
Na, kiaušiniai švieži tikrai nesmirdi, o tik turi kvapą. Į natūralų biskvitą, t. y. be "pagerintojų" dedama gana daug kiaušinių, nes kitaip neiškils, jei nebus pakankamo kiekio išplaktų baltymų, kurie ir kelia biskvitą. O parduotuviniai tai savo sudėtyje tuti daug E raidžių: puriklių, standiklių ir pan, todėl čia ir kiaušinių kiekis nesvarbus, jeigu išvis deda kiaušinius, o ne kiaušinių masę ar miltelius. Taigi, čia natūralumas, nuo kurio kaip ir esam atpratę. Kas natūraliai kvepia, mums jau blogas kvapas blink.gif
*

[/quote]

Va va va gali but, kad atprate doh.gif Bet man kur maziau tu kiausiniu tai istiesu ir skaniau, neignoruoju as ju, bet man kazkaip jau ju per daug pvz. normalaus torto biskvite 7-8 kiausiniai - tai istis gana daug rolleyes.gif
ingauk
nu gi sianakt sugalvojau kad ir man reikia issikepti biskvita tai su jusu pagalba manau turetu pavykti gal g.gif aciu is karto o toliau bus matyt ax.gif
Tarakoniukass
QUOTE(zebrova @ 2006 09 16, 11:39)
labai geras naminis biskvitas:
200g.miltų;
200g.cukraus;
6kiaušiniai;
2v.š.krakmolo.
Kiaušinius ištrinu su cukrumi,miltus sumaišau su krakmolu ir susijoju į kiaušinių cukraus masę,palengva maišydama.Skardelę ištepu riebalais ir supilu viską į ją.Kepu 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 35 minutes.Iškepusį ir ataušusį (!)išemu ir siulo pagalba perpjaunu į tris dalis.Pertepimas ir papuošimas-pagal nuotaiką.Skanaus. birthday.gif
*

o cia kepimo milteliu nereik,?pakyla nuo 6 kiausiniu? g.gif
@adrij@
Gali ir nereiketi schmoll.gif , ne i visus dedasi kepimo milteliai , kiausiniai puikiai ji iskelia thumbup.gif
svytejimas ezero dugne
O kažin, ar neišeitų iš biskvitinės tešlos iškepti grybukų? Nes pagal tradicinį grybukų receptą, kur dedama soda, man viskas gaunasi OK, tik lieka labai bjaurus sodos skonis, nors nugesintą dedu - tai ieškau kokio tinkamo recepto be sodos ax.gif

Ir dar - nenoriu, kad būtų saldu. Ar būtina dėti į biskvitą tiek cukraus?- o gal išeitų ir su mažiau?
Owly
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 16, 00:08)
O kažin, ar neišeitų iš biskvitinės tešlos iškepti grybukų? Nes pagal tradicinį grybukų receptą, kur dedama soda, man viskas gaunasi OK, tik lieka labai bjaurus sodos skonis, nors nugesintą dedu - tai ieškau kokio tinkamo recepto be sodos ax.gif

Ir dar - nenoriu, kad būtų saldu. Ar būtina dėti į biskvitą tiek cukraus?- o gal išeitų ir su mažiau?
*

Jeigu jaučiasi soda, vadinasi jos per daug, reikia dėti mažesnį kiekį mirksiukas.gif Dar galima įberti citrinos rūgšties, irgi užmuša sodos skonį (jos reikėtų berti tiek pat kiek sodos), bet man nepatinka kai būna daug citrinos rūgšties schmoll.gif tai aš jeigu dedu tai perpus mažiau 4u.gif

Pagal kokį receptą? blush2.gif Kadangi nebeatseku apie kokį kalba, tai pasakysiu kiek aš dedu, šiaip vienam kiaušiniui pagal biskvitų kepimo technologiją reiktų dėti 25-30 gramų cukraus, bet aš dedu 20-25 g. Jei darau biskvitinę tešlą pyragui tai 25 g (pvz. vakar kepiau obuolių pyragą, tai 8 kiaušiniams dėjau apie 200 g cukraus rolleyes.gif ). O jei torto lakštams, tai užtenka 20 g cukraus vienam kiaušiniui, nes juk biskvitas dažniausiai sulaistomas saldžiu sirupu, o dar ir kremas saldus būna smile.gif

Masiania*
Man kazkaip naminiuose biskvituose labai kiausiniai jauciasi, gal kuri zino receptuka, kad nesijaustu ju? blush2.gif
Povila$
QUOTE(Masiania* @ 2008 10 16, 12:38)
Man kazkaip naminiuose biskvituose labai kiausiniai jauciasi, gal kuri zino receptuka, kad nesijaustu ju? blush2.gif
*

Man irgi jausdavosi kol kazkas nepatare, kad reikia i plakamus kiausinius ilasinti citrinos sulciu apie arbatini sauksteli ir puse saukstelio druskos ideti, be to nepamirsti ziupsnelio vanilinio cukraus arba vaniles esensijos. Tikrai neturetu jaustis kiausinio kvapas thumbup.gif Taciau velgi - jeigu biskvitas neiskepes tinkamai iki galo, visa jausis kiausiniu kvapas ax.gif
Letune
QUOTE(Povila$ @ 2008 10 20, 20:26)
puse saukstelio druskos ideti, be to nepamirsti ziupsnelio vanilinio cukraus arba vaniles esensijos.

pusę arbatinio šaukštelio- tai jau perdaug. Man užtenka ir ant peilio galo. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Tarakoniukass @ 2008 10 15, 18:14)
o cia kepimo milteliu nereik,?pakyla nuo 6 kiausiniu? g.gif
*

QUOTE(cipciukas @ 2008 10 15, 23:43)
Gali ir nereiketi schmoll.gif , ne i visus dedasi kepimo milteliai , kiausiniai puikiai ji iskelia thumbup.gif
*

Manau šiame recepte santykinai daugokai miltų ir cukraus, lyginant su kiaušiniais, kad nereikėtų kepimo miltelių. Mano recepte 8 kiaušiniai, 185 g cukraus, 185 g miltų. Tada, išplakus atskirai baltymus iki standumo ir įmaišius į tešlą pabaigoje, jie iškelia tešlą be kepimo miltelių.
@adrij@
Pagal taisykles , vienam kiausiniui imama i saukstas cukraus ir vienas saukstas miltu , po to viskas daroma kaip parase Letune .
Jei dedasi kakava ,tai ji keiciama saukstu ant sauksto miltu ( na pavz. 3 kiausiniai + 3 saukstai cukraus + 2 saukstai miltu + 1 saukstas kakavos )
Kepiniuose kakava ir miltai keicia vienas kita tuo paciu santykiu , jeigu miltu paliksite tiek pat ir dar dadesite kakavos , biskvitas bus kietesnis ir ne toks purus .
smile.gif
Masiania*
QUOTE(Povila$ @ 2008 10 20, 21:26)
Man irgi jausdavosi kol kazkas nepatare, kad reikia i plakamus kiausinius ilasinti citrinos sulciu apie arbatini sauksteli ir puse saukstelio druskos ideti, be to nepamirsti ziupsnelio vanilinio cukraus arba vaniles esensijos. Tikrai neturetu jaustis kiausinio kvapas  thumbup.gif  Taciau velgi - jeigu biskvitas neiskepes tinkamai iki galo, visa jausis kiausiniu kvapas  ax.gif
*

Aciu, butinai isbandysiu. Vanilino visada dedu, bet citrinos sulciu bei druskos nebandziau niekad blush2.gif
Povila$
QUOTE(Letunė @ 2008 10 20, 22:25)
pusę arbatinio šaukštelio- tai jau perdaug. Man užtenka ir ant peilio galo. g.gif

Na cia pagal skoni aisku, nors man visada skanesni kepiniai buna kai i juos reikia ideti druskos, nes kazkur sakiciau, jog kur yra miltu - ten turi buti ir druskos. Zinoma jeigu biskvita kepu is 2-3 kiausiniu, tai druskos ir dedu ant peilio galo, bet jeigu 8-10 kiausiniu, tuomet prireikia puse saukstelio. O skonio tikrai nepagadina ir nesijaucia surumo, nes visgi sitiek cukraus reikia deti... mirksiukas.gif Na ir zinoma visas procesas dauk trumpiau uztrunka kai plakant kiausinius ipili citrinos sulciu ir druskos, per 5min kiausiniai jau kuo puikiausiai susiplaka, vietoj ~15min... ax.gif
moony
QUOTE(zebrova @ 2006 09 16, 12:39)
labai geras naminis biskvitas:
200g.miltų;
200g.cukraus;
6kiaušiniai;
2v.š.krakmolo.
Kiaušinius ištrinu su cukrumi,miltus sumaišau su krakmolu ir susijoju į kiaušinių cukraus masę,palengva maišydama.Skardelę ištepu riebalais ir supilu viską į ją.Kepu 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 35 minutes.Iškepusį ir ataušusį (!)išemu ir siulo pagalba perpjaunu į tris dalis.Pertepimas ir papuošimas-pagal nuotaiką.Skanaus. birthday.gif
*

Dariau pagal sita recepta, gavosi medinis blynas verysad.gif verysad.gif Net perpus perpjaut nebuvo ymanoma verysad.gif
@adrij@
QUOTE(moony @ 2008 12 05, 21:02)
Dariau pagal sita recepta, gavosi medinis blynas  verysad.gif  verysad.gif Net perpus perpjaut nebuvo ymanoma verysad.gif
*

Bet proporcijos cia geros unsure.gif , tik kiausinius patarciau plakti mikseriu su 5 saukstais verdancio vandens , kol gausis putota mase ( apie 2 min.) tada per 4 kartus plakant supilti cukru ir plakti kol jis istirps( dar pora min.) , tada - miltai ir t.t.
Owly
QUOTE(moony @ 2008 12 05, 21:02)
Dariau pagal sita recepta, gavosi medinis blynas  verysad.gif  verysad.gif Net perpus perpjaut nebuvo ymanoma verysad.gif
*

Taip ir turėjo gautis g.gif Aš tokiam kiekiui miltų ir cukraus, naudoju 8 kiaušinius, ir krakmolą įskaičiuoju į miltų kiekį. Tai pas tave gavosi per daug 50 g miltų ir dar krakmolo 2 šaukštais schmoll.gif
moony
Negalvojau kad taip sudetinga iskepti biskvita blush2.gif Receptuku tiek daug, reiks kita kart pagal kitoki bandyt mirksiukas.gif
Owly
QUOTE(moony @ 2008 12 06, 18:25)
Negalvojau kad taip sudetinga iskepti biskvita blush2.gif  Receptuku tiek daug, reiks kita kart pagal kitoki bandyt mirksiukas.gif
*

Man irgi nelabai sekdavos verysad.gif kol neatradau paaiškinimo apie biskvitinę tešlą smile.gif thumbup.gif Dabar visada kuo puikiausiai pavyksta thumbup.gif

Tai dabar visada vadovaujuos tokiom proporcijom: 25 g miltų vienam kaiušiniui ir tiek pat cukraus cool.gif 30 g cukraus, laaabai jau saldus gaunas, o ypač jeigu tortui kokiam, kai lakštai sulaistomi saldžiu sirupu tai iš vis cukrų mažinu kone perpus ax.gif
Masiania*
Bet gi tada vien kiausiniai lieka g.gif Tai ir skonis atitinkamas turetu gautis rolleyes.gif
Owly
QUOTE(Masiania* @ 2008 12 06, 20:21)
Bet gi tada vien kiausiniai lieka g.gif Tai ir skonis atitinkamas turetu gautis rolleyes.gif
*

Normalus purus, minkštas biskvitas smile.gif O skonis biskvitiškas bigsmile.gif O koks turėtų būti? tongue.gif O pridėjus daugiau miltų tai normalu, kad gaunasi kieta masė 4u.gif
Masiania*
QUOTE(Owly @ 2008 12 06, 20:29)
Normalus purus, minkštas biskvitas smile.gif O skonis biskvitiškas  bigsmile.gif  O koks turėtų būti?  tongue.gif  O pridėjus daugiau miltų tai normalu, kad gaunasi kieta masė  4u.gif
*

As tiesiog su naminiais biskvitais nedraugauju (man jie kiausiniu smirda), tai renkuosi tuos variantus, kur daugiau ingridientu blush2.gif Gal ne visai tikras biskvitas gaunasi, bet cia jau skonio reikalas rolleyes.gif
juodukeee
Gal man kasnors galetu paaiskinti kaip isimti biskvita is skardos (formos)? ax.gif nu kiek bekepciau jis man prilimpa prie dugno ir sono ir daryk tada ka nori, ir su peiliu pjaustau ir dar visokiausiu budu prisimastau, o finise belieka jy ismesti doh.gif bandziau kepti ant kepimo popieriaus bet ir prie jo prilipo, suvilgiau vandeniu bet buvo lygiai tas pats, su popierium nuplesiau puse biskvito lotuliukas.gif cia kaip suprantu todel kad y biskvita nesideda jokiu riebalu g.gif pirma karta kai kepiau ne ant popieriaus buvau gausiai istepus riebalais bet nepadejo....
Masiania*
QUOTE(juodukeee @ 2009 01 29, 11:49)
Gal man kasnors galetu paaiskinti kaip isimti biskvita is skardos (formos)?  ax.gif  nu kiek bekepciau jis man prilimpa prie dugno ir sono ir daryk tada ka nori, ir su peiliu pjaustau ir dar visokiausiu budu prisimastau, o finise belieka jy ismesti doh.gif  bandziau kepti ant kepimo popieriaus bet ir prie jo prilipo, suvilgiau vandeniu bet buvo lygiai tas pats, su popierium nuplesiau puse biskvito lotuliukas.gif cia kaip suprantu todel kad y biskvita nesideda jokiu riebalu g.gif  pirma karta kai kepiau ne ant popieriaus buvau gausiai istepus riebalais bet nepadejo....
*

o kokioj formoj kepi isardomoj ar paprastoj?
juodukeee
kai kepiau biskvita vyniotiniui kepiau "blekoj" , kita karta kepiau stikliniame inde, o trecia karta kepiau isardomoj formoj 4u.gif
Masiania*
Ir visus kartus atkrapstyt negalejai? Bleka tikrai reikia uzklot popierium, isardoma forma irgi geriau iskloti, is stiklinio manau tinrai sunkiai issitrauks g.gif
Geriausiai daryti isardomoj, paties ant dugno popieriaus, o krastus gali truputi aptepti sviestu ir, tarkim, apibarstyti trupiniais, bet ne iki pat formos virsaus, nes neleis riebalai biskvitui kilti.
juodukeee
Aha visus kartus taip pat g.gif aciu uz patarimus, bandysiu dar kartely kepti 4u.gif

QUOTE(Masiania* @ 2009 01 29, 14:23)
Ir visus kartus atkrapstyt negalejai? Bleka tikrai reikia uzklot popierium, isardoma forma irgi geriau iskloti, is stiklinio manau tinrai sunkiai issitrauks g.gif
Geriausiai daryti isardomoj, paties ant dugno popieriaus, o krastus gali truputi aptepti sviestu ir, tarkim, apibarstyti trupiniais, bet ne iki pat formos virsaus, nes neleis riebalai biskvitui kilti.
*

Masiania*
QUOTE(juodukeee @ 2009 01 29, 13:29)
Aha visus kartus taip pat g.gif aciu uz patarimus, bandysiu dar kartely kepti 4u.gif
*

Parasyk paskui, ar pavyko mirksiukas.gif
lotute
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 29, 14:13)
*

drinks_cheers.gif
paskutini kartą dariau varškės vyniotini, ale ir nemažai sviestu skardą ištepiau vistiek turėjau su peiliu jį atkrapštyti doh.gif
juodukeee
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 29, 15:13)
*

Butinai drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Masiania*
QUOTE(lotute @ 2009 01 29, 14:34)
drinks_cheers.gif
paskutini kartą dariau varškės vyniotini, ale ir nemažai sviestu skardą ištepiau vistiek turėjau su peiliu jį atkrapštyti doh.gif
*

o popieriaus netiesei?
lotute
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 29, 15:01)
o popieriaus netiesei?
*

ne, netiesiau, nes buvo parasyta ištepti su sviestu g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.