Mano mėgstamiausias dabartinis salotų padažas-
medus, balzaminis actas ir alyvuogių aliejus.
Tokį padažą naudoju Nicos salotoms (skanu ir su bulvių salotomis ar vištiena):
alyvuogių aliejus, citrinų sultys, šaukštas rupaus malimo garstyčių, šaukštelis ančiuvių pastos arba 1 sutrinta ančiuvio file, 1 mažytė česnako skiltelė, maltų pipirų, smulkinti šviežio peletrūno lapeliai.
Puikus saldžiarūgštis tirštas padažas, manau prie visokios mėsos ir paukštienos tinka (bandžiau su kiauliena ir antiena):
Svogūną supjaustyti kubeliais, pakepinti, 2 rūgščius obuolius supjaustyti plonom skiltelėm, saują džiovintų slyvų supjaustyti ketvirčiais, sumesti į keptuvę su svogūnais, užpilti porą puodelių vištienos ar kokio kitokio sultinio, patroškinti apie 15 min. neuždengus, kol obuoliai suminkštėja, tada supilti apie 100 ml grietinėlės ir 1 šaukštą rupaus malimo garstyčių. Dar porą minučių patroškinti, kad sutirštėtų.