Įkraunama...
Įkraunama...

Gardūs padažai

QUOTE(Grantee @ 2010 02 12, 17:39)
perskaičiau visą temelę ir galiu daryti tokią išvadą : kas nemėgsta česnako- tam 
beja,gal žinot koki špinatų padažiuką? kazkada teko valgyt su vistiena  g.gif

va CIAyra, manau, eilinis, klasikinis, bet pats skaniausias spinatu padazas 4u.gif
Atsakyti
Aš darau paprastą špinatų padažą: pakepinu ant sviesto špinatus, pilu grietinėlę, beriu druskos. pipirų ir kaitinu kol sutirštėja iki norimos konsistencijos. Kartais su blenderiu pertrinu, o kai laiko trūksta tai ir netrinu.

Dar darau padažą universalų prie mėsos į jį galima dėti ką nori ir pritaikyti prie įvairių patiekalų: pakepinu svogųna su morkom ant sviesto, beriu šaukštą miltų, šiek tiek apkepus pilu piena, beriu druską, pipirus ir pakaitinu nuolat maišydama iki kol sutirštėja. Vietoj morkų su svogūnais gali būti špinatai, brokoliai, kaparėliai, marinuoti agurkai, paprikos, pomidorai ir t.t. Vietoj pieno gali būti grietinėlė, bet tada miltų nereikia.

Padažas prie blynų, kugelių, koldūnų ir pan. lydytas sviestas sumaišytas su grietine ir truputį pašildyta, įberta druskos ir pipirų smile.gif
Turiu keletą technologinių kortelių padažų tai jei ką domins galėsiu įmesti receptus smile.gif Va koks pasirinkimas mirksiukas.gif
1. Pagrindinis baltasis padažas
2. Baltasis padažas su kiaušiniu
3. Skystas pieno padažas
4. Vidutinio tirštumo pieno padažas
5. Grietinės padažas
6. Natūralus lenkiškas padažas
7. Olandiškas padažas
8. Spirgučių padažas su grietine
9. Spirgučių padažas su svogūnais
10. Spirgučių padažas su svogūnais ir grietine
11. Pagerintas grietinės padažas
12. Grietinės padažas su daržovėmis
13. Grietinės–sviesto padažas
14. Grietinės–sviesto padažas su svogūnais
15. Aštrus pomidorų padažas su vynu
16. Pomidorų padažas su slyvų sultimis
17. Baltasis padažas su kumpiu
18. Svogūnų padažas su aliejumi
19. Svogūnų padažas su grybais
20. Grybų padažas su grietine
21. Desertinis padažas su cinamonu
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 05 24, 10:02)
Turiu keletą technologinių kortelių padažų tai jei ką domins galėsiu įmesti receptus  smile.gif Va koks pasirinkimas  mirksiukas.gif

1. Pagrindinis baltasis padažas
7. Olandiškas padažas
11. Pagerintas grietinės padažas
15. Aštrus pomidorų padažas su vynu
17. Baltasis padažas su kumpiu



Jei galit, įdėkit šituos 4u.gif
Atsakyti
Pagrindinis baltasis padažas
Produkto pav.Masė, g
-------------------Bruto---------Neto
Sultinys----------1100---------1100
Kvietiniai miltai--50------------50
Sviestas----------50------------50
Sviestas----------50------------50
Citrinų rūgštis----1-------------1
I š e i g a 1000
Miltai išsijojami ir paskleisti plonu sluoksniu skardoje džiovinami kepimo krosnyje 110–120°C temperatūroje, nuolat maišant ir stebint, kad nepasikeistų jų spalva. Atvėsinti miltai ištrinami su sviestu, įpilama karšto sultinio ir gerai išmaišoma iki vienalytės masės. Paskui praskiedžiami iki skystos konsistencijos, supilami į verdantį sultinį ir verdami nuolat maišant 25–30 min. Pabaigoje pasūdomi ir perkošiami. Dar kartą užvirinama.
Pagrindinis baltasis padažas vartojamas įvairiems išvestiniams padažams gaminti. Galima jį patiekti ir prie antrųjų patiekalų, tik pridedama 1 g citrinų rūgšties arba atitinkamai 8 g citrinų sulčių ir 50 g sviesto. Sviestas supjaustomas mažais gabalėliais, sudedamas į padažą, išmaišomas, kol ištirps ir tolygiai pasklis visoje masėje.

Olandiškas padažas
Produkto pavadinimas Masė, g
---------------------Bruto-------Neto

Sviestas------------400---------400
Kiaušiniai-----------8 vnt.-------128
Vanduo-------------70-----------70
Kiaušinių–sviesto masė-----500
Kvietiniai miltai-----38-----------38
Sviestas------------38------------38
Sultinys-------------500----------500
Pagrindinis baltasis padažas-500
Citrinų rūgštis------1--------------1
I š e i g a 1000
Į storasienį indą sudedami kiaušinių tryniai, supilamas vanduo ir trečdalis mažais kubeliais supjaustyto sviesto. Indas kaitinamas vandens vonioje nuolat maišant, kol sutirštėja. Temperatūra turi būti ne didesnė kaip 70°C. Likę du trečdaliai sviesto išlydomi ir plona srovele, nuolat intensyviai maišant, supilami į sutirštėjusią masę. Taip ruošiama kiaušinių ir sviesto masė.
Padažui paliesinti pridedama pagrindinio baltojo padažo. Padažas pasūdomas, įpilama citrinų rūgšties arba citrinų sulčių ir perkošiamas.
Olandiškas padažas – riebus, kaloringas padažas, tinka prie virtų daržovių patiekalų – žiedinių kopūstų, šparagų, taip pat prie virtos žuvies patiekalų, tik tada padažas ruošiamas iš žuvies sultinio.

Pagerintas grietinės padažas
Produkto pavadinimas Masė, g
Bruto Neto

Grietinė 500 500
Sultinys 617 617
Svogūnai 95 80
Sviestas 60 60
Miltai 20 20
I š e i g a 1000
Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami, pridedama miltų ir dar pakepinama, praskiedžiama sultiniu, pridedama druskos, pipirų ir 45–60 min. verdama. Po to perkošiama, pridedama užvirintos grietinės ir pakaitinama.

Aštrus pomidorų padažas su vynu
Produkto pavadinimas Masė, g
Bruto Neto

Miltai 50 50
Margarinas 50 50
Aštrus pomidorų padažas 320 320
Sultinys 300 300
Raudonasis sausas vynas 100 100
Grietinėlė 200 200
I š e i g a 1000
Miltai pakepinami su margarinu, pridedama aštraus pomidorų padažo, palaipsniui praskiedžiama sultiniu, pavirinama, pridedama raudonojo sauso vyno, grietinėlės.

Baltasis padažas su kumpiu
Produkto pavadinimas Masė, g
Bruto Neto

Sultinys 1020 1020
Sviestas 110 110
Miltai 60 60
Svogūnai 48 40
Petražolių šaknys arba 40 30
Salierų šaknys 44 30
Citrinų rūgštis 1 1
Kumpis formoje 51 51
Pakepinto kumpio masė 48
Grietinė 30 30
Miltai pakepinami, pravėsinami ir praskiedžiami karštu sultiniu, pridedama šiaudeliais supjaustytų, pakepintų salierų arba petražolių šaknų, svogūnų ir paverdama. Po to dedama druskos, citrinų rūgšties, daržovės pertrinamos, pridedama šiaudeliais supjaustyto, pakepinto kumpio, pavirinama, pagardinama sviestu ir pašildyta grietine.

Neišeina gražiai įkelti. Pirmas skaičius yra bruto, o antras neto, gal suprasite, o kas ne tai gal į až rašykit tai atsiūsiu normalaus formato mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 24 gegužės 2010 - 14:29
O gal galetumet imesti ir situ padaziuku receptuka? Aciu 4u.gif
3. Skystas pieno padažas
4. Vidutinio tirštumo pieno padažas
Atsakyti
gera tema 4u.gif
Atsakyti
Taigi, gal zinote kokiu specialiu padazu receptu? galbut jie viviskai paprasti,bet universalus, o gal super ypatingi ir patiekalui suteikia unikalu skoni?
Mano megstamiausias:

sviestas
pora saukstu miltu
kiausinio trinys
grietinele
sultinys
uzkaiciame tuscia puoda ir tirpdome sviesta, tuomet dedame miltus ir maisydami pilame sultini. tada maisome maisome ir kai nebera gumulu, ipilame grietinele sumaisyta su kiausinio tryniu.

tinka su virta vistiena.

L.noreciau pagirti si receptuka, ka tik pagaminau si padaziuka- truputi pridejau morkyciu virtu, zirneliu ir sudejau i si padaza kotletus vistienos, nerealus skonis blush2.gif
dekui uz receptuka padaziuko thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inga.Inga: 24 gegužės 2010 - 19:52
QUOTE(Netta @ 2010 05 24, 17:28)
O gal galetumet imesti ir situ padaziuku receptuka? Aciu  4u.gif
3. Skystas pieno padažas
4. Vidutinio tirštumo pieno padažas


Skystas pieno padažas
Produkto pavadinimas----------------Masė, g
------------------------------------Bruto-------Neto
Pasterizuotas pienas------------1000--------1000
Kvietiniai miltai------------------50-----------50
Sviestas--------------------------50-----------50
I š e i g a 1000
Padžiovinti miltai ištrinami su sviestu per kelis kartus, skiedžiami karštu pienu. Maišant pavirinama 5–7 min. Pabaigoje dedama druskos ir perkošiama. Tinka prie mėsos, žuvies, daržovių patiekalų, galima su juo troškinti daržoves.

Vidutinio tirštumo pieno padažas
Produkto pavadinimas------------Masė, g
---------------------------------Bruto-------Neto
Pasterizuotas pienas----------1000--------1000
Kvietiniai miltai----------------80-----------80
Sviestas------------------------80-----------80
I š e i g a 1000
Šis padažas ruošiamas taip pat, kaip ir skystas pieno padažas. Kad būtų skanesnis ir maistingesnis, į karštą padažą galima įmaišyti 2–3 kiaušinių trynius 1000 g padažo.

Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 05 24, 14:21)
Neišeina gražiai įkelti. Pirmas skaičius yra bruto, o antras neto, gal suprasite, o kas ne tai gal į až rašykit tai atsiūsiu normalaus formato  mirksiukas.gif


Ačiū labai, viską supratau, bandysiu kada 4u.gif
Atsakyti
sveikos,
permečiau visą temą akimis,bet nelabai ką radau bulvių traškučiams g.gif
kiek žinau,būna pirkti kažkokio padažo jiems g.gif bet norėtųsi pasigaminti namie,be konservantų...gal turit minčių?
Atsakyti
QUOTE(MO @ 2010 05 28, 11:04)
sveikos,
permečiau visą temą akimis,bet nelabai ką radau bulvių traškučiams  g.gif
kiek žinau,būna pirkti kažkokio padažo jiems  g.gif bet norėtųsi pasigaminti namie,be konservantų...gal turit minčių?

Sutrinkit avokada,pridekit druskos,juoduju pipiru ir citrinos sulciu pagal skoni mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2010 05 29, 15:31)
Sutrinkit avokada,pridekit druskos,juoduju pipiru ir citrinos sulciu pagal skoni mirksiukas.gif

dėkui,bet kaip tik praeitą savaitę ragavom padažiuko su avokadais,MB visai nepatiko verysad.gif tai padariau šeštadienį tokį a la picerinį,pasiskaičius šioj temutėj,pirmam pabandymui nedidelį kiekį,
100g grietinėlės,200g majonezo,2-3a.š.ananasų sirupo(iš konservuotų ananasų skardinės),picos prieskonių,1 skiltelė česnako. gavosi labai panašus į picerinį,kažkada jis buvo mano favoritas,bet nuo pirmo nestuke.gif nekaip toleruoju česnaką,tai tik truputėlį paragaut teko,bet visiems labai gerai suėjo prie keptos duonos ir sūrių užkandžių thumbup.gif
Atsakyti