Įkraunama...
Įkraunama...

Šparaginės pupelės

QUOTE(olé @ 2005 05 09, 21:17)
NEVIRTŲ ŠPARAGINIŲ PUPELIŲ TROŠKINYS  thumbup.gif
ilgą laiką nemėgau šparaginių pupelių, nes virtos jos man buvo neskanios, kol neišbandžiau šito kažkur nugirsto recepto:

aliejuj pakepinti svogūną, kol suminkštės, tada dėti nuplautas ir smulkesniais gabaliukais supjaustytas šparagines pupeles, pakepti truputį atidengtas, padruskinti, o po to uždengti keptuvę ir ant mažos ugnies troškinti, kol pasidarys apyminkštės, laikas nuo laiko pamaišant. kai bus jau beveik geros, dėti smulkiai supjaustytų pomidorų (aš tai dar nuplikius nulupu odelę), pipiriukų žiupsnelį, troškinti, kol pomidorai suminkštės, tada įmesti sukapotų petražolių, išmaišyti ir skanaus!
kas nesikūdina, kartu su petražolėm dėkit šaukštą grietinės ir valgykit su keptom ar virtom bulvėm.

beje, kartą neturėjau pomidorų, tai įpyliau truputį kečupo. nepatariu  schmoll.gif  visiškai nebe tas patiekalas


Gaminau šiek tiek kitaip - viskas tas pats, tik pupeles dėjau apvirtas. Valgėm su grietienę, be bulvių. Man laaabai patiko. Dėkui už puikią įdėją thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
sakykit ar tikrai saldant sparagines pupeles ziemai, jas reik apvirti. Noretus uzsisaldyti, bet pasiskaicius si skyreli lyg ir iseina, kad reik pirmiausia jas apvirti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2011 07 20, 09:29)
Sveikos,
sakykit ar tikrai saldant sparagines pupeles ziemai, jas reik apvirti. Noretus uzsisaldyti, bet pasiskaicius si skyreli lyg ir iseina, kad reik pirmiausia jas apvirti.  4u.gif


Aš niekada neapverdu. Nuplaunu, nusausinu, apdžiovinu, supjaustau ir į šaldiklį.
Atsakyti
O aš darau labai greita, bet liuks receptuką:
*2 skiltelės česnako
*3 pieniškos dešrelės
*150-200g šparaginių pupelių
*4 šaukštai grietinės
*50-60g sviesto
*druskos ir pipirų

Išlydau sviestą keptuvėje ir sudedu pupeles, kurias kepu na kokias 4 minutes.
Pieniškas dešreles supjaustau ilgomis plonomis juostelėmis ir sudedame į keptuvę. Dedu smulkintą česnaką ir kepimu porą minučių. Tada sudedu grietinę, išmaišau ir vuolia thumbup.gif tiesa, dar druskytės su pipiriukais ir valgau su šviežiom bulvėm:)
skanaus:)
Papildyta:
O vakar gaminau makaronus su šparaginėmis pupelėmis thumbup.gif
Truputis vištienos, truputis grietinėlės, šparaginių pupelių, prieskonių, sviestuko ir niam niama:)
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2004 08 31, 21:22)
Zinau kaip konservuoti  clap.gif
Galiu pasidalinti smile.gif
Sparagines pupeles apvirinti.
Marinatui:
4l vandens, 250 ml acto, 16 saukstu cukraus, 4 saukstai druskos.
Uzpili ir uzdarai...

Superinis marinatas, pernai prisidariau, thumbup.gif
Šiemet būtinai vėl darysiu.
Ačiū tau Ingaja 4u.gif smile.gif
Atsakyti
mano receptas kaip Ingajos, išbandytas thumbup.gif
o šaldau nevirtas, blanširuotos irgi netiko...
Atsakyti
QUOTE(astaria @ 2011 07 23, 19:30)
Superinis marinatas, pernai prisidariau,  thumbup.gif
Šiemet būtinai vėl darysiu.
Ačiū tau Ingaja  4u.gif  smile.gif



QUOTE(snaige4 @ 2011 07 24, 23:23)
mano receptas kaip Ingajos, išbandytas  thumbup.gif
o šaldau nevirtas, blanširuotos irgi netiko...

Smagu, kad patiko mirksiukas.gif
Atsakyti
as tai elementariai.... apkepu aliejuje su prieskoniais ir dziuveseliais , gardiname grietine ir niam mirksiukas.gif man patinka be mesos, be bulviu, tieisog sitaip drinks_cheers.gif
Atsakyti
Turiu toki klausima, irgi noreciau uzsaldyti siemet sparaginiu pupeliu ax.gif
saldysiu neapvirtas, nes paskaicius jusu komentarus tai galimi abudu variantai...
o kaip pupeles atsaldai, jos irgi buna tokios kaip nesaldytos, t.y. tvirtos, kietos (sorry uz kvaila klausima, niekada nebanmdziau saldyti blush2.gif ), ar atsaldyti ju nereikes ir is karto uzsaldytas i puoda ir ka nors gaminti g.gif
Atsakyti
QUOTE(*caffe macchiato* @ 2011 07 31, 12:00)
Turiu toki klausima, irgi noreciau uzsaldyti siemet sparaginiu pupeliu ax.gif
saldysiu neapvirtas, nes paskaicius jusu komentarus tai galimi abudu variantai...
o kaip pupeles atsaldai, jos irgi buna tokios kaip nesaldytos, t.y. tvirtos, kietos (sorry uz kvaila klausima, niekada nebanmdziau saldyti blush2.gif ),  ar atsaldyti ju nereikes ir is karto uzsaldytas i puoda ir ka nors gaminti g.gif



Aš pernai šaldžiau apvirtas, tai ištraukus iš šaldiklio ir atšildžius jos tokios minkštos man buvo. Kita kartą jų neatšildžiau ir dėjau tiesiai į puodą prie kitų daržovių (dariau troškinį). Abiem atvejais gamybos procese jos suminkštėjusios gavosi.
Atsakyti
QUOTE(super voverė @ 2011 07 31, 16:00)
Aš pernai šaldžiau apvirtas, tai ištraukus iš šaldiklio ir atšildžius jos tokios minkštos man buvo. Kita kartą jų neatšildžiau ir dėjau tiesiai į puodą prie kitų daržovių (dariau troškinį). Abiem atvejais gamybos procese jos suminkštėjusios gavosi.

supratau, aciu uz atsakyma 4u.gif dabar pagalvojau, kad troskiniui ar sriubai ir nereikia ju atsaldyti, galima juk is karto i puoda ir virti biggrin.gif
Atsakyti
pats paprasciausias thumbup.gif apverdu pupeles ir sumetu i keptuve butinai ant sviesto (ne aliejaus) ir su dziuveseliais ir prieskoniais thumbup.gif jokiu bulviu, nebent duonos rieke.
Atsakyti