Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės-3

Priedas  bb7bc5515378eb1f4c35c9992c5845c25f483092210558.jpg   72,75KB   3 Parsiųsta kartų

 

Nuotrauka is interneto, bet narvas lygiai toks pats :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anciute: 23 rugpjūčio 2018 - 13:59
QUOTE(Anciute @ 2018 08 23, 14:54)
Nuotrauka is interneto, bet narvas lygiai toks pats smile.gif

Furet pliusas, pats pimasis "išrenkamas" modelis, dar su dideliais tarpais. Mano mylimiausias smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 24 rugpjūčio 2018 - 06:08

Aš vėl su klausimu  :)  kokio amžiaus žiurkiai jau laikomi suaugusiais?Galvoju kada reiks pradėti riboti baltymus.

Mano berniukams dabar maždaug trys mėnesiai.

Atsakyti
QUOTE(Anciute @ 2018 09 01, 14:29)
<p>Aš vėl su klausimu  smile.gif  kokio amžiaus žiurkiai jau laikomi suaugusiais?Galvoju kada reiks pradėti riboti baltymus.
</p><p>Mano berniukams dabar maždaug trys mėnesiai.</p>

Berniukai laikomi suaugusiais nuo 8 mėnesių. Pradėti riboti baltymus dar per anksti, iki 5 mėnesių gali valgyti kasdien.
Atsakyti

Ačiū, o tai jau bijojau padaugint, nes labai mėgsta vištù kakliukus  :)​ 

Atsakyti

Na va, antroji mano žiurkytei viskas, taip širdelė skauda :(. Vyras sako skaudu, kai taip mažai tegyvena, bet aš jaučiu, kad noriu vėl pirkti. Bet dabar ieškau ir niekur nerandu :(

Atsakyti

Tai juk pilnas skelbiu.lt skelbimų...

Kadangi senasis žiurkių forumas uždarytas, noriu jūsų patirties paklausti čia. Kaip žinoti, kada jau laikas paleisti senučiukę žiurkę..? Jau mėnesį gyvenam laukimu. Kasrytą einu tikrint ar dar atsikėlė, tas pats ir grįžus po darbo. Valgo tik skystą maistą, nes rankose nieko nebenulaiko ir tai nuolat maiste išsimurkdo, juda labai sunkiai svirduliuoja, nebenusiprausia pati, porfirino per akis, nuolat bruksina ir booglina, jaučiu kad tikrai nebe iš malonumo.. Bet vis dar bando kažkur eiti, kažkaip valgyti, nors kvėpuoja sunkiai.. Likę tik oda ir kauliukai. Beje, jaunesnx narviokės lyg ir nustuma ją nuo maisto, kai pačios dar nebūna spėjusios pavalgyti, prausia lyg ir ne itin švelniai... Bet atskirt ir nenoriu, dar liūdniau senutei bus, o ir šąla ji... Kaip nuspręsti kada  ar jos gyvenimas nepasidarė daugiau kankynė nei tikras gyvenimas..?

Atsakyti

neparašiau, kad Klaipėdoje :).

Atsakyti
QUOTE(Kristi05 @ 2018 09 07, 15:59)
<p>Na va, antroji mano žiurkytei viskas, taip širdelė skauda verysad.gif. Vyras sako skaudu, kai taip mažai tegyvena, bet aš jaučiu, kad noriu vėl pirkti. Bet dabar ieškau ir niekur nerandu verysad.gif

Užuojauta dėl išėjusios žiurkės
Įsigyti naują žiurkę būtent Klaipėdoje bus sudėtinga, nes skelbimų būna retai.
Atsakyti
QUOTE(Marcia @ 2018 09 07, 20:24)
Kaip žinoti, kada jau laikas paleisti senučiukę žiurkę..? Jau mėnesį gyvenam laukimu. Kasrytą einu tikrint ar dar atsikėlė, tas pats ir grįžus po darbo. Valgo tik skystą maistą, nes rankose nieko nebenulaiko ir tai nuolat maiste išsimurkdo, juda labai sunkiai svirduliuoja, nebenusiprausia pati, porfirino per akis, nuolat bruksina ir booglina, jaučiu kad tikrai nebe iš malonumo.. Bet vis dar bando kažkur eiti, kažkaip valgyti, nors kvėpuoja sunkiai.. Likę tik oda ir kauliukai. Beje, jaunesnx narviokės lyg ir nustuma ją nuo maisto, kai pačios dar nebūna spėjusios pavalgyti, prausia lyg ir ne itin švelniai... Bet atskirt ir nenoriu, dar liūdniau senutei bus, o ir šąla ji... Kaip nuspręsti kada  ar jos gyvenimas nepasidarė daugiau kankynė nei tikras gyvenimas..?

Kol žiurkė valgo/geria, juda ir nėra akivaizdžių skausmų aš niekada nemigdau.
Dažniausiai migdau kai žiurkė praktiškai būna "komoje" - guli, į nieką nereaguoja, nebegali valgyti net iš švirkšto, nebegeria.
Atskirti tikrai nereikia jei tik narviokės nepradės jos smarkiai skriausti.
Jūsų atveju visų pirma bent 2-3 kartus per dieną pati maitinčiau žiurkę iš švirkšto - gali būti kad ji savarankiškai nebegali normaliai pavalgyti, nes kai yra problemų su kvėpavimu žiurkei tenka rinktis - valgyt ar kvėpuoti, kartais tenka žaisti po 20-30 minučių kol žiurkė suvalgo iš švirkšto kiek normalesnę porciją. Aš senas/ligotas žiurkes visada maitinu atskirai skystu maistu, ir tik kai jos normaliai pavalgo tada statau bendrą dubenėlį narviokėms.
Atkreipkite dėmesį ar ji geria vandenį - kartais žiurkei tampa sunku gerti iš girdyklos nes tam reikia užlenkti galvą, todėl narve reikėtų padėtį keramikinį dubenėlį su vandeniu. Pažiūrėkite ar nėra dehidratacijos (ar atitraukus odą ji normaliai ir greitai sugrįžta į pradinę padėtį).
Atsakyti

Na, va, kaip ir prieš tris metus ieškojau, taip ir dabar tas pats. Reiks vėl žiūrėt kaip parsigabent :(. Einu vis pro narvą ir norisi pakalbinti :(, toks ligoniukas buvo :(, tokį guzą po kaklu užsiaugino. Veterinarijoj sakė, kad dažnai onkologinės ligos pas jų būna ar tikrai jau taip, Ornella?

Atsakyti

Valgo dar pati, kol kas nemaitinu iš švirkšto. Gerti negeria, tad duodu tarkuotą agurką ir girdau iš švirkšto. Jau tiesiog darosi skaudu žiūrėti..Na lauksime, tikiuosi bent užmigs pati ir perdaug nesikankins..

Atsakyti