Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpų namai (22)

Supratau 4u.gif 4u.gif 4u.gif Tai jeigu užaugs - žinosiu, kam pasiūlyti.

Kai kurios rūšys ko gero lepokos, man iš 6 tai 5 labai gražiai auga, viena ot tokia šeipsau. Bet tos, kurios auga - tai skrotelės sakyčiau akyse didėja. Jos pas mane jau mėnesis kaip pusiau lauko sąlygom, o iki tol buvo ant vakarinės palangės - irgi gerai joms buvo, dar prieš tai stelaže laikiau - irgi nesiskundė.

Priežastis kodėl retos - mano manymu
1.netransportabilios, iš Diblių atsiuntė gero nago dydžio ir tai gerai patrintas, jeigu didesnis augalas tai iš viso nenumanau, kaip supakuot. Todėl ir padauginau, kad tiesiog reikėjo išskabyt lapus tiek, kad būtų lygios, o neiškandžiotos.
2. subtilus laukinis grožis gerbėjų turi ne tiek daug skonio prasme. Žiedelių jų gan kuklūs. Pasirinkimo didelio nėra, selekcijos nečiupinėtos beveik.
3. Kaina jų panašiai kaip strepsių, tai ar čia daug ar mažai - nežinau, kai kam gal daugokai.
4. Priežiūra juvelyrinė. Laistymui jeigu labai kruopščiai tai ko gero reikalingas švirkštas. Apatinio laistymo aš nepraktikuoju, didelio vazoniuko būt negali, o jos tokios plokščios ir taip kraštus užspaudžia, kad net su klizma sunku paliet, baisu lapukus išlaužyti.
Atsakyti
aciu merginos kad pasidalinot patirtimi ir vaizdine medziaga wink.gif
viena lapuka turiu ikisus jau ruosiaus ismesti, o jis apsivaikavo netiketai
Atsakyti
Neapsaugojau nuo saulės, ilgam ant lapų išliks nudegimo žymės-mano mylimiausias strepsas , na kodėl būtent jis ? verysad.gif
user posted image
Atsakyti
Klivija console.gif

Žiedų didumas wub.gif
user posted image

Spalvos gražumas wub.gif wub.gif
user posted image

Naujokė 4u.gif
user posted image

Mano DS- Sultan leidžia dviejų spalvų žiedus. O gal net trijų būtų galima įžiūrėti tongue.gif Ar taip turi būti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulėlydis*: 03 birželio 2015 - 07:25
QUOTE(klivija2 @ 2015 06 02, 23:14)
Neapsaugojau  nuo saulės,  ilgam ant lapų išliks nudegimo

Klivija džiaukitės kad visai neiškepė, o tie lapai baika. O aš vakar pamiršau nuleisti roletus doh.gif atsiminiau gal septintą val vakaro, tai visi buvo kaip skudurai, ne tik lapai bet ir žiedai. Šiandien lapai atgavę stangrumą, o žiedai ne visi, kiti nurudo, reiks nukarpyti. Dar neaišku kaip su šaknimis g.gif

saulėlydis* labai gražios puokštės ir gražiai pateiktos, šaunuolė thumbup.gif
Atsakyti
saulėlydis 4u.gif DS-Sultan žydi teisingai .

Vidam, dėl šaknų nebijau , nes maniškių šaknys pastovioje drėgmėje, pikta tik ant savęs, kad nenuleidau žaliuzių, pamąsčiau- juk nieko tokio jei pašvies 1-1,5 val rytinės saulės ir tai kampu apšviedama tik nedidelę dalį palangės, pamoka ilgam prisiminimui verysad.gif

Šalin liūdesį, žydim toliau
user posted image

Įsižydi braškė
user posted image
user posted image
Atsakyti
CF-Primorskij Bulvar koks linksmas strepsas, labai tinka ryškūs spinduliai wub.gif

O mano Woman pražydo vienspalvis, dar yra du ar trys , bus matyt kaip jie žydės. Bet ir vienspalvis gražus, ryškiai geltona gerklė, tik tiek kad jis jau ne Woman.

user posted image

Ir niekaip nesiseka su DS-767. Netenka pamatyti kokie žiedai, vis turiu gelbėti ir sodinti fragmentą.Jau šiemet toks gražus , galvoju pagaliau, o po vakar kepimo prieš saulę neatsigavo, buvo palietas ir nušuto. Tai vėl lapų prisodinau.Kažin kiek man užteks kantrybės g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 03 birželio 2015 - 13:00
DS-Woman teisingai įsižydėti reikia laiko, pas mane pirmi žiedai buvo beveik vienspalviai , kaip pas jus, augalui toliau žydint ir augant skrotelei pasirodė fantazy, iš pradžių nedidele dėmele, kuri vėlaiu ant sekančių žiedų jau matėsi juostele, su kiekvienu nauju žiedu vis didėdama.
Atsakyti
Sveikos merginos,

Pas jus tema- priklausomybės ugdytoja. Kiek matau augaliukų tiek vis noriu- ir to ir ano ir penkto ir dvidešimto... wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2015 06 03, 19:07)
DS-Woman teisingai įsižydėti reikia laiko

O tai labai gerai...galvoju jei sportas tai jau visas toks bus. Žiedų bus nemažai, tai pamatysim kokie.

vilkra, aš tik šiandien pamačiau tavo pasodintus daliojo karpymo fragmentus smile.gif sukarpyta dailiai, bet man atrodo kad neteisingai susodinti g.gif tegu pasižiūri kurios daug sodina. Man kažkaip tos gyslos ne taip stovi kaip turėtų.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 06 03, 19:46)
O tai labai gerai...galvoju jei sportas tai jau visas toks bus. Žiedų bus nemažai, tai pamatysim kokie.

vilkra, aš tik šiandien pamačiau tavo pasodintus daliojo karpymo fragmentus smile.gif sukarpyta dailiai, bet man atrodo kad neteisingai susodinti  g.gif tegu pasižiūri kurios daug sodina. Man kažkaip tos gyslos ne taip stovi kaip turėtų.

Sodinau- taip kaip rodė filmuke - neapverčiau aukštyn kojom g.gif O jei kas- lapų turiu dar daug.

Bet kaip keista su ta gėle- gavau iš žmogaus, su kuriu yra "šaltai mandagūs priverstiniai santykiai" - galvojau- tuo numirs- nes buvau augaliukui abejinga. O vat jam tiko mano priežiūra- nepriežiūra. Guvuoja klesti- o jei dar ir pasidaugins- imsiu tikėti- kad nuoširdžiai man jį padovanojo.
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2015 06 03, 20:22)
Guvuoja klesti- o jei dar ir pasidaugins- imsiu tikėti- kad nuoširdžiai man jį padovanojo.

Na va , gal gėlė padės pagerinti santykius su tuo žmogumi 4u.gif pramoninius visai nesunku auginti, visos nuo to pradėjom, palaipsniui pereisi prie veislinių, tada susidursi su visokiais.

Jei taip sodinai tai gal ir gerai, gal man tik taip atrodo. Nes aš nepjaustau išilgai, o tik skersai.
Atsakyti