Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpų namai (22)

QUOTE(Vidam @ 2015 06 03, 20:34)
Na va , gal gėlė padės pagerinti santykius su tuo žmogumi 4u.gif  pramoninius visai nesunku auginti, visos nuo to pradėjom, palaipsniui pereisi prie veislinių, tada susidursi su visokiais.

Jei taip sodinai tai gal ir gerai, gal man tik taip atrodo. Nes aš nepjaustau išilgai, o tik skersai.

nemanau- kad padės- bet kad nepagadins- tai jau aišku.. jei pasidaugins galėsiu jam "vaikų" padovanoti
Atsakyti
Kuo mažesnis įsodintas fragmento gabaliukas -tuo didesnė tikymybė, kad supus, jei nebus įsodintas kiminuose, jūs norite 2-4 stiprių vaikų ar krūvos silpnų linguojančių vaikų, paklausykit Vidam ir įsodinkit lapus supjaustytus skersai--jei šie gabaliukai būtų viskas kas liko iš gėlės, paskutiniai ,kad neprarast patikusio strepso--tada sutinku verta žaisti
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2015 06 03, 22:38)
Kuo mažesnis įsodintas fragmento gabaliukas -tuo didesnė tikymybė, kad supus, jei nebus įsodintas kiminuose, jūs norite 2-4 stiprių vaikų ar krūvos silpnų linguojančių vaikų, paklausykit Vidam ir įsodinkit lapus supjaustytus skersai--jei šie gabaliukai būtų viskas kas liko iš gėlės, paskutiniai ,kad neprarast patikusio strepso--tada sutinku verta žaisti

na po tokios pastabos, tai dar supras žmonės, kad reikia dauginti cielais lapais lotuliukas.gif Pilnai gana 3-4 cm juostelės, tik teisingai sako merginos - geriau atsikirpkit gabalą lapo su centrine gysla, nes iš jos auga stipriausi vaikai. Iš šoninio pjūvio bus daug, bet silpnesni. Tosteriu (šoniniu pjūviu, išimant gyslą) padauginau kartą gyvenime ir tai buvo tikrai pirmas ir paskutinis. Čia toks būdas, kai nori 100 augalų turėt, tinka. Bet mums geriau keli stipresni, nei kad ir 100 silpnų. Beje, nuotraukų neieškau, iš konteksto supratau, kad ten iškarpyta vidurinė gysla. Iš bėdos galima padauginti iš labai mažo gabaliuko bet kurios vietos, bet su tokiais augaliukais po to grynas vargas.

Beje, su gloksinijų dauginimu yra panašiai, tik dar blogiau. Iš pjaustytų lapų gaunasi krūva leisgyvių (arba nieko nesigauna), iš lapo su koteliu - vienas, bet stiprus. O internete pridėt galima ko tik nori.

Tuoj ateis tosterio gerbėjos ir viską paneigs biggrin.gif . Taip, kad čia kiekvienai savo.
Kai daug medžiagos turit, galit palikt kaip padarėt, o šalia pasodint gabaliuką gysla į gruntą. Turėsit savo patirtį ir savo nuomonę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2015 06 03, 22:38)

QUOTE(rusma @ 2015 06 04, 03:36)

Tuoj ateis tosterio gerbėjos ir viską paneigs  biggrin.gif . Taip, kad čia kiekvienai savo.
Kai daug medžiagos turit, galit palikt kaip padarėt, o šalia pasodint gabaliuką gysla į gruntą. Turėsit savo patirtį ir savo nuomonę  4u.gif

Na- pabandysiu ir su skersiniu.
Atsakyti
Pakartosiu vilkros nuotrauką . Čia įdomumo dėliai. Pvz tas pirmas gabaliukas ar duos vaikų kad jis šonu pasodintas.KIek žinau jei išpjauna gyslą, tai sodina pjūvio vieta į žemę, o lapo šonai-kraštai būna viršuje. Jei teisingai matau, kad pas ją lapo viršus šone g.gif ir kiti man atrodo taip susodinti. O gal nesvarbu kaip susodinti vistiek ir tų gyslelių duos vaikų ? Pati taip nesu sodinusi, tai man įdomu, nes ką čia žinai gal kada teks ,jei liks tik gabaliukas sveiko lapo.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 04 birželio 2015 - 06:49
QUOTE(Vidam @ 2015 06 04, 07:46)
Pakartosiu vilkros nuotrauką .

jei nesupus - tai taip, nesvarbu iš kokios gyslos, šonu ar ne, bile eglutė į viršų, o ne žemyn, t.y. lapas neapverstas, nors kartais ir apverstas augina orinius vaikučius. Kuo daugiau pjūvių - tuo daugiau vietos infekcijai, tikrai nereikia karpyti taip smulkiai, nebent reikia 100 vaikų.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 06 04, 07:46)
Pakartosiu vilkros nuotrauką . Čia įdomumo dėliai. Pvz tas pirmas gabaliukas ar duos vaikų kad jis šonu pasodintas.KIek žinau jei išpjauna gyslą, tai sodina pjūvio vieta į žemę, o lapo šonai-kraštai būna viršuje. Jei teisingai matau, kad pas ją lapo viršus šone  g.gif ir kiti man atrodo taip susodinti. O gal nesvarbu kaip susodinti vistiek ir tų gyslelių duos vaikų ? Pati taip nesu sodinusi, tai man įdomu, nes ką čia žinai gal kada teks ,jei liks tik gabaliukas sveiko lapo.

Tikrai- lapo viršus nėra šone schmoll.gif Šone yra šonas, tik viršutinis pjūvis netiesus... blush2.gif

"ja ne volšebnik-ja tolkio učiusj"
Atsakyti
Rusma--ankstesnėje žinutėje rašiau "".... paklausykit Vidam ir įsodinkit lapus supjaustytus skersai......''' smile.gif

Vidam fragmentukai įsodinti tinkamai , tik vaikų laukti reiks lb ilgai ir vargo su jais bus nemažai

Paprasta kukli veislė, google daug kur aprašo, kad žiedas panašus į leopardo kailį, nepastebėjau tokio panašumo, sunku perduoti žiedo spalvą, ji realiai tamsesnė, žiedo dydis 5 cm
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2015 06 04, 09:08)
Tikrai- lapo viršus nėra šone  schmoll.gif Šone yra šonas, tik viršutinis pjūvis netiesus... blush2.gif
"ja ne volšebnik-ja tolkio učiusj"

Ne taip išsireiškiau, turėjau omeny kad lapo kraštas būtų viršuje blush2.gif Nes negalvojau kad taip smulkiai galima karpyti ir sodinti šonu. Juk reikia viską išsiaiškinti aš irgi dauginime esu žalia nes sodinu tik iš bėdos ir to laaabaaai nemėgstu schmoll.gif

Va ką turėjau galvoje.

user posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 06 04, 09:33)
Ne taip išsireiškiau, turėjau omeny kad lapo kraštas būtų viršuje blush2.gif  Nes negalvojau kad taip smulkiai galima karpyti ir sodinti šonu. Juk reikia viską išsiaiškinti aš irgi dauginime esu žalia nes sodinu tik iš bėdos ir to laaabaaai nemėgstu schmoll.gif

Va ką turėjau galvoje.

Na- žiūrėjau video medžiagą ir dariau.. Šiandien padarysiu kaip merginos siūlė- pažiūrėsma, kas gausis
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 06 04, 09:33)
Va ką turėjau galvoje.

Idealus dauginimo tosteriu pavyzdys. Duoda daug smulkių vaikučių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 04 birželio 2015 - 10:19
QUOTE(vilkra @ 2015 06 04, 10:40)
Na- žiūrėjau video medžiagą ir dariau..

Na, reiškia tą patį dalyką galima skirtingai matyti biggrin.gif aišku jei lapų daug, tai galima visaip pabandyti , bus gera praktika, kad įsitikinti kaip geriau mirksiukas.gif

Aš taip džiaugiausi,kad visus vaikus išsodinau ir nebėra dėželių. O jau vieną po biškį pildau biggrin.gif matyt auginant strepsus be to neapseisi biggrin.gif
Atsakyti