QUOTE(Nidulia @ 2015 05 13, 17:15)
Menuli, vis kankiniesi su paleo?

Bet juk sakei, kad kartais ir bandele, ir saldaini suvalgai, tai kodel tau tokia kancia yra mityba? Pajautei pagerejima su paleo, bet neatsispiri kartais bandelei ir tuomet grauzia sazine ir tuo paciu gailestis, kad negali sau leisti kasdien valgyti ko sirdis geidzia?
Taip yra kancia nes reik pastoviai apie tai galvot. Na supranti, sveika nesveika, galima negalima. Noriu ir negalima. Negalima tiesiog atsipalaiduot ir gyvent. Va buvau isvykusi, ir zinot ka, neimanoma atrast parduotuvej beveik kazko pavalgyt kas tiktu. Ir butu skanu labai. Kad galetum suvalgyt autobuse. Visur maiste privaryta ar cukraus ar kvieciu, ar grudu. Arba nesinori. Suvalgau kazka as kartais ko negalima. Bet tame ir esme, jei suvalgau tai jau nebera taip kaip reik, o ka as zinau, gal ta bandele 1 per dvi savaites neleidzia issivalyt organizmui, arba tas saldainis. Arba tie blynai su zirniu miltais. Anksciau man tokiu bedu nebuvo. Tu tiesiog valgai kas tau labai skanu

O dabar privalai apie tai galvot.
Mano teta serga jai buvo infarktas, bet silpnas. Si liga yra visu mano seimos moteru mirties priezastis. (Infarktas arba insultas, kas yra panasiai tik kraujagysles skirtingose vietose

) Laimei teta issikapste ir dabar klauso daktaru, geria vaistus nuo cholesterolio, kas suprantu nera labai gerai. Turbut ir riebios kiaules nebevalgo. Visos mano seimos moterys nuo to mire. (Mama pasakojo, kad namuose buvo verdama daug riebios mesos. ) As taip pat turiu padidinta rizika, o kaip kitaip. Ar galima kazin tetai patarti maitintis taip.
Papildyta:
Tai stai ka siulo daktarai valgyti po infarkto:
----Valgyti reikėtų mažais kiekiais ir dažniau, tačiau neriebų, nesūrų, nekeptą, lengvai virškinamą maistą. Maisto racioną turėtų sudaryti vaisiai, daržovės, kruopų patiekalai, neriebus pienas, miltiniai patiekalai, liesa jautiena, veršiena, paukštiena (be odelės). Venkite kiaulienos ir jos gaminių. Gydytojai gali pateikti atvejų, kai pacientų, skrupulingai besilaikančių dietos, vartojančių cholesterolio kiekį mažinančių vaistų, aterosklerozė kraujagyslėse sumažėja, jos tarytum išsivalo.----
http://www.sveikaszm...mas_po_infarkto