Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, primal mityba

QUOTE(mėnulis @ 2015 05 18, 08:11)
g.gif bet ar tikrai tobuloje dietoje, tobuloje mitybos sistemoje reikia dar kazka gerti papildomai, pvz kali.
Tada kyla klausimas ar tikrai viskas yra tobula, jei reikia kazka dar vartoti bunant ketozej. Man atrodo, kad jei mityba tobula, bet su ta salyga, kad nera jokiu sutrikimu is anksciau, tai visas tas geras maistas tikrai neturi sargdinti. Juk apie tai sitoj temoj ir kalbama, ar ne  g.gif  g.gif  g.gif

tiesa sakant ir man keista.
ir negi visu kurios geria papildomai D, Kali ir Mg - tyrimai rodo ju trukuma?
as geriu tik vit. D ir tai..tik todel kad ji turiu(kai visos pradejo sneketi apie tai, isigijau ir as)- visi mano mikroelementai normoj.. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Aurea @ 2015 05 18, 13:34)
Taip, to buvo siekta. Ir aš manau, kad vanduo pasišalino iš organizmo, nes iki tol jaučiausi visada išsipūtus, net pilvo negalėdavau įtraukt. O dabar jau įtraukiu!!  thumbup.gif

Na ir aš renkuosi papildus. Kaip juos pasirenku - paprastai - pvz žuvies valgau labai mažai, vadinasi renkuosi omegą, nervai pakrinka, pageriu magnį, profilaktiškai sunaudoju probiotikus, kartais sugeriu mineralus. Nemanau, kad tai gali pakenkti arba viršyti kažkokias normas šitų dalykų, nes RPN- rekomenduojama paros norma - tai yra mažiausias kiekis vitamino ar mineralo, kurio mums reikia kasdien. Svarbiausia žiūrėti, kad papildai kiek įmanoma būtų natūralūs.
Papildyta:
Ačiū už sveikinimus smile.gif Taip daržoves valgau, ir vadinasi nebūsiu ketozėj, nes ir nežinau ar man to reikia smile.gif

oj, gaila vorestos ner, pasakytu ji savo nuomone siuo klausimu unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 19 gegužės 2015 - 12:05
QUOTE(nomore @ 2015 05 19, 12:45)
Tame straipsnyje prirašyta apie  O6, bet apie O3 info taip ir nepateikta.

vadinasi nepaskaitėt straipsnio iki galo smile.gif, nes apie O3 gale rašo.
prasideda taip:
"Ką galima pasakyti ypatingo apie šias omega 3 riebiasias rūgštis? Absoliučiai nieko - jos daugeliu atveju yra net labiau patologinės nei omega 6 riebiosios rūgštys " doh.gif
Atsakyti
Sveikos,
Antra diena pradedu riebe varske su dar riebesne grietine, vakare sonine su salotom. Dar kava su kokosu ir sviestu.
Kaimisku kiausiniai baigesi ; (
Vakar spunduliavau energija, o siandien visai be jegu. Paleo 4-ta savaite su nedideliais nukrypimais. T.y. miltiniu - ne , bet buvo biski medaus ar sokolado.

Skaitay kaip jys gerai miegat ir issimuegat, o as muegu geraj , bet atdikelti man dabar dar sunkiau nei anksciau.

Vakar nenorejau vakarienes, alki jausmi nebuvo, bet vistiek valgiau- apetitas bevalgant atsirado. Nzn ar geeai dariau, nes siandien silpna ir svoris sustojo kristi.
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2015 05 19, 12:06)
tiesa sakant ir man keista.
ir negi visu kurios geria papildomai D, Kali ir Mg - tyrimai rodo ju trukuma?
as geriu tik vit. D ir tai..tik todel kad ji turiu(kai visos pradejo sneketi apie tai, isigijau ir as)- visi mano mikroelementai normoj.. unsure.gif
Papildyta:
oj, gaila vorestos ner, pasakytu ji savo nuomone siuo klausimu unsure.gif  unsure.gif

As geriu vit. D ir cinka. Veliau gerti bandysiu chroma, jis mazina potrauki saldumynams smile.gif Bet del siu medziagu tikrai itariu trukuma nemaza. Kai emiau gert cinka, mm tapo kaip laikrodis,o niekados to nebudavo. Bet apie tai daug skaiciau. Tyrimu nedariau. Kai imdavo didelis meslungis gerdavau magni. Bet su be grude beglitime mityba jis nustojo traukt. Gal kad valgau daugiau mesos.

Man neatrodo, kad idealiai nieko nera...As tikiu, kad yra kazkokia zmogui ideali mityba. Ir nera taip, kaip kai kas teigia, kad vienam tas geriau,kitam tas...Tiesiog gal vienu zmoniu organizmas gali but per daug nuklydes nuo "normu". Del to vienam ta geriau virskina kitam ta...Kaip yra ideali mityba ziurkenui ar papugelei smile.gif Kiekviena rusis turi turet ta ideala. Zmogus deja irgi yra rusis.
Atsakyti
QUOTE(Aurea @ 2015 05 19, 14:23)
vadinasi nepaskaitėt straipsnio iki galo smile.gif, nes apie O3 gale rašo.
prasideda taip:
"Ką galima pasakyti ypatingo apie šias omega 3 riebiasias rūgštis? Absoliučiai nieko - jos daugeliu atveju yra net labiau patologinės nei omega 6 riebiosios rūgštys " doh.gif

Skaičiau iki galo smile.gif Ir ne pirmą kartą smile.gif Kuo labiau patologinės? Kodėl? Kur paaiškintas mechanizmas, kaip jos sukelia tas išvardintas būkles? Nemačiau.

QUOTE(mėnulis @ 2015 05 19, 16:59)
Man neatrodo, kad idealiai nieko nera...As tikiu, kad yra kazkokia zmogui ideali mityba. Ir nera taip, kaip kai kas teigia, kad vienam tas geriau,kitam tas...Tiesiog gal vienu zmoniu organizmas gali but per daug nuklydes nuo "normu". Del to vienam ta geriau virskina kitam ta...Kaip yra ideali mityba ziurkenui ar papugelei smile.gif Kiekviena rusis turi turet ta ideala. Zmogus deja irgi yra rusis.

Bet dar yra aplinka, kurioj mes dabar gyvenam, aktyvumo lygis ir dar krūva dedamųjų. Mes tikrai nepraleidžiam lauke laiko nuo ryto iki vakaro, kaip paleolitiniai žmogėnai, kad gautume šitokį kiekį vitamino d,o koncentracija magnio pvz. vandeny/dirvožemyje skiriasi daug, daug kartų. Panašiai ir su kitomis medžiagomis. Stresas šiais laikais tapo chronišku, tai dar sparčiau naikina pvz magnio resursus organizme. Tokių argumentų galima būtų atrasti daug. Kaip ir kalbant apie tas omegas - omega 6 daugiau yra pvz. pramoninės gyvūlininkystės mėsoje, o ansčiau tas trijų:šešių santykis buvo žymiai, žymiai kitoks ko gero, O trijų pusėn...
Atsakyti
Tai noreciau vis gi atsakymu is merginu - ar jus pradejot gerti vitaminus nes tyrimai rodo ju trukuma?
Atsakyti
Aš nieko negeriu, tyrimų nesidariau. Kai traukė kojas, gėriau magnį.
Atsakyti
As magni keleta savaiciu geriau ziemos metu, nes kartojosi meslungis ir vokas trukciojo, be to daug streso turejau. Vitamina D profilaktiskai, ne kiekviena diena, apie 2 menesius po 1000 TV, o kai padariau tyrimus rode vos vos ant pakankamumo apatines ribos.

''Ištyrę 1010 kraujo mėginių medikai nustatė, kad 23,2 proc. pacientų užfiksuotas kritinis vitamino D deficitas, 51,7 proc. – vidutinis nepakankamumas ir tik 14 proc. – nedidelė stoka. Likusių tiriamųjų kraujyje nustatytas rekomenduojamas vitamino D kiekis, tačiau jie sudarė tik 10,3 proc. visų mėginių, rodo medicinos įstaigų laboratorijų, priklausančių Medicinos diagnostikos ir laboratorinių tyrimų asociacijai, duomenys. Tyrime buvo analizuojami 2012 metais atlikti bendrojo vitamino D kraujo tyrimų rezultatai.''
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2015 05 19, 18:59)
Tai noreciau vis gi atsakymu is merginu   - ar jus pradejot gerti vitaminus nes tyrimai rodo ju trukuma?

Tu vien apie vitaminus klausi? Ar ir apie mikroelementus?

Dėl vaistų (nes išplauna) geriu magnį ir kalį. Baigsis vaistai - baigsis ir šitų gėrimas. Dar dėl tos pačios priežasties pradėjau gerti B5 vitaminą. B5 šalutinis - bakstienos kaip pas karvę užaugo palyginus su tuo, ką turėjau, iš esmės galėčiau net tušo nebenaudoti.biggrin.gif Gaila, kad neturiu nuotraukos, kaip atrodė prieš.

Ir pasiėmiau šiandien krauto tyrimų atsakymus. Viskas normoje, nieko ne per daug, nieko ne per mažai (tik D nesidariau, nes man su juo gali būti ne pakeliui, tai pinigų gaila). Normaliame režime nieko ir negerčiau, nebent kraujo tyrimai parodytų, kad trūkumas.

Papildyta:
Kažin, LumiLumi dar ne? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zomša: 19 gegužės 2015 - 18:20
As dar 2 in 1. Nepadeda nei avieciu lapu arbata, nei vyras nei dar kazkas. Einu vonia prisileisiu. Gal pramus.

Zomsa, kaip sveikatos? Man nestumas tuoj baigsis, panika ima kaip cia bus su ta IS...
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2015 05 19, 18:59)
Tai noreciau vis gi atsakymu is merginu   - ar jus pradejot gerti vitaminus nes tyrimai rodo ju trukuma?

As geriu D, net kas pusmeti darau tyrimus ir paskutiniai vel parode trukuma. Ziema pora savaiciu geriau biomagni, nes trauke raumeni. Nieko negeriant tyrimai rode, kad kalis, kalcis ir magnis - normoje.
Lumiuk, lukstenkis jau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 19 gegužės 2015 - 19:31
QUOTE(LumiLumi @ 2015 05 19, 20:26)
Zomsa, kaip sveikatos? Man nestumas tuoj baigsis, panika ima kaip cia bus su ta IS...

Paims ir nieko nebus.smile.gif Tau taigi kažkaip ir iki nėštumo be vaistų viskas šauniai vietoje laikėsi, tai ir dabar laisvai gali būti taip pat. Žinau aš tas teorijas apie AI ligų suaktyvėjimus po gimdymo, bet taigi čia viskas dėl organizmo nusilpimo ir imuniteto, ne? Ramstykis kaip gali ir negriūk, nusipelnei.smile.gif Ir nuo nervinančių pašalinių užsiblokuok.
Su gydytojais nesitarei, važiuosi ir tiek? Linkiu, kad būtų lengvai, greitai ir tada, kada reikia. 4u.gif

Man su sveikata viskas lyg ir gerai, jau net pradedu tikėti, kad viskas čia ok bus, ir tegul susikiša jie visi savo prognozes ... 3xtpfu, aišku. MRT pirmadienį bus, greičiau praeitų, nes tas penkias dienas kol gausiu atsakymą sienom lipsiu.biggrin.gif

Sky kažkur dingo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zomša: 19 gegužės 2015 - 19:56