Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, primal mityba

QUOTE(jolitamaria @ 2015 05 20, 13:57)

3 diena nekrenta svoris ;( nevalgau vaisiu

Gal dar mazint porcijas ar isvis pabadaut?
Viskas po to ,kai aplinkiniams paskalambijau " kaip man cia gerai su Paleo , kiek cia daug energijos, kaip graziai svoris po biskuti krenta" mama , brolio seima , anyta -visi jau irgi kazka bando , skaitineja. O man krize. Na bet laikausi , prie bandeliu tikrai negrisiu , bet labai jau pasnikauti irgi nenoriu.

labai pažįstama situacija. Svoris irgi jau nekrenta. Krizė. Žiauriai noriu kvapnių bulkučių!!!! Vakarais noriu valgyt. Bet laikausi iš visų jėgų ir stengiuosi nepaslyst. Metalo skonis burnoj g.gif, atrodo norisi saldaus, kad ta skoni nuimti, bet nieko neimu saldaus. Suvalgau vandens leduką iš šaldiklio, pamažėja tas skonis.
Visiems irgi skalambiju apie paleo. Jau 2 žmones užkrėčiau. Mano sesuo irgi laikosi. Ją kankina žiaurūs pečių skausmai, naktim nemiega, ilgai jau niekas neranda priežasties, kodėl jai taip yra. Rado problemas su skydliauke, tai dabar tyrimus darosi. Bet aš liepiau ir jai valgyt paleo.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2015 05 19, 21:44)
Nesitariau su niekuo, gimdysiu KMUK, aplinkiniai ir anyta dar bande gasdinti, bet nusprendem savaip. Juk specialiai niekas ten manes nemarins ir ant zoles uz duru nepaliks gimdyt smile.gif

O su ta sveikata, na jau kaip bus taip bus. Neramu, bet tikimes geriausio.

Dėl to tai tikrai, kad būk rami. Jei indikacijų nėra - viskas ir tvarkoje. Būna, kam tikrai su medikais nepasiseka, bet iš savo ir aplinkinių patirties matau, kad tie žvėrys labiau išimtis, nei taisyklė.smile.gif Dažnai ir taisyklė, kad kaip šauksi, taip atsilieps, suveikia.

Nebijok. Ir svarbiausia nepradėk tikėtis ir ženklų matyti.
QUOTE(jaicy @ 2015 05 20, 13:10)
net nenoriu pradet ju.. bet ziuriu kad kitaip niekaip sad.gif

Jei be jų niekaip - teks gerti. Nieko gero, bet jei taip retai - nieko ir blogo. Geriau, nei uždelsti, nes tada visko reikės dvigubai.
O gal dar pavyktų bent porą dienų namuose su buitiniais metodais?smile.gif Daug vandens, inhaliacijos, šildymai, kompresai, skalavimai... Mukolitų nusipirk (ACC ar panašiai), kad gleivės skystėtų. Šitie ir prie antibiotikų nepamaišys.

Aha. Susivarykit medžiagų apykaitą, po to vos daugiau užvalgius iš karto dvigubai užšoks. wub.gif Atsiprašau, bet tikrai nedarykit nesąmonių. Gali medžiagų apykaita būti ir taip sulėtėjusi, prireiks laiko, bet viskas normalizuosis. Jokių badavimų ir porcijų mažinimo, jei jos tikrai nėra per didelės (o čia galima kiek su svarstyklėmis pažaisti ir kcal paskaičiuoti).
O šiaip metas nustoti svertis kas dieną. Sverkitės kartą per mėnesį arba bent kas dvi savaites. Svoris taip kasdien akivaizdžiai ir nekris - skysčiai, dar kažkas. Bet ne riebalas.
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2015 05 20, 15:32)

O šiaip metas nustoti svertis kas dieną. Sverkitės kartą per mėnesį arba bent kas dvi savaites. Svoris taip kasdien akivaizdžiai ir nekris - skysčiai, dar kažkas. Bet ne riebalas.

Tikrai, gi ir knygoj rašo visas 30 dienų nesisvert! Atsiminiau blush2.gif
Atsakyti
Man nelabai suprantamas tas liūdesys, kad TREČIĄ dieną nekrenta svoris. Nejau galvojate, kad jei kasdien neteksite po kilogramą, jau bus gerai? Knygoje "Viskas prasideda nuo maisto" išvis rekomenduojama nesisverti, kol laikais Whole30, t.y. visą mėnesį. Paleo, visų pirma, yra mityba sveikatai gerinti, svorio netekimas tik šalutinis reiškinys. Badaudama tik susigadinsite medžiagų apykaitą ir garantuotai grįšite prie senosios mitybos.

O aš antra diena su Paleo. Nusprendžiau išbandyti, nes man tik ši mityba atrodo verta pabandymo, randu daug logikos. Man nėra lengva. Nors gaminuosi teoriškai skaniai, bet prie tiek daržovių nesu pratusi. Ir vaizduotės ką gaminti daug neturiu, niekada nebuvau virtuvinė. Pusryčiam kiaušiniai + daržovės, pietums mėsa + daržovės, tai jau vakarienei sunkiai ką sugalvoju, nei mėsos, nei kiaušinių nebenoriu. Žuvies nemėgstu. Perkąsti gryną lašinį dar nesiryžtu, nuo vaikystės aš labai nemėgstu riebios mėsos, lašinius valgydavau, bet tik su duona. Kol kas riebalus gaunu iš ghi sviesto, alyvuogių aliejaus ir avokado. Aišku, dar tik antra diena, bet jaučiu, kad alkis iškart kitoks. Vakar valgiau tik du kartus (šiuo metu atostogauju, pusryčius valgiau vėlai). Vakarieniavau po 9 valandų, nes neturėjau galimybės anksčiau. Prie senos mitybos man jau galva būtų plyšus pusiau nuo skausmo, garantuotai būtų supykinę (valgydavau kas 3-4 valandas), o dabar nieko.
Viskas kaip ir neblogai, tik reikia ieškoti naujų receptų, kurie atrodytų skaniai, nes kol kas didžiausias mano priešas yra vaizduotės stoka
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2015 05 20, 14:32)

Jei be jų niekaip - teks gerti. Nieko gero, bet jei taip retai - nieko ir blogo. Geriau, nei uždelsti, nes tada visko reikės dvigubai.
O gal dar pavyktų bent porą dienų namuose su buitiniais metodais?smile.gif Daug vandens, inhaliacijos, šildymai, kompresai, skalavimai... Mukolitų nusipirk (ACC ar panašiai), kad gleivės skystėtų. Šitie ir prie antibiotikų nepamaišys.

na cia mano nuomone.. ji lengva ranka israse.. irnesakyk.gif
nu jo. laiko as dar turiu. nors bijau kaip ir sakai uzdelst.. ir taip va jau trecia diena..
gydausi viskuo ka surasei..
cia kai atostogavau, buvau panasiai kazka pasigavus, dar tie skrydziai, galva pliso, ausis irgi , nosis varvejo. jau galvojau kad sakes man bus.. bet pakviepavau 2 dienas su arbatmedziu, papurskiau juros vandeniu i nosi ir kita diena jau ejau maudytis i vandenyna!
si karta galvojau bus taip paciai! bet nieko panasaus! kaip smoge, uz abu kartus kad maza nepasirode..visa rykle skauda... verysad.gif
Atsakyti
3 diena nekrenta svoris ;( nevalgau vaisiu

Neisprotek su pabadavimais ir kruopos dydzio porcijomis ir nustok svertis kasdien. Paleo principas - pavalgyti sociai, kad kokias 5/6 valandas su alkiu butu ramu, o ne lesioti kas kelias valandas ar kankintis isalkusiai.
Liebchen, manau daugumai paleo pradininkiu kyla problema su fantazija. Pradzioje ir as protejau, ka gi cia ir kaip pagaminti, kad butu ka valgyti.Veliau ateina supratimas, kad nereikia jokiu fantaziju, valgai kas tinkama ir tiek. Juk maistas reikalingas kaip kuras, kad isimestum ir gyventum toliau. Bent jau man tai nereikia ten jokiu mandrybiu, man tinka paprastas maistas.
Jaicy, na laikykis kazkaip, kas gi cia pasidare tau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 20 gegužės 2015 - 17:58
Labas,
pries tris savaites pasijauciau kazkaip neiprastai, pasimatuoju temperatura, o siaube 38,5.Gydziausi savaite liaudiskom priemonem, inhaliacijom, temperatura, jei ryte virs 37, tai vakare virs 38. Gydytoja israse antibiotiku, sugeriau ir baigesi temperatura. Antibiotikus buvau gerus gal pries 6-7 metus. Zinau, kad ne vitaminai, bet mano atveju man buvo svarbu pasveikt, temperatura labai daug sveikatos atima.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2015 05 19, 21:44)
Oi, zinau ta jauduli po MRT, pamenu nesdavausi CD drebanciom rankom namo ir sesdavau analizuot prie kompo  doh.gif

Pasidžiaugiau, kad jau greitai, ir tyrimą, aišku, atidėjo iki nežinia kada. wacko.gif Aparatas nusprogo, ar kažką tai.
Jeigu dar rezultatai bus blogi - nusišaut beliks.

QUOTE(jaicy @ 2015 05 20, 16:24)
kaip smoge, uz abu kartus kad maza nepasirode

Jeigu jau antrą kartą taip - tai tada gal ir vaistai gelbės.
Bet kas yra, kad tiek ligų? sad.gif Visokie hemoglobinai ir pan. normoje?

QUOTE(Liebchen @ 2015 05 20, 16:13)
nuo vaikystės aš labai nemėgstu riebios mėsos, lašinius valgydavau

Aš riebios mėsos irgi ne. Nuo visokių kremzlių ir šaltienų net žiaugčioju. Lašiniai taip pat nelenda. Su kiaušiniais man jau per riebu būtų, o vieni neskanu.
Bet sako, kad parduotuviniai mėsos riebalai yra nieko gero, tai kažkaip nesijaučiu save skriaudžianti.smile.gif

QUOTE(Nidulia @ 2015 05 20, 18:56)
ateina supratimas, kad nereikia jokiu fantaziju, valgai kas tinkama ir tiek. Juk maistas reikalingas kaip kuras, kad isimestum ir gyventum toliau. Bent jau man tai nereikia ten jokiu mandrybiu, man tinka paprastas maistas.

Va va, čia pritariu. Mano meniu apskritai klaikiai monotoniškas. Mėgstantiems valgyti skaniai ir įdomiai būtų šakės, bet man svarbu, kad nebadauju, kad gerai jaučiuosi ir kad medžiagas gaunu.
Ryte varškė ir kava su kokosų al.+grietinėle. Pietūs ir vakarienė gaminami kartu - kokia nors virta mėsa arba kiaušiniai ir didelis daržovių dubuo su alyvuogių aliejum. Maisto gaminimo negaliu pakęsti, skanu man tiesiog nebūna, mažų vaikų nėra, todėl stovėti prie puodų net nežadu.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 05 20, 14:36)
Kiek putpeliu kiausiniu tryniu reikia sunaudot norint pasidaryt normalu kieki majonezo?

Reikia det ne trynius, o cielus kiausinius. As i 400ml aliejaus dedu 8 putpeliu kiausinukus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2015 05 20, 16:24)
na cia mano nuomone.. ji lengva ranka israse.. irnesakyk.gif
nu jo. laiko as dar turiu. nors bijau kaip ir sakai uzdelst.. ir taip va jau trecia diena..
gydausi viskuo ka surasei..
cia kai atostogavau, buvau panasiai kazka pasigavus, dar tie skrydziai, galva pliso, ausis irgi , nosis varvejo. jau galvojau kad sakes man bus.. bet pakviepavau 2 dienas su arbatmedziu, papurskiau juros vandeniu i nosi ir kita diena jau ejau maudytis i vandenyna!
si karta galvojau bus taip paciai! bet nieko panasaus! kaip smoge, uz abu kartus kad maza nepasirode..visa rykle skauda... verysad.gif

Nuo rykles gerai yra ciulpti cesnaka arba kriena,garstycias-valo bronchus,plaucius ir limfa.Galima klijuoti pipirini pleistra ant nykscio pagalveles-aktyvina nosies sekreto valymasi.Nosi plauti juros druskos +keniu e.a. ,paskui pasildyti kakta ties antakiu riba.Gleives is bronchu valo arbata-dilgeles,ciobrelis,gyslotis(viskas lygiomis dalimis),gerto po 0.5 stiklines pries valgi.
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2015 05 20, 21:26)
Aš riebios mėsos irgi ne. Nuo visokių kremzlių ir šaltienų net žiaugčioju. Lašiniai taip pat nelenda. Su kiaušiniais man jau per riebu būtų, o vieni neskanu.
Bet sako, kad parduotuviniai mėsos riebalai yra nieko gero, tai kažkaip nesijaučiu save skriaudžianti.smile.gif

Aš turiu gabalą gražių lašinių, kuriuos įdėjo močiutė, kaimiškai augintos kiaulės, bet ir stovi jie pas mane kameroje, nesiryžtu nė prapjauti.

Bėda ta, kad žinau, jog pieniški produktai man netinka, tai čia man viskas dar labiau susiaurėja. Na bet kaip nors smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2015 05 20, 22:32)
Bėda ta, kad žinau, jog pieniški produktai man netinka, tai čia man viskas dar labiau susiaurėja. Na bet kaip nors smile.gif

Tada gal ir sunkiau. Ypač jei monotoniško maisto nesinori... smile.gif
Nežinau, kas dar yra racione, bet gal (jei nežiūrėtas) verta pasiknisti po vorastinkle blogą? Ten yra ir visiškai whole 30 tinkančių receptų, ir laisvesnių variacijų. Žmogus mėgsta skaniai ir gražiai gaminti.smile.gif
Atsakyti