Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, primal mityba

QUOTE(LumiLumi @ 2015 05 31, 12:55)
O kiek laiko iskabodavo ant vieno (.)? As po 20 min ant kiekvieno laikau, ilgiau neiskenciu, nera man zindymas maloni procedura sad.gif

20 minuciu geras laikas, svarbu kiek praeina iki kito zindymo. as tiek laikydavau, viskas buvo labai gerai.
Kas tokia ISWF knyga? Ar galima rasti pdf formatu?
Atsakyti
Tytuka,
Aš dar labai žalia čia, merginos tau geriau patars. Matau, kad dar nesi apsisprendusi kaip maitinsiesi, dar tik mėgini ir nori saldumynų. Išsikepk obuolį orkaitėje, visą, kol suminkštės, ištraukusi iš orkaitės apibarstyk cinamonu. Apgausi save (skonis kaip obuolių pyrago), lyg ir desertą suvalgysi, lyg ir vaisių ir šiaip sotus patiekalas. Arba kokoso drožlių, plakto baltymo sausainių... Čia tikrai ne iš paleo, bet tu dar ir nesimaitini paleo.... dėl riešutų, atsargiai. Aš pradžioje buvau įvėlusi klaidą su riešutais, tai — sunkus maistas, ne visiems tinka.

Mergaitės,
Noriu paklausti ką dar kepimui rekomenduotumėte be kokoso aliejaus? Gal ką naujo išbandėte, skanaus, gero? Kokoso aliejus man džiugus atradimas, kepiau šiandien baklažano griežinėlius, pasaka. Noriu dar ir sviestą išbandyti ir t.t. Ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adelina40 @ 2015 05 31, 14:14)
Tytuka,
Aš dar labai žalia čia, merginos tau geriau patars. Matau, kad dar nesi apsisprendusi kaip maitinsiesi, dar tik mėgini ir nori saldumynų. Išsikepk obuolį orkaitėje, visą, kol suminkštės, ištraukusi iš orkaitės apibarstyk cinamonu. Apgausi save (skonis kaip obuolių pyrago), lyg ir desertą suvalgysi, lyg ir vaisių ir šiaip sotus patiekalas. Arba kokoso drožlių, plakto baltymo sausainių... Čia tikrai ne iš paleo, bet tu dar ir nesimaitini paleo.... dėl riešutų, atsargiai. Aš pradžioje buvau įvėlusi klaidą su riešutais, tai — sunkus maistas, ne visiems tinka.

Tai abi ir svieciames bigsmile.gif
Man kuo maziau prie virykles, tuo gyvenimas sviesesnis smile.gif Tas saldumynu poreikis dar gana suvaldomas, stebiu, ar nebus kokio tai sprogimo, kad nebesusivaldau, bet jau sesta diena... ir nieko thumbup.gif Graikiskais riesutais uzkandu ir praeina saldumyno poreikis tam kartui ax.gif Kad nepadauginciau, nevalgau kasdien ju. Ypac su suriu nemaisau.
Stebiu save... nuo Paleo mane skiria tiktai kruopos, atrodo.
O tu grynai Paleo?
Atsakyti
QUOTE(tytuka @ 2015 05 31, 08:27)
Tikiuosi, kad galiu likti temeleje, nors ir nesu visai Paleo  wub.gif

Tai zinoma, kad buk cia kiek tau patinka:)

QUOTE(Adelina40 @ 2015 05 31, 14:14)
Noriu paklausti ką dar kepimui rekomenduotumėte be kokoso aliejaus? 

As kepu ant ghi sviesto. Pati tingiu gaminti ji, tai perku maximoje lenkiska, tokiame geltoname plastiko kibirelyje. Na ir tinka taukai visokie. Kiauliu, zasu ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(tytuka @ 2015 05 31, 14:45)
Tai abi ir svieciames bigsmile.gif
Man kuo maziau prie virykles, tuo gyvenimas sviesesnis  smile.gif  Tas saldumynu poreikis dar gana suvaldomas, stebiu, ar nebus kokio tai sprogimo, kad nebesusivaldau, bet jau sesta diena... ir nieko  thumbup.gif Graikiskais riesutais uzkandu ir praeina saldumyno poreikis tam kartui  ax.gif Kad nepadauginciau, nevalgau kasdien ju. Ypac su suriu nemaisau.
Stebiu save... nuo Paleo mane skiria tiktai kruopos, atrodo.
O tu grynai Paleo?

Graikiski riesutai - ne pats geriausias pasirinkimas, nes juose dominuoja polinesotieji riebalai, kurie skatina uzdegimus. Tinkis kokoso, mogdolu, anakardziu, zemes tiesutus. As kartais suvalgau bertoletijos riesutu.
ISWF - viskas prasideda nuo maisto.
As tiru PDF "kvieciu pilvas" Perskaityk, nebloga knyga. Dabar nusipirkau dar "Tylieji smegenu zudikai". Va perskaitytum ir ja, tai tiksliai nebenoretum daugiau cukraus:)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 05 31, 14:50)
Tai zinoma, kad buk cia kiek tau patinka:)
As kepu ant ghi sviesto. Pati tingiu gaminti ji, tai perku maximoje lenkiska, tokiame
Graikiski riesutai - ne pats geriausias pasirinkimas, nes juose dominuoja polinesotieji riebalai, kurie skatina uzdegimus. Tinkis kokoso, mogdolu, anakardziu, zemes tiesutus. As kartais  suvalgau bertoletijos riesutu.
ISWF - viskas prasideda nuo maisto.
As tiru PDF "kvieciu pilvas" Perskaityk, nebloga knyga. Dabar nusipirkau dar "Tylieji smegenu zudikai". Va perskaitytum ir ja, tai tiksliai nebenoretum daugiau cukraus:)

Cia, kur gyvenu, pilna graikisku riesutu medziu, tai rudeni rinkis kiek nori ju... dar migdolu daug turiu, tai sitie tinka geriau, ar ne? Zemes riesutai lygtai labiau pupos nei riesutai, bet turbut galima. Labai anakardziai patinka, tik brangoki. Kokoso irgi valgau.
Tai perskaicius kvieciu pilva ie emiau mazintis ju, buvau pasilikus sausainius naminius, bet paskaicius tylieji smegenu zudikai, visai ju atsisakiau,kaip ir cukraus. Puse saukstelio medaus i kava isidedu ir viskas. Kai ieskojau sios knygos, buvo dar viena paafisuota, kurios esme priesinga: tipo mesa zudo smegenis, o grudai ir darzoves isvalo. Siaip jau visa laika mazai mesos valgiau, tai is asmenines patirties galiu pasakyti, kad tie grudai ir darzoves tikrai neisvalo.
O sakykit, jei pavalgius bet ko pucia pilva, tai kokia tai pradine prisitaikymo stadija?
Atsakyti
zemes riesutai apskritai nevalgomi. O graikiska dideli riesutmedi turiu ir as, bet nevalgau siu riesutu. Migdolai tinka. Jei nuo visko pucia, tai kazka ne taip valgai. Gal dar tavo kruopos kisa koja, gal riesutai, vaisiai, kopustiniai, gal dar kas. Manau, pasimaitinus wgole 30, daug lengviau issiaiskinti nuo ko pucia pilva.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 05 31, 15:19)
zemes riesutai apskritai nevalgomi. O graikiska dideli riesutmedi turiu ir as, bet nevalgau siu riesutu. Migdolai tinka. Jei nuo visko pucia, tai kazka ne taip valgai. Gal dar tavo kruopos kisa koja, gal riesutai, vaisiai, kopustiniai, gal dar kas. Manau, pasimaitinus wgole 30, daug lengviau issiaiskinti nuo ko pucia pilva.

Gal antroj birzelio pusej ir prisiruosiu g.gif Toj Whole 30 valgoma tik mesa, zuvis, riebalai , darzoves. Ar vaisiai, suris, kiausiniai leidziami?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 05 31, 15:19)

Pritariu 4u.gif
Ir dar manau pirma reikia viską perskaityti, ką čia siūlė, o tada eiti prie whole 30. Aš ko gero jau save priskirčiau prie Paleo... vasario mėnesį perėjau whole 30....
Man pilvą pūsdavo nuo riešutų ir/ arba dažno pakramsnojimo be tvarkos, pvz per greitai po pagrindinio valgymo prisikirsdavau vaisių. Buvau jau sunerimusi dėl pilvo pūtimo ir dažno viduriavimo (turiu diskineziją), bet va, paskaitinėjau, kai ką pakeičiau maitinime ir dabar jau tfu tfu tfu.... bet neturiu ką rengtis bigsmile.gif viskas kabo kaip ant karties.....
Atsakyti
QUOTE(tytuka @ 2015 05 31, 15:29)
Gal antroj birzelio pusej ir prisiruosiu  g.gif Toj Whole 30 valgoma tik mesa, zuvis, riebalai , darzoves. Ar vaisiai, suris, kiausiniai leidziami?

Pieniski nevalgomi:) Paskaityk, kur nuoroda imetusi buvau apie whole 30. Kiausai tikrai valgomi. Del vaisiu sias 30 dienu - jau nebepamenu. As nevalgiau. Tai geriauias budas suzinoti, ar toleruoji pieno produktus, isjudinti svori jei reikia ir issivalyti organizma, atprasti nuo cukru.
Kam tau tas medus kavoje? Tai tas pats cukrus, tik kita forma. 80% cukrus ir 20% vanduo - medus.
Atsakyti
noriu paklausti apie migdolų sviestą, galima jį valgyt? labai mėgstu ir labai skanus, man jis saldus, nors kaip suprantu-nedėta į jį cukraus g.gif
kalbu konkrečiai apie šį
http://www.walmart.com/ip/10811103

saldiklį naudoju stevia, labai nedaug, maždaug trečdalį pakelio į kavą, vienas pažįstamas gąsdina, kad tai dar blogiau-chemija atceit...kokia Jūsų nuomonė

https://www.swansonv...xtract-100-pkts
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dives: 31 gegužės 2015 - 14:40
Manau, kad stevija, tai tikrai slamstas. Kam jus vis meginate kazkaip save apgauti su tais cukrais?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Adelina40 @ 2015 05 31, 15:31)
Pritariu  4u.gif
Ir dar manau pirma reikia viską perskaityti, ką čia siūlė, o tada eiti prie whole 30. Aš ko gero jau save priskirčiau prie Paleo... vasario mėnesį perėjau whole 30....
Man pilvą pūsdavo nuo riešutų ir/  arba dažno pakramsnojimo be tvarkos, pvz per greitai po pagrindinio valgymo prisikirsdavau vaisių. Buvau jau sunerimusi dėl pilvo pūtimo ir dažno viduriavimo (turiu diskineziją), bet va, paskaitinėjau, kai ką pakeičiau maitinime ir dabar jau tfu tfu tfu.... bet neturiu ką rengtis  bigsmile.gif viskas kabo kaip ant karties.....

Gal papasakosi, kaip sekesi, kokie pojuciai, sunkumai, laikantis tos programos blush2.gif
QUOTE(Nidulia @ 2015 05 31, 15:34)
Pieniski nevalgomi:) Paskaityk, kur nuoroda imetusi buvau apie whole 30. Kiausai tikrai valgomi. Del vaisiu sias 30 dienu - jau nebepamenu. As nevalgiau. Tai geriauias budas suzinoti, ar toleruoji pieno produktus, isjudinti svori jei reikia ir issivalyti organizma, atprasti nuo cukru.
Kam tau tas medus kavoje? Tai tas pats cukrus, tik kita forma. 80% cukrus ir 20% vanduo - medus.

Kavos norisi, o juodos ar tik su pienu per kartu, tai medaus puse saukstelio dedu. Ir virskinu kava geriau.

Atsakyti