Įkraunama...
Įkraunama...

****Jūrų kiaulytės****

QUOTE(stripulis @ 2015 05 29, 23:07)
gaila, kad kiauliukai alergenai... aš tai išvis , svajojau savo dukrai apie kačiuką ar šuniuką, ir štai mano pačios sveikata tam kelią užkirto, tai kaip suprantu, gali užkirst ir kiauliukams sad.gif

Su alergija gyvūnams viskas yra labai individualu. Labai daug tikrai smarkiai alergiškų žmonių puikiai laiko įvairius gyvūnus. Dabar yra pakankamai šunų veislių kurias gali laikyti net didžiausi alergikai, pavyzdžiui tarp pudelių ar plikų šunų savininkų tokių tikrai daug.
Be to į skirtingas jūros kiaulyčių veisles gali būti skirtinga organizmo reakcija (nes skiriasi plauko struktūra ir odos išskyros). Kai kada žmonės reaguoja į gyvūno lytį (kai kurie pavyzdžiui gali laikyti pateles, bet negali patinų ir atvirkščiai). O dar kiaulytės atveju organizmas gali sureaguoti ne į patį gyvūną, o į naudojamas pjuvenas ar šieną.
Vis dėlto jūsų atveju geriausias variantas būtų 1-2 savaites palaikyti gyvūną. Kadangi Lietuvoje dar nėra įstaigų, kur galima "pasiskolinti" gyvūną, tai galima pasisiūlyti pasaugoti kokį kiauliuką kai savininkas išvažiuos atostogauti.
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2015 05 30, 08:01)
Su alergija gyvūnams viskas yra labai individualu. Labai daug tikrai smarkiai alergiškų žmonių puikiai laiko įvairius gyvūnus. Dabar yra pakankamai šunų veislių kurias gali laikyti net didžiausi alergikai, pavyzdžiui tarp pudelių ar plikų šunų savininkų tokių tikrai daug.
Be to į skirtingas jūros kiaulyčių veisles gali būti skirtinga organizmo reakcija (nes skiriasi plauko struktūra ir odos išskyros). Kai kada žmonės reaguoja į gyvūno lytį (kai kurie pavyzdžiui gali laikyti pateles, bet negali patinų ir atvirkščiai). O dar kiaulytės atveju organizmas gali sureaguoti ne į patį gyvūną, o į naudojamas pjuvenas ar šieną.
Vis dėlto jūsų atveju geriausias variantas būtų 1-2 savaites palaikyti gyvūną. Kadangi Lietuvoje dar nėra įstaigų, kur galima "pasiskolinti" gyvūną, tai galima pasisiūlyti pasaugoti kokį kiauliuką kai savininkas išvažiuos atostogauti.

taip individualu,bet jei alergija baltymui, pliki dyvunai dar didesni alergenai, jau atseit jorkus gali laikyt alergikai,o as prie ju negaliu nei prisiliest lotuliukas.gif va tik kartais savaiciu gali neuztekt,nes man i kelintus metus islindo ta nelaiminga alergija, uzsigyvenau matyt,o del veisliu irgi tiesa, kai namie buvo koronetas,lyg nieko buvo, o va atsirado siurkscialpaukis garbanius ir atsirado alergija, svarbiausia alergijos nebutu vaikaim,o jau mes suauge kazkaip prisitaikom , tvarkau narvus su medicinine kauke rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2015 05 29, 23:07)
supratau, ačiū, aš irgi ne plaukams, o baltymams alergiška, bet pasidarysim tada.

tik bėda jaučiu nieko jis nerodys net jei ir yra polinkis - nes kad rodytų, reikia būt turėjus kontaktą, o mes neturėję. gal reik paprašyt iš draugės kad paskolintų saviškę truputį pas mus pareziduot, jaučiu pasimatytų, kas kaip. nes su katinais dabar yra taip, kad klaiki alergija prasideda jau po penkių minučių kontakto, su šunim - draugės šunį mėginau prižiūrėt, kol buvo išvykus - po penkių dienų įsisiūbavo blogis.
tai gal su kiaulyte jei kokia savaitę artimai pabūt, imtų matytis kas nors jau tada iš alergijos tyrimo... nežinau.

gaila, kad kiauliukai alergenai... aš tai išvis , svajojau savo dukrai apie kačiuką ar šuniuką, ir štai mano pačios sveikata tam kelią užkirto, tai kaip suprantu, gali užkirst ir kiauliukams sad.gif

šiaip tos alergijos gyvent per daug netrukdo, bet dėl gyvūnų - oi kaip trukdo...

o kiaulytės labai norėtųsi ... mielos man jos tokios ir protingos...

Per laidą tavo augintinis sakė, kad mažiausiai alergizuoja iš mažųjų augintinių - šinšilos, o kiaulytės visgi priskiriamos prie daugiau alergizuojančių.
Geriausia būtų , kad kas paskolintų kiaulytę paaugint, arba testą pasidarytut dėl alergijos kiaulytėms. smile.gif
Atsakyti
Mano vyresnis vaikas labai katėm alergiškas.Aptinsta akys,nosis varva "upeliu".
O su jk guli nosis suglaudę ir kol kas nieko blogo nepastebiu,kiauliukas 7 mėnesiai ,kaip pas mus gyvena.
Atsakyti
Mano Margo kasosi, neramu, gali grybelis. Kazkaip nesinori lakstyti pas veterinara kaip supermamytei del kiekvieno " savo kudikeliu pirstelejimo", bet vis del to pergyvenu. Ar dar yra kokie nors simptomai apart kasymosi, i ka tureciau atkreipti demesi?
Ka galima panaudoti profilakstikai?

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 06 01, 14:22)
Mano Margo kasosi, neramu, gali grybelis. Kazkaip nesinori lakstyti pas veterinara kaip supermamytei del kiekvieno " savo kudikeliu pirstelejimo", bet vis del to pergyvenu. Ar dar yra kokie nors simptomai apart kasymosi, i ka tureciau atkreipti demesi?
Ka galima panaudoti profilakstikai?

Aciu  4u.gif

as stengiuosi karta i menesi (na i du tai jau butinai) skiestu neostomosan, praplauti kailiukus ir narvelius.
Atsakyti
Limpopo kelios dienos ede sunkiau,apziurejau,nutariau pakirpt dantis,tai paskutinis apatinis ir liko rankoj,pasirodo jam dantuka skaudejo, dabar atsikrates ano,kemsa krapukus blink.gif
Atsakyti
QUOTE(linete33 @ 2015 06 01, 15:19)
Limpopo kelios dienos ede sunkiau,apziurejau,nutariau pakirpt  dantis,tai paskutinis apatinis ir liko rankoj,pasirodo jam dantuka skaudejo, dabar atsikrates ano,kemsa krapukus  blink.gif

jetau blink.gif , o tai kaip jis grauzt gali?
O as siandiena atskirsiu musu mazyli nuo mamos, nes nors dar nera menesio, bet tiek lipa ant sesutes, kad ta net saukia, kartais jau net einam ji raminti. Musu Bondui siandiena 4 sav. o sveria 430 gr thumbup.gif . Sesute-Bela ne daug ka ir smulkesne. Ir atrodo, kad abu mazyliai liks pas mus doh.gif tad mes pleciames. Dabar reikes Belai berniuko, o Bondui- zmoneles doh.gif . Del berniuko kaip ir sutarta, o va zmoneles reikes paieskot....
Atsakyti
QUOTE(kadukas @ 2015 06 01, 14:52)
as stengiuosi karta i menesi (na i du tai jau butinai) skiestu neostomosan, praplauti kailiukus ir narvelius.

Dekui 4u.gif , issiunciau vyra ampuliu. Ryt bus maudyniu diena.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 06 01, 17:59)
Dekui  4u.gif , issiunciau vyra ampuliu. Ryt bus maudyniu diena.

tikk neperplaukit kaip daugelis daro, praskiedziat 1 litru vandenuko, istrinat kailiukus, isdziovinat su fenu, o likusiu skysciu perplaunat inventoriu ir busta.
Atsakyti
QUOTE(linete33 @ 2015 06 01, 15:19)
Limpopo kelios dienos ede sunkiau,apziurejau,nutariau pakirpt  dantis,tai paskutinis apatinis ir liko rankoj,pasirodo jam dantuka skaudejo, dabar atsikrates ano,kemsa krapukus  blink.gif

Kiek pamenu, iskrites dantukas ataugs. Bet kokiu atveju sveikatos Limpopeliui 4u.gif

QUOTE(kadukas @ 2015 06 01, 17:50)
jetau  blink.gif , o tai kaip jis grauzt gali?
O as siandiena atskirsiu musu mazyli nuo mamos, nes nors dar nera menesio, bet tiek lipa ant sesutes, kad ta net saukia, kartais jau net einam ji raminti. Musu Bondui siandiena 4 sav. o sveria 430 gr  thumbup.gif .  Sesute-Bela ne daug ka ir smulkesne. Ir atrodo, kad abu mazyliai liks pas mus  doh.gif  tad mes pleciames. Dabar reikes Belai berniuko, o Bondui- zmoneles doh.gif . Del berniuko kaip ir sutarta, o va zmoneles reikes paieskot....

Tai gal reikia pasveikinti? Veislyna steigsite? mastau.gif

QUOTE(kadukas @ 2015 06 01, 18:02)
tikk neperplaukit kaip daugelis daro, praskiedziat 1  litru vandenuko, istrinat kailiukus, isdziovinat su fenu, o likusiu skysciu perplaunat inventoriu ir busta.

Ketinam ismaudyti, jei jau prausimes, po maudyniu perskalausiu tirpalu. Na ir su fenu dziovinsimes. Vyras ketina troba prisildyti, kad mazes nesusaltu. O ir katinus profilaktiskai laukia procedura, nes jie baisiai megsta salia kriuksiu vadalotis.
Atsakyti
QUOTE(kadukas @ 2015 06 01, 16:50)
jetau  blink.gif , o tai kaip jis grauzt gali?
O as siandiena atskirsiu musu mazyli nuo mamos, nes nors dar nera menesio, bet tiek lipa ant sesutes, kad ta net saukia, kartais jau net einam ji raminti. Musu Bondui siandiena 4 sav. o sveria 430 gr  thumbup.gif .  Sesute-Bela ne daug ka ir smulkesne. Ir atrodo, kad abu mazyliai liks pas mus  doh.gif  tad mes pleciames. Dabar reikes Belai berniuko, o Bondui- zmoneles doh.gif . Del berniuko kaip ir sutarta, o va zmoneles reikes paieskot....

jis pas mane kartais tridantis,kartais dvidantis,o buna ir bedantis, tie priekiniai jam nereikalingi,ans pas mane cirkininkas,visaip moka paest lotuliukas.gif

bus visa JK ferma rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2015 06 01, 19:17)
Kiek pamenu, iskrites dantukas ataugs. Bet kokiu atveju sveikatos Limpopeliui  4u.gif

senatve ne dziaugsmas,jei su saknim ,tai neatauga,bet va ant saulutes iseinam,sedim , senus kaulelius sildom bigsmile.gif
Atsakyti