Įkraunama...
Įkraunama...

****Jūrų kiaulytės****

Del kiauliukiu maisto, prisipazinsiu, mes labai lepinome mazes. Su kiekviena diena jos daresi despotukemis, israinkios, valgeme tik sviezias salotas (turime savo darza), o jei salotos tarkim pabuvojo saldytuve, patys eskit, mes princeses nevalgysime. Atejo ziema, na kur rasi svieziu salotu... O ir Mikutes netektis priverte suabejoti, ar gerai dareme tenkindami vien jos gurmaniskus igeidzius? Tad sia ziema ivyko luzis, musu princeses turejo tenkintis tuo ka duodam. Sienukas, vandenukas, sausas masitukas yra visada, o zalia edesi mes duodame tik du kartus per para, ryte ir vakare, kai anskciau zalesiais matinome pastoviai, o sausas edalas buvo tik siaip... O turi buti priesingai.

Labai esu dekinga SM merginom, kurios pasidalino patirtimi - sausus misinius gaminasi pacios. TAd ir mes pradejome gaminti patys. Kiauliukes mielai kremta kvietinius grudus, mieziinius ir avizinius pusetinai. Grudus maisome su sieno, liucernos granulem. Tarp kitko, mano kiaulytes megsta granules skirtas sinsiloms.

Taigi, merginos, nepasiduokite tironelems, nepajausite kai jos pradeda diktuoti savo salygas. manosios irgi mielai krimstu vien kvietinius grudus, bet juk granulese yra papildomi vitaminai, mineralai vnz. komponentai kurie mazmes reikalingi. Tarkim, ne visos kriukses megsta valgyti produktus, kur yra vitaminas C, o sis vitaminas tiesiog butinas joms.
Papildyta:
Ir dar toks klausimelis vyrui iskilo. Merginos, ar jus ka nors girdejote apie siaudu granules, jos lygiai taip pat kaip ir medzio drozliu skirtos kurenimui ir ne tik. Idomu ar jos tinka kraikui?

Info apie siaudu granules
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 06 21, 11:10)
Ir dar toks klausimelis vyrui iskilo. Merginos, ar jus ka nors girdejote apie siaudu granules, jos lygiai taip pat kaip ir medzio drozliu skirtos kurenimui ir ne tik. Idomu ar jos tinka kraikui?

Info apie siaudu granules

Manau, kad rasciau kiaules tusciam narve, suestu visas siaudu granules lotuliukas.gif
Siaip manau, kad tinka kraikui.
Atsakyti
as esu bandziusi zoliu granules, labai nepatiko, smarve wacko.gif , ten kur kiauliukai atlikineja reikalus, kaip fermoje, ir kailiukas labai velesi.
Atsakyti
Neringiux Ačiū būtinai nuvažiuosiu.

Moonte tikrai tinka tos granulės, mano pažįstami augina jau beveik metus ir viskas labai gerai.
Atsakyti
kas liečia sausą maistą,tai kiek esu anksčiau auginus kiauliukų ir dabartinės mergos, išrinkdavo tik labai mažą dalį kruopyčių,o visas kitas reikalas eidavo lauk i šiukšlių dėžę. Bandžiau miksuoti,pirkti papildymui sveriamus,bet rezultatas tad pats,daugiau nei pusė lauk. Youtube užmmačiau,kad kiauliukam įdėtas maistas panašus i šunų ar kačių sausą maistą,tad jau irškot kažko panašaus, žinokit pasiteisino Versele Laga Cavia nature ir dabar Jr farm Farm food,pastarajį pirkau Kikoj, anksčiau nemačiau tokio,man atrodo naujiena,na bent jau pardavėja minėjo.Abiejuose daug sausiukų granulių,panos suvalgo 99proc dubenelio turinio.
Atsakyti
QUOTE(happymama @ 2015 06 21, 18:08)
kas liečia sausą maistą,tai kiek esu anksčiau auginus kiauliukų ir dabartinės mergos, išrinkdavo tik labai mažą dalį kruopyčių,o visas kitas reikalas eidavo lauk i šiukšlių dėžę. Bandžiau miksuoti,pirkti papildymui sveriamus,bet rezultatas tad pats,daugiau nei pusė lauk. Youtube užmmačiau,kad kiauliukam įdėtas maistas panašus i šunų ar kačių sausą maistą,tad jau irškot kažko panašaus, žinokit pasiteisino Versele Laga Cavia nature ir dabar Jr farm Farm food,pastarajį pirkau Kikoj, anksčiau nemačiau tokio,man atrodo naujiena,na bent jau pardavėja minėjo.Abiejuose daug sausiukų granulių,panos suvalgo 99proc dubenelio turinio.

mano ir siuos valgo, anksciau tik avizos tiko, dabar avizu ne i burna, nors kaip tik is kaimuko ju atsivezem.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 06 21, 10:36)
Aciu uz patarima. Merginos butinai isidemekite preparata, tai puikiausia prevencija. Man pasiteisino 100 procentu. Profilaktiskai ismaudziau kriukses, isvalem namelius, pries skalbiant narvo patiesaliukus pamerkem dizenfekcijai. Vienu zodziu generalinis valymas pasiteisino, mazes nustojo kasytis, galimai uzbegom uz akiu grybelinems ligom, ar kokiems nors parazitams.

Neostomazanas yra pakankamai stiprus "nuodas", todėl "profilaktiškai" juo maudyti gyvūną nereikėtų, tik jei jau yra problemų, kurias jis naikina (odos parazitai, erkutės)
Narvą ir daiktus retkarčiais juo dezinfekuoti aišku galima. Tik jei plausite/purkšite juo medinius daiktus, tai neužmirškite kad į narvą juos galima dėti tik po to, kai pilnai išdžius (iki to jie nuodingi)
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2015 06 22, 13:39)
Neostomazanas yra pakankamai stiprus "nuodas", todėl "profilaktiškai" juo maudyti gyvūną nereikėtų, tik jei jau yra problemų, kurias jis naikina (odos parazitai, erkutės)
Narvą ir daiktus retkarčiais juo dezinfekuoti aišku galima. Tik jei plausite/purkšite juo medinius daiktus, tai neužmirškite kad į narvą juos galima dėti tik po to, kai pilnai išdžius (iki to jie nuodingi)

pritariu,per 6 metus nemaudziau nei karto,o mes ir i lauka einam,ir su ciuciais pasilabinam lauke.
Atsakyti
Na nezinau, as tai padariau pirma karta, nes kilo itarimu, jau labai daznai kriukses pradejo kasytis.

Galimai esu perdem svaros megeja, bet manau, jog profilaktiskai valant narvelius, pries plaunant patiesaliukus pamirkyti galima. Tai nereiskia kad mazes reikia maudyti. Man rodos savaime suprantama, kad gyva sutverima itakoji esant butinybei 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 23 birželio 2015 - 16:41
QUOTE(Moonte @ 2015 06 23, 17:33)
Na nezinau, as tai padariau pirma karta, nes kilo itarimu, jau labai daznai kriukses pradejo kasytis.

Gal tikslingiau buvo nueiti pas veterinarą ir išsitirti tikslią kąsymosi priežastį, juk kąsytis gali dėl daugelio priežasčių (alergija, įvairūs odos parazitai, grybelis ir t.t.). Jei neostomazanas padėjo pilnai gali būti kad tai buvo parazitai ar poodinės erkutės, bet tada kad juos pilnai išnaikinti tokie apdirbimai turi būti kartojami.

QUOTE(Moonte @ 2015 06 23, 17:33)
Galimai esu perdem svaros megeja, bet manau, jog profilaktiskai valant narvelius, pries plaunant patiesaliukus pamirkyti galima. Tai nereiskia kad mazes reikia maudyti. Man rodos savaime suprantama, kad gyva sutverima itakoji esant butinybei  4u.gif

Jūsų pirmoje žinutėje buvo aiškiai parašyta apie prevenciją ir kriuksių maudymą profilaktiškai, todėl ir perspėjau apie neostomazano nuodingumą.
Kas liečia narvelių/patiesaliukų ir pasivaikščiojimo vietos valymą tai tam yra kitokių dezinfekcinių priemonių, parduodamų vet.gydyklose/vaistinėse ir kurias galima naudoti pastoviai.
Atsakyti
Mes pries pora dienu netekome savo kriuksytes verysad.gif kaip sirdi skauda... apie nieka kita negaliu galvot... kol mes su dukryte esame isvyke, vyras namie rado nebegyva:( dukrytei net nesakem dar... taip graudupasidare,, kai ji siandien pasake, kad nori namo pas kiaulyte, nes labai pasiilgo... jai dar tik trys metukai, tad galvojam nupirkt kita panasia ir nesakyt kad si mire:( labai ieskom verpetuotos ryzos pateles. Gal kas parduodate ar matete kur? Visa google isnarsiau... Nerandu panasios..
Atsakyti
QUOTE(Stiliusirmada @ 2015 06 24, 01:39)
Mes pries pora dienu netekome savo kriuksytes  verysad.gif kaip sirdi skauda... apie nieka kita negaliu galvot... kol mes su dukryte esame isvyke, vyras namie rado nebegyva:( dukrytei net nesakem dar... taip graudupasidare,, kai ji siandien pasake, kad nori namo pas kiaulyte, nes labai pasiilgo... jai dar tik trys metukai, tad galvojam nupirkt kita panasia ir nesakyt kad si mire:( labai ieskom verpetuotos ryzos pateles. Gal kas parduodate ar matete kur? Visa google isnarsiau... Nerandu panasios..

Argi įmanoma rasti lygiai tokio pačio dydžio, spalvos ir su taip pat išsidėsčusiais verpetais (ypač jei buvo verpetuota)? Gal geriau sugalvoti kokią gražą "pasaką" kodėl jūsų kriuksytė turėjo "išvažiuoti", bet vietoj savęs paliko "dukrytę" g.gif
O bandėt ieškoti pagal tuos skelbimus kur matosi kad užsiima dauginimu? www.skelbiu.lt/skelbimai/juru-kiaulytes-7593572.html
www.skelbiu.lt/skelbimai/juru-kiaulytes-21470534.html#adCommentsArea
Arba bandykite savo skelbimus įdėti kokios kiaulytės ieškote, gal kas pasiūlys
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 24 birželio 2015 - 07:22