Įkraunama...
Įkraunama...

****Jūrų kiaulytės****

[quote=Neringiux,2015 06 10, 09:19]
Sveikos
Stai mano mazieji kiauliukai Rudis ir Juodis wub.gif

Labai labai gražūs paršiukai smile.gif 4u.gif
Bus įdomu pamatyti kaip laikui bėgant keisis.
Atsakyti
Vakar ryte turėjau dvi jūrų kiaulytes, vakare liko tik viena verysad.gif Liūdna ne tas žodis, niekad nemaniau, kad per pusmetį taip galima prisirišt prie tokio mažo padarėlio.
Dabar dėl antrosios iš proto kraustaus...

Priešistorė tokia: kalėdoms vaikai netikėtai gavo dvi jūrų kiaulytes, neplanavau aš tokio padaro namie, bet kad jau atsirado, tai atsirado. Aišku, visa priežiūra teko man. Popinau labiau nei šunį, kurį pati išsvajojau, rinkaus, laukiau ir t.t.
Dar naujametėms šventėms nepraėjus, neįsivaizdavau, kaip pas mus namie iki šiol jūrų kiaulyčių nebuvo doh.gif

Viena kiaulytė augo dvigubai greičiau nei antroji, bet mažoji ėsdavo ilgiau, dažniau nei dičkė ir kartais didžiajai į kuprą įkirsdavo. Nusprendėm, kad "augimas" skirtingas ir tiek. Galų gale, rudoji (kurios nebeturim) visad buvo jaukesnė, judresnė ir ...mielesnė, dažniau ant rankų. Penktadienį dar ir vyrui į pirštą įsegė, sakiau, kad nepripažįsta už savą lotuliukas.gif
Šeštadienį ryte jokių pokyčių nepastebėjau: cypavo vos šaldytuvą atidarius, ant narvo pasirėmus reagavo į aplinką ir pan., žodžiu, nieko kitaip. Išvažiavom su šeimyna į kaimą ir vakare grįžus radau savo mažąją negyvą verysad.gif
Neturiu jokio supratimo kas nutiko. Kailiukas švarus, akytės/ausytės švarios, jokių išskyrų...išmatos normalios. Šiandien kambary 23 laipsniai, tad ir vakar turėjo būt panašiai. Nejau viena galėjo perkaist, o kitai nieko?
Šianakt kas valandą laksčiau žiūrėt ar likusiai viskas gerai....bet kas iš to žiūrėjimo, jei nepastebėjau, kad mylimukei kažkas negerai? Gal yra idėjų, kas nutiko? Ką pražiūrėjau?

Maisto nekeičiau, pusę metų ėda tą patį, ryte gavo agurko. Vandenį keičiau kasdien...kas nutiko g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 14 birželio 2015 - 13:29
QUOTE(a79 @ 2015 06 14, 14:26)
Vakar ryte turėjau dvi jūrų kiaulytes, vakare liko tik viena  verysad.gif Liūdna ne tas žodis, niekad nemaniau, kad per pusmetį taip galima prisirišt prie tokio mažo padarėlio.
Dabar dėl antrosios iš proto kraustaus...

Priešistorė tokia: kalėdoms vaikai netikėtai gavo dvi jūrų kiaulytes, neplanavau aš tokio padaro namie, bet kad jau atsirado, tai atsirado. Aišku, visa priežiūra teko man. Popinau labiau nei šunį, kurį pati išsvajojau, rinkaus, laukiau ir t.t.
Dar naujametėms šventėms nepraėjus, neįsivaizdavau, kaip pas mus namie iki šiol jūrų kiaulyčių nebuvo  doh.gif

Viena kiaulytė augo dvigubai greičiau nei antroji, bet mažoji ėsdavo ilgiau, dažniau nei dičkė ir kartais didžiajai į kuprą įkirsdavo. Nusprendėm, kad "augimas" skirtingas ir tiek. Galų gale, rudoji (kurios nebeturim) visad buvo jaukesnė, judresnė ir ...mielesnė, dažniau ant rankų. Penktadienį dar ir vyrui į pirštą įsegė, sakiau, kad nepripažįsta už savą  lotuliukas.gif
Šeštadienį ryte jokių pokyčių nepastebėjau: cypavo vos  šaldytuvą atidarius, ant narvo pasirėmus reagavo į aplinką ir pan., žodžiu, nieko kitaip. Išvažiavom su šeimyna į kaimą ir vakare grįžus radau savo mažąją negyvą  verysad.gif
Neturiu jokio supratimo kas nutiko. Kailiukas švarus, akytės/ausytės švarios, jokių išskyrų...išmatos normalios. Šiandien kambary 23 laipsniai, tad ir vakar turėjo būt panašiai. Nejau viena galėjo perkaist, o kitai nieko?
Šianakt kas valandą laksčiau žiūrėt ar likusiai viskas gerai....bet kas iš to žiūrėjimo, jei nepastebėjau, kad mylimukei kažkas negerai? Gal yra idėjų, kas nutiko? Ką pražiūrėjau?

Maisto nekeičiau, pusę metų ėda tą patį, ryte gavo agurko. Vandenį keičiau kasdien...kas nutiko  g.gif

Uzjauciu ax.gif Galėjo staigiai sustoti širdelė.
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2015 06 10, 10:19)
Sveikos
Stai mano mazieji kiauliukai Rudis ir Juodis wub.gif
user posted image

Ju mamyte trumpo lygaus plauko, o tevelis Sheltie veisles. Panasu, kad vaikuciai bus ilgaplaukiai, i teveli, nes plaukai auga kaip ant mieliu ir kailis visai kitoks nei trumpaplaukiu.

Labai grazus broliukai wub.gif
Atsakyti
Gal galit man pasakyti kaip karsta vasaros diena atvesinat savo jk?Skaiciau kad ju kuno temp auksta.Tai vadinasi jie sunkiai karsti pakelia?Maciau jog duoda susaldytus i ledukus vaisius,bet argi negali nuo ju persalti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(4XRG @ 2015 06 14, 23:16)
Gal galit man pasakyti kaip karsta vasaros diena atvesinat savo jk?Skaiciau kad ju kuno temp auksta.Tai vadinasi jie sunkiai karsti pakelia?Maciau jog duoda susaldytus i ledukus vaisius,bet argi negali nuo ju persalti? g.gif

Per tokius karščius aš saviškes maudau. Maloniai drugname vandenyje..
Atsakyti
na nezinau,mano pukuociai karsciais nesiskundzia,JK gi ne is Aleskos,ois Peru kile lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linete33 @ 2015 06 15, 10:41)
na nezinau,mano pukuociai karsciais nesiskundzia,JK gi ne is Aleskos,ois Peru kile  lotuliukas.gif

As tai vat pastebejau kad musu Kutis i nameli visai nebelenda (seniau tik ten miehodavo),o dabar miega arba ant flyso arba i tualeta (medzio drozles) prisipesa sieno ir ant jo miega tai speju kad namelyje jam per karsta g.gif
Atsakyti
Sveiki. Gal yra žinančių ir galinčių pasidalinti kur pajūryje galima būtų rasti nusipirkti Jūrų kiaulyčių?
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Norėčiau patarimo, kaip kiaulytę prie įvairesnio maisto pripratinti. Ji mėgsta tik salotas, kiaulpienes ir agurkus, kitų žalėsių net neragauja. Iš sauso maisto išrenka tik avižas, o visą kitą palieka ir cypauja, kad jau alkana ir norėtų vėl maistelio... Maišau Vitakraftą, Nestor, Granum sausus maistus, bet ten tų avižų nedaug, tai beveik visą maistą lauk išpilu.. doh.gif Gal kas patartų, kokiam mišinyje tų avižų būtų daugiau? O gal ilgiau nekeisti to sauso davinio, kad ir ką nors kitą pradėtų ragaut? tiesa, šieną dar labai mėgsta... Ar jai nepritrūks kokių vitaminų, jei visąlaik vienodą maistą valgys?
Atsakyti
QUOTE(virgutej @ 2015 06 20, 16:59)
Sveiki. Gal yra žinančių ir galinčių pasidalinti kur pajūryje galima būtų rasti nusipirkti Jūrų kiaulyčių?

Pasidomėkite gal parduoda minizoo.Neseniai buvom,matėm galybę jūros kiaulyčių nuo pačių mažiausių iki suaugusių.

QUOTE(naminukė @ 2015 06 21, 00:47)
Sveikutės  4u.gif

Norėčiau patarimo, kaip kiaulytę prie įvairesnio maisto pripratinti. Ji mėgsta tik salotas, kiaulpienes ir agurkus, kitų žalėsių net neragauja. Iš sauso maisto išrenka tik avižas, o visą kitą palieka ir cypauja, kad jau alkana ir norėtų vėl maistelio... Maišau Vitakraftą, Nestor, Granum sausus maistus,  bet ten tų avižų nedaug, tai beveik visą maistą lauk išpilu.. doh.gif  Gal kas patartų, kokiam mišinyje tų avižų būtų daugiau? O gal ilgiau nekeisti to sauso davinio, kad ir ką nors kitą pradėtų ragaut? tiesa, šieną dar labai mėgsta... Ar jai nepritrūks kokių vitaminų, jei visąlaik vienodą maistą valgys?

Mano pirmoji kiaulytė išrinkdavo grūdus iš sauso maisto.Likdavo labai daug išmetimui.Todėl nebeperku.Turguje yra pirkti avižų,neskaldytų kviečių,rugių grūdų.Ir kaina gaunasi mažesnė nei pirkti tuos sausus maistus.
Mano dabartiniai kiauliukai išrankūs,paprika nepatinka,o pirmoji alpdavo iš laimės gavusi papriką. Gal ėstų jei padėtumėt vienos rūšies daržovę?
Beje,keista mano jk broliukai nevalgo savo kakučių ir negeria vandens.Užtat kasos auga dienom. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kadukas @ 2015 06 01, 14:52)
as stengiuosi karta i menesi (na i du tai jau butinai) skiestu neostomosan, praplauti kailiukus ir narvelius.

Aciu uz patarima. Merginos butinai isidemekite preparata, tai puikiausia prevencija. Man pasiteisino 100 procentu. Profilaktiskai ismaudziau kriukses, isvalem namelius, pries skalbiant narvo patiesaliukus pamerkem dizenfekcijai. Vienu zodziu generalinis valymas pasiteisino, mazes nustojo kasytis, galimai uzbegom uz akiu grybelinems ligom, ar kokiems nors parazitams.

Dar karta dekoju uz patarima 4u.gif 4u.gif
Atsakyti