Įkraunama...
Įkraunama...

Vasariniai mamų pokalbiai

Mes naudojam prezervatyvus, net minties nebuvo ką nors kito naudoti. Dar iki vestuvių buvo MB prikalbėjęs mane kontraceptikus vartoti, gėriau du metus. Paskui MB graužėsi labai.
Oi su tais miegais... gyvenu tokiu režimu nuo sausio. Nesuprantu pati kaip dar stoviu ant kojų. Tikiuosi, Natalija, jums taip neužsitęs. O kodėl ji verkia? Bandai neduoti papo? MB sako kad išsimiega, N tyliai papo išsireikalauja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergyte_82 @ 2015 06 15, 14:40)
PUMPULE, paraseli pasikoreguok  tongue.gif

Del guzelio po CP, man viename sone buvo toks vos vos vos ties mazgeliu, kur baige siuti, o siaip ne, viskas ok buvo  4u.gif

Visai pamiršau.. O kai naudoji telefoną nesimato.. Prie kompo niekada neprisėdu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumpule: 15 birželio 2015 - 21:16
QUOTE(laina12 @ 2015 06 15, 18:48)

vat man idomu, kada jau normaliai prades vartot kontraceptikus vyrai ???? viskas dabar moters atsakomybej - ryt visoki bruda, galvot, nervuotis.... o tie, ateina pasisvilpaudami sau  su stacia birkele doh.gif  doh.gif  ir dar kartais, kai pasakai , kad prezervatyva nusipirktu, tai matot, ner malonumo tokio  (cia as apie savaji taip  biggrin.gif  ) tai sakau, nenori - is viso nereik... matai, malonumas ne tas  doh.gif kai pasiuliau vazektomija, tai kazkaip atsoko fantazija, nors daugiau vaiku, tikrai neplanuoja turet... bet matot, ponui baisu , gal skaudes...  doh.gif

Laina, nors smagiai pasijuokiau, tikra tiesa parašei biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Man pačiai prezervatyvai nepatinka, tai jei nebutu spiralės, grįžčiau prie kt ax.gif mano mm labai nereguliarios, nuo 25 iki 48 dienų, tai man tikrai patiko, kad sureguliavo ši reikalą. Ir dabar super, su spirale mm beveik nėra, karta į du tris men pateplioja.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Pumpule kaip smagu kad jums padejo wub.gif wub.gif reiskias ir mums pasiteisins nes irgi jau ji turiu, telaukiam luobeles pasirodant:)

na mes nuo vakar pagal Gina ford dienotvarke, na nakti jau buvo neblogai nes dave pamiegot nuo 23.30 iki 2.30 ir nuo 3 iki 5.30. tai jau puse velnio, o pradzioj jis taip idealiai miegodavo tik karta 3-4 keldavosi, dabar matyt vis maziau miegos kaip suprantu is Jusu atsiliepimu apie jusu dabartines naktis biggrin.gif o nuo kada vaika ant zaidimu. kilomelio dejot, idomu kada jis reaguot i zaisliukus pradeda? nes dienotvarkej nuo 3 sav jau deda ant to kilimelio zaidimu pasivartyt
Atsakyti
zuzla, o tu manai, moteroms kurioms nors patinka tos gumutes? itariu ne vienai, bet jau geriau su ta guma ir nesinervuot, kad gal kokis netyciukas pasibels paskui. O del KT - tai jau kiekvieno pasirinkimas , kaip su savo organizmu elgtis wink.gif .

del spirales irgi daug visokiu nuomoniu. Ir ner mazas procentas pastojimo su ja (na, bet cia gal toms, kurioms uztenka gale lovos vyro kelnes pakabint biggrin.gif ). MAn paciai asmeniskai, vien pagalvojus apie svetimkuni gimdoje, ir dar tuos kysancius uselius ..siurpai nukrato fear.gif . Po pirmo gimdymo liepe gydytoja nusipirkt. nuspirkau. bet tep ir stovi ji spintelej ... vien nuo vaizdo negera daros biggrin.gif ... reik ismest, bo turbut ir garantija pasibaigus biggrin.gif
Pvz, nors ir nera legalu, mano draugei per trecia cp 'uzriso' kiausintakius .jie tikrai nebeplanuoja, tai va, superine iseitis. gaila, as nezinojau, kad galima tartis del tokio dalyko unsure.gif

laba is ryto. varom kaunan - turiu konsultacija del implantavimo , paskui apsipirkt, paskui su drauge is amerikos susitikt. Buvusi mano kaimyne ir gera drauge iki klases
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laina12: 16 birželio 2015 - 06:55
QUOTE(Edena @ 2015 06 16, 07:47)
Pumpule kaip smagu kad jums padejo  wub.gif  wub.gif  reiskias ir mums pasiteisins nes irgi jau ji turiu, telaukiam luobeles pasirodant:)

dabar matyt vis maziau miegos kaip suprantu is Jusu atsiliepimu apie jusu dabartines naktis biggrin.gif  o nuo kada vaika ant zaidimu. kilomelio dejot, idomu kada jis reaguot i zaisliukus pradeda? nes dienotvarkej nuo 3 sav jau deda ant to kilimelio zaidimu pasivartyt

sveikos,
o kada tos luobelės turi būt ? blink.gif įtariu, kad mūsiškėm nebus g.gif

į žaisliukus mūsiškės dar tik žiūri, vartytis gali, bet tas vartymasis susiveda į tiesiog pagulėjimą biggrin.gif pas mus šiąnakt viena miega, kita prisišiko iki ausų, kol pakeitėm drabužėlius visus, akys stačios. nu ką, išsinešiau vieną miegot, o su kita tėvelis pragulėjo doh.gif praeitą naktį buvo panašiai, tik be apsišikimo ir su kita. vienos niekaip neužlenkiam bent šiek tiek pamiegot po 21 val., tai miegodama užlūžta, paskui atsikelia, kai jau užsimano, avralą kelia. o kada mum miegot g.gif doh.gif

pas mus prasidėjo bedantės šypsenos - bliamba, kaip smagu bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2015 06 16, 06:53)
zuzla, o tu manai, moteroms kurioms nors patinka tos gu
Pvz, nors ir nera legalu, mano draugei per trecia cp 'uzriso' kiausintakius .jie tikrai nebeplanuoja, tai va, superine iseitis. gaila, as nezinojau, kad galima tartis del tokio dalyko unsure.gif

laba is ryto. varom kaunan - turiu konsultacija del implantavimo , paskui apsipirkt, paskui su drauge is amerikos susitikt. Buvusi mano kaimyne ir gera drauge iki  klases

Laina12, o tikrai tas kiausintakiu 'uzrisimas Lt nelegalu?? unsure.gif Kiek zinau tai kitur tai legali procedura, taip vadinama sterilizacija, cia panasiai kaip vyrams vasektomija, uzrisa, uzspaudzia, arba nukerpa tuos latakus tiek moterims tiek vyrams. Turiu irgi drauge, kuri pasidarius, airijoj gyvena. viskas buvo legalu. Na tik zinoma cia jau reik but galutinai apsisprendus fabrikeli uzdaryt. nors dabar yra ir operaciju; kurios gali vel tuos latakus sujungti, tik sekme negarantuota 4u.gif

QUOTE(Tino @ 2015 06 16, 11:24)
sveikos,
o kada tos luobelės turi būt ?  blink.gif įtariu, kad mūsiškėm nebus  g.gif

į žaisliukus mūsiškės dar tik žiūri, vartytis gali, bet tas vartymasis susiveda į tiesiog pagulėjimą  biggrin.gif pas mus šiąnakt viena miega, kita prisišiko iki ausų, kol pakeitėm drabužėlius visus, akys stačios. nu ką, išsinešiau vieną miegot, o su kita tėvelis pragulėjo  doh.gif praeitą naktį buvo panašiai, tik be apsišikimo ir su kita. vienos niekaip neužlenkiam bent šiek tiek pamiegot po 21 val., tai miegodama užlūžta, paskui atsikelia, kai jau užsimano, avralą kelia. o kada mum miegot  g.gif  doh.gif

pas mus prasidėjo bedantės šypsenos - bliamba, kaip smagu  bigsmile.gif  wub.gif

Kiek tau gaunas to miego siom dienom Tino? ir kiek katu jos per para dabar valgo pas jus? (Ieskau sviesos tunelio gale biggrin.gif) pas mane mergiute rami kolkas, o bachuras jau pradejo baikas skaldyt, jau viduriai bedu kelia, matos kad pucia, tai steni, zirzia. iki siol dar lmiegojo normaliai, o vakar visus 3 miegojimus is eiles praleido doh.gif ech, kaip sunku kad nera jokio nuspejamumo su tais vaikais ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbuliacija: 16 birželio 2015 - 14:36
Sveikutės,
Na štai, prisiduodu po atostogųsmile.gif Jei sakyčiau, kad buvo labai lengva, meluočiau, bet tikrai buvo nerealiai faina ir lengviau negu namie:) Išvažiavom su visokiais stresiukais, labai daug kas buvo visiškai ne pagal planą, Erikutis lėktuve puikiai išbuvo,o Eliza rėkė virš pusvalandžio, bet ne kylant, o vėliau, nesupratom, kas buvo, pp neėmė, užmigdžiau ant krūtinės, taip ir prasėdėjau sustingusi apie valandą. Ten nuskridę, dar ilgai kuitėmės su mašinos nuoma, mažiai ramiausiai sėdėjo vežime blink.gif . Pirmąją naktį Eliza nė karto nesikėlė (pirmas ir kol kas paskutinis kartas). Namukas fainas, turėjome kiemuką, baseinas bendras, bet buvo tik mūsų, nes daugiau žmonių nebuvo, daug pakeliavom, kas antrą dieną važiuodavom kur nors toliau, apžiūrėjome Barseloną, Žironą, Monserrat vienuolyną ir t. t. Vienbalsiai nutarėme, kad tos dienos buvo lengvesnės negu tupint prie namų. Mažiai visai nenorėjo pabūti ramiai vieni, bet šiaip elgėsi radikaliai skirtingai. Erikutis visko bijojo, nuolat kvaksėjo, norėjo ant rankų, verksniojo, žodžiu, kaip ir namie, bet, tiesa, neklykė nė karto tuo savo baisiuoju klykimu. Eliza..neturiu žodžių..Kaip žuvis vandenyje. Kiek išmoko, raida prašoko kaip per kelis mėnesius, ne tik pradėjo normaliai ropoti, bet ir atsistojo ir dabar puikiai stovi, ir abu išmoko keturioms lipti laiptais visur, o Eliza taip užkaifavo nuo tų atradimų, kad man net nepatiko doh.gif biggrin.gif Nusipirkau išvažiuodama hip seat nešynę, gėris nerealus, bet ką, antrą savaitę ji nebenorėjo nei ant rankų, nei vežime būti, jai visur reikėjo ropoti. Visur..prie jūros – ryti smėlį ir viską, ką randa..košmaras kažkoks, mano Emilija ropodavo per kilimuką,pasiekdavo kraštą, paliesdavo žolę, fee ir viskas, ir atsitraukdavo. Nu šita... net nuorūką su lūpdažiu iš burnos ištraukėm. Pamperse žvyro radau sekančią dieną. Mulčių rijo. Vos spėjom viską traukti, atėjo laikas,kai nustojau ir stresuoti...kai atskridom, toks vaikutis ropojo per oro uosto grindis, baisėjomės, o grįžtant..spėkit..
Eliza maudėsi jūroje, baseine, krykštavo, Erikučiui užteko kojytę įkišti, klykdamas nešėsi, tupėjo saugiai pavėsyje.. Užtat namie vonioj abu bliauna, nu suprantu, ne Ispanija smile.gif Žodžiu, visko buvo, visko ragavo, niekas nesidarė, nebėrė nuo nieko, nerėkė, į Barseloną pvz išvažiavome 6 ryto, kėlėmės 5, kad įvažiuotume prieš kamščius (gyvenome už 100 km), visą dieną prasivalkiojome, užsimaniau į Guelio parką, neveikė eskalatorius, nešėme vežimą į viršų doh.gif , vakare pažiūrėjome fontanus, sumąsčiau, kad nereikia važiuoti metro, nueisim iki mašinos, pasirodo, vos ne 10 km, visą laiką Elizą prasinešiau, be to pašikniuko būtų šakės buvusios. Grįžom jau po vidurnakčio. Dar trise buvome vandens parke, Emilijai rojus thumbup.gif Oras..pirmą savaitę buvo vėsoka (man), ypač vakarais, vanduo šaltokas. Elizai irgi, o Erikui buvo visą laiką karšta.
Ai, nu jau per daug prirašiau, daug tų įspūdžių, o va grįžus vėl...abu zirzia, lipa, kimba į kojas, nepaeinu net, savaitgalį vyrui jau nervai važiavo, sakau, 2 savaitės atostogų, išsimiegojai, o vėl pariniesi. Aš tai dar ne rolleyes.gif Bet įdomiai, išvažiuojam pvz į zoo (Emilijos draugės gimtadienis)- abu gražučiai, tete lialia, šypsosi visiems, vežime sėdi, grįžtam namo – vėl tragedija, viskas negerai. O ten man aiškina, kad meluoju, kad sunku,kad vaikai neramūs irnesakyk.gif Vakar vakare neištvėrėm, išvažiavom į Megą – vėl viskas gerai. Valkatos  doh.gif biggrin.gif Tik ne namie, ypač sesei. Namie viskas tuoj nusibosta, užiminėk, daryk ką nori, dar ten įprato, kad visą laiką žmonių daug, man vakar įsikibo abu, trypia mane, lipa, kariasi ir rėkia vienas už kitą garsiau, nu ir ką tu su jais doh.gif  žodžiu..
Vakar pas pediatrę buvom, Elizai suskaičiavo 8 dantis, Erikui tik tuos pačius 2, nu bet sakė, jau tuoj tuoj..Mažai priaugo, kai judėti pradėjo, dabar Eliza 76 cm ir 10,8 kg , o Erikas 76,5 ir 9,25 kg. Paėmėm kraują dėl tų eozinofilų, žiūrėsim. Šiandien su Eriku važiavau pas okulistę, dičkė kartu važiavo, padėjo, galvoju, nesuprantu,kodėl man buvo sunku ją auginti smile.gif kaip viskas paprasta, vežimukas lengvas, vaikas vienas, nuėjai, parėjai smile.gif Kaip visgi viskas reliatyvu.. Nu tik aišku, gi mūsų Erikutis..Išplėtė vyzdžius, turi pažiūrėti, būtų tik žiūrėjusi, bet...gi reikia klykti, lyg kas odą luptų, muštis, reikėjo laikyti, tada jau ir tas akytes per jėgą plėsti, žiauru, vaikas net šlapias unsure.gif , nu ką, negerėja kol kas, dar papilkėjimai tie likę, ateiti po pusmečio..dar tiek nerimo 
Na, baigiu rašyti romanus, paskaitysiu paskui smile.gif  Bučkis!
Atsakyti
Dar klausimas, ar imanoma kad MP pas visas gali buti skirtingo riebumo/ maistingumo. Man toks vaizdas kad mano vaikai mano pienu nepasisotina. Buna prazinda apie 40 min, tikrai traukia ir geria, girdisi, ir bega jo ten neblogai, jei paspaudziu kruti, ne lasa, bet bega kaip reikiant, reiskia yra pieno, bet pazinde mano leliai uz kokios val vel iesko valgyt. Todel sunkiai su tuo 3 val rezimu gaunas, turiu duot daug dazniau valgyt. ka daryt. Ar cia del to kad jie kolkas mazesniu svoriu nei normalus kudykiai. Tino, ar tavosios taip ir vailgo tiksliai kas 3 val. Ir kiek ml pieno duodi vienu valgymu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 06 16, 16:09)
Dar klausimas, ar imanoma kad MP pas visas gali buti skirtingo riebumo/ maistingumo.

jei vaikučiai pažįstų pirmąjį pienuką, kuris tikrai liesesnis ir tingėtų traukti toliau, tiesiog kabotų ant (.), tada tikrai nepasisotintų, bet jei taviškiai tikrai pavalgo, gerai ištraukia, ir po val ieško daugiau, reiškia jiems dabar tiek reikia smile.gif aišku, galima primaitinti mišinuku, tada galbūt ilgiau trauktų nevalgę, bet kam to reikia, jei turi savo pieno ir vaikai gerai valgo.
Atsakyti
Kitty, jetau, kaip faina, prisijuokiau beskaitydama, ypac apie oro uosto grindis... biggrin.gif as ir sakiau, mano pirmagime irgi pirma kart atsistojo kazkur Turkijos viesbutyje doh.gif smile.gif

Burbuliacija, pieno sudetis skiriasi ne tik tarp mamu, bet ir tai paciai mamai, paprastai jis nakti buna riebiausias smile.gif gali daugiau info rasti pagooglinus, bet riebumas priklauso ir nuo tavo mitybos, ir nuo poilsio, Miego. Valgymo ritmas tikrai atsiras, bet veliau. O pirmas savaites...jie tiesiog kaba ant papuku ( nes pries tai daug gime miegojo), dabar reik valgyt ir augt. As turbut maitindavau kas valanda g.gif

Edena, gal nebloges tie miegai nakti. As tarp tu, kurios skaito ir tyli ta tema, mano Mikute 4 men. jau pasiruosusi ismiegot visa nakti, bet as isikeliu maitinti apie 4 val ryto, nes nenoriu, kad visai mp nepasibaigtu. Aisku, ji vakare uzmiega po misinuko, kuris yra sptesnis nei mp.
Atsakyti