Įkraunama...
Įkraunama...

Vasariniai mamų pokalbiai

QUOTE(burbuliacija @ 2015 06 16, 15:09)
Dar klausimas, ar imanoma kad MP pas visas gali buti skirtingo riebumo/ maistingumo. Man toks vaizdas kad mano vaikai mano pienu nepasisotina. Buna prazinda apie 40 min, tikrai traukia ir geria, girdisi, ir bega jo ten neblogai, jei paspaudziu kruti, ne lasa, bet bega kaip reikiant, reiskia yra pieno, bet pazinde mano leliai uz kokios val vel iesko valgyt.  Todel sunkiai su tuo 3 val rezimu gaunas, turiu duot daug dazniau valgyt. ka daryt. Ar cia del to kad jie kolkas mazesniu svoriu nei normalus kudykiai. Tino, ar tavosios taip ir vailgo tiksliai kas 3 val. Ir kiek ml pieno duodi vienu valgymu? 4u.gif

Burbuliacija tas pats su maniskiu buvo, zinok pradejo prabudinet kas valanda reiskias neuztenka pienuko uztai ligoninej liepe tiek zindyt tiek stimuliuot su pientraukiu daznai , kad ir nutraukto tureciau ir valgytu, dabar valgo is krutines ir damusu damaitinu nutrauktu tik tada ismiega 3 valandas kaip reikia...nes su kiekviena diena ju alkis auga, pagal paras Taviskiams irgi turbut jau kas 3 val koks 60 ml priklauso?! tai gal ir pasitikrink kiek nusitraukia bus aiskiau... o pries nakti as dabar isvis misinuka duot pradejau nes musu normos jau dideles tiek neprigaminu pienuko .. O nuo putimo siandien saviskiui Colic calm daviau pirma karta nu nerealiai suveike, net temperatura puoliau matuot nes raitesi raitesi zvalus tai virkavo tai kazkas, daviau lasus, ir uz 15 minuciu nuluzo taip akyse per sekunde net issigandau kad kazkas atsitiko, bet panasu kad vaistukai suveike ir atleido.. nes bezdejo bezdejo ir issibezdejo matyt..
Norejau kaip tik klaust ar vis dar miegaliukai Taviskiai, mano bahuro bajeriai prasidejo irgi kazkur po 10 paru..
Papildyta:
QUOTE(Mika... @ 2015 06 16, 15:46)

Edena, gal nebloges tie miegai nakti. As tarp tu, kurios skaito ir tyli ta tema, mano Mikute 4 men. jau pasiruosusi ismiegot visa nakti, bet as isikeliu maitinti apie 4 val ryto, nes nenoriu, kad visai mp nepasibaigtu. Aisku, ji vakare uzmiega po misinuko, kuris yra sptesnis nei mp.

oho kokia saunuole Mikute wub.gif na taip nakti butina tikrai, maniskis ir taip keliasi bet as dar paskui patraukiu pienuka irgi pastimuliuoju, norisi kuo daugiau, kad kuo ilgaiu jis butu ir gamintusi juk leliukui jo reikia wub.gif Eisiu apie mityba ir as pasiskaitysiu noreciau pariebint pienuka saviskiui kazkaip mano irgi toks skystalas atrodo nors saldytuve riebalas pavirsiuje kazkiek susidaro
Atsakyti
QUOTE(Edena @ 2015 06 16, 15:53)
Burbuliacija tas pats su maniskiu buvo, zinok pradejo prabudinet kas  valanda reiskias neuztenka pienuko uztai ligoninej liepe tiek zindyt tiek stimuliuot su pientraukiu daznai , kad ir nutraukto tureciau ir valgytu, dabar valgo is krutines ir damusu damaitinu nutrauktu tik tada ismiega 3 valandas kaip reikia...nes su kiekviena diena ju alkis auga, pagal paras Taviskiams irgi turbut jau kas 3 val koks 60 ml priklauso?! tai gal ir pasitikrink kiek nusitraukia bus aiskiau... o pries nakti as dabar isvis misinuka duot pradejau nes musu normos jau dideles tiek neprigaminu pienuko .. O nuo putimo siandien saviskiui Colic calm daviau pirma karta nu nerealiai suveike, net temperatura puoliau matuot nes raitesi raitesi zvalus tai virkavo tai kazkas, daviau lasus, ir uz 15 minuciu nuluzo taip akyse per sekunde net issigandau kad kazkas atsitiko, bet panasu kad vaistukai suveike ir atleido.. nes bezdejo bezdejo ir issibezdejo matyt..
Norejau kaip tik klaust ar vis dar miegaliukai Taviskiai, mano bahuro bajeriai prasidejo irgi kazkur po 10 paru..
Papildyta:

Aisku, reiskia cia normalus ritmas vyksta jei ir tau panasiai buvo. Na mano mergyte dar miega labai daug, bet ji ir lengvesne, o bernelis jau pradejo maziau miegot. Su tuo pilvu irgi kankinas. Na 24val/7 zindyt as jegu neturiu dvieju, duodu as ir misinio, todel pas mane toks bardakas dabar su ta rutina. Kelias anksciau, valgo daugiau, jokiu 'kas 3 val ' nebera. Na kas 3 val pas mane suveike tik 2 dienas. O misinio jie ismaukia berniukas kaip nieko 90ml, o panele apie 60ml, bet kartais ir 80, ir cia jau po pakabejimo val ant papu. Zodziu linksmai mes gyvenam doh.gif O kur colic calm perkat? vaistinese Lt yra? ar internetu perkat? galvoju ar saugu internetu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbuliacija: 16 birželio 2015 - 17:16
Edena, nu man tas Colic calm visiškai nieko negelbėjo g.gif

Kitty, smagiai gyvenat doh.gif nu bet kokie skirting vistik tie dvynukai. net mano identiškos irgi skiriasi kaip diena nuo nakties.

praeitam poste nesąmonę parašiau "miegodama užlūžta". turi būti "valgydama užlūžta".
QUOTE(burbuliacija @ 2015 06 16, 15:32)
Kiek tau gaunas to miego siom dienom Tino?  ir kiek katu jos per para dabar valgo pas jus? (Ieskau sviesos tunelio gale biggrin.gif)  pas mane mergiute rami kolkas, o bachuras jau pradejo baikas skaldyt, jau viduriai bedu kelia, matos kad pucia, tai steni, zirzia. iki siol dar lmiegojo normaliai, o vakar visus 3 miegojimus is eiles praleido  doh.gif  ech, kaip sunku kad nera jokio nuspejamumo su tais vaikais ....

mes prieš mėnesį perėjom nuo 8 valgymų per parą prie 7. naktį kas 4 val., dieną kas 3 val. stengiamės griežtai, nu nebent niekaip nebeįkišam, kad nedavalgo arba koks apsiėdimo priepuolis būna. visko būna, kad duodam daugiau ar mažiau, bet KMUK sužinojom, kad naujagimiai per parą turi suvalgyt 1/5 savo svorio pieno. tai ir davėm tiek, kiek reikia. dabar jau 110-130ml visuomet suvalgo. o aš dabar pamiegu karališkai - 5-6 val., kad net pietų nebesinori miegot. žinoma, gerai miegu tik todėl, kad kitam kambary, o su mažėm miega vyras, kuris ne taip reaguoja į jų tuos žirgiavimus. tie tai mane užmuša doh.gif biggrin.gif vyras mane labia saugo, kad būčiau pailsėjus ir duočiau pakankamai pieno, nes juk reikia būt gerai karvutei blush2.gif kad išmaitint du. neatsimenu, kada davėm mišinio, gal pries kokius 2 mėn., kai "kovojom" su tais diegliais atseit.

QUOTE(burbuliacija @ 2015 06 16, 16:09)
Dar klausimas, ar imanoma kad MP pas visas gali buti skirtingo riebumo/ maistingumo.

kažkur skaičiau, kad karvės pienas 3,7proc. riebumo, o motinos 3,8proc. žinoma, pradžioj liesas, paskui riebus bėga. nu gal nepasisotina. g.gif
lekiu, jau dėmesio nori, o likau viena namie smile.gif
Atsakyti
aš savo dienotvarkę labai neseniai buvau surašius šitoj temoj valandų tikslumu. paieškok, matysi, kaip laikomės valgymų grafiko.

aš neįsivaiduoju, kaip Tu su dviem viena tvarkaisi schmoll.gif iš ryto likau pasimaitinti viena. nu gerai, buteliukus paduot tai pavyko, bet atrūgint juk reikia nešiot po vieną. anksčiau susikraudavom abi, bet dabar jau didelės ir neišeina. tai dabar dar taviškiai labia daug miega, o paskui pradės būdraut daugiau, tai bus 'smagiau". nu nežinau, bet linkiu tik daug stiprybės ir ištvermės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 06 16, 18:42)
aš savo dienotvarkę labai neseniai buvau surašius šitoj temoj valandų tikslumu. paieškok, matysi, kaip laikomės valgymų grafiko.

aš neįsivaiduoju, kaip Tu su dviem viena tvarkaisi schmoll.gif  iš ryto likau pasimaitinti viena. nu gerai, buteliukus paduot tai pavyko, bet atrūgint juk reikia nešiot po vieną. anksčiau susikraudavom abi, bet dabar jau didelės ir neišeina. tai dabar dar taviškiai labia daug miega, o paskui pradės būdraut daugiau, tai bus 'smagiau". nu nežinau, bet linkiu tik daug stiprybės ir ištvermės  4u.gif

Na siuo metu Mb padeda, nes turi laisvo laiko, tai yra siek tiek lengviau. Atsimenu kad rasei dienotvarke, bet nelabai yra sveikatos ieskot dabar, na bet kaip suprantu pas jus gana griezta tvarka. tik norejau suzinot ar pas jus irgi buvo kai kas val valgyt prasydavo o ne kas 3. Rytoj ateina pas mane akusere tai ziuresiu gal ka patars kaip cia kokia tvarka isivest g.gif
Atsakyti
Aš kažkokią kitą teoriją apie pieno riebumą skaičiau biggrin.gif kadpieno nepariebinsi ir daugiausia priklauso nuo to kiek vaikiukas valgo iš vienos krūties. Edena, nepergyvenk jei nutrauktas pienas atrodo liesas, mažiukas žįsdamas pasiekia sotesnį ir riebesnį pieną.
Vakar dieną "išgyvenau". Mažė dieną beveik nemiegojo, sugebėjo įlįsti į indaplovę ir rankomis pasikabinti ant viršutinės indaplovės lentynos, o paskui dar nukeliauti iki šuns dubenėlio "išplauti" grindis ir pati išsimaudyti biggrin.gif ką reiks daryti kai pradės vaikščioti?
Vega56 sveika prisijungusi. Man žindymas pirmą mėnesį labai buvo labai skausmingas. Kiek žiūrėjo ligoninėje ar poliklinikoje paimdavo teisingai. Matyt tiesiog labai jautrūs speneliai buvo. Mano žindymą išgelbėjo tai, kad susidarius pieno sąstovai aš taip išsigandau mastito, kad nebebijojaužindymo skausmo. Taip ir susitvarkė. Laikykis, pirmas mėnuo tikrai sunkus. Vėliau susitvarko hormonai, diena įgauna kažkokį ritmą ir tikrai pasidaro lengviau 4u.gif
Atsakyti
Kitty thumbup.gif Nuostabus pasakojimas, prisijuokiau smile.gif Tikrai, klajoklių gentis esat smile.gif Pas mus atvirkščiai - jei išeinam iš namų ilgam ir sugrįžtam - turim auksinį vaiką. Ji tiesiog murkia, nuropoja prie savo žaislų ir ploja delnais iš laimės, žaidžia, dėlioja, meškučius myluoja. Nors paprastai šimtas metų tų žaislų nereikia.

Wiliux, pas mus irgi nuo sausio sutriko miegas visiškai. Bet būdavo kartais geresnių naktų. O dabar jau keli mėnesiai nebėr tų geresnių. Taip, klykia, jei neduodu papo, o duodu žinduką ar bandau kitaip nuramint. Jei vos nubudus įkišu papą, tai tyla. Bet tai kaip dabar - visada reikės kaišiot kas valandą? sad.gif Jaučiuosi pasimetus.

Mūsiškė irgi zbitkavoja. Išmoko įjungt teliką su distanciniu. Įjungia ir laukia, kol šunis rodys. Indaplovė gėris, padeda iškrauti įrankius po vieną, čia jau jos darbas. Aš imu ir sakau "ačiū". Tai dabar jau ji paduoda ir sako "apfiu". Išmoko sakyti gražiai "mama". Bet tai ne apie mane. Tai apie ypatingą maistą - braškes, bananus. Tas "mama" su iškištu liežuvių - apie mane, bet jau retai panaudojamas. O kam? Galima gi tiesiog žviegti garsiai. Bet šiaip tfu tfu tfu...ji jau ne tokia siaubinga zirzeklė ir žliumbukė. Gerokai linksmesnis vaikas.

Įsitikinau, kad reikia pas gastro eiti. Nes nu nesveikas jos apetitas. Ji suvalgo daugiau už mane. Bet viskas eina kaip per tiesų vamzdį. Jau to tikro viduriavimo kaip ir nėra, bet vistiek skystokai. Toks jausmas, kad iškakoja daugiau, nei suvalgo. Apsidirba ir vėl alkana. O sveria aštuonis kg. Daugiau nieko neveikiu, tik verdu jai maistą, maitinu ir perenginėju... doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamos! 4u.gif nemažai jūsų mane jau pažįsta, o nežinančioms prisistatysiu. Esu naujai iškepta trynukų mamytė smile.gif mano mažyliai, du berniukai ir mergytė, gimė prieš dvi savaites. Mes vis dar gulime ligoninėje ir panašu, kad dar pora ar net tris savaites čia dar pagulėsime. Guodžiuosi nebent tuo, kad čia visko moko, jei yra reikalas, sesutė visada šalia ir pasiruošusi įkišti vamzduką į šikniuką biggrin.gif

Dabar godžiai skaitau kaip jūs maitinate vaikučius namie vienos. Maniškiai dar zondukus turi, bet kitą savaitę sako jau, jau imsimės mokslų su buteliukais smile.gif va tada bus jau linksmiau jaučiu biggrin.gif bet sakiau išmoksiu ir to ir niekas nebebus baisu biggrin.gif

Tiesa, vyras vakare atveš žirklutes mažiukų nagučiams, nes kengūravimo metu net mane gerokai apibraižė, o guli tik su purštinytėmis. Kaip jūs juos kirpotepirmą kartą? blink.gif tie pirštukai juk toookie mažučiai, o nagučiai tai išvis.. Baisu man vos apie tai pagalvojus.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Wiliux ir Natalija stiprybes ir kantrybes jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Natalija bet tavo mergaite kaip suprantu idealiaus svorio? nes maniskis dabar 3 men. sveria 7kg blink.gif
Jo,su maziukais taip jau yra biggrin.gif Is pradziu,ok miega pora savaiciu,o tada prasideda linksmoji dalis pilvuko bedos,ziurek jau atrodo gali aprimt ir jau prasideda dantukai,ropojimai,paskui badymai vaikscioti ir t.t.zodziu ramybes nera pora metu lotuliukas.gif
Nors aisku vaikas vaikui nelygu,nes kad ir dabar palyginimui na mes niekaip nebutumem galeje isvykti su tokiu maziuku kaip dabar Edenos doh.gif Nes jau buvo prasideje verkimai-zviegimai non stopu,miegas valandinis musu paciu,as juodai jegu neturejau pati,o ir su vyru alia pasifotkinom pamenu menesio proga-tai abu kai paziurejom i foto sakom,o blyn pasenom per menesi 10 metu lotuliukas.gif o va dabar tai jau galetumem vykti kur nors,o ir zadam vykti tik gal liepos men.ir paskui jei viskas ok tai rugpjucio i pab.
Na,o mes vakar padarem maziukui kraujo tyrimus issamius.Pirmadieni nepavyko padaryt nes nebuvo tos sesutes kuri tokiems maziems ima krauja is venos,tai lekem vakar nuo ryto-aisku as nakti nekaip miegojau,pergyvenau kaip suras ta vena ar teks imt is galvytes-zodziu jaudinaus del maziuko.Na bet sesute faina buvo,apciupe rankytej vena (nors vizualiai jos tikrai nesimate) ir idure.Mano vyras tai buvo baltas kaip popierius,o as sedejau ir maziuko rankyte laikiau o su kita glosciau galvyte.Tai verke tik kol idure,o paskui kol tekejo kraujukas i tas kolbeles net nusisypsojo sesutei.smile.gif Tai poryt suzinosim atsakymus.
Na,o siandien turesim antra kart masazus ir manksteles.Vakar buvo pirmas kartas,tai nepasakyciau kad patiko jam,is pradziu verke nes norejo miegoti,paskui gavo papce ir uzmigo,o kad ji masazuoja jam dzin,o kai nusnudo ir vel buvo linksmas.Tai masazuotoja parode kaip guldyt ji net ir po lavinamuoju kilimeliu,ziurejo kaip as keliu ji ir padedu,rode kaip reiktu nesioti,na pakalbejom apie vaikstynes ir t.t. Ai dar pasake kad reiktu jog nusipirktumem kamuoli 80cm. tai vyras leks siandien pirkt.
Burbuliacija,sekmes,kantrybes ir istvermes tau,kaip vienai su dviem as irgi neisivaizduoju 4u.gif
Kitty,nuotykiai nuotykeliai-o pasakojimas tikrai fainas wub.gif .Bet svarbiausia kad vistiek ispudziu geru yra,visi sveiki thumbup.gif
Papildyta:
Tiesa,beskaitant Kitty posta juokas sueme nes pas mus budavo identiska situacija.Eldariukas rekia namuose,klykia -mes abu neismiegoje,nervuoti,nei pavalgom nei beturim kazkam kitam jegu,ziurek pasiima kuri nors is mociuciu pabut su anukeliu ir kai paskambinam girdim tuos pacius zodzius;auksas o ne vaikas,ramutis,guli tik,dairosi. doh.gif O Akropolis mums salia tai irgi nepatikesit bet eidavom pasivaikscioti i Akropoli nes vaikas guli ir ramiai dairosi lotuliukas.gif nors aisku jei slapias tai dudas paleidzia,jau nekalbant apie maisteli.
O dabar prasidejo kitos idomybes,nebenori gulet lopsiuke.Jei anksciau isvezdavau laukan ir jis man miegojo,tai dabar isvezu i lauka,paguldau i lopsi ir taip zviegia,na tikrai kaip Kitty apie Erikuti rase,kad oda kas gyvam luptu.Tik paiimi ant ranku,jokiu asaru,zvalgosi sau i visas puses. doh.gif Auga musu brangenybes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2015 06 17, 12:57)
Sveikos mamos!  4u.gif  nemažai jūsų mane jau pažįsta, o nežinančioms prisistatysiu. Esu naujai iškepta trynukų mamytė  smile.gif  mano mažyliai, du berniukai ir mergytė, gimė prieš dvi savaites. Mes vis dar gulime ligoninėje ir panašu, kad dar pora ar net tris savaites čia dar pagulėsime. Guodžiuosi nebent tuo, kad čia visko moko, jei yra reikalas, sesutė visada šalia ir pasiruošusi įkišti vamzduką į šikniuką  biggrin.gif 

Dabar godžiai skaitau kaip jūs maitinate vaikučius namie vienos. Maniškiai dar zondukus turi, bet kitą savaitę sako jau, jau imsimės mokslų su buteliukais smile.gif va tada bus jau linksmiau jaučiu  biggrin.gif  bet sakiau išmoksiu ir to ir niekas nebebus baisu  biggrin.gif

Tiesa, vyras vakare atveš žirklutes mažiukų nagučiams, nes kengūravimo metu net mane gerokai apibraižė, o guli tik su purštinytėmis. Kaip jūs juos kirpotepirmą kartą?  blink.gif  tie pirštukai juk toookie mažučiai, o nagučiai tai išvis.. Baisu man vos apie tai pagalvojus.

Pictuke, welcome 4u.gif
Siandien as kirpau nagucius pirma karta savo maziukei, tai zinok irgi labai bijojau. jie jau kelias dienas ramybes nedave, bet vis bijojau kirpt, tai palaukiau kol jie gerokai virs pirstuko paauge bus, na ir jai miegant nukirpau tik tiek kiek islinde virs. Tokie jau gleznuciai tie pirsteliai, tikrai baisu ikirpt. na bet dabar truputi geriau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 06 17, 14:18)
Pictuke, welcome  4u.gif 
Siandien as kirpau nagucius pirma karta savo maziukei, tai zinok irgi labai bijojau. jie jau kelias dienas ramybes nedave, bet vis bijojau kirpt, tai palaukiau kol jie gerokai virs pirstuko paauge bus, na ir jai miegant nukirpau tik tiek kiek islinde virs. Tokie jau gleznuciai tie pirsteliai, tikrai baisu ikirpt.  na bet dabar truputi geriau  4u.gif

Piktuke,sveika atvykusi ir kad kuo greiciau su maziukais galetumet namucio keliaut mirksiukas.gif wub.gif Mums pirma kart nagiukus parode kaip kirpt ir aisku nukirpo ligonineje sesute,o paskui pati kirpdavau taip pat kaip ir burbuliacija,kai uzmigdavo maziukas. mirksiukas.gif nors man ir dabar sunkiausia jam koju nagucius nukirpt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2015 06 17, 14:17)
Natalija bet tavo mergaite kaip suprantu idealiaus svorio? nes maniskis dabar 3 men. sveria 7kg blink.gif

mūsiškėm jau 3 mėnesiai ir bus virš 5 kg. na, bet jos neišnešiotukės ... 1,5mėn anksčiau gimę. nu bet jau vos pakeliu dabar doh.gif biggrin.gif

QUOTE(Afrodite69 @ 2015 06 17, 15:13)
pati kirpdavau taip pat kaip ir burbuliacija,kai uzmigdavo maziukas. mirksiukas.gif nors man ir dabar sunkiausia jam koju nagucius nukirpt blush2.gif

aš kojų ilgai ruošiausi ir tik neseniai nukirpau sėkimngai. net nemiegančiom. gerai gavosi, net nudildžiau. o rankų nagelius tai kerpu miegančiom, nes tabaluojasi tos jų rankos. kirpimo nemėgsta - budinasi, o dildinimą visai mėgsta thumbup.gif

Piktuke, sveika. primink, kelių savaičių išnešiojai? kokių svorių gimė taviškiai? bet šiaip viskas gerai, ane?
mum tai klinikose sakė, kad nagus kirpt dar negreit, nes tie pirmieji patys nulūžta. oi, čia su tom naujagimiam palankiom klinikų status tai daug čiūdų jie prirekomenduoja biggrin.gif
Atsakyti