QUOTE(Argija @ 2015 07 10, 10:49)
Laba diena
Kokią kakavą geriat? aš labai mėgstu, ypač žiemą, bet gerdavau nesquik, joje daug cukraus, kitaip tariant nieko gero.. galvoju kuo pakeisti reikėtų
įdomiai skamba, gal receptą galima?
Labai labai paprastas ir tikrai labai skanus, nesitikėjau, jog taip patiks. Tik mano mama geriau nutaikė su druska ir prieskoniais, aš pagailėjau ir man gavosi labai prėskas

Kitąkart kepant negailėsiu
Pusė vid.dydžio kopūsto (smulkiai supjaustyti ("sučeškavoti") ir pamaigyti grustuve (rankomis), kad šiek tiek drėgnesni taptų)
Petražolių, krapų, druskos, pipirų ar prieskonių (pagal skonį)
1-2 svogūnai (susmulkinti ir pakepti truputyje aliejaus) - nėra būtina, jei nemėgstat
Viską sudėti į kepimo formą (aš tik įtiesiau kepimo popierių, o mano mama kepimo skardą tepė riebalais ir barstė maltais džiūvėsėliais).
Paruošti tešlą iš: 5 kiaušiniai, 5 v.š. grietinės, 5 v.š. majonezo, 5 v.š. miltų ir 1 a.š.kepimo miltelių (be kaupo), 1 a.š krakmolo.
Viską paprasčiausiai šluotele suplakt ir užpilt kopūstus skardoje. Kepti 180°C apie 40 min.
Skarda gaunasi tokia vid.dydžio pilna (maždaug 1.5 sprindžio pločio ir ilgio) - mes visa šeima pavalgėme ir truputis liko
Skanus iš šaltas, man gal net daugiau skonio buvo atvėsus ir pastovėjus.
Aš vietoj grietinės ir majonezo išvis dėjau 10 v.š. tiršto nat.jogurto. Nepagalvojau, kad majonezas gi turbūt daug skonio duoda, tad reikėjo daugiau man druskos ir prieskonių įdėt

Kakavą aš perku tik eko ir plikau ne vandeniu, o pienu. Cukraus nebededu, pripratau be jo