Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 2015 vasara

QUOTE(Sunreja @ 2016 02 04, 13:47)
Tai tiesiog isvedziojat slangas po darza ir sustatot pavirsinius purkstukus, taip? Tiesiog ant zemes pavirsiaus ir tiek ziniu  g.gif

Niekas neisvedziota, turime vieną ilgą slanga, kai reikia liet daržą dedu antgalį pistoletą ir laistau savarankiškai , kai reik laistyt veją dedu purkstuka, kuris laisto pats, perstatau pagal poreiki. Kai slangos nebereikia, suvyniojame ant būgno ir namo.
Bet mano daržas gal 4x16 m, kurio ketvirtadalis uzmulciuotos braškės, tai ir negalvoju apie sistemas. Vandens telkinio šalia nėra, ir kai sausra nėra spaudimo, tenka su laistytuvu prasieit..
Atsakyti
Vobla, daržo pamiškėje nuotraukų neturiu. Konstrukciją man sukala MB iš medinių dailylenčių (senų, lakuotų). Ji identiška miškuose esantiems aptvarams skruzdelynams: vertikalūs kuoliukai kampuose ir tam tikru atstumu (nes įlinksta horizontalios lentutės) ir viršus apjuosiamas horizontaliai lentutėm. Pasodinus daigus, užmetu tą žalią tinklelį, įtempiu, užtvirtinu kampus ir apačią. Kokius du kartus apkaupiu, nuėmus tinklą. Ramu.
Kandies niekada nemačiau, tad negaliu patart. Nuo baltukų tinklas ideali apsauga. Tuo labiau, kad jis daugkartinio naudojimo.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 02 04, 14:48)
Vobla, daržo pamiškėje nuotraukų neturiu. Konstrukciją man sukala MB iš medinių dailylenčių (senų, lakuotų). Ji identiška miškuose esantiems aptvarams skruzdelynams: vertikalūs kuoliukai kampuose ir tam tikru atstumu (nes įlinksta horizontalios lentutės) ir viršus apjuosiamas horizontaliai lentutėm. Pasodinus daigus, užmetu tą žalią tinklelį, įtempiu, užtvirtinu kampus ir apačią. Kokius du kartus apkaupiu, nuėmus tinklą. Ramu.
Kandies niekada nemačiau, tad negaliu patart. Nuo baltukų tinklas ideali apsauga. Tuo labiau, kad jis daugkartinio naudojimo.

na, beveik isivaizduoju. bandysiu siemet visus kopustinius po priedangom auginti. o kandis mane istiko pirma karta- tai buvo kazkas nerealaus- kur kas baisiau nei baltukai. per para is lapu liko tik gyslos... nebuvau nieko panasaus macius. pamenu tais paciais metais ne pas viena mane kandys uzpuole. kai kurios forumo merginos tuo paciu ''geriu''skundesi...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 02 04, 16:06)
na, beveik isivaizduoju. bandysiu siemet visus kopustinius po priedangom auginti...

Kaip beveik? lotuliukas.gif Na čia kaip stalas be stalviršio (viršutinės dalies), kiauras. Toks, tik tarpinių horizontalių lentų nereikia, pilnai užtenka viršutinės ir vertikalūs kuoliukai baigias sulyg horizontaliom lentom.

Vat pekino kopūstus auginu po agro, kol pilnai jų nesuvartojame. Mano pateiktose nuotraukose matomas tas baltas žemas tuneliukas palei kukurūzus.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2016 02 04, 14:01)
atviram darže taip, guli žarnos ir ant aukštesnių kuoliukų pritvirtinti purkštukai, palei žemę per žemai, kai augalai paauga. Įjungi vandenį ir matai, kokį plotą laisto, pakoreguoji pagal reikalą - toliau, arčiau įsmeigi, kad viską palaistytų, bet be reikalo nedubliuotų vienas purkštukas kito ploto. Tai vieną kartą visam sezonui sustatai ir daugiau nebejudini. Darže gardenos žarnos ir priedai.
o Maidinos sistema šita šiltnamyje guli, jos keturkojus pats susmeigi į žarną tokiais atstumais, kokiais augalus sodini

Aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(zuzla @ 2016 02 04, 14:31)
Niekas neisvedziota, turime vieną ilgą slanga, kai reikia liet daržą dedu antgalį pistoletą ir laistau savarankiškai , kai reik laistyt veją dedu purkstuka, kuris laisto pats, perstatau pagal poreiki. Kai slangos nebereikia, suvyniojame ant būgno ir namo.
Bet mano daržas gal 4x16 m, kurio ketvirtadalis uzmulciuotos braškės, tai ir negalvoju apie sistemas. Vandens telkinio šalia nėra, ir kai sausra nėra spaudimo, tenka su laistytuvu prasieit..

Mano darzas dar mazesnis blush2.gif 4x10 m rolleyes.gif Bet vistiek noreciau purkstuku, kad butu kuo paprasciau ir lengviau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 02 04, 14:40)
Girdėta teorija su sūriu vandeniu: kai gelsta svogūnų laiškų viršūnėlės (gal tada jau darbuojasi kirmelytės), tris kartus palaistyti sūriu vandeniu. Svogūnai atsigauna. Gal, bet kada žinoti kada laistyt, jei jie žaliuoja iki rūgpjūčio?

Aš tai jas užmatau nors tik savaitgaliais būnu . Musytės duodasi tarp svogūnų smile.gif ir visai nemenkos pas mane smile.gif 3 kartus nesu laisčiusi - 1-2. Jei krapai auga šalia , jiems amen nuo druskos, o svogūnai suveši ... labai pasimato po savaitės atvažiavus.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 02 04, 15:13)
Kaip beveik?  lotuliukas.gif Na čia kaip stalas be stalviršio (viršutinės dalies), kiauras. Toks, tik tarpinių horizontalių lentų nereikia, pilnai užtenka viršutinės ir vertikalūs kuoliukai baigias sulyg horizontaliom lentom.

Vat pekino kopūstus auginu po agro, kol pilnai jų nesuvartojame. Mano pateiktose nuotraukose matomas tas baltas žemas tuneliukas palei kukurūzus.

panasiai ir isivaizdavau biggrin.gif
--------------
o kada sejate pekino kopustus rudens derliui? vasara man tokie kopustai visai nereikalingi- nieks i ju puse net neziuri. o rudeni tai per anksti, tai per velai paseju- niekaip nepataikau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 04 vasario 2016 - 18:25
Pekinų vasarai neauginu (susivalgo birželį), jei tik ne hibridai, tai žydi. Turėjau Granaat- nespėjo užaugti iki veislei numatyto aukščio, o jai ir žydėjo.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 02 04, 13:59)
Morkų apsaugai siūlyta naudoti tabaką, paminėtus kavos tirščius. Bet ar kas nors išbandė šią teoriją kelis sezonus iš eilės?

Pernai sėjau morkas į kavos tirščius ir barčiau nuolat apie morkas juos. Vis tiek visos morkos kirmelėtos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2016 02 05, 10:19)
Pernai sėjau morkas į kavos tirščius ir barčiau nuolat apie morkas juos. Vis tiek visos morkos kirmelėtos doh.gif

Aš iki Jonų laikiau po agroplėvele , tai tik kelias radau pakirmijusias. Dalintis tai reikia ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 02 05, 09:45)
Dalintis tai reikia ...

nu dar ko. Pradėk su tokiais dalintis, tai liksi visai be daržovių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 02 05, 11:15)
nu dar ko.  Pradėk su tokiais dalintis, tai liksi visai be daržovių  doh.gif

Aš taip save guodžiu smile.gif Rugštynių man nepavyksta užsisauginti - kadangi aplink daug laukinių pievų - tai visi pievų vabalai ateina valgyti skanesnių ir minkštesnių pas mane . Kur besėčiau , kuo bedengčiau . O purkšt lapinių man nesinori , trumpa vegetacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 05 vasario 2016 - 10:24