Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 2015 vasara

QUOTE(NERA @ 2016 02 05, 09:19)
Pernai sėjau morkas į kavos tirščius ir barčiau nuolat apie morkas juos. Vis tiek visos morkos kirmelėtos doh.gif

Kišk tas morkas po agro, sėdi jos pas mane iki liepos mėnesio taip
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 02 05, 10:23)
  Rugštynių man nepavyksta užsisauginti ..

bent jau su rūgštynėm pas man bėdos nėr. Nei sėt nereik, ir taip pilna visur. Nieks nesikėsina, kai toks perteklius biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(daimura @ 2016 02 05, 10:24)
Kišk tas morkas po agro, sėdi jos pas mane iki liepos mėnesio taip

visas daržas po agro gausis bigsmile.gif

Pas mane pekino kopūstus ir po plėvele kažkas nurijo.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 02 05, 10:31)
visas daržas po agro gausis  bigsmile.gif

Pas mane pekino kopūstus ir po plėvele kažkas nurijo.

Pas mane po plėvele sraigėms rojus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2016 02 05, 10:35)
Pas mane po plėvele sraigėms rojus  biggrin.gif

užtat pas tavi turbūt kitų kenkėjų nėr - sraigės ir konkurentus suryja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2016 02 05, 10:35)
Pas mane po plėvele sraigėms rojus  biggrin.gif

Pas mane irgi doh.gif Ir vieni kitų neėda, simbiozėj gyvena smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NERA: 05 vasario 2016 - 10:55
QUOTE(NERA @ 2016 02 05, 10:54)
Pas mane irgi doh.gif Ir vieni kitų neėda, simbiozėj gyvena smile.gif

Nežinau,mano gal ėda.Morkos nekirmija schmoll.gif Kopūstinių ten vikšrų visokių irgi retai pasitaiko,ale pačios sraigės punta tuos kopūstus net čepsėdamos biggrin.gif
Atsakyti
o galėtumėt antyčių įsigyt... rolleyes.gif Tų, kur lyg tai sraiges mėgsta biggrin.gif
Atsakyti
Sraigių neturiu , o jau rūgštynes tai ryja - arba juodi arba žali vabalai . Sakiau kasiu ir mesiu lauk visas , kam augint ravėt ir šert pievų vabalus ? O tokia skani sriuba su "nuodingom galkom" smile.gif
Ir dar visokių didelių kenkėjų turiu.... PVZ stirninas, nuo rugsėjo galvoja , kad žiemos rezidenciją jam liko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 02 03, 14:23)
Paprastom dienom cukinijos susinaudoja blyneliuose, salotose (vietoj šviežių agurkų, pjaustau storesniais griežinėliais), trintoje sriuboje su citrina. Savaitgaliais (turime didesnį kiekį žmonių sodyboje) būtinas priedas prie kepsnio- apkeptos cukinijos, paprikos bei pievagrybiai. Prie to paties apkepu permatomas cukinijų juosteles grilyje ir sudedu į stiklainius (originale naudojamas baklažanas) su prieskoniais, užpilu aliejumi (vienam 0.5 l stiklainius užpildyti reikia 12-15 cukinijų!!!). Žiemos metu tai puikiausias priedas prie mėsos, itališko skrebučio (bruschetta) sudedamoji dalis, vaikai labai mėgsta įmaišytus į makaronus. Be to jas dar marinuoju.
Krokodilų neauginu  schmoll.gif  renku ~15 cm ilgio, tokios cukinijos būna kur kas plonesnės negu agurkas, atitinkamai bet kokiam patiekalui 1-2 tokių cukinijų per mažai 4 valgytojams... iš čia tokie ir kiekiai  biggrin.gif o kadangi cukinijų priežiūros kaip ir nėra jokios, pasodinai pavasarį daigus, vasarą tik ateik ir nurink derlių.

Sveiki jei galite papasakokite daugiau apie cukinijų auginimą pievoje, ar jūs jas kažkiek ravite? Aš bandžiau bet man neaugo ir nesimezgė žiedai buvo tušti, nors ir apravėdavau pagal galimybes apie žiedą.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 02 05, 11:26)

Ir dar visokių didelių kenkėjų turiu.... PVZ stirninas, nuo rugsėjo galvoja , kad žiemos rezidenciją jam liko smile.gif

grazus kenkejas wub.gif pas mane , praeita savaite kai dar sniego buvo, trys stirnos pasivaiksciojo. gaila, nemaciau, tik pedsakai sniege liko. lyg ir nieko nenuede g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 02 05, 11:26)
Sraigių neturiu , o jau rūgštynes tai ryja - arba juodi arba žali  vabalai . Sakiau kasiu ir mesiu lauk visas , kam augint ravėt ir šert pievų vabalus ? O tokia skani sriuba su "nuodingom galkom" smile.gif

pas mumi 14os banda tokia ganosi...net vilkės nebijo....sniege pėdos matėsi 2-3m nuo šuns doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 02 05, 11:04)
o galėtumėt antyčių įsigyt...  rolleyes.gif  Tų, kur lyg tai sraiges mėgsta  biggrin.gif

Tai kaip tos bėgikės laikosi? Į temą užsuku vien dėl jų. Ar reikia joms ančiaganio? Būtumėte arčiau, tai pririnkčiau kibirus lėto lesalo.
Atsakyti