Paprastom dienom cukinijos susinaudoja blyneliuose, salotose (vietoj šviežių agurkų, pjaustau storesniais griežinėliais), trintoje sriuboje su citrina. Savaitgaliais (turime didesnį kiekį žmonių sodyboje) būtinas priedas prie kepsnio- apkeptos cukinijos, paprikos bei pievagrybiai. Prie to paties apkepu permatomas cukinijų juosteles grilyje ir sudedu į stiklainius (originale naudojamas baklažanas) su prieskoniais, užpilu aliejumi (vienam 0.5 l stiklainius užpildyti reikia 12-15 cukinijų!!!). Žiemos metu tai puikiausias priedas prie mėsos, itališko skrebučio (bruschetta) sudedamoji dalis, vaikai labai mėgsta įmaišytus į makaronus. Be to jas dar marinuoju.
Krokodilų neauginu

renku ~15 cm ilgio, tokios cukinijos būna kur kas plonesnės negu agurkas, atitinkamai bet kokiam patiekalui 1-2 tokių cukinijų per mažai 4 valgytojams... iš čia tokie ir kiekiai

o kadangi cukinijų priežiūros kaip ir nėra jokios, pasodinai pavasarį daigus, vasarą tik ateik ir nurink derlių.
Sveiki jei galite papasakokite daugiau apie cukinijų auginimą pievoje, ar jūs jas kažkiek ravite? Aš bandžiau bet man neaugo ir nesimezgė žiedai buvo tušti, nors ir apravėdavau pagal galimybes apie žiedą.