Įkraunama...
Įkraunama...

padidėjęs gimdos tonusas

QUOTE(baibai @ 2007 01 15, 18:43)
Oi matau ne vaš čia tokia gulinėjanti. man tai naktimis būna tai vienoj , tai kitoj pilvo vietoj išoksta guziukas, labai akivaizdžiai matosi ir jaučiasi. Tas guziukas tai ne mažas , ar čia gimda susitraukinėja, o gal lelius juda ???? g.gif

radau klausima, bet nerandu atsakymo.. unsure.gif mergaites, padekit issiaiskinti, ar cia tie vadinami spazmai, padidejes tonusas? pas gydytoja dar po 2 sav., bandau savarankiskai rasti atsakymus ir sau padeti. man tai vienoj tai kitoj vietoj issoka guziukas kietas, nesvarbu rytas, vakaras, diena. kartais per diena keliskart, kartais - ne vieno. ranka uzdedu palaikau, paguliu, pakvepuoju giliai - praeina. jokio skausmo nejauciu, nebent tempima. dabar man 18-19 sav., judesiuku dar nejauciu. magni geriu su pertraukom nuo pat nestumo pradzios, nes buvo tepliojimu 6 sav. ir gydytojai patare gert. ka jus manot?
Atsakyti
QUOTE(Katukė @ 2010 04 04, 22:33)
...Kreipiausi į kitą ginekologę, kuri apžiūrėjus tiesiai į ligoninė paguldė  unsure.gif sakė nėra ko laukti : "galima nieko nedaryti ir laukti kas bus, arba padėti" - tokie buvo jos žodžiai...

Man taip pat vis sakoma, kad nieko tokio... Bet nemanau, kad turi taip spazmuoti...
Kurioj ligoninėj tokių rūpestingų ginekologių radai? Kaip supratau Kaune esi?
Atsakyti
QUOTE(meravigliosa @ 2010 04 11, 11:36)
radau klausima, bet nerandu atsakymo.. unsure.gif mergaites, padekit issiaiskinti, ar cia tie vadinami spazmai, padidejes tonusas? pas gydytoja dar po 2 sav., bandau savarankiskai rasti atsakymus ir sau padeti. man tai vienoj tai kitoj vietoj issoka guziukas kietas, nesvarbu rytas, vakaras, diena. kartais per diena keliskart, kartais - ne vieno. ranka uzdedu palaikau, paguliu, pakvepuoju giliai - praeina. jokio skausmo nejauciu, nebent tempima. dabar man 18-19 sav., judesiuku dar nejauciu. magni geriu su pertraukom nuo pat nestumo pradzios, nes buvo tepliojimu 6 sav. ir gydytojai patare gert. ka jus manot?

iki 20 kartų per dieną gimdos sukietėjimai nieko tokio. nors pas mane tiek su pirmu nėštumu, tiek dabar jų yra daugiau negu norma smile.gif su pirmu nėštumu nei magnio lašelinės nepadėjo, niekas. nors dabar geriu magnį, nes baisingai mėšlungis traukia kojas.
Atsakyti
QUOTE(pukeliux @ 2010 04 11, 14:23)
Man taip pat vis sakoma, kad nieko tokio... Bet nemanau, kad turi taip spazmuoti...
Kurioj ligoninėj tokių rūpestingų ginekologių radai? Kaip supratau Kaune esi?

Kaip gali būti nieko tokio doh.gif Jei tai kartkartiniai susitraukimai, viskas normoj. Man su dukra nuo penkto mėnesio apsitraukinėjo, bet aš nejaučiau diskomforto, o dabar per valandą apie 5-10kartų blink.gif , kiekvienas apsitraukimas lydimas skausmo pilvo apačioje, gimdos kaklelyje, kartais kartu lydėdavo galvos spaudimas (atrodė,kaktoj smegenis kas spaustų).
Aš gimdžiau Mažylyje , todėl nesulaukus pagalbos ar protingų patarimų Šilainių poliklinikoje kreipiausi į ginekologę pas kurią gimdžiau thumbup.gif Jai net minties nekilo kad taip turi būti, nes tai jau nėra gerai. (Juk spazmai ne tik diskomfortas mamai, jų metu siaurėja ir kraujagyslės,kuriomis mažylis gauna deguonį ir maistą, o tai trukdo jo vystymuisi. )
Tai gi net nesileido į kalbas, kad aš atvažiuosiu po Šv.Velykų tongue.gif tiesa, leido grįžti namo, kad rasčiau, kas prižiūrės mano du nenuoramas, ir atgal į ligoninę Mg lašalinėms, gulimam režimui.
Jei jauti, kad negerai, neklausyk "protingų" kurie numoja ranka. Jei kas neduok Die nutiks jie juk nusiplaus rankas rolleyes.gif Pasirūpink savim ir savo pupuliuku 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(meravigliosa @ 2010 04 11, 13:36)

Spazmai arba padidėjęs gimdos tonusas yra viso gimdos raumens stiprus apsirtaukimas. Jei jauti, kad tavo pilvukas staiga pradeda kietėti ir virsta kietu kaip akmuo - tai ir bus padidėjęs gimdos tonusas. Skaitoma, kad jei jie nėra dažni, tai nieko blogo. Vėlesniame nėštume taip ruošiasi gimda artėjančiam gimdymui.
O kalbant apie tavo situacija, kai iššoka guziukas, gal tai vaikutis įsispiria į gimdos sieneles? g.gif Vaikiukas jau pakankamai didelis tai padaryti, man dažnokai įsitaiso tai vienoj pilvo pusėj, tai kitoj smile.gif smagiausia, kai jam pavyksta įsiremti į šlapimo pūslę doh.gif va tada laikykis, staigiai į tualetą prireikia lotuliukas.gif nors nieko gero ten nepadarau ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katukė: 11 balandžio 2010 - 14:01
QUOTE(Katukė @ 2010 04 11, 14:58)
Spazmai arba padidėjęs gimdos tonusas yra viso gimdos raumens stiprus apsirtaukimas. Jei jauti, kad tavo pilvukas staiga pradeda kietėti ir  virsta kietu kaip akmuo - tai ir bus padidėjęs gimdos tonusas. Skaitoma, kad jei jie nėra daž
O kalbant apie tavo situacija, kai iššoka guziukas, gal tai vaikutis įsispiria į gimdos sieneles?  g.gif Vaikiukas jau pakankamai didelis tai padaryti, man dažnokai įsitaiso tai vienoj pilvo pusėj, tai kitoj smile.gif smagiausia, kai jam pavyksta įsiremti į šlapimo pūslę  doh.gif va tada laikykis, staigiai į tualetą prireikia lotuliukas.gif nors nieko gero ten nepadarau  ax.gif .

nea, nieko panasaus i akmeni.. nebent cia pas mane kokia pirmine stadija g.gif
kol neskauda ir kol nueisiu pas gydytoja issiaskinti ir gimdos tonu paklausyt - galvosiu kad vaikutis, nes kaip taip galetu buti kad tai vienam sone tai kitam susitraukia, tai auksciau tai zemiau.. tik keista kad jokiu tokiu judesiuku nei isispirimu nei apskritai kokio paburbuliavimo, suplazdenimo ar bent ko panasaus i judesi viduje nejauciu, tik guzas sen, guzas ten.. kietas bet neskauda.. g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Katukė @ 2010 04 11, 13:58)
...Man su dukra nuo penkto mėnesio apsitraukinėjo, bet aš nejaučiau diskomforto, o dabar per valandą apie 5-10kartų blink.gif , kiekvienas apsitraukimas lydimas skausmo pilvo apačioje, gimdos kaklelyje, kartais kartu lydėdavo galvos spaudimas (atrodė,kaktoj smegenis kas spaustų)...
....
Jei jauti, kad negerai, neklausyk "protingų" kurie numoja ranka. Jei kas neduok Die nutiks jie juk nusiplaus rankas  rolleyes.gif Pasirūpink savim ir savo pupuliuku  4u.gif

Ačiū, kad atsakei... Na, manęs vis paklausia "ar skauda"? Nu neskauda, taip kaip tau tikrai ne, greičiau nemalonu, bet aš taip pat nemanau, kad normalu tokie dažni apsitraukinėjimai. Tikrai gerokai daugiau nei 10 kartų per dieną. Būna ir per valandą 5-6kartai. O kartais tik per dieną tiek... g.gif
Atsakyti
QUOTE(meravigliosa @ 2010 04 11, 18:33)
nea, nieko panasaus i akmeni.. nebent cia pas mane kokia pirmine stadija g.gif
kol neskauda ir kol nueisiu pas gydytoja issiaskinti ir gimdos tonu paklausyt - galvosiu kad vaikutis, nes kaip taip galetu buti kad tai vienam sone tai kitam susitraukia, tai auksciau tai zemiau.. tik keista kad jokiu tokiu judesiuku nei isispirimu nei apskritai kokio paburbuliavimo, suplazdenimo ar bent ko panasaus i judesi viduje nejauciu, tik guzas sen, guzas ten.. kietas bet neskauda.. g.gif  rolleyes.gif

Na, aš tikrai manyčiau, kad vaikiukas tongue.gif gal tiesiog gimda nėra tokia jautri (taip irgi būna, mano mama iki pat gimdymo nejautė judesių blink.gif , tik matydavo, todėl jai keista kad aš nuo 14sav. jaučiu rolleyes.gif ). Mano mažiukas tikrai įsipatogina tai vienam šone, tai kitam, tada jaučiasi kieta toj vietoj, o priešingoj tuščia smile.gif Tikiu, kad viskas pas tave gerai thumbup.gif

QUOTE(pukeliux @ 2010 04 11, 22:21)
Ačiū, kad atsakei... Na, manęs vis paklausia "ar skauda"? Nu neskauda, taip kaip tau tikrai ne, greičiau nemalonu, bet aš taip pat nemanau, kad normalu tokie dažni apsitraukinėjimai. Tikrai gerokai daugiau nei 10 kartų per dieną. Būna ir per valandą 5-6kartai. O kartais tik per dieną tiek...  g.gif

Nėra už ką mirksiukas.gif
Tiesa, pamėgink palankyti baseiną smile.gif Ne tik ginekologė kuri gydė ligoninėj, bet ir Vilijos baseino trenerė patvirtino, kad labai gerai veikia apsitraukinėjančią gimdą. Be to, tai išmėginau ir pati thumbup.gif Po lašalinių eidavau į baseiniuką mankštelei (buvo gydymo plane), jokių apsitraukimų nebūdavo biggrin.gif net jei lašalinę po užsiėmimų pastatydavo. Labai noriu palankyti nors kartą per savaitę, tik nelabai užsiėmimų laikas tinka sad.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti mergaičių, kurioms NUOLAT kietėja pilvukai.. Kaip jūs geriat tą magnį? Ar darot kokias pertraukas?
Atsakyti
sveikos, kaip supratau is forumo man irgi padiddejes gimdos tonusas- pradejo skaudet apacioj taip nestipriai - nuvariau i ligonine, nes ne lietuvoj esu... tai israse tokiu vaistu kurie atpalaiduoja raumenis, tai taip atpalaiduoja tuo paciu ir sirdi kad net pavalgyt ramiai negaliu - turiu prigult pailset. po 3 sav turiu skristi namo - sakykit ar kuri žinot ar galima skristi lėktuvu kai padidėjęs gimdos tonusas? mum nestuke.gif 19 sav. bus 22 kai reiks skrist. biskį bijau, bet jau namo baisiai noriuuuuu
Atsakyti
QUOTE(Pelke @ 2010 04 26, 12:46)
sveikos, kaip supratau is forumo man irgi padiddejes gimdos tonusas- pradejo skaudet apacioj taip nestipriai - nuvariau i ligonine, nes ne lietuvoj esu... tai israse tokiu vaistu kurie atpalaiduoja raumenis, tai taip atpalaiduoja tuo paciu ir sirdi kad net pavalgyt ramiai negaliu - turiu prigult pailset. po 3 sav turiu skristi namo - sakykit ar kuri žinot ar galima skristi lėktuvu kai padidėjęs gimdos tonusas? mum  nestuke.gif  19 sav. bus 22 kai reiks skrist. biskį bijau, bet jau namo baisiai noriuuuuu

na siaip siuo klausimu geraiu pas daktarus kreiptis.... beja tonus padeda sumazinti ilgas ilgas poilsis. svarbiausia kuo maziau vaikscioti... be to man kai nepadejo net gulejimas tai liepe magni gert, jis ta problemyte man ir sutvarke smile.gif
Atsakyti
galvojau ir aš kad būtų gerai nuvaryt pas daktarą, bet kad toj Italijoj vienas vizitas 150 eur blink.gif bet matyt teks vistiek eit, dėl mažiaus. o magnį ir aš pradėjau gert prisiskaičius forume nuomonių. ir sąžiningai guliu jau kelinta diena. tik nežinau kiek aš taip išgulėsiu... oras tai čia geras - šilta smile.gif bet tai mažu susitvarkys ir ramiai galėsiu keliaut namo smile.gif
Atsakyti
Velniava, iš visko taip ir nesupratau, kas tada man yra verysad.gif galvojau, kad padidėjęs gimdos tonusas, nes paskutiniu metu pilveliukas baisiai sukietėja, kai vaikštau kartais toks jausmas kad į pilveliuką akmenį kažkas įritino unsure.gif tačiau visus šiuos jausmus lydi nemenki skausmai dešiniajeme šone , o kartais ir pilvo apčioje... Kol sėdžiu ar guliu lyg ir nieko, bet vaikščioti sunkoka verysad.gif yapč po sysiuko verysad.gif pas ginę už keių dienų (anksčiau nedirba verysad.gif ) tai streso ir baimės pilna verysad.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti