Įkraunama...
Įkraunama...

padidėjęs gimdos tonusas

QUOTE(*Anoli* @ 2007 07 14, 14:15)
Na man irgi nuo 17 sav. kieteja gimda kiekviena diena  unsure.gif Is pradziu buvo iki 10 kartu per diena, o va viena savaitgali buvo virs 20 kartu, issigandau ir nulekiau pas gydytoja. Sake jei nekieteja dazniau nei 4 kartus per valanda ir neskauda, nekraujuoja, tai viskas normalu. Apziurejo gimdos kakleli, o jis kietas, aukstai, taigi net nesiruosia reaguoti i gimdos susitraukimus. Todel gydytoja sake, buti ramiai ir daugiau ilsetis, gerti magni ir tiek  mirksiukas.gif Tai kai pajuntu, kad susitraukinet dazniau pradeda, prigulu dazniau ir tiek  smile.gif

Na va radau savo sena zinute, tai pasakysiu kuo baigesi tie mano gimdos susitraukinejimai smile.gif Iki pat nestumo pabaigos susitraukinejimai nesibaige, net gi sakyciau vis ju daugiau buvo, ligonineje negulejau, stengiausi namie pagulinet ir geriau magni. 36 sav. ir 3 d. prasidejo gimdymas, i ligonine atvaziavau su 5 cm atsidarymu blink.gif, nors saremiu beveik nejauciau, tiesiog kaip visada kietejo gimda, per keleta valandu pagimdziau sveika berniuka, kas isprovokavo prieslaikini gimdyma gydytojai nepaaiskino, bet manau, kad tai gali but gimdos spazmu pasekme.

Dabar vel laukiuosi, gimda kieteja nuo 16 sav. (kai tik pradejau jausti judesius), vel stengiuosi pagulinet ir geriu magni, na tokia jau ta gimda, jautri ir tiek...tik labai tikiuosi, kad sikart pavyks isnesiot savo brangenybe ilgiau wub.gif
Atsakyti
nieko nesuprantu, kokie cia gimdos susitraukinejimai, na sukieteja pilvukas, ir tiek, taip ir turi but , lelis juk vartos po pilva, isiremia i pilvo siena ir stumia. hm...manau daugiau prisimastot veju ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sileste: 07 sausio 2011 - 19:06
QUOTE(sileste @ 2011 01 07, 20:05)
nieko nesuprantu, kokie cia gimdos susitraukinejimai, na sukieteja pilvukas, ir tiek, taip ir turi but , lelis juk vartos po pilva, isiremia i pilvo siena ir stumia. hm...manau daugiau prisimastot veju ir tiek.

tikrai ne vejai, ir netgi kartais gali tureti liudnu pasekmiu unsure.gif kai lelius spardosi ar kokiam sone isitaiso, tas tempimas siek tiek kitoks buna. man pilvukas pradejo kieteti 19sav, bet man sake, kad normalu..bet kelios dienos is eiles kietedavo ir susitraukinedavo gana rimtai, nors gydytojai velgi sake, kad viskas man gerai..kol viena diena nuo tokiu susitraukinejimu persitempe vandenuku maisas ir truko, o tada jau niekuo negalejo padeti unsure.gif

tai, merginos, jei jauciat, kad kazkas negerai tikrai geriau kreiptis i gydytoja ir issireikalauti tinkamos apziuros ir pagalbos, jei ne pas viena, tai pas kita.
Atsakyti
QUOTE(*Anoli* @ 2011 01 07, 11:06)
Na va radau savo sena zinute, tai pasakysiu kuo baigesi tie mano gimdos susitraukinejimai  smile.gif Iki pat nestumo pabaigos susitraukinejimai nesibaige, net gi sakyciau vis ju daugiau buvo, ligonineje negulejau, stengiausi namie pagulinet ir geriau magni. 36 sav. ir 3 d. prasidejo gimdymas, i ligonine atvaziavau su 5 cm atsidarymu blink.gif, nors saremiu beveik nejauciau, tiesiog kaip visada kietejo gimda, per keleta valandu pagimdziau sveika berniuka, kas isprovokavo prieslaikini gimdyma gydytojai nepaaiskino, bet manau, kad tai gali but gimdos spazmu pasekme.

Dabar vel laukiuosi, gimda kieteja nuo 16 sav. (kai tik pradejau jausti judesius), vel stengiuosi pagulinet ir geriu magni, na tokia jau ta gimda, jautri ir tiek...tik labai tikiuosi, kad sikart pavyks isnesiot savo brangenybe ilgiau  wub.gif

Visiskai analogiskai buvo ir man. Labai kietejo ir susitraukynejo,pilvas buvo kietas istisai...Virsijo normas,bet kadangi nekraujavau,vakarais ikaldavau magnio ir tiek. Lygiai 37sav. prasidejo gimdymas. Vakare skaudeno pilvuka kaip iprastai,is ryto atsikeliau nuo to,kad bego vandenys,niekur neskubejau,i dusa dar nuejau,vandenys begti pradejo lygiai 7ryto,9 buvau ligoninei. Jokiu skausmu,saremiu-nieko. Atvaziavau,kol sulaukiau eiles viskas gerai buvo,nei skaudejo nei ka..Gydytoja paziuriu ogi 7cm!!! Kol sutvarke dokus,pagulde 10 i gimdymo palata ir tik tada prasidejo saremiai ir visa kita,per 2val pagimdziau mazyli smile.gif Gimdymas buvo pirmas,ir irgi niekas per daug negalejo atsakyti kodel...
Bet viskas 100% del susitraukimu. Pilvas vakare toks kietas buvo,kad vos neverkiau,tiesiog mazyliui jau prispaude jauciu buvo ir taip nusibodo buti spaudziamam,kad nutare islysti anksciau laiko.
Dabar irgi laukiuosi antro ir vel gi jau nuo pat 8sav jauciu labai stiprius susitraukynejimus.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sileste @ 2011 01 07, 20:05)

nejokie cia vejai, matyt tau ju nebuna. Man va tik 6 sav. bet jauciu kaip mano gimda pavirsta i kieta kamuoliuka, pradejau gerti magnio miltukus, gal kiek palengvejo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 3mamavita: 11 sausio 2011 - 15:20
Jei gimda spazmuojasi,ta mato ir gine per apziura. Tie spazmai nera gerai, nes gali kilti bedu(manbuvo hematoma),o jei ir nebuna akivaizdziu pasekmiu, del spazmu leliukas buna nuolat spaudziamas, tai gali neigiamai atsiliepti maziuko vystymuisi (maniskiam siaip ok vskas, bet vaikas jautrus ir turejo daug bedu su pilvuku).
Spazmuotis man puilvukas pradejo gan anksti. Geriau magni ir duphastona. Tiesa,buvo daug nervavimosi priezsciu.
Be magnio,siulyciaukazka, kas ramina (sedatif pc pvz).
Si karta magni geriunuo pradziu (paprasta ne miltelius)
Atsakyti
man iki gimdymo dar trys savaites liko, bet jau trecia diena jauciu trumpalaikius susitraukimus, 3-5 kartus per diena. ar tai normalu? gal kas galit pasakyt kiek laiko pries gimdyma prasideda paruosiamieji saremiukai?
Atsakyti
Sukietėja ir man gimda. Nuo 10 savaičių kažkur pradėjo. Gėriu magnį, valerijonų, gulimas rėžimas pagrinde.
Daugiau nieko negali padaryti, pasiūlė į ligoninę atsigulti, nes apie 16 savaitę ypač dažnai ėmė susitraukinėti. Bet dukrytė sirgo, negalėjau gultis. Namie, kiek įmanoma gulinėju. Dabar geriau. Vakarais prastai būna, bet daugiau tai manau ištempsiu iki 37 savaičių. Su pirmu nestuke.gif irgi buvo panašiai, bet labai dažnai gulėjau ligoninėje. Po vaistų dozių, kaklelis taip užkietėjo, kad teko CP daryti.
Atsakyti
O Koks jausmas kai susitraukinėja gimda, padidėja jos tonusas? man paskaudena pilva kartais (nu gal dažnokai), bet paprastai naktį, ryte. Skausmas panasus kaip per MMM. Tai čia tas gimdos susitraukimas vyksta? Ginekologe klause, ar neskauda pilvo, sakiau, kad paskauda, tai magnio išrašė..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 24 vasario 2011 - 11:29
As irgi kovoju su gimdos tonusu. doh.gif Jau ir prieslaikinis gimdymas grese, bet aciu D greitai sureagavau ir gydytojai dar spejo sustabdyti saremius. Tas gimdos tonusas siaip ne vejai, o rimtas reikalas. Man jau ir tas magnis ne kazi ka padeda, bet vistiek geriu, o ka gi daugiau ir bepadarysi.
Atsakyti
Sveikos, man 15 savaiciu, siandiena tik ka grizau is ligonines. Gimdos susitraukimai man kartojasi nuo 8 savaites. Tai jau 3 kartus del to gulejau ligonineje. Toks jau tas organizmas mano. Geriu magni, stengiuosi guleti, bet leliukas kaip suspaustas, taip suspaustas. Ligonineje paguliu, lasaliniu paleidzia ir vel susitvarko, savaite namie isbunu ir vel i ligonine. Itariu taip ir vargsiu iki gimdymo. Patarimas mano butu, kad reguoti reikia i kiekviena skausma, kuris trunka ilgiau nei 12 val.. Trumpi pamaudenimai gali buti, tas normalu, bet skausmai yra blogas zenklas. Per ta laika kai gulejau ligonineje tiek variantu del skausmu prisizejau, kad geriau nerizikuoti. Dauguma busimu mamyciu pergyvena, kad pries gydytojus nepatogu daznai kreiptis. Toks ju darbas!!!! O jums veliau neteks verkti. O jei gydytojas sako, kad nera cia ko taip daznai vazineti, vadinasi reikia pasieskoti kito smile.gif As taip padariau.
Atsakyti
Man 18 savaiciu ir del gimdos tonuso padidejusio guliu ligoninej,ne juokas jie,nemazai cia tokiu,zeuru kai spazmuojanti gimda leliuka spaudzia,per echo maciau :'( pirmadieni bus savaite kaip guliu bet jau tikiuos paleis
Atsakyti