QUOTE(rusma @ 2015 11 24, 06:40)

siaubas tiesiog, kaip vienas po kito skleidžiasi "belekas". Ir blogiausia, kad nesuprantu, ar tai sportai (neabejodama šveisčiau lauk), ar kaip dzūkė rašė, kad susitaisys - t.y. dar save kaltinu, kad gal per šilta, gal substratas netinka, gal trąšų reikia mandresnių. Nes spalvos bliednos tiek, kad iki nuotraukos toli toli, garbanotų kraštų/apvadų nėra ir pan. Jau nekalbant apie tai, kur tikrai aišku, kad sportai - iš margų žydi baltos ar mėlynos

Man kai jos pradėjo žydėti buvo šokas - kaip žmonės prekiauja - gi čia toks balaganas, kad nors slėpkis paskui, pomidorais užmėtys - senos veislės tikrai tokių cirkų nekrėtė. Bet matyt visi žino jau, kad taip yra ir vis tiek loteriją žaidžia. Na teks ir man pažaist
Aš skaičiau dar ir tokią nuomonę, kad atsakingi yra ne tik autoriai, bet ir kolekcininkai... Nors yra ir labai sportuojančių rūšių, bet rimti augintojai ir pardavėjai kaip suprantu atsakingiau žiūri į rūšies išsaugojimą - daugina tik savo pražydintus ir iš sąžiningų kolekcininkų ar pačių veisėjų gautus augalus, išmeta visus silpnus, neatitinkančius požymių vaikus, perspėja dėl sportų ir pan. Aišku, gal ir kainos kitos, bet gal daugiau tikimybės, kad gausi rūšinį augalą.
Aš nesu kolekcininkė, auginu kas gražu, ir maximines... Bet ką esu įsigijus kaip rūšines - tai viskas daugmaž atitinka tai, ką įsigijau, ačiū atsakingoms kolekcininkėms forumietėms
Va čia Rojaus sodai turi net temą apie etiketą, gal ir šitam forume reikėtų naują temą kuriant kokią pastraipą įdėti
rojaus sodai
Kas skaitote rusiškai - apie parduodamas rūšines sanpaulijas:
My Webpage
Pas mus tai aišku gal dar ne ta stadija, džiaugiamės lapelį gavusios, bet vis tiek kviečiu sąžiningai perspėti viena kitą, jeigu yra tikimybė, kad augalas neatitiks rūšies savybių
p.s. Matau, Ausma parašė dėl sudėtingo laiko (turbūt nedaug kas po lempomis augina..) ir dėl jaunų augaliukų - tai pritariu

kiek žinau, jauniems nesustiprėjusiems augalams tikrai nepatariama leisti žydėti. Betgi daugumai taip norisi pamatyti tą žiedelį...