Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

Ir aš taip pat mirksiukas.gif nes pas mane nėra galimybės palaikyti žemą temperatūrą, tai pradeda leisti tokius baltus ūglius, kadangi rūsyje tamsu. Man geriau nukarpyti vasario mėnesį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 28 rugsėjo 2015 - 15:57
Buvau nuorodas idėjusi senoje temoje, tai perkeliu - gal kam bus aktualu 4u.gif O aš bijodama šalnų saviškes jau nugenėjau ir patupdžiau miegoti garaže.

http://www.vashsad.u...care/show/8947/

http://www.agardenfo...r-winter-bloom/
Atsakyti
Ko gero ir aš sodinsiu į vazonus ir nešiu į rūsį. Nors labai gaila taip anksti tempti miegoti. Bet nesinori kad apšaltų, tada neišsilaikys per žiemą. Nes jei bus -5 , tai jau per daug.
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2015 10 06, 07:15)
Buvau nuorodas idėjusi senoje temoje, tai perkeliu - gal kam bus aktualu 4u.gif  O aš bijodama šalnų saviškes jau nugenėjau ir patupdžiau miegoti garaže.

http://www.vashsad.u...care/show/8947/

Gal pati bandėt tai į maišelius laikyti, kaip sekėsi išlaikyti? Tik nelabai supratau kodėl aukštyn "kojom" pakabinti reikia? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dodže @ 2015 10 06, 11:38)
Gal pati bandėt tai į maišelius laikyti, kaip sekėsi išlaikyti? Tik nelabai supratau kodėl aukštyn "kojom" pakabinti reikia?  smile.gif

Tokio metodo pati neišbandžiau, maniškės žiemoja tradiciškai - tuose pačiuose vazonuose, nuskabytos. Sako, kad taip žemyn galva žiemoja chrizantemos. Kodėl būtent žemyn? Matyt, kad ūgliai ne taip perdžiūtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2015 10 06, 15:12)
Tokio metodo pati neišbandžiau, maniškės žiemoja tradiciškai - tuose pačiuose vazonuose, nuskabytos. Sako, kad taip žemyn galva žiemoja chrizantemos. Kodėl būtent žemyn? Matyt, kad ūgliai ne taip perdžiūtų g.gif

Gal tas principas, kad vegetacija suletetu, i lapus energija neitu, o link sakny butu nukreipiama. Tuo principu reikua elgtis, jei orchidejos saknu neturi, reikia laikyti lapais zemyn, kojas- aukstyn
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 10 06, 18:35)
Gal tas principas, kad vegetacija suletetu, i lapus energija neitu, o link sakny butu nukreipiama. Tuo principu reikua elgtis, jei orchidejos saknu neturi, reikia laikyti lapais zemyn, kojas- aukstyn

Įdomi versija. Labai gali būti, kad taip ir yra smile.gif
Atsakyti
Neskaitėt straipsnio mirksiukas.gif ten yra paaiškinta, kad šaknys maišelyje išsaugo drėgmę, o pakabinus "žemyn galva" pats augalas geriau apsirūpina drėgme, neišdžiūsta šakelės.
O tokio dalyko kad orchidėjos be šaknų kabinamos žemyn galva, išvis nesu girdėjusi g.gif būtų įdomu paskaityti kas čia per monas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 10 06, 19:36)
Neskaitėt straipsnio  mirksiukas.gif ten yra paaiškinta, kad šaknys maišelyje išsaugo drėgmę, o pakabinus "žemyn galva" pats augalas geriau apsirūpina drėgme, neišdžiūsta šakelės.
O tokio dalyko kad orchidėjos be šaknų kabinamos žemyn galva, išvis nesu girdėjusi  g.gif būtų įdomu paskaityti kas čia per monas  smile.gif

Taip taip, internete info yra apie orchideju reanimacija, kabinant zemyn lapais, kad isaugintu sakneles, ziurejau apue falaenopsiu, vandu sakneliu uzauginimus, be abejones, dar siltnamio salygas reikia sudaryti ;-)
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 10 06, 19:36)
Neskaitėt straipsnio  mirksiukas.gif ten yra paaiškinta, kad šaknys maišelyje išsaugo drėgmę, o pakabinus "žemyn galva" pats augalas geriau apsirūpina drėgme, neišdžiūsta šakelės.
O tokio dalyko kad orchidėjos be šaknų kabinamos žemyn galva, išvis nesu girdėjusi  g.gif būtų įdomu paskaityti kas čia per monas  smile.gif

Šalnos šiąnakt aplenkė mūsų kiemą, tai bandysiu šiandien taip kai kurias sutvarkyt ir pakabint, žiūrėsim kas gausis po žiemos. smile.gif

Skaičiau straipsnį, bet neviską supratau. Tai dar klausiu, jos taip kabėt turi šviesioje patalpoje?
Atsakyti
Parašyta kad laikyti rūsyje, garaže, sodo namelyje...svarbu kad būtų vėsu ir saugoti nuo saulės šviesos kad nepradėtų augti.
Nesu laikiusi žemyn galva ir ne vazonėlyje tai negaliu komentuoti kas gerai kas blogai. Išbandysit ir žinosit mirksiukas.gif Aš turiu kelias vienodas , kurias žadėjau palikti sušalti lauke. Dabar sakiau išbandysiu su jomis tą naują būdą, nes būtų labai patogu, nereiktų terliotis ir sodinti į vazonus- sukišai į maišelius ir rūsyn thumbup.gif
Atsakyti
Pagaliau maniškės jau rūsyje karsta.gif Be proto daug...suskaičiavau keturiasdešimt kelias doh.gif Norėjau palikti kai kurias, nes kelios yra vienodos, bet visas parnešiau, gal kas nors nesulauks pavasario g.gif
Ekspeimento nedariau,nes neturiu kur kabinti, tegul žiemoja išbandytu būdu, juo labiau kad kitam paliksiu kokį penkiolika, ne daugiau.
Atsakyti