Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

Stebiu orus ir nezinau, ar jau laikas sunesti pelargoniju vazonus i kambari?
Atsakyti
QUOTE(Meibl @ 2015 09 27, 10:11)

Maniskes dar kieme, ir dar pilnai zydi... irgi nezinau kaip elgtis. Karpyti ir ruosti rudeniui visai ranka nekyla. Tokios puosnios, lapiuku daug, jie kaip kepures zalios ;-) nejaucia rudenejanciu naktu...
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 09 27, 12:16)
Maniskes dar kieme, ir dar pilnai zydi... irgi nezinau kaip elgtis. Karpyti ir ruosti rudeniui visai ranka nekyla. Tokios puosnios, lapiuku daug, jie kaip kepures zalios ;-) nejaucia rudenejanciu naktu...

kol salnu nera gali augti lauke
Atsakyti
Pasidalinkit trumpai patirtim, kaip paruošti pelargonijas žiemai...Turiu patalpėlę su nedideliu langu, šildomą (galiu reguliuoti temperatūrą), bet nežinau, ar jas kirpti, ar palikti su visais lapais? Kiek laipsnių palaikyti žiemą? Ir dar nežinau, kaip elgtis su vaikiukais, kurie įšaknydinti vasarą...kaip juos laikyti? gal namie? g.gif O ar verta bandyti išlaikyti svyrančias pelargonijas? Norėčiau keletą įdomesnių spalvų išsaugoti, bet ar verta prasidėti? gal jos neperžiemoja? Ačiū visoms! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo swarcas: 28 rugsėjo 2015 - 07:36
QUOTE(Meibl @ 2015 09 27, 11:11)

Kol nepranesta naktiniu salnu-tol laikykit drasiai lauke 4u.gif Cia galioja visoms vertingoms gelems. drinks_cheers.gif Mano kinrozes dar lauke ir kad zydi, kad zydi... wub.gif

QUOTE(swarcas @ 2015 09 28, 08:34)
Pasidalinkit trumpai patirtim, kaip paruošti pelargonijas žiemai...Turiu patalpėlę su nedideliu langu, šildomą (galiu reguliuoti temperatūrą), bet nežinau, ar jas kirpti, ar palikti su visais lapais? Kiek laipsnių palaikyti žiemą? Ir dar nežinau, kaip elgtis su vaikiukais, kurie įšaknydinti vasarą...kaip juos laikyti? gal namie? g.gif O ar verta bandyti išlaikyti svyrančias pelargonijas? Norėčiau keletą įdomesnių spalvų išsaugoti, bet ar verta prasidėti? gal jos neperžiemoja? Ačiū visoms! 4u.gif

As irgi turiu tokia patalpa, tai pasidalinsiu patirtimi:
1. Siaip pelargonijas motinines jau nupjoviau. Kadangi jos man verslines, tai noriu, kad atsigautu, pailsetu, patausotu jegas kitiems metams. Laikysiu jas per ziema sviesioj patalpoj, bet temperatura nedidesne, nei +5. Kad nesusaltu, bet ir neaugtu. Pradesiu gaivinti vasario-kovo menesiais, pakelsiu temperatura iki +16, kad jos "pabustu".
2. Kitas mano isbandytas variantas-motinines pelargonijas nupjauti, ir saknis, apibarstytas su smeliu, nunesti i vesu rusi(+2+5), pernai jos puikiai tokiame rusyje issilaike iki balandzio pradzios, kai parsinesiau namo, susodinau,tai pradzioj puole ziedus krauti, o ne lapus biggrin.gif
3. Isaknydintus ugliukus laikau analogiskai: sviesioje patalpoje, bet nedidelej temperaturoj. Ta pati darau su surfiniju "vaikais". drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 09 28, 08:49)

3. Isaknydintus ugliukus laikau analogiskai: sviesioje patalpoje, bet nedidelej temperaturoj. Ta pati darau su surfiniju "vaikais". drinks_cheers.gif

sakykit, o motinines surfinijas arba petunijas apkarpot ir laikot per žiemą? Kokioj temperatūroj? ar neverta laikyti?
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2015 09 28, 09:02)
sakykit, o motinines surfinijas arba petunijas apkarpot ir laikot per žiemą? Kokioj temperatūroj? ar neverta laikyti?

Jei turit vietos-verta laikyti drinks_cheers.gif Nukerpu iki stabaru, parnesu namo ir neleidziu be vasario menesio "gaivaliotis". Vasario pradzioj parsinesu namo, pasidedu siltai ant palanges, imu laistyti su trasom, pradeda uglius leisti, uglius kerpu ir saknidiju naujai "vadai". Is tiesu, ta motinine surfinija paskui ismetu, nes ji buna atidavusi viska, bet uz tai zinau, kokia veisle turiu. drinks_cheers.gif
Ta pati darau su begonijom-"motina" laikau del nauju ugliu, zinomos veisles ir spalvos. drinks_cheers.gif
Mastau, kad ir svyranciom pelargonijom turi tas tikti drinks_cheers.gif Juk prisidauginam paskui is isaknydintu ugliuku, o "motina" palaikyti per ziema-nieko nekainuoja. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 09 28, 10:16)
Jei turit vietos-verta laikyti drinks_cheers.gif Nukerpu iki stabaru, parnesu namo ir neleidziu be vasario menesio "gaivaliotis".

Mastau, kad ir svyranciom pelargonijom turi tas tikti drinks_cheers.gif Juk prisidauginam paskui is isaknydintu ugliuku, o "motina" palaikyti per ziema-nieko nekainuoja. drinks_cheers.gif

o šviesiai laikot ir prie kokios temp? Iš didelio vazono gal į mažą perkelti? Aš kol kas stiklintam balkone, ten ilgai šalnų nebūna. Paskui žadu į laiptinę nešt, bet ten tikrai kokie +16.

Svyrančias elargonijas ne kartą esu išlaikiusi balkone ir vėliau laiptinėj.
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2015 09 28, 10:20)
o šviesiai laikot ir prie kokios temp? Iš didelio vazono gal į mažą perkelti? Aš kol kas stiklintam balkone, ten ilgai šalnų nebūna. Paskui žadu į laiptinę nešt, bet ten tikrai kokie +16.

Svyrančias elargonijas ne kartą esu išlaikiusi balkone ir vėliau laiptinėj.

Sviesiai laikau ir prie temperaturos +5-rasiau jau, kad taip visos vienmetes geles, norint kitam sezonui islaikyti, laikomos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 09 28, 10:35)
Sviesiai laikau ir prie temperaturos +5-rasiau jau,

dėkui, supratau 4u.gif
Atsakyti
O kaip ruosiat svyrancias pelarginijas ziemojimui? nukerpat ilgas sakas? kiek paliekat? gal kokio sprindzio "kasu" palikti pakaktu?
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 09 28, 13:15)
O kaip ruosiat svyrancias pelarginijas ziemojimui? nukerpat ilgas sakas? kiek paliekat? gal kokio sprindzio "kasu" palikti pakaktu?

o aš nekarpau dabar nieko. Įnešu į rūsį be langų ir palieku iki vasario mėn. kažkur. Vasarį parsinešu, nupjaunu, nurankioju nudžiūvusius lapus, šakas ir pradedu po truputį budinti.
Atsakyti