Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 5

QUOTE(maskatukas @ 2015 08 18, 19:14)
O tai kas jus gazdina del tiroksino vartojimo?

betkokiu atveju juk ne saldainis, gasdina nezinomybe kaip organizmas reaguos ir panasiai.. bijau visu salutiniu kuriuos isvardino besigydancios. Galvos skausmo, nuotaiku svyravimo, zenkliai kintancio svorio...
Atsakyti
QUOTE(Matuko_mamyte @ 2015 08 18, 20:20)
betkokiu atveju juk ne saldainis, gasdina nezinomybe kaip organizmas reaguos ir panasiai.. bijau visu salutiniu kuriuos isvardino besigydancios. Galvos skausmo, nuotaiku svyravimo, zenkliai kintancio svorio...

cia ne tiroksinas o pati liga hipotiroze sukelia tokius simptomus
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2015 08 18, 22:12)
cia ne tiroksinas o pati liga hipotiroze sukelia tokius simptomus

Jokiu simtomu iki tyrimu nebuvau pastebejus, apart smarkiai slenkanciu plauku doh.gif del ju ir pasitikrinau skydliauke, bet velgi sunui net metuku nera, gyd teigia kad gali buti ir pasekmes po gindymo nebutinai nuo skydliaukes.
Svoris normalus, na gal sunkiau krito po gimdymo bet krito nes sveikai maitinuos, judu daug. Jokiu prakaitavu, skausmu ir ttt nepastebejau smile.gif
jokie kiti tyrimai man atlikti nebuvo netgi skydliaukes ne 4 o tik 2 rodmenys turiu.
Atsakyti
QUOTE(Matuko_mamyte @ 2015 08 19, 05:44)
Jokiu simtomu iki tyrimu nebuvau pastebejus, apart smarkiai slenkanciu plauku  doh.gif del ju ir pasitikrinau skydliauke, bet velgi sunui net metuku nera, gyd teigia kad gali buti ir pasekmes po gindymo nebutinai nuo skydliaukes.
Svoris normalus, na gal sunkiau krito po gimdymo bet krito nes sveikai maitinuos, judu daug. Jokiu prakaitavu, skausmu ir ttt nepastebejau  smile.gif
jokie kiti tyrimai man atlikti nebuvo netgi skydliaukes ne 4 o tik 2 rodmenys turiu.

Laba, mūsų situacija lb panaši tik kad man ligą nustatė kai mažylei buvo 4 mėn. Tai gal kiek nuraminsiu, bet endokrinologė sako, kad tie pogimdyviniai kartais praeina svarbu kuo anksčiau rasti liga ir pradėti gydymą, t.y.tiroksino pagalba padėti skydliaukei vėl pradėti dirbti. Tam gsli prireikti metų ar dviejų. Žinoma yra ir nemažai atvejų kai pogimdyvinis tiroiditas tampa autoimuniniu ir tada jau visam laikui..
Kokie jūsų pradiniai tyrimų rezultatai? Mano tth per du mėnesius nuo >50 iki 8 nukrito, tai endokrinologė nuteikia optimistiškai.
Atsakyti
QUOTE(Matuko_mamyte @ 2015 08 18, 17:18)
Atkreipiau demesi i jusu postu atsakymus, viskas kaip kad medikai teigia  smile.gif svoris augti neturi tokios indikacijos tiroksinas netgi neturi, bet tuomet nesuprantu ko bepaklausi, kiek bepaklausai visos priauge gal beda tame, kad jis sukelia nezmoniska apetita  g.gif

Tikrai taip. Geriant tiroksiną bendra savijauta gerėja, todėl gal kiek kyla apetitas. Kitas dalykas tas, kad kartais būna sunku nustatyti pastovią tiroksino dozę ir tada TTH svyruoja, dažniausiai į blogąją pusę, t.y. TTH rodiklis auga, atsiranda tiroksino trūkumas, kas vėl iššaukia medžiagų apytakos lėtėjimą. Teisingiau būtų sakyti, kad ne dėl vartojamo tiroksino svoris daug kam auga, o dėl pačios ligos, kurią tikrai nėra taip lengva kontroliuoti. Labai svarbus ir teisingas tiroksino vartojimas, t.y. po tiroksino tabletės minimum pusvalandį negalima nieko valgyti, o kavą galima gerti ne anksčiau kaip po valandos. Pastebėjau, kad jei nustoju tokio režimo laikytis, tuoj pajaučiu tiroksino trūkūmą ir svoris pradeda augti.

Vienintelis L tiroksino šalutinis poveikis yra jo įtaka osteoporozei. Jis jos nesukelia, bet jei turi polinkį į osteoporozę, tai tiroksinas ją paspartina. O tarkim netinkamai paskirta tiroksino dozė, ypatingai perdozavimas, įtakoja širdies darbą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 19 rugpjūčio 2015 - 07:25
QUOTE(Matuko_mamyte @ 2015 08 19, 06:44)
Jokiu simtomu iki tyrimu nebuvau pastebejus, apart smarkiai slenkanciu plauku  doh.gif del ju ir pasitikrinau skydliauke, bet velgi sunui net metuku nera, gyd teigia kad gali buti ir pasekmes po gindymo nebutinai nuo skydliaukes.
Svoris normalus, na gal sunkiau krito po gimdymo bet krito nes sveikai maitinuos, judu daug. Jokiu prakaitavu, skausmu ir ttt nepastebejau  smile.gif

Hipotireozes patvirtinimui uztenka tth, Lt3 ur Lt 4 hormonu tyrimu. Antikuniu tyrimas jau rodo ar vystosi autoimunine liga-tireoiditas. Galima nueiti pas kita gyd. Jei isvados ir tyrimai sutaps, reiskia tiroksino reikia.
Atsakyti
4u.gif
Labukas smile.gif
Paskaitinėjau Jus ir nusprendžiau parašyti smile.gif

dar po dukrytės gimimo skundžiausi, kad energijos nulis, kad vos gyva jaučiuosi, nors tikrai išsimiegu. Padarė man tuos skydliaukės tyrimus, padarė echo - viskas ok. Dar po kelių metų (t.y. pernai), pradėjau tinti. Vat pabundu ryte visa užtinus ir visą dieną matau kaip pro rūką... Paakiai baisūs, veidas siaubingas, apie kojas iš viso baisu kalbėti... Pradėjau ieškoti ligų, kas čia man darosi (nes šiaip paprastai skysčius varančių neišrašo mūsų gyd...). Padarė tyrimus - rodo labai stiprius kepenų pažeidimus. Paaiškėjo, kad tulžies akmenligė. Aišku, tai nepaaiškina mano tinimų. Nuvykau pas pilvo chirurgą (jis kartu ir nutukimo chirurgas), naivuolė maniau, kad jis man ką nors stebuklingo ir dėl viršsvorio pasakys - nes kaip niekad gyvenime negaliu susitvarkyti su juo.... Jis mane nusiuntė pas endokrinologę. Ten pakalbėjom, pasiskundžiau ir kad mėnesinės baisiai nereguliarios patapo (o kažkada kaip laikrodukas buvau. 28 dienos). Galima nuprotėt perkant nėštumo testus... doh.gif Tai paskyrė man išsamius hormonų tyrimus ir nusiuntė skydliaukės echo. Ten pasakė, kad turiu guziuką, o kitoje pusėje matomas pamažėjimas. Išvadoje: autoimuninis tiroiditas doh.gif Hormonai visi tvarkoje.
Paskuj sekė tulžies šalinimo operacija. Maniau, kad turiu prastą skrandį, o pasirodo, man čia nuo tulžies skaudėdavo. Db nebeskauda. Ir galvos skausmais taip nesiskundžiu thumbup.gif Nu liuks.
Ir šiaip per vasarą viskas gerai išskyrus netvarkingą ciklą, ir tuos tinimus. Sugebu per parą 2-3 kg pasunkėti. PMS irgi, kaip Jums būna nepakenčiamas. Tada ryt galiu viską doh.gif Esu stora kaip karvė doh.gif
Kol atostogavau, stengiausi labiau judėt, tai nesijautė toks sąstingis ir tinimai. Išėjau į darbą (jis sėdimas), baigiu nuprotėt. Netgi mesti sugalvojau, nes nebegaliu ištempti visų 8 valandų sėdėdama... Kojos švininės pasidaro, paspaudi - duobės baisinės lieka... Energijos 0... imčiau ir užmigčiau.

Galvoju, gal patartumėt, gal žinosite, gal įmanoma padirbėti su savimi papildais ar kuom, kad geriau jaustis??? g.gif doh.gif Ir ar tikrai mano visi skundai dėl tiroidito?

Beje, beskaitydama forumus, priėjau išvados, kad ir man kakle "kažkas" yra... Čia tas pats, kaip niekada nesureikšminau skausmų po dešiniu šonkauliu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dainulle @ 2015 08 19, 10:15)
4u.gif
Labukas smile.gif
Paskaitinėjau Jus ir nusprendžiau parašyti smile.gif

Dainulle, mieloji, parašyk man į až arba į FB, pasakysiu aš tau tavo problemos sprendimo būdą rolleyes.gif

O šiaip merginos, ar jūs skaityti nemokat, ar skaitot tik tai ką norite skaityti, aš nepiktai, bet ne viename puslapyje jau rašyta buvo, kad turinčioms autoimuninį susirgimą didžiausias peilis ir nuodas yra GLITIMAS . Norite numesti svorį, meskite visas bulkas, kruopas ir kitus produktus, kuriuose yra glitimo. Bent jau pabandykite ir pamatysite, kai rodos nepajudinamas svoris, po kelių savaičių ims tirpte tirpti. Išbandžiau tai savo kailiu smile.gif

Dainulle, mano bėdos lygiai tokios pačios kaip tavo buvo, o šią vasara dirbdama sėdžiu su plonytėmis kojomis ir beveik jokių tinimų (beveik, nes tinimai atsiranda tada, kai užvalgau kokį sausainį ar dar kokį šūdelį).

Norite tikėkite, norite ne, bet pabandyti siūlyčiau.

Taip ši liga tikrai bjauri ir valgant viską svorio numesti faktiškai nėra šansų.

Pasakojausi čia, kad ir gerdama tiroksiną jaučiuosi siaubingai, požymiai lygiai tokie patys, kaip kažkada negėrus buvo, bet užteko nepilno mėnesio be glitimo ir pradėjau skristi, jėgos atsistatė, nuovargio nei lašo nebeliko, energija per kraštus nesilieja, bet nebeliko to organizmo skausmo, kai rodosi visi organai iš vidaus plyšta.
Atsakyti
Aciu merginos visoms uz atsakymus smile.gif

maitinuosi sveikai, svorio pokyciu neturiu. Kaip ir sakau viskas visai netiketai todel labai isbalansavo, nerimauju juodai...

Papildyta:
QUOTE(Evelika @ 2015 08 19, 08:05)
Laba, mūsų situacija lb panaši tik kad man ligą nustatė kai mažylei buvo 4 mėn. Tai gal kiek nuraminsiu, bet endokrinologė sako, kad tie pogimdyviniai kartais praeina svarbu kuo anksčiau rasti liga ir pradėti gydymą, t.y.tiroksino pagalba padėti skydliaukei vėl pradėti dirbti. Tam gsli prireikti metų ar dviejų. Žinoma yra ir nemažai atvejų kai pogimdyvinis tiroiditas tampa autoimuniniu ir tada jau visam laikui..
Kokie jūsų pradiniai tyrimų rezultatai? Mano tth per du mėnesius nuo >50 iki 8 nukrito, tai endokrinologė nuteikia optimistiškai.

Sveika, na taip man irgi sake kad gali buti kad ir praeis... bet jei atvirai abejoju smile.gif

TTH -22,8
FT4 - 11,5
Papildyta:
QUOTE(kutuciuke @ 2015 08 19, 10:28)
Dainulle, mieloji, parašyk man į až arba į FB, pasakysiu aš tau tavo problemos sprendimo būdą  rolleyes.gif

O šiaip merginos, ar jūs skaityti nemokat, ar skaitot tik tai ką norite skaityti, aš nepiktai, bet ne viename puslapyje jau rašyta buvo, kad turinčioms autoimuninį susirgimą didžiausias peilis ir nuodas yra GLITIMAS . Norite numesti svorį, meskite visas bulkas, kruopas ir kitus produktus, kuriuose yra glitimo. Bent jau pabandykite ir pamatysite, kai rodos nepajudinamas svoris, po kelių savaičių ims tirpte tirpti. Išbandžiau tai savo kailiu smile.gif

Dainulle, mano bėdos lygiai tokios pačios kaip tavo buvo, o šią vasara dirbdama sėdžiu su plonytėmis kojomis ir beveik jokių tinimų (beveik, nes tinimai atsiranda tada, kai užvalgau kokį sausainį ar dar kokį šūdelį).

Taip ši liga tikrai bjauri ir valgant viską svorio numesti faktiškai nėra šansų.

Pasakojausi čia, kad ir gerdama tiroksiną jaučiuosi siaubingai, požymiai lygiai tokie patys, kaip kažkada negėrus buvo, bet užteko nepilno mėnesio be glitimo ir pradėjau skristi, jėgos atsistatė, nuovargio nei lašo nebeliko, energija per kraštus nesilieja, bet nebeliko to organizmo skausmo, kai rodosi visi organai iš vidaus plyšta.

tikra tiesa, kad mityba labai itakoja, beto juk pilna zmoniu kurie tiesiog nuo edimo yra nutuke, ir jokiu ligu jiems nera, apart besotes.
Atsakyti
QUOTE(kutuciuke @ 2015 08 19, 10:28)
Dainulle, mieloji, parašyk man į až arba į FB, pasakysiu aš tau tavo problemos sprendimo būdą  rolleyes.gif

Nu jau nusibodo su tuo glitimu. Jei jau yra bet kokia autoimunine liga , kad ir tireoiditas, bukle galima tik koreguoti, bet nepagyti. Jei taip butu paprasta- nevalgai ir pasveikai, puse pasaulio autoimuniniu ligu nebutu. O kur rado kas nors tyrimus del glitimo. Tyrimai turi siekti ne maziau 10 metu, tirta daug zmoniu, o kiek dar faktoriu prisideda. Parase vienss veikejas knyga- kvieciu pilvas, tai ir uzsikabino daug. As manau, ksd mums daugiausia kenkia visi e ir kiti priedai dedami visur.
Atsakyti
QUOTE(Matuko_mamyte @ 2015 08 19, 10:19)
Aciu merginos visoms uz atsakymus  smile.gif

maitinuosi sveikai, svorio pokyciu neturiu. Kaip ir sakau viskas visai netiketai todel labai isbalansavo, nerimauju juodai...
Papildyta:
Sveika, na taip man irgi sake kad gali buti kad ir praeis... bet jei atvirai abejoju  smile.gif
TTH -22,8
FT4 - 11,5
Papildyta:
tikra tiesa, kad mityba labai itakoja, beto juk pilna zmoniu kurie tiesiog nuo edimo yra nutuke, ir jokiu ligu jiems nera, apart besotes.

Labas,

O laboratorines normas turit?

TTH 22! blink.gif

Nenuostabu kad jauciates ne kaip. Kaip cia jau rase, mityba yra labai svarbus faktorius gerai savijautai. GLIUTENAS pirmoje vietoje - turite atsisakyti visiskai, sumazinus vartojima nebus jokios naudos. Kaip ir truputi nescia negali buti - esi arba nescia, arba ne, taip ir su gliutenu - arba vartoji, arba ne. Kai nustoji vartoti gliutenus savijauta pagereja 100proc; ir tos bandeles buve nebuve - nebematau as ju parduotuveje. Antroje eileje stovi pienas ir jo produktai - cia jau as kovoju su savimi, nes labai megstu ivairiausius surius, bet judu link pilno atsisakymo.

Daug info apie skydliaukininku mityba. Paskaicius galima ir supanikuoti, atrodo, kad nieko nebegali valgyti. Bet taip nera - tos mitybos pagrindas yra naturalumas. Jokiu pusgaminiu, perdirbtu maisto produktu. Jokiu desru, desreliu, margarinu, jogurtu, pyragu ir viso kito fabrikinio slamsto, prifarsiruoto priedu, kuriu net pavadinimu neina istarti. Zmones yra per daug pripratinti prie visokiu skoniu stiprikliu, dazikliu ir dar visokio velnio. Pakeiciau mastyma ir visos pagundos dingo - chemijai maiste grieztas ne!

Trumpai tariant, valgykit viska, bet gaminkit pacios - is sviezios mesos, sviezios zuvies, salotu, vaisiu, darzoviu. Savijauta super, su svoriu problemu nera, ir jokiu grieztu dietu ar badavimu. Labai daug priklauso nuo jusu paciu valios. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Adsmailad @ 2015 08 19, 10:17)
Labas,

O laboratorines normas turit?

TTH 22!  blink.gif 

Nenuostabu kad jauciates ne kaip. Kaip cia jau rase, mityba yra labai svarbus faktorius gerai savijautai. GLIUTENAS pirmoje vietoje - turite atsisakyti visiskai, sumazinus vartojima nebus jokios naudos. Kaip ir truputi nescia negali buti - esi arba nescia, arba ne, taip ir su gliutenu - arba vartoji, arba ne. Kai nustoji vartoti gliutenus savijauta pagereja 100proc; ir tos bandeles buve nebuve - nebematau as ju parduotuveje. Antroje eileje stovi pienas ir jo produktai - cia jau as kovoju su savimi, nes labai megstu ivairiausius surius, bet judu link pilno atsisakymo.

Daug info apie skydliaukininku mityba. Paskaicius galima ir supanikuoti, atrodo, kad nieko nebegali valgyti. Bet taip nera - tos mitybos pagrindas yra naturalumas. Jokiu pusgaminiu, perdirbtu maisto produktu. Jokiu desru, desreliu, margarinu, jogurtu, pyragu ir viso kito fabrikinio slamsto, prifarsiruoto priedu, kuriu net pavadinimu neina istarti. Zmones yra per daug pripratinti prie visokiu skoniu stiprikliu, dazikliu ir dar visokio velnio. Pakeiciau mastyma ir visos pagundos dingo - chemijai maiste grieztas ne!

Trumpai tariant, valgykit viska, bet gaminkit pacios - is sviezios mesos, sviezios zuvies, salotu, vaisiu, darzoviu. Savijauta super, su svoriu problemu nera, ir jokiu grieztu dietu ar badavimu. Labai daug priklauso nuo jusu paciu valios.  drinks_cheers.gif

Papildyta:
Adsmailad, o ko pieno produktu reikia atsisakyti. Na, piena suprantu, neleidzia pasisavinti gelezi, bet suris ar koks kefyras?! Atsisakius pieno produktu teks gerti kalci.
Atsakyti