Manau, dar GabiVia nores pasipraktikuoti. O gal ir k2k.
Papildyta:
Man klausimas iskilo. Tokiems klausimams daug kortu traukti nera prasmes, manyciau po viena ar dar pora papildomu - uztektinai. Bet vat mes su Singerita skirtingai traukiam. As kaip mini delionele traukiu, o ji kiekvienam klausimui atskirai permaiso visa kalade. Koks budas geriau praktikoje pasiteisina? (Kalbu apie situacijas, kai nedaug kortu traukiama. Jei traukciau kiekvienam klausimui po 5+ as irgi permaisyciau kaip Singerita)
Irony, aš pati asmeniškai tokiems klausimams visada traukiu, kaip Singerita t.y. permaišydama kaladę, tačiau nesakau, kad tavo būdas blogas. Tai labai individualu ir kiekvienas atranda jam patogesnį/priimtinesnį būdą. Aš šiaip nelabai mėgstu dėlionių, man geriau su kortomis bendrauti dialogo forma, bet kažkokio oficialiai "geresnio" būdo nėra. Na, žinai griežtų taisyklių čia nėra

Nemegstu maisyti kortu
ne karta pastebejau, kad bemaisant koncentracija nuo klausimo pereina prie pacio maisymo veiksmo, tai del to ir rekuosi maisyti ne daugiau, nei, mano nuomone, reikia
geriau kortas rankose palaikau, kol susikaupiu traukimui ir tik tada maisau
O del delioniu ar dialogo as neteikiu pirmenybes nei vienam. O gal tiksliau pagal situacija ir nuotaika kazkuriam
siaip nematau problemos ir delione deliojant uzvest dialoga, jei kazkas neaisku.

O del delioniu ar dialogo as neteikiu pirmenybes nei vienam. O gal tiksliau pagal situacija ir nuotaika kazkuriam

Žinoma, svarbiausia klausytis savo intuicijos ir atrasti geriausią variantą sau pačiam
Tam tikri apibrėžimai galioja, bet kartu ir daug laisvės pačiam tarologui suteikiama
Beje, ar žinojote, kad pagal kortų hierarchiją taurės yra pačiame viršuje? Tai aukščiausio kalibro arkanas iš MA

Beje, ar žinojote, kad pagal kortų hierarchiją taurės yra pačiame viršuje? Tai aukščiausio kalibro arkanas iš MA

QUOTE(Miškų avietė @ 2015 11 27, 15:48)

Ne, tikrai nezinojau, pirma karta girdziu apie mosciu hierarchija. Kokia ji? Kokiu tikslu sukurta ar del kokios priezasties atsiradusi? Ka ji duoda?
Uzatakavau klausimais

Mane kaip tik maišymas atpalaiduoja ir leidžia susikaupti, tai aš maišau.
Abiems iškrito Imperatorius, tai tikrai turėtų vykti pas autoritetingą asmenį. Bet mano atveju į rimtus pokalbius nepanašu, daugiau į renginį relaksavimui, įsitaisymui kur su vyno taure.
Kaip abiems skirtingai.

Abiems iškrito Imperatorius, tai tikrai turėtų vykti pas autoritetingą asmenį. Bet mano atveju į rimtus pokalbius nepanašu, daugiau į renginį relaksavimui, įsitaisymui kur su vyno taure.

QUOTE(Singerita @ 2015 11 27, 16:08)

O gal tiesiog kortos su mumis skirtingai kalba? As noredama galeciau ir tauriu karaliu pritempti prie savos versijos

Na, as pritempiau prie savo spejimo, bet net nezinau, ar jis teisingas

Tai siejama su senovės Indijos kastų sistema. Tai tiesiog vienas iš Taro pažinimų aspektų, praplečiantis suvokimą apie arkanus ir jų kontekstą
Jeigu kada teko domėtis, tikriausiai, žinote, kad beveik iki XXa. vidurio Indijoje visuomenė buvo skirstoma į skirtingus socialinius luomus: Brahmanus (šventikai, dvasininkai), Kšatrijai (priklausė kariai), Vaišijai (amatininkai, pirkliai, prekiautojai), Šudros (visi dirbantys žemės ūkyje) ir dalitus (tarnai). Kastos galiojo ir ir Japonijoje, ir senovės Persijoje, bet indų kastos turi stipriausias sąsajas su stichijomis ir astrologiniais elementais.
Dvasininkai siejami su apeigomis ir ritualais, o beveik visuose juose yra naudojamas vanduo. Apskritai vanduo laikomas šventumo ir gyvybės šaltiniu, tai kas aukščiau virš materijos, todėl taurės atitinka Brahmanų kastą. Taip pat Brahmanai turi sąsaju su menu, o vandens stichija , kaip žinia, taip pat yra vadinama menininkų/jausmų stichija. Kšatrijų kasta siejama su karvedyba ir stipria oro energetika - kurią Taro kaladėje atstovauja kardai. Taip pat karingumas rišamas ir su teisingumu, kova už teisybę. Pvz du kardai yra būtent svarstyklių ženkle, valdomas aukštesnio arkano teisinugumo. Vaišijai atitinka lazdas siejama su cirkuliuojančiu darbu, pastoviu pirkimo-pardavimo procesu, ugnies energetika bei astrologiniais kovingais zodiakais pvz avinu. Šudros atitinka penktalius, siejama su žeme, materija, žemiškuoju planu.
Jei nebus daugiau spėliojančių, galiu pasakyti atsakymą

Dvasininkai siejami su apeigomis ir ritualais, o beveik visuose juose yra naudojamas vanduo. Apskritai vanduo laikomas šventumo ir gyvybės šaltiniu, tai kas aukščiau virš materijos, todėl taurės atitinka Brahmanų kastą. Taip pat Brahmanai turi sąsaju su menu, o vandens stichija , kaip žinia, taip pat yra vadinama menininkų/jausmų stichija. Kšatrijų kasta siejama su karvedyba ir stipria oro energetika - kurią Taro kaladėje atstovauja kardai. Taip pat karingumas rišamas ir su teisingumu, kova už teisybę. Pvz du kardai yra būtent svarstyklių ženkle, valdomas aukštesnio arkano teisinugumo. Vaišijai atitinka lazdas siejama su cirkuliuojančiu darbu, pastoviu pirkimo-pardavimo procesu, ugnies energetika bei astrologiniais kovingais zodiakais pvz avinu. Šudros atitinka penktalius, siejama su žeme, materija, žemiškuoju planu.
Jei nebus daugiau spėliojančių, galiu pasakyti atsakymą

QUOTE(Miškų avietė @ 2015 11 27, 16:30)
Tai siejama su senovės Indijos kastų sistema.

O idomu pacioje Indijoje Taro populiarios? Nes siaip dazniausiai kalbama apie ju aukso amziu Prancuzijoje, Italijoje... neteko skaityti apie jas Indijoje... nors indiskos tematikos kaladziu maciau yra. Cia patys indai sia hierarchija susiejo, ar kazkas kitas?
Šiaip bendrąja prasme, Indijoje daug populiaresnė ir gilesnes šaknis turi astrologija. Ten glūdi žinių lobynai, nes indai tūkstantmečius savo gyvenimo įvykius planavo, siejo, remdamiesi žvaigždėmis, tačiau, kaip ir kitos didžiosios kultūros, indai turi įtakos ir sąsajų su Taro. Tokių aspektų galėtume rasti ir Senovės Egipte, ir Persijoje, ir t.t

Apie sasajas su Senoves Egiptu teko girdeti, bet nelabai uzfiksavau, bet su Indija neteko. Aisku, as ir literaruros dar daug nesu perskaicius 
O del astrologijos tai taip, ten ūr po siai dienai tas labai giliai isisaknije individu gyvenime. Kaip, beje, ir kastos vis dar egzistuoja
Ech, as taip begu nuo visko, kas susije su Indija, ir tas vistiek mane vienu ar kitu budu pasiveja

O del astrologijos tai taip, ten ūr po siai dienai tas labai giliai isisaknije individu gyvenime. Kaip, beje, ir kastos vis dar egzistuoja
Ech, as taip begu nuo visko, kas susije su Indija, ir tas vistiek mane vienu ar kitu budu pasiveja

Indijai aš irgi tiesą sakant neprijaučiu. Visiškai neprijaučiu