Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos pleputės

Kad ne durni tai as zinau. Antro lagamino i rankini neimsiu, bet galiu kuprine gerai pakrauti biggrin.gif Nemanau, kad man tiek reikes. Nemazai ten tu leidziamu kilogramu per viska susidaro. As ir pati nenoriu apsikrauti. As i sesija skrendu, dar nezinau kaip ten viskas bus, gali buti, kad paskui per puse Vilniaus tuos savo gerius paciai tempti reikes biggrin.gif Univere visi atostogauja, kas like nieko nezino, siandien viena pagavau, liepe menesio gale skambinti, uzsisakiau bilietus "na ura", tikiuosi sesijos laiko nepakeis... Is principo tai smagiai siandien su ta pagauta bobike pasisnekejau, man toks vaizdas susidare, kad as per daug demesio visai sitai avantiurai skiriu doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
ryanair bagazo mokestis priklauso nuo svorio ir nuo sezono.
Beje jei lektuvas pilnas, tai jie pries lipant i lektuva kai kuriem su rankiniu bagazu duoda specialias etiketes - tokios pazymetos tases paliekamos prie lektuvo, o atskridus pasiimi nuo lektuvo, arba ten kur ir normalus bagazas.

Dabar kai skridau su maziuku lektuviuku airberlin, tai visiem kurie turejo ne tase, o trolley, reikejo taip rankini atiduoti prie lektuvo, nes lagaminukai virs sedyniu tuose mazuose lektuvuose nelabai telpa..
Atsakyti
Ziuriu mano "mylima" kompanija, kuria ruosiames skristi, ikliuvo smile.gif http://de.euronews.c...blieb-am-boden/
Nesimiega, karsta kaip.......
Atsakyti
Kai as skridau paskutini karta su ryanair, tai pasake iskart, kad rankini bagaza des su kitais lagaminais, nes kabinose vietos neuztenka biggrin.gif

As tai per Kaledas pigiai radau bilietus ir dar su Lufthansa thumbup.gif

Neissimiegojau.. atidarytu langu per garsiai, nes mocai kai pralekia pro sali is lovos iskrist gali, nors gatve ner visai salia, uzsidarau langa, tai tada per karsta doh.gif schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos,
tai ka ismire nuo karscio? Pas mus visai blogai, viskas isdege, jau net nebelaistom, nes liejama namine rukola jau tampa brangesne uz bio rukola parduotuveje. Baisiai laukiam lietaus ir atvesimo.
Mes jau po atostogu LT. Buvo visai gerai. Nieko daug nemaciau, bet prisibendravau porai menesiu i prieki.
Tarzanija labai patiko. Buvom tik pora valandu, bet ten galima puikiai visa diena praleisti: ir tie karstymosi takai, ir skrydis per Nemuna, ir ciuozimas padangomis - super! Galima issinuomoti pavesine ant Nemuno kranto, yra saslykines, galima susivezti savo maista, gerimus ir labai gerai pasibuti.
Lukui irgi labai patiko. Jau planuoja kitiems metams 3 savaites LT. Per rekordiskai trumpa laika labai daug pramoko lietuviskai.
Truko laiko, o ir rugpjutis nera geriausias laikas, nueiti i Operos baleto teatra ar paziureti spektakli vaikams. O gal koki muzieju aplankyti. Todel jau dabar pradejom daryti plana kitiems metams smile.gif
Tiesa, skridom su Lufthansa ir vel ir likom labai patenkinti: seimos su vaikais ileidziamos i lektuva pirmiausia, LT net paklause, ar noreciau salai tureti laisva vieta (liko kelios laisvos), vaikams buvo knyguciu ir piestuku, po uzkandziu vaikams pasiule ledu, pasiemiau Lukui ir gerti ir valgyti - nebuvo jokiu problemu, niekas nesikabinejo. Zodziu, likau tikrai labai patenkinta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RasaZFR: 13 rugpjūčio 2015 - 21:30
o kodel turetu kabinetis, jei imi valgyti i lektuva?
seimas su mazais vaikais pirmus ileidzia dauguma kompaniju, tik daug kas to nezino ir nesinaudoja/nepraso smile.gif

pas mus neblogai. Lijo. Sian karsta. Bet poryt vel lis. Butent kai vaziuosiu pirmakart vokiskoj juroj kojas pamirkyt doh.gif Eina na.. doh.gif tik namie per silta, siaip dzin nes pusplike vaikstau, tik va nei kaciu, nei mb ciupinet nesinori, nes iskart suprakaituoji biggrin.gif
Atsakyti
As tai , tiesa sakant, nezinau kaip sia vasara pavadinti. Pas mus gerai tik tiek, kad laistyti kaip ir nereikia. Tropikai kazkokie. Uzkepina. Palyja. Gamta viska kaip ir sutvarko. Man asmensikai aciu dievui, nes arba dirbu, arba kiti reikalai pjauna, jei dar soda laistyti reiketu visai uzknistu. Apie rukolos ar pomidoru auginma net nemastau. Nezinau kaip jus gyvenat, bet man tas sodas per gerkle lenda - vel gyvatvores pjauti reikia, zole auga neprasoma. Eina visi jie po velniu, is plastmases susodindciau ir gerai.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2015 08 13, 21:43)
o kodel turetu kabinetis, jei imi valgyti i lektuva?

As maniau/galvojau/buvau ismokyta, kad einant pro kontrole negalima tureti siaip skysciu (tik tam tikras kiekis uzdarame maiselyje) bei sviezio maisto (paskui gali nusipirkti).
Atsakyti
Na gerimai kas kita, bet maista as visad nesuosi,- sokoladuku, agurku, sumustiniu, mcdonaldo biggrin.gif ..visko jau esu turejus, nei karto niekas nieko nesake. Tiesa, cia kalbu apie europinius skrydzius. smile.gif
Atsakyti
Siandien nakti pas mus nulijo, tai ryte taip gaivu smile.gif Dar pora dienu uzkaitins nors ir lietaus nusimato, o paskui ves. Pas mus irgi viskas isdziuve, lietus retas svecias tebuvo, tai tie karsciai labai dziovino ir vargino.
Rasa, smagu thumbup.gif
Mes uz savaiteles vaziuosim i Lt keturioms savaitems. Man be galo idomu kaip bus mazajai su kalba.
Jau kuris laikas addicted nesirodo, kazin kur prapuolus?!
Grazaus savaitgalio visoms!
Atsakyti
Sveikos

Vai kaip smagu, kiek skrendanciu i Lt thumbup.gif Geru kelioniu 4u.gif

Mes jau ir atbuvom. Atrodo taip seniai tas buvo. Birzelio galas, liepos pradzia. Apropo labai mums patiko valdovu rumai. O gal pasiseke, kad gera gide turejom thumbup.gif . Super Mindaugines Vilniuje buvo. Paskui Prancuzija. O dabar vel kasdienine rutina. Tik vaikam naujos mokyklos, nauji ispudziai. Kaikurie ir nelabai grazus. Pas viena viena mokytoja biski nusisneka: jei nedarysi to, as jus mobinsiu, jei nepadarysi ano, mobinsiu,neivykdysi trecio ir ketvirto, mobinsiu blink.gif . Biski nesupratau, kaip ji gali apie tokius dalykus atvirai kalbeti, juk tai yra baudziama. Kiti mokiniai sake, kad ji "kirvis". Na tai bandau vaikus nuteikti pozityviai. Bet atrodo, kad teks per abi mokyklas pas visus mokytojus siais metais susipazinimui apsilankyti doh.gif . Daug darbo laukia tongue.gif

Rasa, dar norejau parasyti del Kaimodamos. Kad tu sumustinius ar brezelius pusryciams valgai, tai nieko, bet ji visa diena tik tokiais dalykais minta, neturedama laiko. Todel ir pasiuliau bent pusryciams kose.
O del privaciu mokyklu. Tai jo. Ilga tema. Ir kad ten apie tavo vaika pasirupina! Ir kad individualiai dirba! Nevisiska teisybe schmoll.gif kaip ir kiekvienoj mokykloj daug "povandeniniu sroviu". Arba vaikams viskas galima, ir tie nuo to idividualumo visiksai nieko nebeismoksta, nes tik vienu dalyku tesidomi. Arba turi buti kaip ir visi/ispaudzia i remus, jei ne leki lauk is mokyklos. Zodziu, kaip danguj, taip ir ant zemes. Ir plius labai nemazai kainuoja. Plius kaikuriose mokyklose tai tokia "grietinele" susirinkusi. Cia kogero mazesniu miestu "problema". Kad savo vaikam to nelinkeciau. Nors maniskis buvo pasisoves leisti i pusiau privacia(kaiminystej turim. Tai ko tik nematau! Geriausia siais metais, kad kanapes ju teritorijoj prie gatves kelios augo lotuliukas.gif . Bet pries prasidedant mokyklai isrove. Kaiptik norejau dukroms nufotkinti kaip irodyma, bet va si antradieni isrove lotuliukas.gif ) diskutavom ir del visai privacios. Atciu D. , kad del tokiu kainu maniskis persigalvojo, nes mums iskarto dvigubi ir jokiu nuolaidu seserims ar broliams..

Tokiau del rankinio bagazo. Tai ko mes ten tik neturim lotuliukas.gif . Puse savaites tikrai prasimaitinti musu seima galetu, jei ne ilgiau. Ir dar nieks nieko neateme schmoll.gif
Bet va tasiu dydi ir siais metais pas kaikuriuos tikrino. Reikejo persipakuoti ir i tas matavimo dezes kaikuriems kisti. Ir is De ir is Lt skrendant.

Prisidaviau ir einu vel toliau. Pas mus silta ir tvanku, bet labai mazai tepalijo. Viskas sausa. Reik eiti laistyti. Dar zeme dengianciu roziu sia savaite nusipirkau, nes uzkniso, kai kates tik radusios biski laisvos zemes prisika. Tai bijau jas issodinti, nes persausa.
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2015 08 15, 08:32)

1.Rasa, dar norejau parasyti del Kaimodamos. Kad tu sumustinius ar brezelius pusryciams valgai, tai nieko, bet ji visa diena tik tokiais dalykais minta, neturedama laiko. Todel ir pasiuliau bent pusryciams kose.
2.O del privaciu mokyklu. Tai jo. Ilga tema. 


1. Jblmama, as klausiau tiesiog bendrai, kuo tos brezel, tavo manymu, pusraciams blogai. Pati as ju pusryciams niekada nevalgau, bet, mano manymu, tai tie patys balti miltai, taigi jokio skirtumo: bandele, brezel ar blynai.
2. Del privaciu. Esu dviejose privaciose Vilniuje dirbusi (4 metus), vienoje - Japonijoje. Ir kas susije su individualumu, turiu tik geru atsiliepimu. Ne vienoj nebuvo nei palaidos balos, nei remu. O povandeniniu sroviu yra absoliuciai kiekvienoj mokykloj, kokia bepaimsi.
Atsakyti