Noriu paklausti tu, kurios nenaudoja visokiu "vegetu" Kokius prieskonius dedate ruosdamos zuvi? Nu niekaip nepavyksta skaniai paruosti su "grynais" prieskoniais
As savo maisto gaminimo neisivaizduoju be "Saldvos" SALOTU prieskoniu.Juos dedu i sriubas,i balta misraine,i kopustu salotas,i balta misraine,paskaninu keptas sparagines pupeles.Tas zoleliu misisnys su druska man visur tinka.
zinot anksciau parduotuvese budavo tafel traskuciai su tomatu prieskoniaias(jie tokie saldziarugsciai...mmm ) tai va labai norejau paklausti gal kuri zinote parduotuve prieskoniu kur tokiu butu imanoma rasti,butu gerai vilniuje,bet kaune ir tiks.
Šiandien pakalbėsiu apie prieskonius
Aš juos laikau Santa Marijos stikliniuose buteliukuose, spec, stovelyje.
Universalių prieskonių mišinių tokių kaip Vegeta niekad neperku (na, dar Vigora ar mišinys Sodžius, Norfoj, retkarčiais - pusė bėdos), nes juos dedant į visus patiekalus gautųsi vienodas, man , bespalvis, skonis
Visuomet turiu savo šiuos pamėgtus prieskonius: kari, raudonėlį, baltuosius pipiriukus .
Ne visus esu ragavusi, bet iš išmėgintų labiausiai patiko ir tikrai nekart pirkau ir dar pirksiu tokius: rusiški 'Plovui", Santa Marijos "Barščių prieskoniai", Saldvos "salotų prieskoniai", Santa Marijos "tradiciniai kotletų prieskoniai", dar buvau radus prieskonius troškintiems kopūstams ir guliašui, bet nepamenu, kokios firmos, dabar neturiu...
Nemėgstu tai labiausiai lauro lapų, muskatų.
Į sriubas dedu sultinį ir sojų padažą su grybais, o ką jūs dedat į sriubas?
Ir nerandu normalių prieskonių žuviai, man jokie nepatinka, ką patartumėt , kaip priduot jai geresnio skonio ?
Aš juos laikau Santa Marijos stikliniuose buteliukuose, spec, stovelyje.
Universalių prieskonių mišinių tokių kaip Vegeta niekad neperku (na, dar Vigora ar mišinys Sodžius, Norfoj, retkarčiais - pusė bėdos), nes juos dedant į visus patiekalus gautųsi vienodas, man , bespalvis, skonis
Visuomet turiu savo šiuos pamėgtus prieskonius: kari, raudonėlį, baltuosius pipiriukus .
Ne visus esu ragavusi, bet iš išmėgintų labiausiai patiko ir tikrai nekart pirkau ir dar pirksiu tokius: rusiški 'Plovui", Santa Marijos "Barščių prieskoniai", Saldvos "salotų prieskoniai", Santa Marijos "tradiciniai kotletų prieskoniai", dar buvau radus prieskonius troškintiems kopūstams ir guliašui, bet nepamenu, kokios firmos, dabar neturiu...
Nemėgstu tai labiausiai lauro lapų, muskatų.
Į sriubas dedu sultinį ir sojų padažą su grybais, o ką jūs dedat į sriubas?
Ir nerandu normalių prieskonių žuviai, man jokie nepatinka, ką patartumėt , kaip priduot jai geresnio skonio ?
Mexica, Vilniuje, Klaipedos g, yra tokia parduotuve (o rusyje super kavine - niam kaip skanu ten) - prekiauja arbatomis ir prieskoniais "Lay Baltija" atrodo vadinasi.
Sveriama viskas, manrods, kavines ir restoranai ten perka prieskonius.
Nezinau, gal juose irgi pilna visokiu E, bet skoniai isgauti tai superiniai
Kartais papiktnaudziauju
Lengvute, o nebandei tu Saldvos prieskoniu zuviai, bet ne tokiuose kaip visi pakeliai, o tokiuose "pagerintos kokybes", is blizgaus, standaus popieriaus. Yra rytietiski ir kinietiski (atrodo) prieskoniai zuviai - visai neblogi, kas megsta
Sveriama viskas, manrods, kavines ir restoranai ten perka prieskonius.
Nezinau, gal juose irgi pilna visokiu E, bet skoniai isgauti tai superiniai
Kartais papiktnaudziauju
Lengvute, o nebandei tu Saldvos prieskoniu zuviai, bet ne tokiuose kaip visi pakeliai, o tokiuose "pagerintos kokybes", is blizgaus, standaus popieriaus. Yra rytietiski ir kinietiski (atrodo) prieskoniai zuviai - visai neblogi, kas megsta
Aš irgi labai ilgai visur ieškojau kokio nors prieskonių mišinio žuviai, bet norėjau be skonio pagerintojų ir kitokių sintetinių priedų. Ir visai neseniai radau SantaMaria žuvies prieskoninių žolelių mišinį Dar nebandžiau, bet, atrodo, neblogas. Sudėtis ten tokia: svogūnai, juodieji pipirai, petražolės, garstyčių sėklos, paprikos, rozmarinai, bazilikai, kalendros, mairūnai, raudonėliai, dašiai, čiobreliai. Viskas smulkiai sumalta
QUOTE(egliuke @ 2004 12 10, 17:41)
Aš irgi labai ilgai visur ieškojau kokio nors prieskonių mišinio žuviai, bet norėjau be skonio pagerintojų ir kitokių sintetinių priedų. Ir visai neseniai radau SantaMaria žuvies prieskoninių žolelių mišinį Dar nebandžiau, bet, atrodo, neblogas. Sudėtis ten tokia: svogūnai, juodieji pipirai, petražolės, garstyčių sėklos, paprikos, rozmarinai, bazilikai, kalendros, mairūnai, raudonėliai, dašiai, čiobreliai. Viskas smulkiai sumalta
o as pirkau superinius prieskonius zuviai parduotuvej Vienuolio g., prie operos ir baleto teatro tik gaila, ant maisiuko sudeties neuzklijavo
Gal kuri nors bandete Lay prieskonius zuviai?
http://laybaltija.lt/prieskoniai28.php
Idomu kokie atsiliepimai man patinka ju picos prieskoniai, ju parduotuve galima rasti Klaipedos gatveje, netoli mokytoju namu
http://laybaltija.lt/prieskoniai28.php
Idomu kokie atsiliepimai man patinka ju picos prieskoniai, ju parduotuve galima rasti Klaipedos gatveje, netoli mokytoju namu
Man labiausiai patinka natūralūs prieskoniai - kardamonas, imbieras, cinamonas, bazilikas, čiobreliai. Nemėgstu jau gatavų mišinių. Vasarą įvairių žalumynų prisiauginu ant palangės. Šiemet turėjau net 9 rūšių bazilikų. Kai kurie labai egzotiško skonio - dvelkia cinamonu arba anyžiais.
Žuviai tai aš darau marinatą iš tarkuoto šviežio imbiero, česnako, citrinos sulčių, sojos padažo ir aliejaus. Labai skanu lašiša užpilta šiuo marinatu kepta folijoje .
Žuviai tai aš darau marinatą iš tarkuoto šviežio imbiero, česnako, citrinos sulčių, sojos padažo ir aliejaus. Labai skanu lašiša užpilta šiuo marinatu kepta folijoje .