Įkraunama...
Įkraunama...

Draugas nepatinka mano tevams

QUOTE(Nakviša @ 2015 08 24, 23:35)
PJ,  nu nestumk.  Maniškis diedulis net nežinojo kaip cviakią inkalt.  A va, žiū,  sodybą tvarkom. 20 metų nepraėjo škias.

Nemokėti yra viena, o nenorėti išmokti - kita. Va šitoj temoj aprašomas egzempliorius apskritai, kaip suprantu, gražus savaime: be mokslo, be darbo, be cveko ir t.t.

Todėl ir sakau autorei: ženykis, vaikeli, pakol ne vėlu, a tai pasimaišys padoresnis bernas - ką tada darysi.
Atsakyti
O as tai atsizvelgciau i tevu zodzius. Kartais isimylejusios moterys tam tikru dalyku nemato. Juolab, is aprasymo jusu isrinktasis neatrodo arti tobulybes, veikiau atvirksciai. Kam skubet tuoktis?
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2015 08 24, 21:42)
Oh. Atsiprašau, kad nevynioju žodžių į saldainio popierių.
Kabinasi kaip? Viskas jos pirmoje žinutėje išklota.  Rūkymas yra mažiausia blogybė (mano sūnaus mergina irgi rūko),  bet jei jie dabar sugalvotų vestuves kelti - tylėti nesiruoščiau. Tik aš kitokia,  abu yra išklausę mūsų (vyro ir mano) nuomonę apie jų pasvaičiojimus.

Prajuokinot - ir kam jūsų, nelaimingos bobcės, nuomonė būtų įdomi? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Anastaze @ 2015 08 24, 18:18)
neįsivaizduoju, pasimetu kartais visai. Kol nėra tokio santykių pokalbio su tėvais, tol atrodo galiu ramiai su draugu ugdyti santykius. Lyg atrodo, kad jie auga, tik kartais labai sunku tai daryti, tai į ugnį vis kažkas pila vandenį... ar tėvai mums išskirt nori? patarkite ką nors..Ačiū Jums.

Neskubėkit su vestuvėmis.

Ne dėl to, kad "mama neleidžia", o dėl to, kad jums dar ne laikas. Išsiugdykite tuos santykius, ir kai jau nebebus abejonių, kai nebebus poreikio jį keisti po vestuvių, tada ir galvokit apie santuoką.
Kam skubat? vos kojas kartu apšilot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 08 25, 08:27)
Prajuokinot - ir kam jūsų, nelaimingos bobcės, nuomonė būtų įdomi?  biggrin.gif

Esu labai laiminga bobcė.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2015 08 25, 10:35)
Esu labai laiminga bobcė.

Aš tikiuosi, kad esat smile.gif

O jei pradėtumėt suaugusiems žmonėms aiškinti, su kuo "ženytis", o su kuo - ne, kaipmat pavirstumėt į nelaimingą - nes laimingos bobcės nevaidina šviesoforų kitų gyvenimuose ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 08 25, 09:38)
Aš tikiuosi, kad esat  smile.gif

O jei pradėtumėt suaugusiems žmonėms aiškinti, su kuo "ženytis", o su kuo - ne, kaipmat pavirstumėt į nelaimingą - nes laimingos bobcės nevaidina šviesoforų kitų gyvenimuose  ax.gif

Dar kartą klausiu: saviems vaikams savo nuomonę išsakyti draudžiama? Ir neaiškinkit man, prašau, apie suaugusius žmones. Nors asmuo ir kalendoriškai yra pilnametis ir veiksnus, savo tėvams jis visada lieka vaikas.
Atsakyti
Neašku, kiek jiems metų. Jei virš 25, tai vestuvės po 1-2 metų yra normalus žingsnis, ne skubėjimas.

Manau, kad tėvai turi pilną teisę išsakyti savo nuomonę. Jei jos niekas negirdi - galima nuomonę kartoti daug kartų, juk kartojimas - mokslų motina biggrin.gif . Kartais tikrai iš šono matyti geriau, ypač kuomet kalba žmonės, turintys daugiau patirties, užauginę vaikus.

Autorei reikėtų pamodeliuoti įvairias situacijas. Kaip jos jaunikis galėtų vienas išlaikyti šeimą, jei to prireiktų, kaip jis tvarkytųsi su užgriuvusiais rūpesčiais. Jei ji mato, kad jis gali susitvarkyti su viskuo, tuomet pirmyn.

Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2015 08 25, 10:51)
Dar kartą klausiu: saviems vaikams savo nuomonę išsakyti draudžiama?  Ir neaiškinkit man, prašau,  apie suaugusius žmones.  Nors asmuo ir kalendoriškai yra pilnametis ir veiksnus,  savo tėvams jis visada lieka vaikas.

Subtiliai nuomonę išsakyti vieną kartą galima, burbuliuoti ir vadovauti - kvaila ir trumparegiška.

O apie "lieka visada vaikas"..pfff... tipinės mamyčiukų augintojos pozicija. Arba ciocės, kurios nieks nemėgsta, nes visur kiša savo snapą ir įsivaizduoja, kad viską už visus ir visada geriau žino biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Anastaze @ 2015 08 24, 17:18)
Sveikos,

Tikriausiai gvildensiu jau kiek apkalbėta temą, tačiau pas mane situacija yra truputį kiek kitokia, keblesnė.
Su draugu ka tik atšventėm dviejų metų draugystę,pažįstami dar seniau, metai kaip gyvenam kartu. Gyvename visai kitam mieste jei mūsų tėvai. Po pusantrų metų draugystės jis man pasipiršo. Jis mane tikrai myli, gerbia, saugoja. Mano jausmai jam irgi stiprūs. Tik nuo to laiko kai draugas man pasipiršo, tėvai niekaip nenurimsta ir su lik kiekviena diena vis labiau man "i akis" kalba, jog jis man visai netinka, jog mes tikėjomės kad susirasi geresnį žmogų. Tėvai buvo susidare gerą įspūdį apie draugą, iki piršlybų, tačiau po piršlybų, ir mums pradėjus kalbėti apie vestuves, jog norėtume susituokti po metų, situacija pavirto į košmarą. Tėvai tik man viską šneka, draugui bijo ką ir pasakyti. Gal bijo, jog jis užpyks, kadangi vis impulsyvus. Esmė, jog tėvai bijo, kad aš tokį prastą vyrą, sau nelygų susiradau. Įdomiausia, jog draugo mama mano, jog aš jam per gera, per tobula. Aš ir išsilavinus ir darbą turiu, ir susitaupau, o jis nei mokslų nebaigęs, nors darbą turi, bet pinigus iššvaisto, jog praperka daug ant cigarečių, jog man mažai nuperka, neduoda pinigų. Tame tiesos gal ir yra, bet aš puikiai ir ji galiu tame suprasti, tačiau nėra taip, jog nieko man nenupirktų. Dar labai užstrigo tėvams, jog mano draugas labai lėtų apsukų, jog kaimo darbams jis net nebūtų tinkamas. O mama tai iš viso pasakė, kad jis net vinies nemoka gal įkalt. Sakė, jog verksiu aš, jeigu nežiūrėsiu savęs ir nepadėsiu jo po padu. Taigi tėvai netiesiogiai draudžia man tuoktis su juo, ir pasakė jog nėra ko skubėt. Svarbiausia, jog tėvai mane lygina su seserim, kuriai draugas pasipiršo tik į penktus draugystės metus, ir jie abu gyvena su mano tėvais. Taip ,seseri draugas išlaiko netiesiogine ta žodžio prasme (komunalinių nemoka), ji nedirba ir nesuka dėl to galvos. Sesuo trim metais vyresnė. Skaudžiausia, jog iš manęs tėvai, toks įspūdis, nori visko, nori ir kad man gerai būtų, bet kad ir jiems gerai būtų, nes juk svrabiausia ka kiti žmonės pasakys... Jie labai daug trūkumų ieško ir randa pas mano draugą. Taip, jam yra kur pasistengti, bet su ydom, tokiom kaip rūkymas, manau juk galima susidoroti..?tačiau tėvai nori idealo..svarbiausia jog nuo to mano nervai tikrai stipriai kenčia. Suprantu, jog reikia tėvų irgi išklausyti, tačiau viską ir aš puikiai santykiuose matau, ir bandau spręsti, tikrai nesu užsidėjus rožinių akinių. Tik tėvai nori visko iš karto. Net pareiškė, jog mes visai kitokį vyrą tau išsivaizavome. Prisipažinsiu kartais net suabejoju ko as noriu iš savo santykių su juo. Mūsų draugystės pradžia buvo sunkoka, draugas darbo ilgą laiką neturėjo, ir ilgą laiką man reikėjo mus išmaitinti ir net skolas padėt gražint, ir tai nebuvo gerai pradžiai, tačiau kažkaip mes išsilaikėm..gal lemta buvo, nezinau, tačiau man labai didelis galvosūkis ir dėl tėvų pasakymų, o ypač mamos tezių, kurios kartais net gasdina. Atrodo, jeigu imsiu ir nepadarysiu, taip kaip mama sako, verksiu kruvinom ašarom. Daug sykių sakė mama, jog aš atsimerkčiau, sako pasiklausyk ką kiti iš šono sako, koks jis neišprusęs...neįsivaizduoju, pasimetu kartais visai. Kol nėra tokio santykių pokalbio su tėvais, tol atrodo galiu ramiai su draugu ugdyti santykius. Lyg atrodo, kad jie auga, tik kartais labai sunku tai daryti, tai į ugnį vis kažkas pila vandenį... ar tėvai mums išskirt nori? patarkite ką nors..Ačiū Jums.

Būsite kvailė, jei tekėsite. Tėvai teisūs. Bet jūs tekėsite. ir po n metų verksite kruvinom ašarom vaikais apsikrovus. Taip jau būna.

Papildyta:
nenorėčiau, kad mano dukra tokį laucių rinktųsi ir vėliau temptų viską ant savęs. Pasakyčiau tikrai ką manau. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 08 25, 09:58)
O apie "lieka visada vaikas"..pfff... tipinės mamyčiukų augintojos pozicija. Arba ciocės, kurios nieks nemėgsta, nes visur kiša savo snapą ir įsivaizduoja, kad viską už visus ir visada geriau žino  biggrin.gif

Taip taip. O kaip kitaip.
Atsakyti
Siūlyčiau niekur neskubėt, manau, kad abu dar esat labai jauni, turit marias laiko analizuot savo išrinktąjį, juk gyvenat kartu, stebėkit, kaip jums sekasi, kaip abu susitvarkot su buitimi, kaip išsprendžiat finansinius klausimus ir t.t. Ar jau būtinai dabar reikia skubiai nuspręst ir skubiai ženytis? Svarbiausia, įsitikinkit pati, ar tas žmogus tikrai jums ir ar tikrai ateitį įsivaizduojat tik su juo. Jeigu nepaisant visų trūkumų ir nesutarimų, jis bus tas, su kuriuo jūs norėsit būt, nemanau, kad tėvų svaičiojimai jums dar tiek rūpės ir kels tiek nerimo ir abejonių wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2015 08 24, 22:35)
PJ,  nu nestumk.  Maniškis diedulis net nežinojo kaip cviakią inkalt.  A va, žiū,  sodybą tvarkom. 20 metų nepraėjo škias.

man atrodo su tuo ikalimu cia nera bedos, bet kai darbo jaunas bernas negeba susirasti ir jo mergina (net ne zmona) skolas moka, tai atrodo gana gresmingai. Gali buti visokiu situaciju gyvenime. Moteris susirgs, apnestes, priziures vaikus. Islaikys jis seima? Tevu vietoje as irgi nepritarciau vedyboms.
Atsakyti