Įkraunama...
Įkraunama...

Apie depresijos šmėklą

mėja,
tau reikėtų šalia tų šunų kokio nors nusiraminimo šaltinio, kuris nekeltų tiek daug stiprių emocijų ir atneštų bent kažkiek ramybės. 4u.gif

aš tai mastau apie keptuve kepimui be riebalų, bet pas mane cholesterolis ir tai per mažas, tai greičiau jau reikėtų daugiau riebalų vartot, ir mažiau angliavandenių ryti.
bet geriausiai man dabar padeda nedavalgymas vakarais. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(VėjoVaikas @ 2015 10 05, 08:05)
mėja,
tau reikėtų šalia tų šunų kokio nors nusiraminimo šaltinio, kuris nekeltų tiek daug stiprių emocijų ir atneštų bent kažkiek ramybės.  4u.gif 

aš tai mastau apie keptuve kepimui be riebalų, bet pas mane cholesterolis ir tai per mažas, tai greičiau jau reikėtų daugiau riebalų vartot, ir mažiau angliavandenių ryti.
bet geriausiai man dabar padeda nedavalgymas vakarais.  biggrin.gif

mano nusiraminimas knygos,bet kad sunu atvejais jos nelabai padeda...as gal per jautri tokiems dalykams,del kiekvieno pergyvenu kaip del savo ir laikau juos savais...

keramikine keptuve geras dalykas,tik nezinau kiek Lt jos kainuoja,sese uk pirko su akcija ir tai nepasakyciau ,kad pigiai.bet dalykas geras,net as gamindavaus joje kai uzeidavo noras nesveiko maisto smile.gif

sunki savijauta...darbu vadovas bus tik treciadieni...bendradarbes be manes nuejo kalbetis apie penktadieni,o mane issiunte namo kavos atsigert.
ir kodel as traukiu visokius iskrypelius... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(meja82meja @ 2015 10 05, 09:14)
mano nusiraminimas knygos,bet kad sunu atvejais jos nelabai padeda...as gal per jautri tokiems dalykams,del kiekvieno pergyvenu kaip del savo ir laikau juos savais...

keramikine keptuve geras dalykas,tik nezinau kiek Lt jos kainuoja,sese uk pirko su akcija ir tai nepasakyciau ,kad pigiai.bet dalykas geras,net as gamindavaus joje kai uzeidavo noras nesveiko maisto smile.gif

sunki savijauta...darbu vadovas bus tik treciadieni...bendradarbes be manes nuejo kalbetis apie penktadieni,o mane issiunte namo kavos atsigert.
ir kodel as traukiu visokius iskrypelius... verysad.gif

ar tikrai verta ten eiti, jeigu taip jautriai reaguoji? reikėtų pasaugoti save.

iškrypėlius traukia aukos pozicijoje esantys/atrodantys zmones. jie nesirenka stipriu.
Atsakyti
QUOTE(VėjoVaikas @ 2015 10 05, 09:27)
ar tikrai verta ten eiti, jeigu taip jautriai reaguoji? reikėtų pasaugoti save.

iškrypėlius traukia aukos pozicijoje esantys/atrodantys zmones. jie nesirenka stipriu.

verta.cia kaip savo gyvuna laikant,visko buna...

as dabar jauciu spaudima is vienos bendradarbes nesakyt darbu vadovui,nes jei pasakysiu ji is akrt atleis,nesicaskins.man nereikia jo atleidimo,as noriu jaustis saugi,o tokia nesijauciu.ryta pradejau nuo raminamu,tai dirbu miegodama.
kodel as kazko turiu gailet,jei jis manes tikrai nebutu pagailejes jei butu pavyke isibraut...
Atsakyti
QUOTE(meja82meja @ 2015 10 05, 12:26)
verta.cia kaip savo gyvuna laikant,visko buna...
as dabar jauciu spaudima is vienos bendradarbes nesakyt darbu vadovui,nes jei pasakysiu ji is akrt atleis,nesicaskins.man nereikia jo atleidimo,as noriu jaustis saugi,o tokia nesijauciu.ryta pradejau nuo raminamu,tai dirbu miegodama.
kodel as kazko turiu gailet,jei jis manes tikrai nebutu pagailejes jei butu pavyke isibraut...

nesamone. pasakyk. prie ko cia ta bendradarbe, ji ka tave apsaugos, kai jis kitakart ateis? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(VėjoVaikas @ 2015 10 05, 11:46)
nesamone. pasakyk. prie ko cia ta bendradarbe, ji ka tave apsaugos, kai jis kitakart ateis?  blink.gif

jai jo gaila,nes jam kiekviena rudeni paumeja.tai gerai,db jis tik bande ir viskas baiges tik mano nervais ir asarom,bet kita k karta gali baigtis blogiau.kodel as turiu jo gailetis?jei jam paumeja tegul geria vaistus,prie ko cia as.man irgi karts nuo karto paumeja,bet as nesiruosiu vyru prievartaut.grys darbu vadovas ir tikrai netylesiu.sako jis nieko neprisimena ir pan.bet kai kita bendradarbe liepe jam eit atsiprasyt,tai jis ijunge durniu ir nesijaute kaltas.
Atsakyti
QUOTE(meja82meja @ 2015 10 05, 12:53)
jai jo gaila,nes jam kiekviena rudeni paumeja.tai gerai,db jis tik bande ir viskas baiges tik mano nervais ir asarom,bet kita k karta gali baigtis blogiau.kodel as turiu jo gailetis?jei jam paumeja tegul geria vaistus,prie ko cia as.man irgi karts nuo karto paumeja,bet as nesiruosiu vyru prievartaut.grys darbu vadovas ir tikrai netylesiu.sako jis nieko neprisimena ir pan.bet kai kita bendradarbe liepe jam eit atsiprasyt,tai jis ijunge durniu ir nesijaute kaltas.

nu ir viskas. tu nekalta. tik neapsigalvok ir būtinai nueik pasakyk. jeigu reikes, tai ir bendradarbes atsivesk, tas protingesnes.
Atsakyti
QUOTE(meja82meja @ 2015 10 05, 12:53)
sako jis nieko neprisimena ir pan.bet kai kita bendradarbe liepe jam eit atsiprasyt,tai jis ijunge durniu ir nesijaute kaltas.

ooo, super argumentas - jis neprisimena, arba jis gi girtas buvo. nereali logika. kaip žmonėm tokių minčių kyla ir dar moterim doh.gif kuri nežino ar pas ją nesilauš nieko neprisimindamas.
dirbt ir bijot, tas kur neprisimena sugalvos ateit ar ne....siaubas.

Atsakyti
tikrai pasakysiu.situacija 100% skirias nuo anos,kuri baiges blogai,si karta as galiu save apsaugot.ir apsaugosiu.
Atsakyti
QUOTE(deraramos @ 2015 10 02, 20:33)

kokios tos situacijos? kas išprovokavo tavo liūdesį, nusivylimą, nerimą?
kodėl geri alkoholį, nors jis, vartojant tokius vaistus, draudžiamas? nesikabinu, pati anksčiau gėriau, bet dabar negeriu išvis. Todėl, kad rimtai žiūriu į gydymą, noriu pasveikti. Nenoriu pasakyti, kad anksčiau žiūrėjau nerimtai. Bet buvau visai žalia, tarkim nutraukdavau vaistų vartojimą, jei pasijusdavau geriau, vėl pradėdavau gerti (neuroleptikus, nesuprasdama jų paskirties), jei pasijusdavau blogiau ir pan. Vaistai su alkoholiu veikia kitaip, tiesa? Alkoholis pasveikti nepadeda. Ar tu negalvoji, kad gali pasveikti?
.

Apskritai šiandieninei savijautai dedu pliusą. Ačiū forumui už kasdieninę terapiją.

Ai, viena buitinė situacija, nenoriu detalizuoti, nusivariau iki negaliu, užėjo stiprus nerimas, paskui iškart kaltės jausmas ir nusivylimas savimi. Po to dar viena situacija, tada jau nusivylimas tiesiog, kad lūkesčiai nepasiteisno.

Dabar vėl sinusitas, antibitokai tik nualino visus galus, o šeštadienį laukia darbas, susijęs su sveiku balsu ir neužgulusia nosimi verysad.gif Atsibodo, nebežinau, kuo gydytis ir kaip sustiprėt. Ryt pas LOR, bet aš nemanau, kad teisinga vėl būtų gerti antibus, kai viską nusodino, pienligės visokios ir t.t.. Vakar tokia depresucha buvo užejus su pykčio priepuoliais, Tiesiog pavargau, noriu poilsio, atrodo, parą miegočiau, o čia vaikai, triukšmas nuolatinis, paprastomis dienomis bėgimas ištisai ir reikalų nesugaudymas,o dar čia ta sveikata.

Bet iš esmės rugsėjis buvo gana derlingas, mano būsena žymiai geresnė nei pernai, tačiau reikai susiiimti ir kažką daryti, kad nepablogėtų.

Apie raminamus ir alkoholį - kai man būna labai blogai, man ne iki alko būna. Pernai tris mėnesiyus kasdien rijau raminamuosius, ir tai vos gyva. Apie jokį alkoholį net pagalvoti nebuvo įmanoma. Ir šiaip nepiktnaudžiauju. Tačiau esu pastebėjusi (kelis kartus) - išgėrus raminamą ir po 4 valandų ar kažkiek alaus butelį man nieko bloga nenutiko. Bet jei bus bloga būsena, ri be raminamų gali ištikti panikos priepuolis gėrus alaus ar ne. Apskritai, kadangi neuroleptikus geriu nuolat vakarais, stengiuosi alko gerti kuo rečiau. o jei geriu, ne vakare ir nedaug. Pagyti vargu ar įmanoma man, tačiau įmanoma pagerinti būklę, palaikyti ją,kad būtų įmanoma gyventi ir tvarkytis su visais iššūkiais. To ir siekiu.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2015 10 04, 15:46)
Tiesa, buvau bažnyčioj. Kažkaip man ten kiekvienas žodis prasmingas.

bažnyčia - pomėgis. Ir katinas pomėgis.

QUOTE(Night13 @ 2015 10 04, 17:10)
Labai svarbu pranešti, kad aš apsitvarkiau kai kuriuos rūbus. O šiaip jau atkreipiau dėmesį, kad tvarka "namuos" tiesiogiai proporcinga psichinės sveikatos kiekiui galvoje.

Šaunuolė. Ir sutinku dėl tvarkos. Tvarka namie - tvarka smegeninėj. Mano pomėgis yra tvarkytis. Ir nekenčiu netvarkos. Ir labai vargina aplinka, kai patingiu ir apsileidžiu arba draugas prišnerkščia verysad.gif

QUOTE(meja82meja @ 2015 10 04, 22:27)
is prieglaudos gryzau nusiverkus,serga pats maziausias suniukas,parvo virusas,mazai sansu kad pasveiks.kai pamaciau buvau soke.pries savaite toks gyvybingas buvo,ziauriai jo gaila.labiausiai del to kad jis ten vienas,niekas nepaglosto ir nepamyluoja.gryzus geriau raminamus.
siaip man ten kaip terapija,siandien pasitaike lb energingi sunys,kurie trosko lakstymo ir mylavimu,tai ismylavau ir buckiais apdalinau visus,gryzau pavargus nuo begiojimo.yra taksu misrunas,grynai mano suo,kopija,taip skaudejo sirdi vedziojant...

kaip tu įsijauti su tais šuniukais, gražu skaityti smile.gif tavo pomėgis-aistra ir labai gerai, kad juo užsiimi. Teisingai, kad nebėgi nuo emocijų. O paskaityti ir vagonėlyje galima.

QUOTE(meja82meja @ 2015 10 05, 08:14)

ką ten jos kalbėjosi? Apie tūsą? biggrin.gif

QUOTE(meja82meja @ 2015 10 05, 11:26)

bjauri 'intelektuali' bendradarbė fool.gif Aišku, pasakyk. Tegu atleidžia. Tavo saugumas ir savijauta svarbesni.

Vis dar nesusidariau 'plano'. O gal jo ir nereikia. Kol kas jaučiuosi neblogai, dar randu kuo užsiimti. Kol nemąstau apie savo 'situaciją', tol gerai. Šiandien 2 val kuopiau akvariumą. Jau dvokė kaip pelkė. Ir jame dar yra gyvybės bigsmile.gif 2 žuvytės plaukioja ir krūva krevečių. O jau dumblynas... Akvariumas mano pomėgis. Ir skaitymas. Ir forumai. Ir važinėjimas dviračiu. Ir turistavimas. Kas sakė, kad hobiu reikia užsiimti reguliariai biggrin.gif Man būna ir kas kelis mėnesius kartą, o kartais per savaitę keliskart. Sportu irgi norėčiau vėl užsiimti. Manau, kad man geriausia yra grupinės treniruotės, nes per jas kaip reikiant pasportuoji, nori nenori. Na, nebent stovi ir simuliuoji. Bet jei su visais darai, tai labai gut. Pats prisigamini endorfinų. O treniruokliai, nors ilgai lankiau, neduoda tokio efekto, patingiu su jais dažniausiai, per nuobodu. Nors gal geriausia pakaitalioti.

Vedu dienoraštį, nerašiau jau pusę metų, ten krūva mano planų ir gyvenimo eiga. Norėčiau pasirašyti knygą apie save, iš savo atsiminimų. Sau. Reiktų sukopijuot visas rašliavas iš šitos temos biggrin.gif

Ryt einu pas psichiatrą, nežinau, ką jam sakyti. Jei pasakysiu, kad man viskas ok, sakys, tai ok. O aš noriu kažkokių tyrimų dėl atminties ir klaidų, psichoterapijos dėl nuolat nepasisekančių darbų ir nemotyvacijos gyvenime. Bet vaistai, manau, teisingai parinkti.

Ačiū už filmų rekomendacijas, parsisiunčiau.

Čia kažkuri dalyvė (pamiršau) klausė, ar dar kažką gyvenime kontroliuoju be maisto. Tai kaip ir ne. Dar galiu kontroliuoti savo dienotvarkę ir tvarkos palaikymą namuose. Mitybos reguliavimas irgi mano pomėgis. Per savaitgalį pas mamą iš 'blogo' maisto suvalgiau tik 1 gabaliuką medučio.
Atsakyti
QUOTE(deraramos @ 2015 10 05, 16:05)
bažnyčia - pomėgis. Ir katinas pomėgis.
Šaunuolė. Ir sutinku dėl tvarkos. Tvarka namie - tvarka smegeninėj. Mano pomėgis yra tvarkytis. Ir nekenčiu netvarkos. Ir labai vargina aplinka, kai patingiu ir apsileidžiu arba draugas prišnerkščia verysad.gif

Tai man šakės tada biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif. Bet yra ir kitų teorijų, priešingų, apie tvarkos ir smegeninės sąryšį, nes maniškė smegeninė lyg ir pakenčiamai dar veikia, o su netvarka jau kraštutinimai ir net už jų.

O šiaip.... kartais, kai retais atvejais susitvarkom namus, tai nejauku būna biggrin.gif
Atsakyti